Si t'i bëni miqtë tuaj me përfitime që të bien për ju. (FWB)

Si t'i bëni miqtë tuaj me përfitime që të bien për ju. (FWB)
Elmer Harper

Nuk është e pazakontë që njerëzit të duan t'i kthejnë miqtë e tyre me përfitime në një marrëdhënie të plotë. Në fund të fundit, ju tashmë keni një themel të shkëlqyeshëm për një marrëdhënie - tashmë jeni afër, e njihni dhe i besoni njëri-tjetrit dhe tashmë ju pëlqen të kaloni kohë së bashku. Pra, si mund t'i bëni miqtë tuaj me përfitime të bien në dashuri?

Jini të sinqertë dhe tregojuni atyre se do të dëshironit t'i çoni gjërat në një nivel tjetër. Kjo mund të jetë një gjë e frikshme për t'u bërë, por është e rëndësishme të jeni të hapur dhe të sinqertë në lidhje me ndjenjat tuaja nëse dëshironi që gjërat të ndryshojnë.

Tregoni atyre se sa shumë argëtoheni së bashku. Nëse ata ju shohin vetëm si dikë me të cilin mund të lidhen kur ndihen të vetmuar ose të eksituar, nuk ka gjasa që ata të zhvillojnë ndjenja më të thella për ju. Por nëse ata ju shohin si dikë që është argëtues dhe emocionues për t'u afruar, ka më shumë gjasa të fillojnë të të duan.

Më në fund, mos kini frikë t'i tregoni atyre disa dobësi. Ndonjëherë, të ulësh vigjilencën dhe të tregosh anën tënde më të butë mund të jetë pikërisht ajo që duhet për të bërë dikë të bie në dashuri. Pra, mos kini frikë të zhveshni pak shpirtin tuaj - ai mund të jetë thjesht çelësi për të fituar zemrën e tyre.

Në vijim do të gërmojmë pak më thellë në temë dhe do të ofrojmë disa sugjerime të tjera.

5 Mënyrat për ta bërë shokun tuaj me përfitime të bjerë për ju

  1. Jini aty për ta kur ata kanë nevojë për ju. <8 Jini të hapur dhe të sinqertë me ta.ata.
  2. Ji vetvetja dhe lërini të njohin ty të vërtetën.
  3. Mundohuni të mos i bëni presion për asgjë.
  4. Thjesht bëhu një mik i mirë dhe lëri gjërat të ndodhin natyrshëm.

Ji aty për ta kur kanë nevojë për ty.

Nëse dëshiron të bësh marrëdhënien tënde kur të duhen. Jini të kuptueshëm dhe mbështetës kur ata po kalojnë një kohë të vështirë dhe jini dikush tek i cili mund të mbështeten. Nëse mund ta bëni këtë, atëherë ka të ngjarë që miqësia juaj të thellohet dhe ata do të fillojnë t'ju shohin në një këndvështrim tjetër.

A është më mirë të jeni të hapur dhe të sinqertë me ta?

Nëse doni t'i bëni miqtë tuaj me përfitime të bien për ju, atëherë jini të hapur dhe të sinqertë me ta. Lërini të dinë se çfarë po mendoni dhe ndjeni dhe jini të sinqertë në dashurinë tuaj për ta. Përpiquni të kaloni kohë së bashku duke bërë gjëra që të dyve ju pëlqejnë dhe përpiquni t'i njihni vërtet si person. Jini të durueshëm, mirëkuptues dhe mbështetës dhe më në fund ata mund të kuptojnë se po ju duan.

Bëhuni vetvetja dhe lërini të njohin ju të vërtetën.

Bëhuni vetvetja dhe lërini të njohin ju të vërtetën. Mos u përpiqni të jeni dikush që jeni jo vetëm për t'i bërë përshtypje ose për t'i bërë ata të ju pëlqejnë më shumë. Ata do ta vlerësojnë ndershmërinë dhe kjo do t'ju japë një shans më të mirë për të zhvilluar një miqësi të vërtetë. Plus, ata do të kenë më shumë gjasa të bienpër ju nëse ata njohin ju të vërtetën. Pra, vazhdo dhe bëhu vetvetja!

Mundohuni të mos i bëni presion për asgjë.

