Çfarë është gjuha e hapur e trupit (qëndrimi)

Çfarë është gjuha e hapur e trupit (qëndrimi)
Elmer Harper

Ka disa gjëra që duhet të kuptoni për gjuhën e hapur të trupit. Të qenit i hapur me komunikimin tuaj joverbal mund të mbështesë atë që po thoni dhe t'ju ndihmojë të shprehni ndershmërinë.

Gjuha e trupit me pozicion të hapur është kur qëndrimi dhe gjestet e një personi tregojnë se ai është i arritshëm dhe i hapur për komunikim. Kjo mund të bëhet përmes sinjaleve joverbale si mbajtja e kontaktit me sy, mbajtja e një qëndrimi të hapur dhe orientimi i trupit drejt personit me të cilin po flisni. Është e rëndësishme të mbani në mend se të gjithë e shprehin veten ndryshe, kështu që është më mirë t'i kushtoni vëmendje mënyrës se si personi tjetër po i përgjigjet sinjaleve tuaja.

Një pikë kyçe për t'u mbajtur mend në lidhje me gjuhën e trupit të hapur është se çdo pjesë e trupit që zgjerohet po hapet, ndërsa çdo gjë që tkurret po mbyllet. Në vazhdim do t'i hedhim një vështrim 14 llojeve të gjuhës së hapur të trupit.

13 Shembuj të hapur të gjuhës së trupit.

 1. Këmbët dhe krahët e pakryqëzuara
 2. Duke tundur në shenjë dakordësie
 3. Hape krahët.
 4. Pjerrësia e kokës.
 5. Shprehje pozitive të fytyrës
 6. Qëndrimi me këmbë më shumë se gjerësia e shpatullave
 7. Qëndrimi me duar në ije
 8. Qëndrimi me krahë të kryqëzuar
 9. Përkulur përpara
 10. Kërkimi me sy
 11. Të buzëqeshur
 12. Mjekra e ekspozuar.
 13. Gjoksi, busti dhe barku i ekspozuar.
 14. Duart hapen pëllëmbëtlart.

Këmbët dhe krahët e pakryqëzuara.

Këmbët dhe krahët e pakryqëzuara konsiderohet gjuhë e hapur e trupit. Gjuha e hapur e trupit shpesh shihet si një shenjë pozitive, pasi tregon se personi është i rehatshëm dhe i afrueshëm. Kryqëzimi i krahëve ose këmbëve mund të shihet si një gjest mbrojtës, kështu që zhbllokimi i tyre mund ta bëjë personin të duket më mikpritës.

Thkimi me kokë në shenjë dakordësie.

Thkimi me kokë në shenjë dakordësie është një formë e gjuhës së trupit që tregon se jeni dakord me atë që thotë personi tjetër. Është një mënyrë joverbale për të treguar se po dëgjoni dhe kuptoni se çfarë po thotë personi tjetër. Pohimi i kokës mund të përdoret gjithashtu për të inkurajuar personin tjetër që të vazhdojë të flasë.

Krahët e hapura.

Krahët e hapura është një formë e gjuhës së trupit që tregon çiltërsi dhe miqësi. Shpesh përdoret si një gjest mirëseardhjeje ose si një ofertë ndihme. Kur dikush qëndron me krahët e hapur, zakonisht do të thotë se është i hapur për të folur dhe për t'ju njohur më mirë.

Koka e anuar.

Pjerja e kokës është një gjest në të cilin mjekra është e anuar lart dhe koka është e anuar në njërën anë. Përdoret për të shprehur interesin, kuriozitetin ose konfuzionin.

Shprehjet pozitive të fytyrës.

Shprehjet pozitive të fytyrës janë një pjesë e rëndësishme e komunikimit. Ata mund të ndihmojnë në përcjelljen e ndjenjave dhe emocioneve tuaja, dhe gjithashtu mund të ndihmojnë në ndërtimin e raportit me personin me të cilin po flisni. Kur bëni kontakt me sy dhebuzëqeshni, kjo tregon se jeni të interesuar për atë që personi tjetër ka për të thënë. Gjithashtu ju bën të dukeni më të afrueshëm dhe më të besueshëm.

