Komunikimi joverbal me shembuj

Komunikimi joverbal me shembuj
Elmer Harper

Komunikimi joverbal është një nga mjetet më të rëndësishme për të kuptuar njerëzit e tjerë. Mund të përfshijë gjeste, gjuhën e trupit, shprehjet e fytyrës dhe kontaktin me sy.

Komunikimi joverbal nuk është vetëm një mënyrë për të kuptuar se çfarë po mendon dikush tjetër; gjithashtu përcakton se si ndihemi për ta. Kur mbajmë kontakt me sy tregon se ne jemi të interesuar për atë që ata thonë dhe jemi të përfshirë në bisedë. Ne përdorim gjithashtu sinjale joverbale kur duam të dërgojmë një mesazh pa e verbalizuar atë.

Komunikimi joverbal mund të jetë çdo gjë si shprehjet e fytyrës, gjestet dhe kontakti me sy. Ne do t'i shohim më nga afër ato më poshtë.

Kur njerëzit i qasen sjelljes joverbale, ata e bëjnë atë në mënyrën e gabuar. Është e zakonshme që shumë njerëz të supozojnë dhe të mos i kontrollojnë faktet kuptimet. Të mësosh të lexosh komunikimin joverbal është si të mësosh të luani kitarë. Duhen vite praktikë të përditshme, durim dhe mirëkuptim përpara se të mund të luani në një nivel të mirë ose të performoni për njerëzit.

Të lexoni njerëzit është një detyrë shumë më komplekse nga sa do të mendonin shumë njerëz. Megjithatë, pasi mësojnë për disa nga bazat, bëhet më e lehtë për shumicën që t'i kuptojnë ato me kalimin e kohës.

Të mësuarit e tregimeve dhe sinjaleve në bisedë mund të ndryshojë lojën, si p.sh. të vëreni se personi tjetër po heziton ose po ndihet i presionuar kur ju thoni diçka.

Mund të shmangni një situatë të vështirë ose të rrezikshmeAnim Koka Jo Kokë Breshkë Kokë Tundja vertikale e kokës Këmbët e kokës vertikale Lehtë e kokës <2g>Kryq <2123> 23> Kryq barriere Këmbët Këmbët lidhëse Këmbët Kryqëzimi i këmbëve Këmbët Këmbët Këmbët Këmbët e dyfishta Kryqëzimi i dyfishtë i këmbëve Kryqëzimi i këmbëve<2 2> Këmbët Këmbët e kyçura Këmbët Ngritja e mollës së Adamit Qafa Shpatullat që ngrenë supet Qafa<2Shumë 23> Ajrimi Qafa Pakujdesi që i përket Objekt Kontrolli i sigurisë së përkatësisë personale Objekti Objekt 1>Mbulesa e veshjeve Objekt Këmbët rreth këmbëve të karriges Objekt Grushti në tryezë Objekti Objekt Objekt Groin Buttoning Objekt Lojme bizhuterish Objekt Briera e objektit Objekt Fshehja e objektit Fshehja e objektit Objekt <221> 21>Objekt Ndërveprimi me pronën e tjetrit Objekti Heqja e këpucëve Objekti Parashikimi i orës <2220>Ob. elvik LegeniPjerrësia Legeni Supet e ngritura vazhdimisht Supet Përqafimi i Vetes Supat <123> Shpatullat Supet e vetme <220>Satullat e vetme Shpejtësia e përsëritjes Busti Busti me fytyrë Busti Pozicioni Busti Pjerrësia postural <2222>Pjerrësia postural <2221>Një pjerrësi postural <2222>Në Komunikimi verbal është një pjesë e rëndësishme e mënyrës se si ne komunikojmë me të tjerët. Studimi i temës do të na japë një avantazh në mjediset sociale dhe takimet e biznesit, ose së paku do të na ndihmojë të udhëheqim të tjerët në një pozicion më të mirë në jetë dhe t'i bëjmë ata të ndihen më mirë që na kanë takuar. Ne me të vërtetë shpresojmë që ju ka pëlqyer ky postim. Nëse po, ju lutemi shikoni postimet tona të tjera mbi temat e Psikologjisë, Gjuhës së Trupit dhe Bindjes.