Mund të jetë e vështirë t'i rezistoni tundimit për t'i bërë presion miqve tuaj me përfitime për diçka më shumë, por është e rëndësishme të mbani mend se ata nuk janë të detyruar ta bëjnë këtë. Thjesht shijoni kohën që kaloni së bashku dhe lërini gjërat të ecin natyrshëm. Nëse filloni të ndiheni sikur po bini për ta, tregojuni se si ndiheni dhe shikoni se çfarë thonë ata. Por mos u bëni presion mbi ta, pasi kjo ka të ngjarë t'i largojë ata.

Thjesht bëhu një mik i mirë dhe lëri gjërat të ndodhin natyrshëm.

Thjesht bëhu një mik i mirë dhe lëri gjërat të ndodhin natyrshëm. Nëse doni t'i bëni miqtë tuaj me përfitime të bien për ju, provoni së pari të jeni një mik i mirë. Jini pranë tyre kur kanë nevojë për dikë për të folur dhe jini mbështetës për ta. Kaloni kohë me ta duke bërë gjëra që ju të dyve ju pëlqejnë dhe lërini të kuptojnë se kujdeseni për ta. Përfundimisht, nëse miqësia është mjaft e fortë, ata mund të fillojnë t'ju shohin si më shumë se një mik dhe gjërat mund të zhvillohen natyrshëm prej andej.

Pyetjet e bëra shpesh

Sa shpesh miqtë me përfitime kthehen në një marrëdhënie?

Vërtet varet nga njerëzit e përfshirë. Thënë kjo, sigurisht që nuk është e pazakontë që miqtë me përfitime të zhvillojnë përfundimisht ndjenjat për njëri-tjetrin dhe të duan t'i çojnë gjërat në një nivel tjetër. Nësetë dyja palët janë në të njëjtën faqe, atëherë një marrëdhënie mund të lulëzojë patjetër. Megjithatë, nëse vetëm një person dëshiron më shumë, gjërat mund të ndërlikohen shpejt. Në fund të fundit, u takon individëve të përfshirë që të komunikojnë hapur dhe të kuptojnë se çfarë duan të dy.

Në thelb, si mund ta bëj që FWB-ja ime të dëshirojë më shumë se sa kemi aktualisht?

Ka disa gjëra që mund të bëni për ta bërë atë të ndodhë. Së pari, përpiquni të kaloni më shumë kohë me ta jashtë dhomës së gjumit.

Njihuni më mirë me ta dhe lërini t'ju njohin. Së dyti, jini më të disponueshëm ndaj tyre emocionalisht. Nëse kuptoni se ata janë të stresuar ose të mërzitur për diçka që ndodh në jetën e tyre, jini aty për të dëgjuar në mënyrë që ata të fillojnë t'ju shohin në një këndvështrim tjetër dhe jo vetëm atje për kënaqësi fizike.

Së fundi, mos kini frikë të hapni herë pas here një bisedë në një nivel më të thellë, nuk duhet t'u tregoni atyre ndjenjat tuaja ndaj tyre, por më shumë shpresat dhe dëshirat tuaja për atë që do të dëshironit nga një marrëdhënie në të ardhmen. Kjo mund t'i ndihmojë ata të kuptojnë se kjo marrëveshje nuk do të jetë e kënaqshme për ju në planin afatgjatë. Nëse i bëni të gjitha këto gjëra, ka shumë mundësi që ata të fillojnë t'ju shohin si më shumë se një mik me përfitime.

A mund të dashurohen miqtë me përfitime?

Është e ndërlikuar. Miqtë me përfitime mund të bien në dashuri, por nuk është gjithmonë e lehtë të thuash kur ështëduke ndodhur. Ndonjëherë miqtë me përfitime mund të investohen më shumë emocionalisht tek njëri-tjetri sesa e kuptojnë, dhe ata mund të mos e dinë këtë derisa befas e gjejnë veten duke u ndjerë xhelozë ose zemërthyer.

Nëse jeni të shqetësuar se mund të jeni duke e dashuruar shokun tuaj me përfitime, është e rëndësishme të bëni një bisedë për ndjenjat tuaja dhe të kuptoni se çfarë dëshironi të dy nga marrëdhënia. Nëse e bëni këtë, atëherë duhet të jeni të përgatitur që mund të mos merrni përgjigjen që prisnit.

