Shembuj të gjuhës negative të trupit (nuk duhet ta thuash)

Shembuj të gjuhës negative të trupit (nuk duhet ta thuash)
Elmer Harper

Gjuha negative e trupit mund të shihet në shumë raste, por është më e zakonshme në intervistat e punës. Për shembull, kur dikush nuk dëshiron t'i përgjigjet një pyetjeje, ai mund të shikojë në dysheme ose të shmangë kontaktin me sy. Kur shohim këto lloj sjelljesh, mund të nënkuptojë se ata po përpiqen të fshehin diçka nga ne ose nuk ndihen rehat me situatën.

Shiko gjithashtu: Justifikime të mira për t'u larguar herët nga puna (arsye për t'u larguar)

Kur analizojmë gjuhën e trupit, duhet të përpiqemi të gjejmë një bazë që të mund të kuptojmë mirë atë që ai person bën natyrshëm çdo ditë dhe të vërejmë ndonjë ndryshim në sjelljen e tij. Ne gjithashtu duhet të marrim parasysh mjedisin, gjendjen shpirtërore, rrethinën kur analizojmë të gjitha këto duhet të përfshihen në bazën e përgjithshme të situatës. Sidoqoftë, ndonjëherë do ta gjeni veten në një pozicion ku kjo nuk është e mundur ose sapo e keni takuar atë person për herë të parë dhe duke u mbështetur në intuitën tuaj. (ne gjithmonë e rekomandojmë atë)

Cilat janë shembujt negativ të gjuhës së trupit? Ka shumë shembuj, si p.sh. ndryshimi i frymëmarrjes, veprimet e ndërprerjes që bllokojnë sinjalet vizuale që vijnë kur jemi nën stres, shtrëngimi i bebëzës dhe shikimi i syrit, synimi për të lëvizur duke u përgatitur për veprim, sinjalet e kërcënimit që gjaku i rrjedhë nga fytyra dhe shenja të turpshme si ndezja e gishtit të mesit dhe një vrenjtje e shpejtë e ballit të trupit <1 Shembull i mprehtë i trupit më shumë. hat Janë Përfitimet e NjohjesShenjat negative jo-verbale

 • Cilat janë shenjat joverbale të mospëlqimit të zemërimit ose mosmiratimit?
 • Gjuha negative e trupit: Shembuj & Shenjat
 • Shembuj të gjuhës së trupit të turpshëm
 • Shembuj të gjuhës agresive të trupit
 • Fotografitë negative të gjuhës së trupit
 • Shembuj të mbyllur të gjuhës së trupit
 • Shënime fundore
 • Cilat janë përfitimet e vërejtjes së përfitimeve negative të gjuhës jo-verbale për njerëzit që u ofrojnë gjuhëve të ndryshme jo-verbale. Mund ta njihni më lehtë personin, të lexoni disponimin e tij dhe të kuptoni se çfarë ndjen. Gjuha e trupit është gjithashtu një pjesë e rëndësishme e shërbimit ndaj klientit. Nëse mund të kuptoni gjendjen emocionale të një klienti, do të jetë më e lehtë të plotësoni nevojat e tyre. Ka shumë gjëra që mund të mësohen përmes studimit të gjuhës së trupit, si në jetën tuaj personale ashtu edhe në vendin e punës.

  Të mësoni të lexoni gjuhën e trupit të njerëzve do t'ju ndihmojë t'i kuptoni më mirë ata dhe të menaxhoni më mirë marrëdhëniet me ta. Do t'ju ndihmojë gjithashtu të identifikoni kur dikush tjetër ka nevojë për ndihmë ose udhëzim.

  Gjuha negative e trupit është zakonisht e pavetëdijshme, rrjedhje joverbale, por ka raste kur bëhet me vetëdije për të frikësuar ose kërcënuar të tjerët.

  Të jesh i vetëdijshëm për gjuhën e trupit mund t'ju ndihmojë të mbani marrëdhënie të shëndetshme dhe të dini kur dikush mund të ndihet i pakënaqur ose i pakënaqur. Është e rëndësishme të dini se çfarë sjellje duhet të shmangni në mënyrë që të lini një përshtypje të parë të shkëlqyer. Trup delikatgjuha është shpesh më e fuqishme se fjala e folur.

  Cilat janë shenjat joverbale të mospëlqimit të zemërimit ose mosmiratimit?