Shiko gjithashtu: Hendeku i inteligjencës në marrëdhëniet e partnerit (A ka rëndësi?)duke njohur shenjat joverbale dhe duke e drejtuar bisedën drejt një lëvizjeje rezultati pozitiv për të dyja palët pa përmendur kurrë se çfarë po bëjnë.

Tani kjo është një aftësi super që ia vlen të mësohet, apo jo?

Përmbajtja
 • Shprehjet e fytyrës Komunikimi joverbal
 • Shembuj të komunikimit verbal dhe joverbal
 • Përqindja e komunikimit joverbal
 • Përqindja e komunikimit joverbal
 • Çfarë janë
 • Përqindja e komunikimit joverbal
 • Çfarë janë

 • Shembuj të komunikimit joverbal në filma
 • Komunikimi joverbal është i paqartë në rastin më të mirë
 • Shembuj të komunikimit joverbal në vendin e punës
 • Shembuj të komunikimit joverbal për studentët
 • Lista e plotë e gjesteve joverbale <6verbale <6verbale
 • 7>Sume ikacion

  Shprehjet e fytyrës janë një formë e komunikimit joverbal që përdoret për të komunikuar ndjenjat dhe emocionet.

  Shprehjet e fytyrës janë një mënyrë e fuqishme për të zbuluar emocionet dhe për të komunikuar me të tjerët. Edhe pse ka shumë shprehje të ndryshme, ne kemi renditur më kryesoret më poshtë:

  • Shtypja e nofullës
  • Shtypja e buzëve
  • Tërheqja e buzëve
  • Futja e objekteve të huaja
  • Futja e objekteve të huaja
  • Trishtimi
  • Trishtim
  • 6>
  • Ndërsa hundore
  • Gazmë

Shembuj të komunikimit verbal dhe joverbal

Komunikimi joverbal mund të jetë më shprehës sekomunikim verbal. Kjo do të thotë që ne mund të komunikojmë më shumë me gjuhën e trupit dhe tonin e zërit sesa me fjalët. Për shembull, çfarë po ju komunikon vajza në foton e mësipërme? Ajo dëshiron të mbajë një sekret, apo jo? Kjo është ajo që do të thotë të lexosh joverbal, të dallosh fjalët e të tjerëve dhe më pas të përshtatesh në përputhje me rrethanat.

Ka një sërë keqkuptimesh rreth komunikimit joverbal. Një keqkuptim i zakonshëm është se komunikimi verbal është më i rëndësishëm se joverbal, edhe nëse mund të mos duket i tillë sepse duket sikur njerëzit e kalojnë kohën duke komunikuar me njëri-tjetrin duke folur.

Komunikimi joverbal është në fakt po aq i rëndësishëm sa vokal, por të dyja plotësojnë njëri-tjetrin për të formuar një mesazh koheziv për personin që e merr atë. përdorimi i fjalëve.

Komunikimi verbal është një formë shprehjeje që përdor fjalimin për të përcjellë një ide, mendim, ndjenjë ose mendim në çdo gjuhë.

Shiko gjithashtu: 76 fjalë të Halloween-it që fillojnë me P (me përkufizim)

Komunikimi joverbal është "procesi i dërgimit dhe marrjes së mesazheve pa përdorur fjalë". Komunikimi joverbal përfshin shprehjet e fytyrës, gjuhën e trupit, qëndrimin, afërsinë me njerëzit ose objektet e tjera dhe kontaktin me sy.

Ekzistojnë gjashtë gjuhë universale të komunikimit joverbal. Ato janë shprehja e fytyrës, gjuha e trupit, qëndrimi,afërsia me njerëzit ose objektet e tjera, kontakti me sy dhe gjestet. Këto gjuhë mund të interpretohen nga një kulturë në tjetrën.

Përqindja e komunikimit joverbal

Ka pasur shumë kërkime emocionuese të bëra mbi gjuhën e trupit në dekadat e fundit dhe ekspertët shpesh kthehen në studimin e viteve 1970 të kryer nga Albert Mehrabian. Ai thotë se 93% e asaj që ne komunikojmë me të tjerët është joverbale dhe se fjalët përbëjnë vetëm 7% të saj! Megjithatë, kjo nuk është e vërtetë dhe ne mund ta vërtetojmë këtë shpejt.

