A është normale që e dashura juaj të ju godasë (Abuzim)

A është normale që e dashura juaj të ju godasë (Abuzim)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Nëse ju ose dikush që njihni është goditur nga e dashura e tyre, mund të pyesni veten nëse kjo është sjellje normale. Në këtë postim, ne shqyrtojmë temën dhe ofrojmë disa sugjerime se çfarë të bëni në lidhje me të.

Nuk është në rregull që e dashura juaj t'ju godasë. Nëse ajo ju godet, konsiderohet abuzim ose abuzim në familje. Abuzimi mund të ndodhë në çdo lloj marrëdhënieje intime, jo vetëm në marrëdhëniet romantike. Këshilla jonë më e mirë do të dilte nga marrëdhënia sa më shpejt të jetë e mundur. Nëse dikush vë duart mbi ju në mënyrë të dhunshme, atëherë ai ka kaluar një kufi dhe ka shumë të ngjarë ta bëjë përsëri, nuk mund të ketë asnjë justifikim për këtë në asnjë marrëdhënie.

Një në nëntë burra do të përjetojnë dhunë nga partneri në një moment të jetës së tyre sipas ncadv.org. Kjo do të thotë se meshkujt kanë po aq gjasa sa femrat të jenë viktima të dhunës në familje. Megjithatë, për shkak se femrat janë shpesh fizikisht më të dobëta se meshkujt, meshkujt kanë më shumë gjasa të mos mbrojnë veten.

Në vijim do të hedhim një vështrim se çfarë duhet të bëni kur e dashura juaj ju godet.

6 Gjërat që duhet të bëni kur e dashura juaj ju godet.

  1. Lëreni atë.
  2. <7et gaboj nga e dashura
  3. Tal ital> ist ose këshilltare.
  4. Vendosni kufij me të dhe përmbahuni atyre.
  5. Lëvizni nga shtëpia/apartamenti/banimi i saj.
  6. Merrni një urdhër ndalimi.

Lëreni atë.

Është e vërtetë.nuk është normale që e dashura jote të të godasë, dhe nëse e bën, duhet ta lësh. Askush nuk meriton të trajtohet në atë mënyrë, dhe ju meritoni më mirë. Ka shumë peshq të tjerë në det, prandaj mos e humbni kohën me dikë që nuk ju vlerëson apo nuk ju respekton.

Flisni me të përse është e gabuar.

Nuk është normale apo e shëndetshme që e dashura juaj t'ju godasë. Nëse ajo po ju godet, kjo është një shenjë se ka diçka që nuk shkon në marrëdhënien tuaj. Flisni me të përse është e gabuar të të godasësh dhe si të bën të ndihesh. Shihni nëse mund ta ndihmoni të përballet me çdo gjë që e bën atë të veprojë në këtë mënyrë. Ajo mund të mos dëshirojë të flasë për këtë - por është e rëndësishme që ajo të përballet me dhimbjen që ka shkaktuar dhe që ju të kuptoni se çfarë po e shkakton këtë sjellje.

Merrni ndihmë nga një terapist ose këshilltar.

Nëse ndiheni sikur e dashura juaj po ju godet më shumë nga zemërimi, është e rëndësishme të kërkoni ndihmë. Një terapist ose këshilltar mund t'ju ofrojë mbështetjen dhe udhëzimin që ju nevojitet për të punuar në këtë kohë të vështirë. Ata gjithashtu mund t'ju ndihmojnë të kuptoni nëse ka ndonjë çështje themelore që duhet të adresohet. Mos hezitoni të kërkoni ndihmë nëse ndiheni të mbingarkuar ose të frikësuar. Ka shumë faqe interneti që mund t'ju ndihmojnë të shikoni www.verywellmind.com për më shumë opsione mbi llojet e këshillimit.

Vendosni kufij me të dhe përmbahuniato.

Është normale të dëshironi të vendosni kufij me të dashurën tuaj, veçanërisht nëse ajo po ju godet. Por është e rëndësishme t'i përmbahemi këtyre kufijve, edhe nëse kjo do të thotë të ndahesh me të. Mos harroni se ju meritoni të trajtoheni me respekt, dhe nëse ajo nuk mund t'jua japë këtë, atëherë ajo nuk ia vlen kohën tuaj.

Lëvizni nga shtëpia/apartamenti/kondo e saj.

Nëse ajo ju godet, ndoshta është një shenjë se ajo nuk ju respekton dhe nuk e vlerëson marrëdhënien tuaj. Ju duhet të konsideroni të largoheni nga shtëpia/apartamenti/ndërtimi i saj.

Merrni një urdhër ndalimi.

Nuk është normale që e dashura juaj t'ju godasë dhe nëse e bën, mund të mendoni të merrni një urdhër ndalimi. Nëse jeni në rrezik të menjëhershëm, telefononi 911. Nëse nuk jeni në rrezik të menjëhershëm, por mendoni se keni nevojë për mbrojtje nga e dashura juaj, mund të bëni një urdhër ndalimi. Për ta bërë këtë, do t'ju duhet të shkoni në gjykatën tuaj lokale dhe të plotësoni dokumentet e nevojshme. Më pas gjykata do të vendosë nëse do t'ju japë apo jo një urdhër ndalimi. Shikoni www.wikihow.legal.com se si ta bëni këtë siç duhet.

