Zbuloni gjuhën e trupit të krahëve (Get A Grip)

Zbuloni gjuhën e trupit të krahëve (Get A Grip)
Elmer Harper

Shpesh humbasin krahët kur analizohet gjuha e trupit. Zakonisht i kushtojmë shumë më tepër rëndësi fytyrës dhe duarve kur lexojmë sjelljen joverbale. Mësoni gjuhën e trupit të krahëve sepse ato ofrojnë sinjale të vlefshme për gjendjen emocionale, qëllimin dhe stilin e sjelljes së një personi, ju mund t'i përdorni krahët kur mbledhni një bazë për leximin e fjalëve joverbale.

Mënyra se si njerëzit i pozicionojnë krahët e tyre mund t'i tregojë vëzhguesit se si ndihen. Për shembull, krahët e kryqëzuar kanë pesë kuptime të ndryshme: rehati, përqendrim, mbrojtje, zemërim dhe ankth në varësi të mjedisit ku ndodheni, ju mund t'i vlerësoni emocionet duke analizuar krahun e dikujt.

Për të kuptuar gjuhën e trupit të krahëve do të duhet të kuptoni pse krahët janë në radhë të parë ashtu siç janë. Një nga gjërat e para që shihni është krahët e tyre, ka disa role të tjera që krahët luajnë përveç të qenit sinjalizues. Ato gjithashtu ofrojnë mbrojtje dhe nënkuptojnë statusin. Të kesh krahët e tyre në ijë mund të nënkuptojë besim, por kërkimi për të dhëna të tjera do t'ju japë një pamje të përgjithshme se si ndihet personi që po shikoni.

Një qëndrim i hapur i krahut mund të jetë një shenjë dominimi. Kjo ndryshon nga funksioni stabilizues që luajnë armët në një situatë grupore ose funksioni mbrojtës që ofrojnë armët në një situatë më kërcënuese.

Dikush me krahët e hapur gjerësisht mund të përpiqet të duket më i madh,është një shenjë dominimi, mendoni kur shihni burra që largohen nga palestra, ata ecin me folës, gjoksin jashtë dhe krahët larg. Para se të mësojmë më thellë rreth joverbaleve të krahëve, duhet të kuptojmë fillimisht se si ta përgatisim saktë gjuhën e trupit. Ju rekomandojmë të shikoni Si të lexoni gjuhën e trupit & Shenjat joverbale (Mënyra e duhur) përpara se të vazhdojmë përpara.

Më pas do të kontrollojmë të gjithë kuptimin e ndryshëm të krahëve sipas gjuhës së trupit.

Shiko gjithashtu: Hendeku i inteligjencës në marrëdhëniet e partnerit (A ka rëndësi?)

Gjuha e trupit të krahëve.

Heqja e krahëve komunikim të paqëndrueshëm

Tërheqja e krahëve kur përjetojmë turp, anash ose kërcënim në krahët tanë ed nëpër gjoks. Kjo është sjellje e ndërtuar në ADN-në tonë për të dërguar sinjalin te të tjerët që jemi të mërzitur ose ndihemi të pambrojtur. Mendoni se kur shihni njerëzit kryqëzojnë krahët, a janë ata zakonisht të mërzitur ose dikush i ka ofenduar. Unë shpesh e shoh fëmijën time trevjeçare të përdor krahët në të gjithë trupin e saj kur nuk ia del mbanë. Kur e shihni këtë për herë të parë, mendoni për kontekstin në të cilin po shfaqet, çfarë u ka ndodhur atyre, a janë nën stres, a nuk e marrin atë që dëshironin? Duke kujtuar se kur e shihni këtë, ata thjesht mund të jenë të ftohtë, gjithçka ka të bëjë me kontekstin dhe mjedisin.

Pyesni gjestin e krahëve të kryqëzuar duke i dhënë personit diçka për të bërë me duart e tij ose diçka për të mbajturmbi —një stilolaps, një libër, një broshurë, një test—ose kërkojuni atyre të përkulen përpara për të parë një prezantim.

Kryqëzohen krahët. Çfarë do të thotë me të vërtetë?

