Takimet e gjuhës së trupit (Zbuloni se çfarë do të thotë)

Takimet e gjuhës së trupit (Zbuloni se çfarë do të thotë)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Shumë njerëz i keqkuptojnë sinjalet joverbale si një shenjë mosrespektimi ose si një person që nuk është i interesuar për atë që dëgjon.

Shumë njerëz mendojnë se personi është i mërzitur dhe i painteresuar kur në realitet, ata thjesht mund të ëndërrojnë dhe të mendojnë se çfarë të thonë më pas.

Disa njerëz mund të jenë gjithashtu të interesuar për atë që ai është duke folur për atë që ata janë thjesht të mos i interesojnë. është një pozicion i rehatshëm për ta për t'u ulur.

Mënyra se si e poziciononi trupin tuaj gjatë një takimi mund t'u tregojë të tjerëve se sa i hapur jeni për të dëgjuar dhe sa i angazhuar jeni në bisedë. Nëse duart tuaja janë të kryqëzuara, atëherë mund të duket sikur nuk doni të dëgjoni.

Gjuha e trupit është gjuha e heshtur e trupit të njeriut. Ajo komunikon se si ndihemi pa e kuptuar as ne.

Në këtë artikull, ne do të shikojmë disa nga shenjat më të zakonshme të gjuhës së trupit në takime dhe çfarë kuptimi kanë ato.

Gjuha e trupit në takimet e biznesit

Gjuha e trupit është një pjesë shumë e rëndësishme e komunikimit, qoftë ballë për ballë apo dixhitale. Gjuha e trupit mund të thotë atë që fjalët nuk mund të thonë.

Gjuha e trupit në takimet e biznesit është një temë e ndërlikuar. Nga njëra anë, ju dëshironi të dukeni profesionistë dhe të kontrolluar, por nga ana tjetër, dëshironi të jeni miqësor dhe i afrueshëm.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë të shikosh poshtë në gjuhën e trupit

Nuk është vetëm ajo që thoni, por mënyra se si e thoni atë që ka rëndësi– Gjuha e trupit tuaj është një faktor i rëndësishëm në mënyrën se si ju perceptojnë të tjerët. Kjo mund të ndikojë në gjithçka, nga karriera juaj te marrëdhëniet me miqtë dhe familjen.

Mënyra se si njerëzit sillen kur komunikojnë shpesh është shumë e ndryshme nga ajo që bëjnë kur janë vetëm ose privatisht. Kur flasim me të tjerët, marrim vendime të ndërgjegjshme se si të sillemi bazuar në qëllimet tona për komunikim. Mund të ndryshojmë edhe sjelljen tonë nëse nuk mendojmë se komunikimi po shkon mirë.

Gjuha e trupit mund të jetë një mjet i fuqishëm kur bëhet fjalë për takime. Është një mënyrë e shkëlqyer për të projektuar një imazh të fortë dhe të sigurt, por gjithashtu mund të ketë një efekt negativ në rezultatin e takimit. Kur jeni në një takim, përpiquni të shmangni këto tre gjëra: të përuleni, të shmangni kontaktin me sy dhe të ngatërroni.

Për t'i bërë takimet më pozitive dhe produktive mund të përdorni disa këshilla të thjeshta. Gjuha e hapur e trupit është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ftuar pjesëmarrjen, njerëz të mrekullueshëm me një buzëqeshje dhe mbajtja e pëllëmbëve të hapura gjatë gjithë kohës me synimin për të dëgjuar mund të përmirësojë shumë rezultatin e takimit.

Për të marrë një vështrim më të thellë se si të përmirësoni gjuhën e trupit, shikoni postimin e tij në blog këtu.

10 mënyra për të përmirësuar gjuhën tuaj të trupit <5 Gjuha e trupit tuaj në A0> Mund të ndikojë në mënyrën se si të tjerët ju perceptojnë dhe gjithashtu mund të ndikojë në lidhjen tuaj me dikë. Ndërsa juajitoni dhe fjalët mund të jenë në gjendje të tregojnë historinë e mesazhit tuaj, gjuha e trupit është ajo që ata do të mbajnë mend. Këtu janë 10 mënyra se si mund të përmirësoni gjuhën e trupit tuaj në një takim:
 1. Ndërsa jeni gati për të hyrë në një takim buzëqeshni.
 2. Nëse nuk mund të përshëndeteni, ndizni vetullat tuaja për të pranuar se keni parë njerëz në takim.
 3. Ecni lart kur jeni ulur djathtas dhe kokën>
 4. Sigurohuni që dora juaj të jetë mbi kërthizën tuaj. (Dije si planin e së vërtetës)
 5. Mbaji duart dhe pëllëmbët gjithmonë në sy.
 6. Ktheji këmbët drejt personit me të cilin dëshiron të flasësh.
 7. Ane kokën për të treguar interes.
 8. Ktheje kokën anash për të treguar një vesh të mirë<09>
 9. Ktheje kokën anash. Teknikat e mësipërme joverbale funksionojnë kur përpiqeni të krijoni një rezultat pozitiv ose përshtypjen e parë. Sugjerimi ynë do të ishte të provoni disa në takimin tuaj të ardhshëm.