Askush nuk meriton të goditet ose të lëndohet, veçanërisht në një marrëdhënie intime. Pavarësisht se cili është justifikimi, dhuna nuk është kurrë në rregull.

pyetjet e bëra më shpesh

Si e bëni të dashurën tuaj që të mos ju godasëe ka bërë për një kohë. Abuzimi mund të marrë forma të ndryshme, duke përfshirë dhunën fizike, abuzimin emocional dhe abuzimin financiar. Nëse doni ta bëni atë të ndalojë, do t'ju duhet të jeni të vendosur dhe këmbëngulës. Mund t'ju duhet gjithashtu të kërkoni ndihmë nga jashtë, si p.sh. nga një këshilltar ose linjë telefonike për dhunën në familje.

Pse e dashura ime zemërohet kaq lehtë?

E dashura ime zemërohet kaq lehtë sepse ka probleme me zemërimin. Kur diçka e shqetëson, ajo nuk mund të mos shpërthejë në zemërim. Kjo nuk është një mënyrë e shëndetshme për t'u përballur me emocionet e saj dhe shpesh çon në debate dhe madje edhe abuzime.

E dashura ime zemërohet kaq lehtë sepse ka probleme me zemërimin. Nuk është e shëndetshme që ajo të zemërohet kaq shumë gjatë gjithë kohës, madje mund të çojë në abuzim.

E dashura ime çmendet shumë lehtë dhe është vërtet zhgënjyese. Mundohem të jem e kuptueshme, por më duket sikur ajo ka shumë probleme me zemërimin. Nuk dua ta lëndoj, por duket se mënyra e vetme për të shmangur tërbimin e saj është të mos bësh kurrë asgjë që mund ta shqetësojë atë. Nuk jam i sigurt nëse kjo është një mënyrë e shëndetshme për t'i trajtuar gjërat. Unë shqetësohem se zemërimi i saj mund të kthehet në abuzim.

Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit kruarje e qafës (është kruajtja juaj)

Pse të godet e dashura jote?

Mund të ketë një sërë arsyesh pse e dashura jote të godet. Ndoshta ajo dëshiron t'ju tregojë se është më e fortë se ju, ose mund të përpiqet të pohojë dominimin në marrëdhënie. Është gjithashtu e mundur që ajo të veprojë jashtëzhgënjimi ose zemërimi, dhe goditja ju është mënyra e saj për ta hequr atë mbi ju. Cilado qoftë arsyeja, është e rëndësishme të përpiqeni të kuptoni pse po e bën këtë në mënyrë që të mund ta trajtoni problemin dhe shpresojmë ta zgjidhni atë.

Çfarë duhet nëse e dashura ime më godet?

Nëse e dashura juaj ju godet, është e rëndësishme të qëndroni të qetë dhe të përpiqeni të flisni me të për atë që po ndodh. Është e mundur që ajo po vepron nga zemërimi ose zhgënjimi, dhe nëse mund të flisni me të për këtë, mund të jeni në gjendje ta zgjidhni këtë çështje. Megjithatë, nëse ajo vazhdon t'ju godasë ose nëse bëhet e dhunshme, mund të jetë e nevojshme t'i jepet fund marrëdhënies.

Shiko gjithashtu: Lista e fjalëve të Halloween (me përkufizim)

Cilat janë pasojat e goditjes së të dashurës sime?

Nëse e dashura juaj ju godet, është e rëndësishme të veproni. Ky nuk është thjesht një rast kur ajo është abuzive; nëse e dashura juaj ju godet, do të thotë se jeni në një marrëdhënie abuzive. Duhet të marrësh hapa për të mbrojtur veten dhe për të dalë nga situata.

Ka disa gjëra që mund të bësh nëse e dashura të godet. Së pari, ju duhet t'i thoni asaj të ndalojë. Kjo është e rëndësishme si për sigurinë tuaj ashtu edhe për vendosjen e kufijve. Nëse ajo nuk ndalet, mund t'ju duhet ta goditni me shpinë ose ta goditni me grusht. Megjithatë, dhuna nuk është kurrë zgjidhja dhe duhet të përdoret vetëm si mjeti i fundit.

Ka gjithashtu burime të disponueshme për t'ju ndihmuar nëse jeni në një marrëdhënie abuzive. Nuk duhet të vuash në heshtje. Ka linja telefonike dhestrehimore që mund t'ju ndihmojnë të dilni nga situata dhe të jeni të sigurt. Mos kini frikë të kërkoni ndihmë; mund të të shpëtojë jetën.

Si t'i them të dashurës sime që të mos më godasë më?

Nuk është e lehtë t'i thuash të dashurës që të mos të godasë më. Ju mund ta doni atë, por kjo nuk i jep asaj të drejtën për t'ju goditur. Nëse ajo ju godet, është e rëndësishme t'i thoni asaj të ndalojë. Ju mund ta bëni këtë duke i thënë me qetësi se nuk ju pëlqen kur ajo ju godet dhe se dëshironi që ajo të ndalojë. Nëse ajo nuk ju dëgjon ose vazhdon t'ju godasë, mund t'ju duhet t'i jepni fund marrëdhënies.

Mendimet përfundimtare.

Në fund të ditës, nuk është normale që e dashura juaj t'ju godasë. Mund të provoni dhe ta justifikoni veten ose e dashura juaj mund të përpiqet t'ju thotë se nuk do ta bëjë më, por në fund të fundit nuk është diçka që duhet toleruar në një marrëdhënie.

Nëse e dashura juaj po ju godet, është e rëndësishme ta trajtoni menjëherë çështjen dhe të zbuloni pse ajo ndjen nevojën për të përdorur dhunën.

Nëse ajo nuk mundet ose nuk dëshiron të shpjegojë veten, atëherë ndarja mund të jetë zgjidhja më e mirë për të dy. Shpresojmë që të keni gjetur përgjigjen e pyetjeve tuaja derisa hera tjetër të thotë e sigurt.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.