Kryqëzimi i krahëve mund të tregojë gjithashtu një pengesë që thjesht nuk mund t'i pëlqejë ajo që po u thoni. Nëse e shihni këtë, përpiquni t'i lëvizni në mënyrë që të hapin krahët ose t'u japin një detyrë për të bërë ose t'i ofroni një filxhan kafe, shkruani diçka për t'i larguar ata nga ai pozicion negativ.

Shiko gjithashtu: Çfarë është gjuha e trupit të depresionit dhe ankthit (ankthi social)

Gjëja më e keqe që mund të bëni është të tërhiqni vëmendjen ndaj shfaqjes së gjuhës së tyre të trupit, kjo do t'i bëjë ata të ndihen të parehatshëm pasi mund të mos jenë të vetëdijshëm për faktin se po shfaqin këto sinjale dhe nëse e theksoni atë, ata do të duan të dalin prej andej sa më shpejt që të jetë e mundur. Mos harroni se gjuha e trupit është fuqia juaj sekrete.

Përqafimi me një krah është ose përqafimi i vetvetes ky është një përqafim i ngushtë ose gjest i pasigurt që njerëzit e përdorin këtë kur kanë nevojë për siguri ose janë të pasigurt. Kjo sjellje zakonisht vërehet te femrat edhe pse jo ekskluzive. Kur e shihni këtë sjellje çfarë ka ndodhur më parë, çfarë të dhënash mund të mblidhni për të kuptuar këtë lëvizje. A keni thënë diçka apo keni bërë diçka për t'i bërë ata të ndihen të pasigurt?

Kryqëzimi i krahëve mund të tregojë gjithashtu përqendrim - e di ndonjëherë kur me të vërtetë mendoj për diçka që krahët e mi kalojnë automatikisht nëpër trupin tim ndërsa përpiqem të kuptoj kuptimin e jetës. Edhe pse ka shumë kuptime, është ende një gjest interesant për t'u parëpër.

Mënyra dhe ndjenjat me krahët

Krahët në lëvizjet gjestike që shprehin gjendjen emocionale quhen shfaqje emocionale. Për shembull, një person i zemëruar mund t'i ketë krahët të shtrënguar në anët e tij dhe t'i drejtohet në ajër, dhe një person i frikësuar mund të mbulojë gojën. Krahët e palosura përgjatë gjoksit mund të jenë shenja prezantuese e një personi që ndihet i pakëndshëm ose në mbrojtje.

Gesti më i zakonshëm i krahut është krahët e hapura kur ata shohin një anëtar të familjes ose mik, të cilët zakonisht janë gjerësisht të hapura krahët e shtrirë duke e mirëpritur atë person në hapësirën personale të një personi tjetër. Ka shumë gjeste krahësh dhe të gjitha janë interesante, pasi ato vijnë natyrshëm për t'u përdorur si përshëndetje, eja këtu, nuk e di, atje, ndalo, shko, zemërimi, e kështu me radhë kur të filloni të mendoni se si i përdorim krahët për të komunikuar gjendjen tonë në jetën e përditshme, do të filloni të shihni fuqinë e krahëve.

Arms That Display Territory & Dominantët

Territori i krahut mund t'i largojë njerëzit ose t'i sjellë ata në jetën tonë. Sa më shumë hapësirë ​​mund të zëmë, aq më shumë territor mund të komandojmë atë zonë. Kjo mund të shihet si negative në disa situata. Kur shihni shefin tuaj ose një personalitet të tipit alfa, do t'i shihni ata të zënë territor duke shtrirë krahët e tyre mbi sende ose objekte.

Ky person po shfaq besim dhe dominim. Nëse shihni një person me krahët e mbështjellë anash ose poshtëpranë karriges ata shihen si individë më të dobët ose në atë ditë duke u ndjerë me më pak fuqi.

Vendosja e duarve në ije (krahët Akimbo)

Një nga gjërat që do të vini re kur vëzhgoni oficerët e policisë është Arms Akimbo. Kjo është mënyra e tyre për të treguar se janë në krye dhe zakonisht vjen me një fytyrë që të bën të ndihesh si një figurë imponuese.

