90 fjalë negative që fillojnë me P (përkufizim i plotë)

90 fjalë negative që fillojnë me P (përkufizim i plotë)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

A po kërkoni për fjalën e duhur negative që fillon me shkronjën 9 nëse është kështu, keni ardhur në vendin e duhur, ne kemi renditur shumë shembuj dhe fjalë të fuqishme për të përshkruar gjërat?

Fjalët negative që fillojnë me P janë thelbësore për komunikim efektiv pasi ato na lejojnë të shprehim mendimet dhe ndjenjat tona me saktësi. Këto fjalë janë të dobishme në situata ku duhet të përshkruajmë diçka të pakëndshme ose të padëshirueshme.

Ato mund të përdoren në mjedise të ndryshme, nga shkrimi i kritikave deri te shprehja e zhgënjimit. Disa nga fjalët negative që fillojnë me P janë e dhimbshme, e varfër, pesimiste, e dhimbshme, problematike, perverse dhe patetike. Ne mund t'i përdorim këto fjalë për të dhënë reagime përshkruese në vendin e punës, për t'u ofruar kritika konstruktive miqve dhe për të përshkruar disa karakteristika të një personi ose një gjëje.

Shiko gjithashtu: Si të injoroni dikë pa qenë i vrazhdë?

Është thelbësore t'i përdorim këto fjalë negative me moderim dhe me takt, pasi ato mund të duken si tepër kritike ose lënduese nëse përdoren së tepërmi. dhimbje fizike ose emocionale Pesimiste – prirje për të parë aspektin më të keq të gjërave ose për të besuar se më e keqja do të ndodhë Patetike – duke ngjallur keqardhje, veçanërisht përmes cenueshmërisë ose trishtimit Pasiv – pranimi ose lejimi i asaj që ndodh ose pa përgjigje aktive ose çfarë bëjnë të tjerëtrezistenca Pastile - shkatërruese për jetën; vdekjeprurëse ose helmuese Perfid – mashtrues dhe i pabesueshëm Shkatërrues – që ka një efekt të dëmshëm, veçanërisht në mënyrë graduale ose delikate I imët – me pak rëndësi; i parëndësishëm Fobik – të kesh një frikë ekstreme ose irracionale për diçka Xhep xhepi – një person që vjedh nga xhepi ose çanta e dikujt, veçanërisht në një turmë Pique – një ndjenjë acarimi ose pakënaqësie që vjen si rezultat i pakënaqësisë1010> ity – ndjenja e pikëllimit dhe e dhembshurisë e shkaktuar nga vuajtjet dhe fatkeqësitë e të tjerëve Murtaja – një sëmundje bakteriale ngjitëse e karakterizuar nga ethe dhe deliri, zakonisht me formimin e bubove Pompoze – e prekur – e madhe, e ndikuar – e konsideruar si një standard i rehatshëm ose i mjaftueshëm për të jetuar11. në një shoqëri Possesiv – të kesh ose shfaq një interes ose shqetësim të tepruar për dikë a diçka I pafuqishëm – pa fuqi ose ndikim; i pafuqishëm I paragjykuar – të kesh ose shfaq një mospëlqim ose mosbesim që rrjedh nga paragjykimi; fanatik Pretencioz – përpjekja për të bërë përshtypje duke ndikuar në një rëndësi më të madhe, talent, kulturë, etj., sesa zotërohet në të vërtetë Krenari –të kesh ose të shfaqësh krenari ose vetëvlerësim të tepruar Primitiv – që lidhet ose tregon fazën më të hershme të një qytetërimi ose epoke I burgosur – një person që mbahet në burg si dënim për një krim që ka kryer ose në pritje të denimit të një gjyqi –><111 ose në pritje të gjykimit<80 11> Profane – që lidhet ose i kushtohet asaj që nuk është e shenjtë apo biblike; laike dhe jo fetare Pa fitim - që nuk prodhon asnjë fitim; jofitimprurëse Ndalues ​​– ndalues ​​ose kufizues i diçkaje I shthurur – të kesh shumë partnerë seksualë pa angazhim ose ekskluzivitet Prozaik – i mungon bukuria poetike; e zakonshme; joromantike Provokuese – që shkakton bezdi, zemërim ose një reagim tjetër të fortë, veçanërisht me qëllim Puerile – budalla dhe i papjekur në mënyrë fëminore Pugnacioz – i etur ose i shpejtë për të debatuar –1><1 i dobët dhe i dobët<109> 1> Putrid – që kalbet ose kalbet dhe lëshon një erë të pakëndshme E çuditshme – e vështirë për t'u kuptuar; misterioze I mundimshëm – që kërkon kujdes dhe përpjekje të madhe I vogël – i parëndësishëm; me pak vlerë Panik – ndjenja ose shfaqja e panikut; i alarmuar Parazitar – jeton si parazit; duke përfituar nga burimet e tjetrit pa dhënë asgjënë këmbim Pa pasion – i mungon ose i mungon pasioni, emocioni ose