Në planin afatgjatë, është më mirë të dini se ku qëndroni për gjendjen tuaj emocionale mendore. Miqtë me përfitime funksionojnë vetëm nëse jeni të dy në të njëjtën hapësirë ​​me të, përndryshe njëra palë do të përfundojë duke u lënduar.

A kontrollon shoku juaj me përfitime gjatë gjithë ditës dhe tregon interes të vërtetë për jetën tuaj?

Kjo lloj miqësie shpesh bazohet në besimin dhe mirëkuptimin e ndërsjellë dhe mund të jetë tepër e dobishme për të dyja palët e përfshira. Kontrollimi me njëri-tjetrin gjatë gjithë ditës ndihmon për t'u siguruar që të dyja palët janë në të njëjtën faqe dhe ende të kënaqur me marrëveshjen.

Nëse shpresoni që shoku juaj me përfitime mund të dëshirojë ta bëjë marrëdhënien më kuptimplote atëherë, interesi i vërtetë për jetën dhe mirëqenien tuaj është një shenjë jashtëzakonisht e mirë.

Pra, a doni ta ktheni një situatë FWB në diçka më të thellë?

Nuk ka turp nëtë qenit i sinqertë me veten: jeni të tërhequr nga shoku juaj dhe doni t'i çoni gjërat në një nivel tjetër. Por përpara se të bëni ndonjë lëvizje, është e rëndësishme të keni një bisedë për atë që dëshironi të dy nga marrëdhënia.

Është e mundur që shoku juaj të ndihet në të njëjtën mënyrë, por është gjithashtu e mundur që ai të jetë i kënaqur me gjërat ashtu siç janë. Nëse jeni të dy në të njëjtën faqe, atëherë shkëlqyeshëm! Mund të filloni të eksploroni një lidhje më të thellë. Por nëse jo, atëherë është e rëndësishme të respektoni dëshirat e mikut tuaj dhe të ruani kufijtë e miqësisë suaj.

Dua më shumë nga shoku im me përfitime, por nuk di si ta bëj atë të interesohet për mua kështu.

Kjo këshillë mund të duket paksa e frikshme, por nëse je i disponueshëm sa herë që ai të telefonon ose të dërgon mesazhe rastësisht, ditë apo natë, çfarë nxitje ka ai për të bërë ndonjë ndryshim në marrëdhënien tënde? Ai e di që ju do të jeni gjithmonë pranë tij, pavarësisht se çfarë. Pra, pse do të shqetësonte të ndryshonte diçka? Ai nuk do.

Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të vendosni kufij me burrat dhe të mos jeni shumë të disponueshëm. Nëse jeni gjithmonë në dispozicion, ata do të përfitojnë nga ju dhe nuk do të ndryshojnë kurrë.

Ndonjëherë ju duhet të luani lojën dhe të mbani pak nga vetja për ta mbajtur atë të dëshirojë më shumë dhe për ta intriguar se si mund të ishte jeta nëse ai do të ishte në një marrëdhënie më të thellë me ju.

Si ta bëni FWB-në tuaj të dashurohet meju?

Nuk ka asnjë mënyrë të sigurt për ta bërë mikun tuaj me përfitime të dashurohet me ju, por ka disa gjëra që mund të bëni për të rritur shanset.

Shiko gjithashtu: Kuptimi i qëndrimit me duar pas shpine?

Së pari, sigurohuni që po kaloni kohë cilësore së bashku dhe po angazhoheni në aktivitete që ju pëlqejnë të dyve.

Shiko gjithashtu: Si t'i bëni miqtë tuaj me përfitime që të bien për ju. (FWB)

Së dyti, jini të komunikueshëm dhe të sinqertë me njëri-tjetrin për atë që kërkoni dhe cilat janë pritshmëritë tuaja.

Më në fund, ji vetvetja dhe lëreni personalitetin tuaj të vërtetë të shkëlqejë - në fund të fundit, kjo është ajo që i tërhoqi ata tek ju në radhë të parë!

Si ta ktheni një situatë miqsh me përfitime në diçka më shumë? (Marrëdhënia FWB)

Ka disa gjëra që mund të bëni për të rritur shanset që shoku juaj të dëshirojë t'i çojë gjërat në nivelin tjetër.

Së pari, kaloni më shumë kohë së bashku jashtë dhomës së gjumit. Njihuni me interesat dhe hobi të njëri-tjetrit.

Së dyti, jini më të komunikueshëm me njëri-tjetrin. Flisni për ndjenjat tuaja dhe atë që dëshironi nga marrëdhënia.

