Si të zemëroni një narcisist (Udhëzuesi përfundimtar)

Si të zemëroni një narcisist (Udhëzuesi përfundimtar)
Elmer Harper

Ndonjëherë duam të rimarrim kontrollin herë të tjera duam të shmangim zemërimin e një personi në këtë artikull do të mësoni se si të zemëroni një narcisist në 7 mënyra të ndryshme.

Narcisistët janë një lloj personaliteti i vështirë për t'u përballur, por ka mënyra për t'i bërë ata edhe më të zemëruar se sa janë tashmë.

Mënyra më e mirë për të zemëruar është duke menduar se ata nuk janë të veçantë duke i treguar ata si narcistë. Kjo mund të bëhet duke vënë në dukje të metat ose dobësitë e tyre dhe duke vërtetuar se edhe njerëzit e tjerë kanë të njëjtat të meta. Tingëllon e thjeshtë por shumë efektive sepse po luani me egon e tyre gjëja kryesore që drejton një narcisist. Ka disa gjëra të tjera që mund të bëjmë për të zemëruar një narcisist.

7 mënyra për të zemëruar një narcisist.

1. Çështjet e kontrollit.

Disa narcistë janë qenie të ndjeshme. Ata mërziten për gjërat më të vogla dhe mund të lëndohen edhe nga fjalët më të padëmshme. Një nga fjalët më të fuqishme që mund të përdorni për të nxitur një narcisist është "Ju keni disa probleme serioze kontrolli. "

Kjo do të tërheqë vëmendjen e tyre sepse tregon se ata po kontrollojnë, gjë që ka të ngjarë t'i zemërojë ata sepse e dinë thellë në vetvete se kanë probleme kontrolli. Ata ka të ngjarë të mohojnë se kanë një problem kontrolli dhe kjo thjesht nxjerr në pah mungesën.

Problemi me kontrollin e njerëzve narcisistë është se ata shpesh duan të kontrollojnë njerëzit e tjerë dhe nuk duan tëndryshim.

2. Dëgjoni këndvështrimin tim.

“Do të doja që ju të shihni këndvështrimin tim”. Kjo është një tjetër thënie që do të zemërojë një narcisist Purley për shkak të çështjeve të tyre të rrënjosura thellë. Një narcisist nuk do të jetë në gjendje të vendoset në këpucët tuaja ose ta shohë atë nga këndvështrimi juaj, dhe parazgjedhja e tyre është të zemërohet.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur një vajzë përgjigjet me një fjalë?

3. Ne kemi folur tashmë për këtë!

Nëse keni të bëni me një narcisist dhe doni ta zemëroni atë, provoni të thoni "Ne kemi folur tashmë për këtë". Kjo është një mënyrë për të rikthyer kontrollin dhe narcisistët do ta indinjojnë këtë. Një narcisist është shumë mendjembyllur dhe do të dëgjojë vetëm atë që ata kanë për të thënë.

4. A mendoni se jam kaq budalla?

"A mendoni sinqerisht se jam kaq budalla?" Një narcisist do ta shohë këtë kur ju rimerrni autoritetin mbi ta ose i sfidoni ata. Ata do të zemërohen shumë sepse po humbasin kontrollin dhe narcisi mendon se janë të vetmit që kontrollojnë.

5. Le të flasim për gabimet tuaja.

“Mos harroni kur keni bërë ………….. (emërtoni gabimin).” Një narcisist do ta shohë këtë si një sfidë pasi nuk u pëlqen të kenë një pasqyrë pranë vetes. Ata mund të mendojnë vetëm se sa të përsosur janë kur ju shënoni diçka që ata kanë bërë gabim. Është një jo-jo e madhe në mendjen e tyre dhe patjetër do t'i zemërojë ata.

6. Çfarë nuk shkon me ty?

Mund ta përdorësh këtë nëse dëshiron një reagim të menjëhershëm nga një narcisist. "çfarë ka që nuk shkon me ty?" ose “psea po flet në këtë mënyrë, çfarë nuk shkon me ty.” Kjo me të vërtetë godet thelbin e pasigurisë së një narcisisti, e cila do të shfaqet në pasigurinë e tyre. Për një narcisist, kjo është duke u thënë atyre se jeni gati për betejë dhe gati për të rimarrë kontrollin.

