90 негативни зборови кои почнуваат со P (целосна дефиниција)

90 негативни зборови кои почнуваат со P (целосна дефиниција)
Elmer Harper

Содржина

Дали го барате вистинскиот негативен збор што започнува со буквата 9, ако е така, дојдовте на вистинското место, наведовме многу примери и моќни зборови за опишување на работите?

Исто така види: Јазични техники за да се убеди некој да направи што било (целосен водич)

Негативните зборови кои почнуваат со P се од суштинско значење за ефективна комуникација бидејќи ни овозможуваат прецизно да ги изразиме нашите мислења и чувства. Овие зборови се корисни во ситуации кога треба да опишеме нешто непријатно или непожелно.

Може да се користат во различни поставувања, од пишување критики до изразување разочарување. Некои од негативните зборови што почнуваат со P се болни, сиромашни, песимистички, жални, проблематични, перверзни и патетични. Можеме да ги користиме овие зборови за да обезбедиме описна повратна информација на работното место, да понудиме конструктивна критика на пријателите и да опишеме одредени карактеристики на некоја личност или нешто.

Клучно е да ги користиме овие негативни зборови умерено и со такт бидејќи тие можат да се видат како премногу критични или навредливи доколку се користат прекумерно.

физичка или емоционална болка Песимистична – тенденција да се види најлошиот аспект на нештата или да се верува дека најлошото ќе се случи Патетично – предизвикува сожалување, особено преку ранливост или тага пасивно – прифаќање или дозволување на она што се случува или она што другите го прават без активен одговор или она што го праватотпор Пастилен – деструктивен за животот; смртоносен или отровен Перфиден – измамен и недоверлив Погубен – има штетно дејство, особено на постепен или суптилен начин Ситно – од мало значење; тривијален Фобичен – има екстремен или ирационален страв од нешто Џепник – лице кое краде од нечиј џеб или чанта, особено во толпа Пике – чувство на иритација или огорченост или незадоволство што особено резултира од 10 огорченост,<8 ity – чувството на тага и сочувство предизвикано од страдањата и несреќите на другите Чума – заразна бактериска болест која се карактеризира со треска и делириум, типично со формирање на бубои Помпезно – засегнато грандиозно, свечено или самодоволно за живеење. во општество Посесивен – има или покажува прекумерен интерес или грижа за некого или нешто Немоќен – без моќ или влијание; беспомошни Предрасуди – има или покажува несакање или недоверба што произлегува од предрасуди; фанатизам Претенциозен – обид да се импресионира со влијание врз поголемо значење, талент, култура итн., отколку што всушност се поседува Гордост –имање или покажување прекумерна гордост или самодоверба Примитивен – се однесува или означува најрана фаза на цивилизација или ера Затвореник – лице кое се чува во затвор како казна за кривично дело што го извршило или додека чека нешто да се одложи <1cra или да се одложи<80 11> Профано – поврзано или посветено на она што не е свето или библиско; секуларна наместо религиозна Безпрофитабилна – не произведува никаков профит; непрофитабилно Забранувачко – нешто забранува или ограничува Промискуитетно – има многу сексуални партнери без посветеност или ексклузивност Прозаично – нема поетска убавина; вообичаено; неромантичен Провокативен – предизвикува вознемиреност, лутина или друга силна реакција, особено намерно Породилно – детско глупаво и незрело Пагнациозно – желни или брзи за расправија –10><1 слаби и се караат<109> 1> Гнил – се распаѓа или гние и испушта фетиден мирис Збунувачки – тешко разбирлив; мистериозно Напорно – бара големо внимание и напор Мило – тривијално; од мала вредност Паника – чувство или покажување паника; вознемирен Паразит – живее како паразит; искористување на туѓите ресурси без да дадете ништоза возврат Безстрастни – без или без страст, емоции или чувства Патолошки – вклучува, предизвикана или од природата на физичка или ментална болест Педантска – претерано загрижена за ситни детали или правила; премногу академски Опасно – полн со опасност или ризик Persnickety – ставање премногу акцент на тривијални или ситни детали; претрупан Песимизам – тенденција да се види најлошиот аспект на нештата или да се верува дека најлошото ќе се случи Лажен – не е вистински; измамник Свиноглав – тврдоглаво непопустлив; тврдоглаво Напорно – направено со големо внимание и труд, често до степен да биде досадно Опипливо – може да се допре или почувствува; опиплива Пандемија - распространета низ цела земја, континент или во светот Парадоксално - навидум контрадикторно или апсурдно, но всушност вистинито или возможно Паразит - организам кој живее во или на друг организам (него троши од домаќинот)> Pariah – отфрлен или некој што е отфрлен или презрен од општеството Parricide – убиство на сопствениот родител(и) Страсен – има или покажува интензивни чувства или емоции; жестока Патетичка заблуда – припишување на човечките емоции и особини нанеживи предмети или природни феномени, особено како литературна или уметничка направа Покровителство – постапување со некого со привидна љубезност што издава чувство на супериорност Сиромашен – многу сиромашна личност која живее од добротворни цели или јавна поддршка <> необичен Пешак – нема инспирација или возбуда; досадна Пежоративна – изразување презир или неодобрување Pernickety – ставање премногу акцент на ситни или безначајни детали; претрупан Пертинациозно – цврсто се држиме за верување или мислење; тврдоглава Пустила – смртоносна епидемија, особено бубонска чума Флегматичен – има неемоционална и смирена склоност Пребирлива – претерано напорна или селективна <1110 9>Плагијат – практика на одземање на туѓа работа или идеи и нивно пренесување како свои Плутократски – што се однесува на влада или општество со кое владеат богатите отровни – содржат или произведуваат отров; отровен Полемички – силен вербален или писмен напад врз некого или нешто Полјанаиш – претерано оптимист, особено наспроти неволјите Потешки – бавен и несмасен поради големата тежина; досадни илимакотрпна Пути – мрачна или нерасположена на непривлечен начин Грабливи – сака да ги искористува или угнетува другите; агресивен или штетен по природа Пространо – спротивно на разумот или здравиот разум; апсурдно дрско – незапазување на границите на она што е дозволено или соодветно; претерано напред или задебелен Преговор – обид да се направи нешто што не е случај да изгледа вистинито Спречено – може да се избегне или спречи да се случи Брцкаво – лесно се навредува или иритира; раздразлив Блудлив – трошење пари или ресурси непромислено или расипничко Вулгарност – богохулен или непристоен јазик или однесување Профитирање – правење или настојување да се направи прекумерна или неправедна итна добивка –><1 итен профит или неправедна работа<19> непромислено трошење ресурси или пари Забранувачко – служи за забрана или забрана на нешто Промискуитет – вклучување во сексуална активност со повеќе партнери без посветеност или ексклузивност Склоност – склоност или екстремно дејство или ментална состојба – ментална состојба – исцрпување<1, јон или слабост Провоцирање – намерно возбудување или предизвикување реакција или емоции кај некого Пугилистички –се однесуваат или се склони да се борат со тупаници; тврдоглаво Pulpy – меко и кашесто.