Më në fund, jini të durueshëm dhe mos i bëni presion shokut tuaj për një angazhim. Nëse ndiqni këto hapa, mund të jeni në gjendje ta ktheni situatën e miqve tuaj me përfitime në diçka më shumë.

Çfarë është një marrëdhënie e përkushtuar?

Një marrëdhënie e përkushtuar është një marrëdhënie afatgjatë midis dy njerëzve. Ky lloj marrëdhënie kërkon që të dyja palët të jenë të përkushtuara ndaj njëra-tjetrës dhe ndaj vetë marrëdhënies. Ne njemarrëdhënie e përkushtuar, të dyja palët janë zakonisht monogame, që do të thotë se kanë vetëm një partner në të njëjtën kohë. Të dy partnerët në një marrëdhënie të përkushtuar duhet të jenë në gjendje të besojnë dhe të mbështeten tek njëri-tjetri.

Ata gjithashtu duhet të jenë në gjendje të komunikojnë hapur me njëri-tjetrin për mendimet dhe ndjenjat e tyre. Kjo lloj marrëdhënie kërkon punë dhe përpjekje nga të dy partnerët, por mund të jetë shumë shpërblyese. Mendoni për këtë si një marrëdhënie më romantike se FWB.

Si t'i bëni përqafimet tuaja të zgjasin me FWB-në tuaj?

Ka disa gjëra që mund të bëni për t'i bërë përqafimet tuaja me FWB-në tuaj të zgjasin më gjatë.

Së pari, përpiquni të mos nxitoni procesin e përqafimit. Merrni kohën tuaj dhe shijoni momentin.

Së dyti, mos kini frikë të jeni të dashur. Tregojuni FWB-së tuaj se sa kujdeseni për ta.

Së treti, jini të gatshëm të eksperimentoni. Provoni pozicione të ndryshme dhe gjeni atë që funksionon më mirë për ju të dy.

Së katërti, jini të hapur dhe të sinqertë me njëri-tjetrin për ndjenjat tuaja. Komunikoni hapur dhe sinqerisht për atë që të dy kërkoni në marrëdhënie, madje një FWB është një marrëdhënie.

Së fundi, mos i merrni gjërat shumë seriozisht. Shijoni momentet që ndani së bashku dhe mos i bëni shumë presion vetes.

A duhet t'i dërgoni mesazhe FWB-së tuaj nëse dëshironi më shumë?

Nëse doni më shumë nga marrëdhënia me miqtë tuaj me përfitime, ekspertët thonë se është më mirë të komunikoni drejtpërdrejt dhe jo përmes mesazheve.“Të dërgosh mesazhe shpesh shihet si një mënyrë për të shmangur bisedat e vështira, por në realitet, mund të krijojë më shumë konfuzion dhe të lëndojë ndjenjat,” thotë psikologu thotë: “Mund të jetë e lehtë të keqinterpretosh atë që dikush po thotë ose ndjen përmes tekstit, gjë që mund të çojë në keqkuptime.”

Mendimet përfundimtare

Kështu që ju keni filluar të ndiheni se si të gjeni më shumë përfitime për t'u bërë mik me ta. Mënyrat për t'i bërë ato të bien për ju; Përpiquni të jeni aty për ta emocionalisht herë pas here, si dhe t'u ofroni vetëm një anë fizike të miqësisë suaj, kjo i lejon ata të fillojnë t'ju shohin në një këndvështrim tjetër dhe t'ju vlerësojnë në më shumë mënyra se sa në fillim të marrëveshjes suaj.

Mos jini shumë të disponueshëm fizikisht, përpiquni të mos jeni aty sa herë që duan të lidhen, kjo u tregon atyre se ju keni humbur jetën dhe u jepni mundësi për të vazhduar jetën tuaj.

Flisni për shpresat tuaja për t'u vendosur me dikë në të ardhmen, kjo tregon se kjo nuk është një marrëveshje e përhershme dhe nëse ata duan t'ju mbajnë në jetën e tyre, mund t'ju duhet të bëjnë hapa për të mos kërkuar gjetkë.

Shpresojmë që të keni gjetur përgjigjen e pyetjes suaj, ju gjithashtu mund të dëshironi të lexoni rreth Gruaja Alfa Kuptimi me tuajin (Get in alpha)
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.