7. Nuk mund të vazhdoj ta bëj këtë!

Narcistit nuk do t'i pëlqejë kjo dhe do të zemërohet sepse po i thoni se do t'i jepni fund marrëdhënies, që është mungesë kontrolli për të. Një narcisist duhet të ketë kontrollin në çdo kohë.

Nëse një narcisist ndihet sikur po humbet kontrollin, ai do të bëjë gjithçka për ta rikthyer atë. Mund të jetë nëpërmjet rritjes së abuzimit verbal ose keqpërdorimit të dhunës fizike.

Pyetje dhe përgjigje të zakonshme.

1. Cila është mënyra më e mirë për të zemëruar një narcisist?

Kjo varet nga narcisisti specifik në fjalë dhe cilët janë shkaktarët e tyre individualë. Megjithatë, në përgjithësi, disa mënyra për të zemëruar një narcisist mund të përfshijnë injorimin e tyre, mospajtimin me ta ose kritikimin e tyre.

2. Cilat janë disa gjëra që mund të bëni për të zemëruar një narcisist?

Disa gjëra të mundshme që mund të zemërojnë një narcisist janë nëse dikush e kritikon atë, vë në dyshim autoritetin e tyre ose sfidon bindjet e tyre. Narcistët gjithashtu mund të zemërohen nga dikush që kërcënon egon e tyre ose ndjenjën e tyre të rëndësisë për veten.

3. Cilat janë disa gjëra që duhet të shmangni nëse nuk doni të zemëroni një narcisist?

Disagjërat që duhet të shmangni nëse nuk doni të zemëroni një narcisist përfshijnë:

  • Të kritikoni ata.
  • Mos u pajtoheni me ta.
  • Sfidimi i tyre.
  • Refuzimi për të bërë atë që ata duan.
  • Mos i kushtoni vëmendje të mjaftueshme. Duke mos qenë mirënjohës për atë që bëjnë për ju.
  • Mos ushqeni egon e tyre.

4. Cilat janë disa nga pasojat me të cilat mund të përballeni nëse zemëroni një narcisist?

Narcisistët ofendohen shumë lehtë dhe mund të reagojnë me zemërim edhe ndaj më të voglës. Kjo mund të rezultojë që ata të abuzojnë verbalisht ose të sulmojnë personin që ata besojnë se i ka bërë keq. Në disa raste, mund të çojë edhe në dhunë fizike.

5. Si mund ta dalloni nëse jeni duke zemëruar një narcisist?

Nëse jeni duke zemëruar një narcisist, mund të vëreni se ata bëhen më kritikë ndaj jush, ofendohen më lehtë ose tërhiqen prej jush.

6. Cilat janë disa mënyra për t'u marrë me një narcisist?

Narcisistët janë të vështirë për t'u përballur, sepse nuk u intereson asgjë tjetër përveç vetes. Atyre u mungon empatia dhe mund të jenë manipulues.

Shiko gjithashtu: Si të flirtoni me BF-në tuaj (Udhëzuesi përfundimtar)

Ka disa mënyra se si mund të merreni me një narcisist. E para është të përpiqeni të arsyetoni me ta, por kjo shpesh nuk është e mundur sepse ata do ta shohin atë vetëm si një sulm ndaj karakterit të tyre.

Opsioni tjetër është të vendosni kufij dhe të shmangni personin aq sae mundur, gjë që mund të funksionojë nëse narcisisti ka vetëbesim të ulët.

Më në fund, keni një rrjet të mirë mbështetës dhe merrni një plan për t'u larguar nga narcisisti.

Përmbledhje

Narcisistët mund të zemërohen nga dikush që kërcënon egon e tyre ose ndjenjën e tyre të rëndësisë së vetvetes. Gjërat që duhet të shmangni nëse nuk doni të zemëroni një narcisist përfshijnë: kritikimin e tij, mospajtimin me ta, sfidimin e tyre, refuzimin për të bërë atë që duan, mos i kushtoni vëmendje të mjaftueshme, injorimin e tyre, mos i admironi mjaftueshëm, mos të jeni mirënjohës për atë që bëjnë për ju dhe mos ushqeni egon e tyre.

Shpresojmë që ju të keni mësuar diçka nga ky artikull. Ne nuk rekomandojmë zemërimin e askujt me qëllim, pasi kjo mund të rezultojë në dëmtim ose ofendim të pajustifikuar. Ju lutemi shikoni artikuj të ngjashëm këtu.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.