Завршни мисли

Има многу негативни зборови кои почнуваат со P од кои можете да изберете, наведовме многу погоре, многу се придавки што можете да ги користите за да ја пренесете вашата поента. Се надеваме дека го најдовте точниот збор од овој опсег. Ви благодариме што одвоивте време да прочитате.

Исто така види: 100 негативни зборови кои почнуваат со W (со дефиниции)Elmer Harper
Elmer Harper
Џереми Круз, познат и по неговото име Елмер Харпер, е страстен писател и љубител на говорот на телото. Со позадина во психологијата, Џереми отсекогаш бил фасциниран од неизговорениот јазик и суптилните знаци кои управуваат со човечките интеракции. Растејќи во разновидна заедница, каде што невербалната комуникација играше витална улога, љубопитноста на Џереми за говорот на телото започна уште од рана возраст.По завршувањето на својата диплома по психологија, Џереми тргна на патување за да ги разбере сложеноста на говорот на телото во различни социјални и професионални контексти. Посетувал бројни работилници, семинари и специјализирани програми за обука за да ја совлада уметноста на декодирање на гестови, изрази на лицето и држење на телото.Преку својот блог, Џереми има за цел да го сподели своето знаење и согледувања со широка публика за да помогне во подобрувањето на нивните комуникациски вештини и да го подобри нивното разбирање за невербалните знаци. Тој покрива широк спектар на теми, вклучувајќи го говорот на телото во односите, деловните и секојдневните интеракции.Стилот на пишување на Џереми е привлечен и информативен, бидејќи тој ја комбинира својата експертиза со примери од реалниот живот и практични совети. Неговата способност да разложи сложени концепти на лесно разбирливи термини им дава моќ на читателите да станат поефективни комуникатори, како во лични така и во професионални услови.Кога не пишува или истражува, Џереми ужива да патува во различни земјиискусете различни култури и набљудувајте како говорот на телото се манифестира во различни општества. Тој верува дека разбирањето и прифаќањето на различни невербални знаци може да поттикне емпатија, да ги зајакне врските и да ги премости културните празнини.Со својата посветеност да им помага на другите да комуницираат поефективно и со својата експертиза во говорот на телото, Џереми Круз, познат како Елмер Харпер, продолжува да влијае и да ги инспирира читателите ширум светот на нивното патување кон совладување на неизговорениот јазик на човечката интеракција.