Lista e 5 gjuhëve të dashurisë (Zbuloni se si të doni më mirë!)

Lista e 5 gjuhëve të dashurisë (Zbuloni se si të doni më mirë!)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Të gjithë kemi një gjuhë dashurie. Është mënyra në të cilën ne e marrim më mirë dashurinë nga të tjerët. Njohja me gjuhën e dashurisë së dikujt tjetër do t'ju ndihmojë të përshtateni dhe të ndërtoni një marrëdhënie të shëndetshme dhe të fortë. Nuk është vërtet aq e vështirë nëse filloni të dëgjoni, hapni sytë dhe merrni të dhëna. Së shpejti do të flisni gjuhën e dashurisë së partnerëve tuaj.

Ka pesë gjuhë dashurie: fjalë pohimi, kohë cilësore, marrja e dhuratave, aktet e shërbimit dhe prekja fizike. Ne do t'i shqyrtojmë të gjitha ato në këtë artikull.

Lista e 5 gjuhëve të dashurisë.

Pohimi.

Një pohim është një deklaratë dashurie, lavdërimi dhe inkurajimi. Mund të jetë verbale ose e shkruar dhe është një nga pesë gjuhët e dashurisë që Dr. Gary Chapman diskuton në librin e tij "5 gjuhët e dashurisë: sekreti i dashurisë që zgjat."

Marrja e dhuratave.

0>Dhënia ose marrja e një dhurate sado të madhe apo të vogël mund të jetë mbi krye për disa, por mund të mos jetë kështu. Mund të jetë mënyra e dikujt për të shprehur dashurinë. Një dhuratëdhënës do të kënaqet duke parë partnerin e tij duke hapur dhuratën e tij dhe gjithë gëzimin që ajo sjell. Një marrës dhuratë do ta vlerësojë dhuratën e tij dhe do të dijë se ata janë të dashur.

Akti i shërbimit.

Disa njerëz do ta shohin aktin e shërbimit si gjuhën e tyre të dashurisë, ata shpesh do t'i bëjnë punët argëtuese për partnerët e tyre. përgatitini ato për ditën, gatuani darkë për ta, ndihmoni me detyra dhe shumë shërbime të tjera. Nëse dikush është gjithmonëduke bërë diçka për ty dhe kurrë nuk kërkon apo bën një luftë është mënyra e tyre për të treguar dashuri ndaj teje.

Prekja fizike.

Akti i prekjes është universal në një marrëdhënie, por mund të thotë më shumë për të tjerët – kjo nuk ka të bëjë vetëm me seksin, por ka të bëjë edhe me përqafimin, mbajtjen e duarve, qëndrimin fizikisht me dikë. Nëse partneri juaj gjithmonë ju prek ose përpiqet të të mbajë dorën, atëherë gjuha e dashurisë është fizike.

Koha cilësore.

Koha cilësore është me të vërtetë e rëndësishme në të gjitha marrëdhëniet dhe ne duhet gjithmonë të duam ta ndajmë momente me të dashurit apo partnerët tanë. Duke thënë se disa njerëzve u pëlqen koha cilësore më shumë se shumica. Mund të jetë aq e thjeshtë sa të thuash "do të shkojmë për kafe këtë mëngjes, vetëm unë dhe ti" ose "do të shkojmë për një shëtitje të shkurtër" ose "të bëjmë një fundjavë larg". Nëse partneri juaj kërkon vazhdimisht që të kaloni kohë së bashku, kushtojini vëmendje. Kjo mund të jetë gjuha e tyre e dashurisë.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur një vajzë ju quan Hun?

Si të zbuloni gjuhën e dashurisë së partnerit tuaj.

Pesë gjuhët e dashurisë janë koha cilësore, fjalët e pohimit, prekja fizike, aktet e shërbimit dhe dhurata- duke dhënë. Për të zbuluar gjuhën e dashurisë së partnerit, kushtojini vëmendje asaj për çfarë ata ankohen më shumë.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur dikush qëndron me duart në ijë.