  Gjuha e trupit në takimet e shitjeve

  Gjuha e trupit është një mjet i rëndësishëm në takimet e shitjeve, sepse shpesh është e vështirë të thuash se si ndihet apo mendon vërtet klienti. Kjo e bën të rëndësishme që shitësit të lexojnë shenjat e gjuhës së trupit dhe të mësojnë se si t'i përdorin ato në mënyrë të përshtatshme në mënyrë që të lënë një përshtypje të parë të fortë dhe të lexojnë çdo kundërshtim nga klienti. Mund të mësoni më shumë rreth leximit të gjuhës së trupit këtu.

  Përpër shembull, nëse shihni ngjeshje të buzëve në një pjesë të caktuar të fushës së shitjeve, ju e dini se ka një kundërshtim ndaj asaj që thuhet verbalisht. Ose një ndryshim i papritur në faqen e tyre kur përmend çmimin e diçkaje ose negocion për një temë të caktuar.

  Gjëja e rëndësishme që duhet mbajtur mend në një takim shitjesh është konteksti dhe një ndryshim në bazën e tyre. Një bazë është kur dikush është i qetë dhe ka një bisedë normale dhe duke projektuar joverbalet e tyre të përditshme. Kur shihni një ndryshim në gjuhën e trupit, ju e dini se keni arritur objektivin tuaj. Ju mund ta trajtoni atë në përputhje me rrethanat.

  Të mësoni të lexoni gjuhën e trupit është shumë e rëndësishme nëse doni të rritni rezultatin tuaj.

  Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit fajtor (do t'ju tregojë të vërtetën)

  Gjuha e trupit në takimet e ekipit

  Gjuha e trupit është një faktor i madh në takime. Pjesëmarrësit e takimit mund të tregojnë se sa mirë po ecin ose sa e fortë është pika e tyre duke parë gjestet, shprehjet dhe shenjat e tjera joverbale të njerëzve të tjerë.

  Ka katër lloje kuptimesh që përcjell gjuha e trupit. Ato janë universale, që do të thotë se të gjitha kulturat e kuptojnë atë; kontekstual, që nënkupton kuptime të ndryshme në kontekste të ndryshme; kuptimi personal, që do të thotë se ndjenjat ose mendimet e personit ndikojnë tek ai; dhe kuptim të ndryshëm ose individual.

  Mund të jetë e vështirë të lexosh gjuhën e trupit të njerëzve të tjerë kur nuk i ke takuar kurrë më parë. Por nëse mësoni të vini në bazë dikë, mund ta kuptoni shpejt joverbalin e tijkomunikimet (e të gjithëve janë të ndryshëm).

  • Ka disa fitore të shpejta kur bëhet fjalë për takimet e ekipit.
  • Bëni kontakt me sy me çdo person në dhomë.
  • Mbani një buzëqeshje të fortë të ngrohtë dhe të vërtetë në fytyrën tuaj.
  • Thuni me kokë kur ju flasin, kështu që tregoni mirëkuptim.
  • Mësoni interes. Dëgjoni me një mendje të lirë.
  • Pasqyroni dhe përshtatni shtrirjen e trupit të tyre për të krijuar raporte
  • Përdorni fjalët e tyre dhe reflektoni përsëri.
  • Ka shumë truke fantastike që mund të bëjmë për të përmirësuar një takim ekipor. Mbi të gjitha, thjesht jini të mirë dhe të kuptueshëm.

  Gjuha e trupit në takimet virtuale

  Shumë njerëz kanë një ide të gabuar se çfarë është gjuha e trupit dhe është një temë më e ndërlikuar nga sa mendojnë disa njerëz. Gjuha e trupit të një personi mund të interpretohet në mënyra të ndryshme, por ka disa sjellje universale që njihen nga shumica e kulturave. Disa nga këto sjellje universale përfshijnë kontaktin me sy, drejtimin e krahëve dhe këmbëve të folësit dhe qëndrimin.

  Në këtë artikull, ne do të flasim për mënyrën se si interpretohet gjuha e trupit në takimet virtuale. Në një takim virtual, ka rregulla të ndryshme sjelljeje që duhet të ndiqni në mënyrë që të kuptoni saktë mendimin tuaj. Shumë herë kur njerëzit komunikojnë nga distanca mund të çojë në keqkuptime sepse atyre u mungojnë shenjat vizuale si shprehjet e fytyrës dhegjeste të cilat përndryshe do t'u jepnin atyre një kuptim të qartë të asaj që partneri i bisedës po përpiqet të përcjellë.

  Si të vendosni gjuhën fituese të trupit në një takim dixhital

  Gjuha e trupit është një aspekt thelbësor i komunikimit. Është kaq e rëndësishme sepse i ndihmon njerëzit të kuptojnë se çfarë mendon dhe ndjen personi tjetër. Në takimet dixhitale, kjo bëhet edhe më e rëndësishme sepse nuk ka shenja fizike për t'u hequr. Bëhet e vështirë për një person të kuptojë ndjenjat dhe mendimet e tjetrit, gjë që mund të çojë në keqkuptime dhe konfuzion.