Për shembull, nëse jeni ballë për ballë me dikë dhe ai nuk flet gjuhën tuaj, shanset janë që nuk do të jeni në gjendje të komunikoni asgjë thelbësore joverbalisht. Përqindja mund të jetë pak më e lartë.

Chase Hughes, eksperti botëror në sjelljen njerëzore, pohon se 66% e komunikimit është joverbal.

Çfarë janë shenjat verbale me shembuj

Sigurimet verbale përdoren shpesh për të treguar se si po shkon një bisedë. Kur dikush nuk pajtohet ose pajtohet me atë që thotë një person tjetër, ata mund të përdorin shenja verbale. Shenjat verbale mund të përdoren gjithashtu në mjediset e biznesit dhe mund t'i ndihmojnë njerëzit të kuptojnë se çfarë do të ndodhë më pas në një takim.

Disa shembuj të sinjaleve verbale mund të jenë:

 • Një tundje e kokës tregon se dikush kupton ose pajtohet.
 • Një tundje e kokës do të thotë se dikush nuk është dakord ose nuk e kupton atë që më tha.më shumë ose për konfirmimin e pranimit .
 • Përkuluni për trishtim.

Një listë e plotë e këtyre shenjave është e disponueshme në fund të këtij artikulli.

Shembuj me prekje të komunikimit joverbal

Komunikimi joverbal është procesi i dërgimit të mesazheve te një person tjetër pa përdorur fjalë. Kur prek dikë, po dërgon një mesazh pa thënë asgjë.

Të prekësh dikë për të mund të jetë shumë shpërblyese dhe personale. Ajo lë një përshtypje te të dyja palët, prandaj është e rëndësishme të mos prekni dikë që nuk dëshiron të preket.

Zakonisht, prekja e dikujt në krah ose në shpatull shihet si një gjest miqësor, ndërsa prekja e dorës ose qafës së tyre perceptohet si më intime dhe mund të çojë në implikime më serioze.

Mënyrat më të forta është të prekësh njerëzit. Shembuj të komunikimit verbal në filma

Shembuj të komunikimit joverbal në filma janë shumë ndikues në krijimin e empatisë për personazhet. Shenjat joverbale japin një pasqyrë të asaj që personazhi po mendon ose ndjen pa u mbështetur në dialog.

Një aktor i mirë do të zotërojë komunikimin joverbal, për shembull, aktorja Lily James bën pothuajse në çdo film ku ajo ka luajtur. Ata do të kenë një aftësi të shkëlqyer për t'u shprehur në kamerë pa fjalë.

Komunikimi joverbal është më i mirë<915>është e rëndësishme që shkrimtarët të jenë të vetëdijshëm për komunikimin joverbal, sepse ai ka potencialin të krijojë keqkuptime.

Komunikimi joverbal, si gjestet e duarve, shprehjet e fytyrës dhe toni i zërit, mund të ndryshojnë në varësi të prejardhjes kulturore. Kjo përbën një problem kur përpiqeni të deshifroni mesazhin e dikujt bazuar rreptësisht në fjalët e tij.

Për ta bërë më të lehtë për t'u kuptuar mendimin tim, le të imagjinojmë një grup shkolle të mesme ku mund të dalloni se cilët janë njerëzit e njohur. Mund të jetë atleti yll, nxitësi i tifozëve ose dikush me një ndjekës të madh të mediave sociale.

Pastaj jemi ne të tjerët. Në këtë grup janë fëmijë normalë me aftësi mesatare shoqërore, të cilët thjesht përshtaten me të tjerët.

Personi tjetër që do të gjeni do të jetë një geek pa aftësi sociale. Në varësi të vendit ku përshtateni me mjediset sociale, njerëzit do të kenë shenja dhe aftësi të ndryshme joverbale. Pra, leximi i sinjaleve joverbale është i paqartë, në varësi të mënyrës se si i interpretoni të dhënat që keni marrë. Unë jam duke menduar vazhdimisht për atë që mund të kem humbur.

Pikëpamja ime është se disa njerëz do të japin sinjale të ndryshme joverbale kur janë nën presion ose nuk kanë mësuar të jenë socialë.

Shembuj të komunikimit joverbal në vendin e punës

Komunikimi është një nga aftësitë më të rëndësishme në çdo vend pune. Komunikimi joverbal komunikon shumë informacione pa thënë asnjë fjalë.