Për shembull, nëse partneri juaj gjithmonë ankohet se nuk kaloni mjaftueshëm kohë me të, atëherë gjuha e tyre e dashurisë është ndoshta kohë cilësore .

Një mënyrë tjetër për të zbuluar gjuhën e dashurisë së partnerit tuaj është ta pyesni drejtpërdrejt.Thjesht përgatituni të dëgjoni përgjigjen e tyre dhe jini të hapur për të ndryshuar sjelljen tuaj.

Nëse doni të përmirësoni marrëdhënien tuaj, atëherë duhet të filloni të flisni gjuhën e dashurisë së partnerit tuaj. Ju mund të përdorni të menduarit kritik për të kuptuar se çfarë po ndodh vërtet me partnerin tuaj.

Si të gjeni gjuhën tuaj të dashurisë.

Si mund ta identifikoni gjuhën tuaj të dashurisë? Është vërtet e thjeshtë. Mendoni për pesë gjërat që ju pëlqejnë më shumë dhe renditini ato. Është mirë t'i pëlqesh të pesta dhe mund ta gjesh veten që të pëlqejnë dy ose tre njësoj dhe kjo është në rregull pasi këtu nuk ka rregulla të vështira dhe të shpejta. Për mua më pëlqen prekja fizike, më pëlqen të përqafohem, të mbaj për dore dhe të bëj dashuri, kjo është gjëja ime kryesore. Gjuhën e dashurisë së gruas sime është akte shërbimi, ajo gjithmonë më gatuan darkën, pastron, largon fëmijët etj.

Lista ime e gjuhës së dashurisë është si më poshtë:

  1. Fizike
  2. Akti i shërbimit
  3. Koha cilësore
  4. Marrja e dhuratave.
  5. Pohimi.

Si të përdorni 5 Dashuria Gjuhët për të përmirësuar marrëdhënien tuaj.

Ne të gjithë duam të ndihemi të dashuruar, por ndonjëherë është e vështirë të shprehim atë që na nevojitet nga partnerët tanë. Këtu hyjnë 5 gjuhët e dashurisë - ato mund të ndihmojnë në përmirësimin e komunikimit dhe të sigurohen që të dy partnerët po marrin atë që u nevojitet.

Si të përdorni listën e 5 gjuhëve të dashurisë në jetën e përditshme.

Nëse jeni si shumica e njerëzve, ndoshta e mendoni dashurinë si njëndjenje. Ndërsa është e vërtetë që dashuria përfshin emocione, është shumë më tepër se kaq. Në mënyrë që të doni vërtet dikë, ju duhet të kuptoni dhe vlerësoni gjuhën e dashurisë së tij.

Ne mund t'i përdorim 5 gjuhët e dashurisë në shumë mënyra të ndryshme, pasi të keni kuptuar gjuhën e dashurisë së partnerit tuaj, atëherë mund të filloni të bëni gjëra për ta. Një shembull i një akti shërbimi është të pastroni shtëpinë, t'u bëni një vakt, t'u siguroni atyre një ditë pushimi nga punët ose t'i pyesni nëse ka ndonjë detyrë që mund të bëni për ta. Mund të habiteni.

Cilat janë lista e 5 gjuhëve të dashurisë?

5 gjuhët e dashurisë janë:

1. Fjalë pohuese

2. Koha e cilësisë

3. Marrja e dhuratave

4. Aktet e Shërbimit

5. Prekja fizike

Përmbledhje

Lista e 5 gjuhëve të dashurisë është një mjet që mund të përdoret për të përmirësuar marrëdhënien tuaj me partnerin tuaj. Mund t'ju ndihmojë të kuptoni më mirë nevojat e tyre dhe si t'i përmbushni ato. Është gjithashtu një mënyrë për të shprehur gjuhën tuaj të dashurisë në mënyrë që partneri juaj t'ju kuptojë më mirë. Në fund të fundit, përdorimi i 5 Gjuhëve të Dashurisë mund të ndihmojë për të përmirësuar komunikimin dhe për ta bërë marrëdhënien tuaj më të fortë.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.