Gjuha e trupit të syve të gënjyer (Të shohësh përmes syve të mashtrimit)

Gjuha e trupit të syve të gënjyer (Të shohësh përmes syve të mashtrimit)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Shprehja e syve është shpesh më e vështira për t'u falsifikuar. Kjo është për shkak se lëvizja e qepallave, muskujve të syrit dhe bebëzave të syrit nuk janë nën kontrollin tonë të ndërgjegjshëm.

Ka shumë gjëra që njerëzit bëjnë me sytë e tyre kur gënjejnë – si rrahja e syve, mbyllja e syve më shumë ose më pak shpesh se zakonisht ose shmangia e kontaktit me sy.

Megjithatë, ka disa gjëra specifike që do t'i largojnë atij personi shenjat më të besueshme të syve. s i gënjeshtrës është shpejtësia ose mungesa e syve.

Një shenjë tjetër e gënjeshtrës mund të vërehet kur shihni dikë që përdor bllokimin e syve për të provuar të bllokojë informacionin që nuk i pëlqen.

Ka shumë shenja treguese që mund të gjenden në gjuhën e trupit kur njerëzit gënjejnë me sy. Ne do të hedhim një vështrim të thellë më poshtë.

Por, përpara se ta bëjmë këtë, ne duhet të kuptojmë bazat e gjuhës së trupit dhe si të lexojmë saktë fjalët joverbale, në mënyrë që të kemi një lexim të vërtetë nëse dikush gënjen duke përdorur sytë.

Tabela e Përmbajtjes
 • Të kuptuarit e bazave për të marrë një lexim mbi gjuhën e trupit të një personi>
 • Sigurimet joverbale të një personi>
 • Sigurimet joverbale <2 për të dhënë bazën e dikujt përpara se të lexosh
 • Leximi në grupe
  • Shënim
 • Çfarë ndryshimesh duhet të kërkojmë në sytë e një gënjeshtrës
 • Bebëzët
 • Bllokimi i syve
 • Bllokimi i syve
 • Shmangia e syve
 • <
 • Të tregosh me dikëvetullat e tyre?
 • Drejtimi
  • Në çfarë drejtimi shkojnë sytë e njerëzve kur gënjejnë.
 • Shpejtësia e pulsitjes
  • A është pulsimi i shpeshtë një shenjë e gënjeshtrës
 • Si mund ta dalloni nëse dikush po gënjen nga sytë e tij
 • të lexojë një person? sinjalet joverbale

  Leximi i njerëzve, të kuptuarit e shenjave të tyre joverbale, do t'ju ndihmojë t'i kuptoni më mirë ata dhe situatën.

  Shpesh mund të dalloni ndjenjat e vërteta të një personi duke vëzhguar shenjat e tij joverbale.

  Duke kushtuar vëmendje këtyre sinjaleve do t'ju japë aftësinë për t'i lexuar njerëzit si një libër i hapur. duke përdorur gjuhën e trupit të syve të gënjyer

  Kur bëhet fjalë për leximin e gjuhës së trupit, së pari duhet të kuptojmë kontekstin e situatës në të cilën ndodhet personi.

  Konteksti është ajo që ata po bëjnë kur po përpiqeni të lexoni gjuhën e trupit të tyre, me kë janë dhe çfarë diskutohet?

  Mjedisi është gjithashtu i rëndësishëm. A po intervistohen nga policia? A janë ata të ulur me anëtarët e familjes dhe janë akuzuar për diçka?

  Arsyeja që duhet të mendojmë për kontekstin është se është stresi nën të cilin personi do të diktojë se si ata sillen me gjuhën e tyre joverbale dhe verbale.

  Tani kuptojmë pak më shumë rreth kontekstit që duhet të mësojmë të bazojmë dikë që ta vërejmëçdo ndryshim në gjuhën e trupit për të marrë një lexim të vërtetë mbi to.

  Si të vini në bazë dikë përpara se të lexoni? Ne po shohim se si veprojnë ata kur i përgjigjen një pyetjeje.

  Ne duam të marrim çdo rriqër ose lëvizje që duken të çuditshme për t'u përdorur, por krejtësisht të natyrshme për ta.