-Një tundje me kokë: Një tundje me kokë zakonisht do të thotë sepika juaj kuptohet ose pajtohet. Mund të përdoret gjithashtu për të shprehur mirëkuptimin nëse dikush ka theksuar një pikë të rëndësishme.

-Një buzëqeshje: Një buzëqeshje mund të nënkuptojë se jeni i lumtur, ose mund të përdoret për të treguar lumturinë në një arritje ose për të ofruar urime. Buzëqeshjet janë ngjitëse, kështu që sa më shumë njerëz të buzëqeshin, aq më i lumtur do të jetë mjedisi!

Ne gjithashtu mund të përdorim sinjale joverbale "të dekoduara" për të mësuar më shumë rreth gjuhës negative të trupit. "Për të mësuar më shumë rreth joverbaleve negative, klikoni këtu."

Shembuj të komunikimit joverbal për studentët

Komunikimi joverbal është një aspekt kritik i të gjithë komunikimit; është mënyra se si e përdorim gjuhën e trupit, tonin e zërit, madje edhe gjëra të tilla si kontakti me sy për t'u shprehur.

Ndërsa komunikimi verbal mund të gjendet në internet ose në libra, komunikimi joverbal nuk shkruhet. Ai mbështetet në aftësinë tonë për të lexuar shprehjet e personit tjetër dhe për të përdorur këto shenja për të kuptuar se çfarë ata po përpiqen të komunikojnë. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth joverbaleve, shikoni librat tanë më të mirë mbi këtë temë.

Ne kemi përpiluar një listë të të gjitha joverbaleve që mund t'i shikoni më vonë në këtë artikull

Lista e plotë e gjesteve joverbale

<223> > <221>Mbrojtja e krahëve <221>Mbrojtja e krahëve <221>Mbrojtja ms <2021>Sytë <2021>E nger Fytyrë 3> <223 3> Mjerrë 2> <21H21>Duart <20H21> . 22> <222Duart Hrist W20 20>
Emri Trupi i kryqëzuar Emri Trupi 22>
Krahët në ije Krahët
Pengesa Krahët
Krahët pasMbrapa Krahët
Baton Krahët
Mbyllja me bërryl Krahët
Bërryli jashtë Krahët Krahët
Udhëzues Krahë
Krahë në ajër Krahë
Përqafim gjuri Krahë
Mbrojtja e krahëve
Mungesa gjestike Trupi
Ngushtimi i vetullave Sytë
Shpejtësia e ndezjes së syve Blici i syve Blici i syve <223>Sytë <223> 20> Tensioni orbital okular Sytë
Shtypja e bebëzës Sytë
Zgjerimi i bebëzës Sytë
Fytyrë
Vështrim konfirmues Fytyrë
Përçmim Fytyrë
Neveri Neveri Fytyrë Fytyrë Fytyrë Fytyrë
Frika Fytyra
Shtypja e nofullës Fytyra
Shtypja e buzëve Fytyra
Fytyra
Ndërhyrja e buzëve
Thiqja e buzëve Fytyra Fytyra
Fytyrë
Trishtim Fytyrë
Surprizë Fytyrë
Dhëmbët që thithin Fytyrë Fytyrë
Gazmë Fytyrë
Gishtat lart Këmbët
Tërheqja e këmbëve Këmbët
Gishtat me majëBrenda Këmbët
Prapa kokës Duart
Duart në pjesën e pasme të qafës Duart
Prapa kokës Duart
Duart në pjesën e pasme të qafës Duart
Duart
Pas kokës
Duart
Përkulja dixhitale Duart
Fërkimi i qepallave Duart
Duart
Tradhitja Tradhitja Duart dhe Duart<2 22>
Prekja e fytyrës Duart
Goditje Duart
Mbrojtja e organeve gjenitale Duart
Duart
Ekspozimi i pëllëmbës Duart
Duart në xhepa Duart
Duart
Teepling
Mbërthimi i kofshëve Duart
Trokitja Duart
Mbërthimi i fytit Duart
Prekja e kyçit të dorës Duart
Pushimi i mjekrës Koka
Lumturia Koka
Koka
Koka
Koka mbrapa Koka mbrapa >Shefi
Shefi i mbështetjes Shefi
ShefiElmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.