Qëndrimi me këmbë më shumë se gjerësia e shpatullave.

Gjuha e hapur e trupit është kur këmbët tuaja janë më shumë se gjerësia e shpatullave dhe krahët nuk janë të kryqëzuar. Ky është një qëndrim i sigurt dhe mikpritës që tregon se jeni të hapur ndaj komunikimit.

Qëndrimi me duar në ije.

Gjuha e hapur e trupit është kur qëndrimi juaj është i hapur dhe mikpritës. Kjo përfshin qëndrimin me duart në ijë, mbajtjen e krahëve të hapur në anët tuaja dhe përballjen me personin me të cilin po flisni. Gjuha e hapur e trupit tregon se jeni të interesuar për atë që personi tjetër ka për të thënë dhe se jeni të afrueshëm. Është një mënyrë e shkëlqyeshme për të lënë një përshtypje të parë të mirë ose për të krijuar raporte me dikë.

Qëndrimi me krahë të kryqëzuar.

Kur dikush qëndron me krahët e kryqëzuar, zakonisht tregon se është i mbyllur dhe nuk është i interesuar të angazhohet me të tjerët. Kjo gjuhë e trupit mund të interpretohet si mbrojtëse ose e paarritshme dhe shpesh shihet si një mënyrë për të mbrojtur veten.

Përkulja përpara.

Gjuha e hapur e trupit është kur trupi juaj është përballë personit që keni po flet me të, dhe krahët dhe këmbët nuk janë të kryqëzuara. Kjo tregon se jeni të interesuar për atë që ata kanë për të thënë dhe ju bën të dukeni më të afrueshëm.

Kërkimi i kontaktit me sy.

Gjuha e hapur e trupit ështëkur qëndrimi dhe gjestet e dikujt shprehin besim dhe hapje. Kjo zakonisht përfshin mbajtjen e kontaktit me sy, mbajtjen e një qëndrimi të drejtë dhe shmangien e kryqëzimit të krahëve ose këmbëve. Gjuha e hapur e trupit ju bën të dukeni të afrueshëm dhe mund t'ju ndihmojë të qetësoni të tjerët. Është gjithashtu një shenjë respekti kur jeni duke folur me dikë.

Buzëqeshja.

Buzëqeshja është një pjesë e rëndësishme e komunikimit joverbal. Mund të përcjellë një sërë emocionesh, nga lumturia dhe gëzimi te simpatia dhe empatia. Kur i buzëqeshim dikujt, po i dërgojmë një mesazh se na pëlqen, se jemi të interesuar për të dhe se jemi të afrueshëm. Buzëqeshja gjithashtu mund t'i bëjë njerëzit të ndihen më të relaksuar dhe të rehatshëm rreth nesh.

Mjekra e ekspozuar.

Ekspozimi i mjekrës është një formë e gjuhës së trupit në të cilën mjekra mbahet lart dhe jashtë, larg qafës . Kjo mund të bëhet me vetëdije ose nënndërgjegjeshëm, dhe shpesh është një shenjë besimi. Kur dikush ndihet i sigurt, ka më shumë gjasa të ekspozojë mjekrën e tij. Kjo është për shkak se ata nuk shqetësohen se mos sulmohen ose duken të dobët.

Shiko gjithashtu: Si të ofendoni dikë pa e ditur ata!

Gjoksin, bustin dhe barkun e ekspozuar.

Gjuha e hapur e trupit shpesh lidhet me ndershmërinë, besimin dhe çiltërsinë. Kur gjoksi dhe busti i dikujt janë të ekspozuar, zakonisht do të thotë se ata janë rehat me ju dhe janë të gatshëm të jenë të hapur dhe të sinqertë. Kjo shihet shpesh në përqafime miqësore ose kur dikush është duke u mbështetur gjatë një bisede. Ajomund të shihet edhe në situata më intime, të tilla si kur dikush zhvishet.

Në vijim do të hedhim një vështrim në disa pyetje të zakonshme.

pyetje të bëra më shpesh

Pse është e rëndësishme gjuha e hapur e trupit?