  Ndërsa fillojmë të analizojmë dikë, ne mund t'i identifikojmë këto të dhëna nga informacioni ynë.

  Leximi në grupe

  Kur lexojmë gjuhën e trupit në grup, ne lexojmë. Ndryshimet në sy janë një vend i mrekullueshëm për të filluar të lexoni tregimet joverbale të njerëzve. Do të filloni të vini re ndryshime të shkurtra dhe të dukshme në modele.

  Kur lexojmë gjuhën e trupit, nuk mund të lexojmë vetëm një ndryshim, por duhet të lexojmë në grupe ndryshimesh ose të shënojmë ndryshime gjatë një periudhe prej pesë deri në dhjetë minuta, në mënyrë që të kemi një lexim të vërtetë të një personi.

  Thënë thjesht, ne nuk mund ta marrim thjesht një lëvizje të syrit si prova më e mirë për të pa lexuar <1 emocionet është të vëzhgojnë të gjithë trupin e tyre. Nëse përqendroheni në pjesë të vogla të trupit, nuk mund t'ju japë një lexim të vërtetë.

  Megjithatë, ka disa shenja të gjuhës së trupit që mund të kërkojmë për të na treguar nëse dikush po mashtron. Sytë dhe zona rreth syve janë treguar tregues të mirë.

  Çfarë ndryshimesh duhet të kërkojmë në sytë e njëLier

  • Pupilat
  • Qëllimi i syve
  • Bllokimi i syve
  • Bllokimi i syve
  • Vetullat
  • Ndryshimi i shpejtësisë së vezullimit p
  • Drejtimi i syve
  • Relaksimi dhe tensioni është një shenjë që mendojnë njerëzit duke gënjyer, por në fakt është kur jemi më të rehatshëm ose kur na pëlqen diçka që shohim ose takojmë.

   Ne mund ta përdorim këtë në avantazhin tonë kur përpiqemi të nxjerrim informacion nga dikush duke ndërtuar raporte dhe duke vëzhguar zgjerimin e bebëzës. Ia vlen të kujtohet.

   Nga ana tjetër, shtrëngimi i bebëzës është kur bebëzat tkurren, pothuajse si një gjilpërë. Zakonisht e shohim këtë kur shohim diçka që nuk na pëlqen ose kur ndiejmë emocione negative.

   Shiko gjithashtu: 154 Fjalë negative që fillojnë me U (me përshkrime)

   Zgjerimi ose shtrëngimi i bebëzës është një nga sjelljet e pakta të gjuhës së trupit që nuk mund t'i kontrollojmë, gjë që i bën ato edhe më të besueshme.

   Kërcjellja e syve

   Shpikja e syve është një përgjigje ndaj stresit, pakënaqësisë, pakënaqësisë. Ndonjëherë një person gjithashtu mund të shikojë sytë nëse është i hutuar ose dëgjon diçka që nuk i pëlqen.

   Nëse shohim dikë që derdhet me kokën ulur, kjo mund të jetë një shenjë se ai po fokusohet në diçka ose po përpiqet të kuptojë diçka. Konteksti është i rëndësishëm kur shohim sytë që zbehen.

   Bllokimi i syve

   Bllokimi i syve është kur shihni qepallën e mbyllur, pasi personi që po analizoni është nën stres ose fillon të ndiejë më shumë ankth ndaj diçkaje.

   Zakonisht shihni sy-bllokimi kur dikush përpiqet të bllokojë një pyetje ose diçka që nuk i pëlqen.

   Shmangia e syve

   Ne shmangim kontaktin me sy kur ndihemi në siklet ose nën stres. Ky gjest mund të jetë gjithashtu një tregues i turpit nëse dikush është tepër kritik, i vështirë ose agresiv. Ato shpesh mund të jenë gjithashtu një shenjë nënshtrimi.

   Vetullat

   A mund ta dalloni nëse dikush është i shtrirë me vetullat e tij?

   Vetullat janë tipari më i rëndësishëm në fytyrën e njeriut që mund të dallojë kur dikush gënjen.