Nganjëherë i referohemi Arms Akimbo. Arm akimbo është një sinjal i gjuhës së trupit që tregon se jeni në krye. Personi që qëndron me një ose të dy krahët akimbo mund të duket dominues, por ato gjithashtu mund të shihen si frikësues.

Duhet të mendoni se kur duhet ta shfaqni këtë gjuhë të trupit pasi mund t'i dërgojë sinjalin e gabuar personit të gabuar në kohën e gabuar ose mund të jetë koha e përsosur për të vendosur dorën në ijë për të shfaqur dominimin dhe besimin.

Mësoni më mirë me krahët,

7. Nëse vërtet dëshironi të dini nëse ai është i interesuar për ju, ai do të vendosë krahun e tij rreth jush në mjediset sociale. Ky është një sinjal joverbal për të shmangur çdo mashkull tjetër që mund të përpiqet të vjedhë vëmendjen e tij.

Këtë mund ta shihni në bare dhe klube anembanë botës në çdo kulturë. Është interesante të shihet kur një çift afrohet dhe ulen pranë njëri-tjetrit, ata shpesh vendosin krahët afër njëri-tjetrit. Kjo i dërgon sinjale njëri-tjetrit se ata më pëlqejnë. Nëse dëshironi të luani një lojë me tuajënpartneri, provojeni këtë herën tjetër që do të uleni pranë tij krah për krah: vendoseni krahun pranë tij për disa minuta dhe më pas hiqeni atë. Shikoni se si reagojnë ata, mbani mend se ne po i testojmë këto gjëra.

Krahët pas shpine (Kuptoni pse njerëzit e bëjnë këtë)

Krahët pas shpine mund të nënkuptojnë një nga dy gjërat: besim ose vetëpërmbajtje. Ne duhet të mendojmë se kur shohim këto sjellje të gjuhës së trupit, cili është kontakti i të dhënave që kemi mbledhur tashmë. Kur sheh një oficer policie ose shef duke qëndruar me krahët pas shpine, kjo është një tingull, nuk kam frikë nga ty, ose kam shumë vetëbesim në këtë situatë.

Ditën tjetër, e vura re këtë në palestër: një roje sigurie që vepronte me mjaft besim, edhe pse nuk ishte fizikisht i fortë apo i gjatë apo i gjatë. Nga sa mund të them, ai duhet të ketë mësuar të sillet në këtë mënyrë nga stërvitja.

Nuk është e pazakontë të shohësh anëtarët e moshuar të familjes mbretërore të shfaqin këtë lloj sjelljeje kur inspektojnë rojen ose hyjnë në një ndërtesë duke shfaqur dinjitetin dhe titujt e tyre.

Ndërtimi i raportit me krahët

Prekja ka qenë një pjesë e kohës së ndërveprimit njerëzor që nga fillimi i kohës. Është ajo që na tregon nëse jemi të sigurt apo jo. Fëmijët prekin të rriturit për t'i bërë të ditur se kanë nevojë për ndihmë. Më shpesh, njerëzit do të prekin dikë në krah ose shpatull si një formë rehatie kur ata ndihenvulnerabël dhe kërkon mbështetje nga një person tjetër.

Ne gjithashtu mund të përfitojmë nga kjo sjellje kur ndërtojmë raporte me dikë. Është e rëndësishme të theksohet se kjo nuk është diçka që mund ta bëni menjëherë nëse nuk ndihet mirë. Mos harroni se konteksti është mbret kur bëhet fjalë për ndërtimin e raportit. vendi më i sigurt ku mund të prekni dikë pa u bërë i çuditshëm është midis bërrylit dhe shpatullës. Mjafton një trokitje e lehtë për disa sekonda për t'i dërguar një sinjal trurit të tjetrit se jemi mirë.

Mëngët e tërhequra (A Big Tell)

Ngritja e mëngëve mund të jetë një gjest fizik për të treguar se jemi gati për të punuar ose mund të përdoret si një metaforë për fuqizimin. Ndonjëherë, tërheqja e mëngëve mund të tregojë se dikush po punon shumë dhe po bën më të mirën. Për të tjerët, mund të sinjalizojë se ata po luftojnë për të bërë diçka ose është e vështirë të shfaqin atë që do të bëjnë.