ndjenja Patologjike – që përfshin, shkaktohet nga, ose e natyrës së një sëmundjeje fizike ose mendore Pedantike – i shqetësuar tej mase me detaje ose rregulla të vogla; tepër akademik Rrezikshëm – plot rrezik ose rrezik Persnickety – vendosja e tepërt e theksit në detaje të parëndësishme ose të vogla; bezdisshëm Pesimizëm – një tendencë për të parë aspektin më të keq të gjërave ose për të besuar se më e keqja do të ndodhë Font – jo e vërtetë; mashtrues Derrik koka - kokëfortë i palëkundur; kokëfortë Me mundim – e bërë me kujdes dhe përpjekje të madhe, shpesh deri në atë pikë sa të jetë e lodhshme I prekshëm – i aftë për t'u prekur ose ndjerë; e prekshme Pandemi – e përhapur në të gjithë vendin, kontinentin ose botën Paradoksale – në dukje kontradiktore ose absurde, por në fakt e vërtetë ose e mundshme Parazit – një organizëm që jeton në ose mbi një organizëm tjetër dhe merr përfitime nga një organizëm tjetër Pariah – një i dëbuar ose dikush që refuzohet ose përbuzet nga shoqëria Parricide – vrasja e prindërve të vet Pasionant – të kesh ose shfaq ndjenja ose emocione të forta; i zjarrtë Gabim patetik – atribuimi i emocioneve dhe tipareve njerëzore tekobjekte të pajetë ose dukuri natyrore, veçanërisht si një mjet letrar ose artistik Matronizimi – trajtimi i dikujt me një dashamirësi të dukshme që tradhton një ndjenjë superioriteti I varfëri – një person shumë i varfër që jeton me bamirësi ose mbështetje të çuditshme publike <> e pazakontë Këmbësori – i mungon frymëzimi ose emocioni; i shurdhër Pezorative – shpreh përbuzje ose mosmiratim Pernickety – vënia e tepërt e theksit në detaje të vogla ose të parëndësishme; i bezdisshëm I çuditshëm – i përmbahet fort një besimi ose mendimi; kokëfortë Murtaja – një sëmundje epidemike fatale, veçanërisht murtaja bubonike Flegmatik – që ka një prirje joemocionale dhe jashtëzakonisht të qetë Percaktuese – tepër kërkuese ose selektive <1110 9>Plagjiatura – praktika e marrjes së punës ose ideve të dikujt tjetër dhe kalimi i tyre si të vetat Plutokratike – që ka të bëjë me një qeveri ose shoqëri të sunduar nga të pasurit Helmues – që përmban ose prodhon helm; helmues Polemik – sulm i fortë verbal ose me shkrim ndaj dikujt a diçkaje Pollyannaish – tepër optimist, sidomos përballë fatkeqësisë I rëndë – i ngadalshëm dhe i ngathët për shkak të peshës së madhe; e lodhshme osei mundimshëm Pouty – i ndyrë ose i humorit në një mënyrë jo tërheqëse Grabitqar – që kërkon të shfrytëzojë ose shtypë të tjerët; Natyra agresive ose e dëmshme Preposteroze – në kundërshtim me arsyen ose sensin e përbashkët; absurde Alloj – mosrespektimi i kufijve të asaj që është e lejuar ose e përshtatshme; tepër përpara ose të guximshme Pretendim – një përpjekje për të bërë diçka që nuk është rasti të duket e vërtetë E parandalueshme – mund të shmanget ose të ndalohet të ndodhë Gimmba – ofendohet ose acarohet lehtësisht; nervoz Plangprishës – shpenzimi i parave ose i burimeve në mënyrë të pamatur ose kot Profanitet – gjuhë ose sjellje blasfemuese ose e turpshme Përfitimi – duke bërë ose duke kërkuar për të bërë një fitim të tepruar ose të padrejtë –> shpërdorim i pakujdesshëm i burimeve ose parave Ndalues ​​– shërben për të ndaluar ose ndaluar diçka Promiskuitet – përfshirja në aktivitet seksual me partnerë të shumtë pa përkushtim ose ekskluzivitet

Prirje – një prirje ose prirje ose prirje fizike ndaj një sjelljeje të caktuar mendore<111> jon ose dobësi provokimi – zgjimi ose shkaktimi i qëllimshëm i një reagimi ose emocioni te dikë Pugilistik –që lidhet ose është i prirur për të luftuar me grushte; pugnacious Pulpy – i butë dhe i butë.

Mendimet përfundimtare

Ka shumë fjalë negative që fillojnë me një P, nga të cilat mund të zgjidhni, ne kemi renditur shumë më lart, shumë mbiemra që mund t'i përdorni për të kuptuar mendimin tuaj. Shpresojmë të keni gjetur fjalën e duhur nga kjo gamë. Faleminderit që gjetët kohë për të lexuar.

Shiko gjithashtu: Shenjat e tradhtisë së gruas me kolegunElmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.