   Vetulla e majtë ngrihet, që do të thotë se ata po përpiqen të mbulojnë gënjeshtrën e tyre. Harku i vetullës së djathtë zvogëlohet, që do të thotë se ka pasiguri në atë që ata thonë. Syri i majtë zbehet, gjë që mund të jetë shenjë zemërimi ose ankthi. Goja hapet dhe nofulla e tyre bie pak, që mund të nënkuptojë se ata ndihen të parehatshëm ose të befasuar nga ajo që thatë.

   Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit Shëndeti dhe Social (Kujdes që nuk mund ta rregulloni atë që nuk mund ta shihni)

   Drejtimi

   Në çfarë drejtimi shkojnë sytë e njerëzve kur gënjejnë.

   Ka pasur një mit për dekada që një person shikon larg ose anash kur i përgjigjet një pyetjeje. Vini re se si u përgjigjen pyetjeve që nuk janë stresuese në cilin drejtim shkojnë sytë e tyre? Nëse vëreni një ndryshim në drejtim, kjo është një pikë e mirë e të dhënave për t'u eksploruar.

   Disa ekspertë besojnë se shikimi i çiltër do të thotë të keni qasje në emocione, por kjo nuk është gjithmonërasti.

   Shpejtësia e pulsit të syve

   A është gënjeshtra të injorosh shumë? Mund të jetë një tregues se dikush po gënjen, pasi ata i mbyllin sytë më pak kur thonë gënjeshtra. Kjo ndodh sepse gënjeshtarët duan të shohin nëse ju i besoni."

   Kushtojini vëmendje kur shihni uljen e shkallës së pulsimit tek një person. Kjo është gjithashtu një pikë tjetër e madhe e të dhënave.

   Si mund ta dalloni nëse dikush gënjen nga sytë e tij

   Thuhet se sytë janë dritaret e shpirtit. Në një moment të shkurtër kontakti me sy, ju mund të përcaktoni gjendjen emocionale të dikujt, nivelin e tij të ndershmërisë dhe madje edhe disa tipare personale.

   Por si ta dimë nëse dikush gënjen?

   Një mënyrë është duke kërkuar për mikroshprehje – shprehje kalimtare që shfaqen në fytyrat tona para se t'i kontrollojmë ato.

   Mikroshprehjet nuk mund të zbulohen shpesh në një mikroshprehje të fundit.

   Kjo i bën ata të vështirë për t'u studiuar dhe hulumtuar, por do të thotë gjithashtu se ata janë mjaft spontan për t'u shfaqur kur dikush po përpiqet të fshehë ndjenjat ose mendimet që nuk do që ti t'i shohësh.

   Libri i Paul Ekman, "Demaskimi i fytyrës", mbulon në thellësi mikro-shprehjet dhe ai është djali që shpiku termin<10W6 micro> mikro. për sytë e gënjyer, duhet të marrim parasysh kontekstin dhe mjedisin. nenuk mund të lexojmë thjesht sytë - ne duhet të lexojmë të gjithë kontekstin dhe ndryshimet në sjellje përpara se të marrim një vendim nëse dikush gënjen me sy.

   Nuk është gjithmonë e lehtë të dallosh kur dikush gënjen, por ka disa gjëra që mund t'i kërkosh që mund t'ju ndihmojnë të përcaktoni nëse po thotë apo jo të vërtetën. Për shembull, nëse kontakti me sy i dikujt është i prishur dhe ai po shikon diku tjetër, kjo mund të jetë një shenjë se ata nuk janë plotësisht të sinqertë me atë që po thonë.

   Ka shumë arsye të ndryshme pse njerëzit gënjejnë me sy. Disa nga këto arsye mund të përfshijnë: • Për të fituar simpati • Për të fituar besimin • Për të fituar miratimin • Për të shmangur pasojat negative

   Gjëja më e rëndësishme që duhet të kërkoni kur jeni duke u përpjekur të zbuloni nëse dikush gënjen me sytë e tij është se ata do të mbyllin më pak dhe do të lëvizin sytë më shumë se zakonisht.

   Për të mësuar më shumë rreth gjuhës së trupit, shikoni bloget tona të tjera këtu.
  Elmer Harper
  Elmer Harper
  Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.