  1. Dështimi për të vendosur kontaktin me sy është një shenjë e qartë e mospëlqimit, zemërimit ose mosmiratimit. Sistemi juaj limbik do ta kuptojë këtë dhe do t'ju japë një ndjenjë se diçka po shkon, madje do ta vini re këtë brenda vetes kur jeni të zemëruar me dikë.
  2. Ngushtim i bebëzës . Bebëza (rrethi në qendër të irisit me ngjyrë) mund të pasqyrojë gjendjen shpirtërore. Bebëzat në sytë tuaj do të ngushtohen më shumë ndërsa ndjenjat negative brenda trupit tuaj bëhen më të forta.
  3. Të vështroni sytë për tre sekonda ose më shumë mund të sinjalizojë mospëlqim, zemërim ose mosmiratim
  4. Lëkundjet nga njëra anë në tjetrën kur qëndroni në këmbë, (elefant i ndryshuar) është një mënyrë për të hequr adrenalinën. Kur dikush dëshiron të dalë nga atje, ai do të fillojë të shikojë në pikat e tij më të afërta të daljes. Kjo është zakonisht delikate, por mund ta vëreni.
  5. Gjithçka është te këmbët, shikoni se ku po drejtohen këmbët e tyre ndërsa njerëzit bëhen më të stresuar ose të zemëruar, ata do të fillojnë t'i zhvendosin këmbët drejt personit që do të sulmojnë ose do të largohen nga personi që nuk e pëlqejnë ose nuk pajtohen.
  6. Kryqëzimi i duarve mund të jetë një sinjal se ata nuk janë dakord me ju. Ne e mbuluam këtë në thellësi në një tjetër postim në blog mbi zbulimin e gjuhës së trupit tëkrahët
  7. Shtypja e nofullës është një shenjë që mund të keni të bëni me shumë tension. Zakonisht do të shihni se tempujt fillojnë të pulsojnë ndërsa emocionet bëhen më të forta.
  8. Kur jemi të zemëruar, vetullat tona bashkohen dhe zhurma jonë ngrihet për të sinjalizuar mospëlqimin ose zemërimin.
  9. Pengesat ose bllokimi i vendosjes së diçkaje midis pjesës suaj ose në rritje të trupit të tyre, si një krah ose këmbë.
  10. Fshehurat e fytyrës duam të mbulojmë një mbulesë. ose shtrëngimi i hundës mund të tregojë një mospëlqim për diçka, pasi ajo është e integruar në biologjinë tonë për të sinjalizuar erërat e këqija.
  11. Shikimi ose trokitja e orës suaj mund të tregojë padurim ose mospëlqim.
  12. Grushtet e shtrënguara në anën e trupit janë një sinjal i fortë se ata janë të zemëruar dhe të gatshëm për të luftuar.
  13. Këmbët mund të bëjnë një hap prapa me ju>

  Të gjitha sa më sipër mund të jenë shenja dhe sinjale të mospëlqimit të zemërimit ose mosmiratimit, do t'i shihni këto shenja në rrjedhjen joverbale të njerëzve.

  Gjuha negative e trupit: Shembuj & Shenjat

  Ka shumë gjeste negative në komunikim që kemi renditur më të zakonshmet më poshtë.

  1. Të lëshosh kokën dhe shpatullën sikur graviteti po ju tërheq poshtë.
  2. Shprehjet e fytyrës së zemëruar
  3. Këmbët që drejtojnë larg nga një person
  4. mbrapa për t'u kthyer Rock
  5. ing
  6. I djersiturpëllëmbët
  7. Higjiena e keqe ose erë e keqe e trupit
  8. Dora në ijë (krahët e akimbo)
  9. Trokitja e gishtit
  10. Kërcimi i këmbës nën tavolinë <23>
  11. Duke i dhënë dikujt gishtin (mesëm)Hid
  12. Lëvizja e gishtit (të mesit)Hid
  13. Gishti i mesit ose zogu Shkalla e pulsimit të gh
  14. Duke kryqëzuar dhe larguar
  15. Të ulur ulur në një karrige
  16. Duar që mbulon kokën
  17. Zgjidhja e garzave të rrobave <16> Duke xhiruar me objekte në telefonin tuaj Look6 les

   Shembuj të gjuhës agresive të trupit

   Foto negative të gjuhës së trupit

   Shembuj të mbyllur të gjuhës së trupit

   Shënime fundore

   Ka shumë shembuj të tjerë negativë të gjuhës së trupit; Gjëja më e thjeshtë për t'u analizuar kur takoni një person është nëse ai është i rehatshëm apo i parehatshëm. Më pas, mund të zbatoni atë që keni mësuar më sipër. Kur lexoni, gjithçka është relative. Nuk ka absolute. Duhet të keni parasysh mjedisin, disponimin dhe njohuritë. Për të kuptuar se çfarë ndjen dikush tjetër, në fund të fundit nuk jeni lexues mendjesh. Nëse ju ka pëlqyer ajo që keni lexuar, shikoni bloget dhe videot e mia të tjera. Nëse dëshironi të studioni më shumë rreth gjuhës negative të trupit, ju rekomandojmë të shikoni Manwatching nga Desmond Morris

   Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit me duart në mjekër (kuptoni tani)  Elmer Harper
  Elmer Harper
  Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.