  Për ta luftuar këtë, ka disa gjëra që mund të bëni për të kuptuar më mirë se çfarë po ndodh në një takim dixhital.

  Në çdo takim në internet, është e rëndësishme të përfitoni nga të gjitha detajet e vogla, sepse ata do të japin balancën në favorin tuaj. të pavetëdijshëm për këtë detaj të vogël por të rëndësishëm. Këndi i kamerës suaj është vërtet i rëndësishëm për të përcjellë mesazhin tuaj. Ju nuk dëshironi të keni kamerën tuaj, kështu që po shikoni nga poshtë njerëzit dhe nga ana tjetër, nuk dëshironi të shikoni lart në kamerën tuaj. Këndi i përsosur i kamerës është me fytyrë në nivelin e syve.

  Kjo bën dy gjëra për njerëzit në anën tjetër: duket sikur po u flet drejtpërdrejt dhe ndihmon në krijimin e kontaktit me sy.

  Mund ta konfigurosh saktë kamerën e uebit në mënyrë që të jetë përballë tejedrejtpërdrejt sikur po flisni me një person kokë më kokë. Kur konfiguroni kamerën, sigurohuni që mund ta shihni lentet. Bëni një provë me shumë softuer si zmadhimi dhe ekipet ju lejojnë të testoni cilësimet tuaja.

  Mikrofoni

  Kur flasim për gjuhën e trupit, shumë njerëz nuk mendojnë se zëri juaj ka të bëjë me të. Megjithatë, komunikimi joverbal ka të bëjë po aq me fjalët, aq edhe me tonin e zërit si çdo gjë tjetër. Mbani mend thënien "Nuk është ajo që thua, por mënyra se si e thua".

  Përmirësoni nivelet e mikrofonit tuaj, dëshironi të krijoni një ton më të ngrohtë me pak bas në zërin tuaj. Mendoni për zërin e DJ të radios FM.

  Sfondi

  Sfondi janë vërtet të rëndësishëm. Mendoni se çfarë lloj sfondi dëshironi: një sfond jo të ngarkuar me një ngjyrë neutrale si e bardhë ose krem. Fokusi duhet të jetë tek ju, jo tek ajo që po ndodh në dhomë.

  Megjithatë, nëse do të vazhdoni plotësisht dhe vërtet dëshironi të bëni përshtypje, mund të dëshironi të mendoni për një qasje më të lëmuar. Shikoni YouTube dhe shikoni se çfarë bëjnë ose përdorin profesionistët në kanalet e tyre. Varet nga preferenca personale.

  Në rregull, teknologjia është rregulluar si duhet tani është koha të mendojmë se si do ta prezantojmë veten.

  Gjuha e hapur e trupit

  Si të lexoni gjuhën e trupit në takime

  Aftësia për të lexuar gjuhën e trupit është një aspekt i rëndësishëm i aftësive të komunikimit. Është e vetmja mënyrë për të marrë njëndjenjën e asaj që dikush mund të mendojë ose ndiejë në një mënyrë të pashprehur.

  Leximi i gjuhës së trupit në takime është jetik sepse jep të dhëna se kur duhet të flasësh dhe kur të mos ndërpritet kur dikush është gati të vazhdojë, dhe si ndihet dikush për një sugjerim.

  Format më të zakonshme të sinjaleve jo-verbale janë shprehjet e fytyrës dhe gjestet, gjestet, qëndrimet, pozicionet. Këto do të tregojnë nëse dikush pajtohet ose nuk pajtohet me diçka që është thënë ose nëse thjesht po dëgjon me mirësjellje.

  Leximi i gjuhës së trupit nuk është aq i thjeshtë sa duket. Ju duhet të studioni temën dhe më pas të praktikoni atë që keni mësuar. Megjithatë, ka disa aspekte kyçe që mund t'i mësoni shpejt.

  Kur vëreni se dikush kalon nga rehati në i pakëndshëm, kjo zakonisht është një tregues se diçka nuk është në rregull.

  Fatkeqësisht, nuk ka asnjë mënyrë të shpejtë për të mësuar të lexojë gjuhën e trupit. Mund të filloni këtu duke lexuar një postim në blog që kam shkruar për leximin e gjuhës së trupit.

  Përmbledhje

  Ka shumë gjëra që mund të mësojmë nga leximi i gjuhës së trupit në takime, si p.sh. kur dikush nuk pajtohet me ne ose kur duhet të largohet. Ne mund të vërejmë ndryshime në sjelljet e tyre joverbale dhe më pas të përshtatemi në përputhje me rrethanat në mënyrë që të mund të kemi një rezultat më produktiv të takimit. Ju rekomandoj shumë të mësoni gjuhën e trupit dhe mund ta bëni këtë duke shkuar këtu.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.