Kur komunikojmë, gjuha jonë e trupit përbën një pjesë të madhe të asaj që themi. Për shembull, nëse kryqëzojmë krahët ose këmbët, ne zakonisht krijojmë një pengesë midis vetes dhe personit me të cilin po flasim. Kjo mund ta bëjë personin tjetër të ndihet sikur nuk jemi të interesuar për atë që ata kanë për të thënë, ose se jemi të mbyllur me të.

Shiko gjithashtu: Prekja e gjuhës së trupit të gojës (Gjithçka që duhet të dini)

Mirë, gjuha e hapur e trupit tregon se ne jemi të angazhuar në biseda dhe se ne jemi të interesuar për personin tjetër. Mund të bëjë dallimin midis një bisede produktive dhe asaj që dështon.

Çfarë do të thotë gjuhë e hapur e trupit?

Një gjuhë e hapur trupore do të thotë që personi është i afrueshëm dhe i interesuar të flasë. Krahët dhe këmbët e personit janë të pakryqëzuara dhe ata mund të jenë të prirë pak drejt personit me të cilin po flasin. Kjo lloj gjuhe e trupit tregon se personi është i rehatshëm dhe i sigurt.

Si e përshkruani qëndrimin e hapur?

Qëndrimi i hapur në përgjithësi do të përshkruhet si mbajtja e krahëve dhe këmbëve pa kryqëzuar, përballë personit me të cilin po flisni dhe mbajtja e kontaktit me sy. Qëndrimi i mirë gjithashtu mund të përcjellë besim dhe t'ju bëjë të dukeni më të arritshëm.

Si e përdorni të hapurgjuha e trupit?

Mund të përdorni gjuhën e hapur të trupit kur doni të dërgoni sinjale joverbale që nuk jeni kërcënim ose keni ndonjë gjë për të fshehur.

A është pozitive gjuha e hapur e trupit?

Shumica e njerëzve besojnë se gjuha e hapur e trupit është pozitive sepse sugjeron që personi është i rehatshëm dhe i sigurt.

Pse gjuha e trupit është kaq e rëndësishme?

Gjuha e trupit është kaq e rëndësishme sepse është një nga sinjalet më të rëndësishme të komunikimit joverbal. Mund të zbulojë se çfarë mendon ose ndjen një person dhe mund të jetë një formë e rëndësishme komunikimi. 60% e komunikimit është komunikim joverbal duke përdorur gjuhën e trupit është një mënyrë e fuqishme për të përshkruar se si ndihemi.

A është gjuha e hapur e trupit e njëjtë me gjuhën pozitive të trupit?

Të dy termat janë shpesh përdoren në mënyrë të ndërsjellë, por teknikisht ato i referohen gjërave paksa të ndryshme. Gjuha pozitive e trupit është çdo sinjal joverbal që përcjell besim, interes dhe energji. Gjuha e hapur e trupit, nga ana tjetër, është çdo shenjë joverbale që tregon afrueshmëri dhe pranueshmëri. Pra, ndërsa e gjithë gjuha e hapur e trupit është pozitive, jo të gjitha gjuhët pozitive të trupit janë të hapura.

A është një shtrëngim duarsh një shenjë e hapur e gjuhës së trupit?

Po, një shtrëngim duarsh tregon se nuk po mbani asgjë ose nuk keni ndonjë qëllim të keq në atë moment. Është një formë e njohur e përshëndetjes.

Mendimet përfundimtare.

Kur bëhet fjalë për gjuhën e hapur të trupit, duhet të mendoni vërtet përsi hapja e trupit – mendoni të zgjeroheni, si p.sh. krahët e hapura, duart me pëllëmbë lart ose të shfaqura. Çdo lëvizje tjetër e trupit ose gjest i duarve mund të shihet si një sinjal i mbyllur i gjuhës së trupit. Shpresojmë që të keni gjetur përgjigjen tuaj dhe mund t'ju pëlqejë gjithashtu të lexoni Gjuhën e trupit të hapur "Këmbët" Komunikoni pa fjalë për më shumë kuptim mbi gjuhën e hapur të trupit. Faleminderit që gjetët kohë për të lexuar.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.