Si magjistar, shpesh më duhet të tërheq mëngët për të treguar se nuk kam asgjë në mëngët e mia. Shumica e magjistarëve nuk i përdorin kurrë mëngët për të fshehur ndonjë gjë, ky është një mit urban dhe nëse hasni në një magjistar duke përdorur mëngët e tyre, kjo është një nga aftësitë më të vështira për t'u mësuar dhe që duhen shumë vite për t'u kuptuar dhe zotëruar.

Shtrëngimi ose shtrëngimi i krahëve (Kujdes)

Kur mund të keni krahë të ndryshëm. Mund të jetë ose një akt ivetëmbrojtje, shenjë gatishmërie për të sulmuar ose sinjal për të ndaluar diçka që të ndodhë. Mbajtja e krahëve shpesh bëhet kur dikush mendon se do të sulmohet për të pakësuar goditjen nga goditja. A keni pasur ndonjëherë një rast kur dikush ju ka kërcyer për shaka? Shpesh e gjej veten duke shtrënguar krahët para vetes, gati për t'u mbrojtur.

Krahët në ajër (Mund të nënkuptojnë edhe diçka tjetër)

Krahët në ajër do të thotë fitore e një lloji apo tjetër, është një shenjë se personi është i lumtur. Ky është një gjest shumë i zakonshëm në sport.

Krahët në ajër është një gjest që ka shumë kuptime. Ky gjest përdoret shpesh për të nënkuptuar fitoren ose suksesin. Mund të shihet në sport, veçanërisht në fund të një loje. Personi mund të jetë duke festuar një arritje, të tillë si të shënojë një gol në futboll ose të fitojë një lojë me shigjeta. Shumica e atletëve do ta shfaqin këtë pasi të fitojnë një garë.

Armët në ajër tregojnë rehati, ngazëllim dhe emocion. Njerëzit që përdorin këtë sinjal për të treguar histori po demonstrojnë nivele të larta rehati për njerëzit përreth tyre. Mos harroni të kujdeseni për këtë kur vitin e ardhshëm t'ju tregohet një histori e mirë.

Është kënaqësi të shohësh se si ndryshimi i sjelljes suaj çon në reagime të ndryshme për njerëzit. Kjo ndodh kur ju studioni gjuhën e trupit në thellësi.

Mendimet përfundimtare

Krahët përdoren për shumë detyra të ndryshme nga ngritja, mbrojtja.objektet. zbulimi i gjuhës së trupit të krahëve do t'ju ndihmojë të kuptoni shpejt se çfarë mendojnë njerëzit në të vërtetë. Krahët janë një nga pjesët më të rëndësishme të trupit. Ato përdoren për shumë detyra të ndryshme, nga ngritja e sendeve deri te mbrojtja. Krahët përdoren gjithashtu në jetën e përditshme për të mbajtur objekte.

A keni vënë re ndonjëherë se kur e ngrini krahun për të bllokuar diellin, fluturoni ose bletë pa menduar për këtë? Krahët tuaja janë linja juaj e parë e mbrojtjes. A ju ka ardhur ndonjëherë një top drejt jush dhe krahu juaj ka qenë aty për t'ju shpëtuar?

Ka një probabilitet të lartë për të përjetuar plagë me thikë rreth zonës, si dhe truri limbik do të ngrejë automatikisht krahët tuaj për të mbrojtur organet vitale.

Krahët janë një nga pjesët më interesante të trupit për t'u studiuar kur hulumtoni gjuhën e trupit. Ata jo vetëm që janë të denjë për kohën dhe përpjekjen tuaj, por do t'ju ndihmojnë të kuptoni se si njerëzit komunikojnë me pjesët e tjera të trupit të tyre. Aftësitë joverbale nuk janë vetëm në fytyrë - ato janë edhe në krahë.

Shpresojmë të keni gjetur atë që keni kërkuar në postim - deri herën tjetër qëndroni të sigurt dhe faleminderit që lexoni.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.