Shenjat që tregojnë se dikush po përpiqet t'ju frikësojë. (Personaliteti që mund ta bëjë këtë)

Shenjat që tregojnë se dikush po përpiqet t'ju frikësojë. (Personaliteti që mund ta bëjë këtë)
Elmer Harper

A ju ka ndodhur ndonjëherë që dikush të përpiqet t'ju frikësojë dhe të jeni ndier i pasigurt se çfarë të bëni? Në këtë postim, ne kuptojmë se si ta kapërcejmë këtë dhe çfarë të bëjmë në lidhje me të.

Nëse dikush po përpiqet t'ju frikësojë, ai mund të qëndrojë pranë jush, t'ju duket mbi ju ose të pushtojë hapësirën tuaj personale. Ata mund të flasin me një zë të thellë, kërcënues ose të bëjnë gjeste agresive. Gjuha e tyre e trupit mund të jetë krijuar për t'ju bërë të ndiheni të vegjël ose të pafuqishëm. Ata gjithashtu mund të përpiqen të kontrollojnë bisedën, duke ju ndërprerë ose duke ju ndërprerë.

Nëse dikush po përpiqet t'ju frikësojë, është e rëndësishme të qëndroni të qetë dhe të sigurt. Mos lejoni që ata të shohin se kanë arritur t'ju bëjnë të ndiheni të shqetësuar ose të frikësuar.

Pra, nëse keni parë shenja se dikush po sillet frikësues ndaj jush dhe dëshironi të mësoni më shumë, ju keni ardhur në vendin e duhur.

Në vijim ne do të trajtojmë 7 mënyra se si dikush mund të përpiqet t'ju frikësojë.

<3 istimiyd7 Shenja juaj personale. .
 • Ata flasin me zë të lartë ose bërtasin.
 • Ata përdorin gjuhë trupore agresive, të tilla si drejtimi ose goditja e gishtit.
 • Ata bëjnë kërcënime ose komente armiqësore.
 • Ata veprojnë si shpërfillës ose ndihen nënçmues ose mospërfillës. 6>Ata ju bëjnë "trajtimin e heshtur".
 • Ata ju thërrasin me emra ose ju fyejnë.komentet.
 • Ata bëjnë kontakt të drejtpërdrejtë me sy.
 • Ata pushtojnë hapësirën tuaj personale.

  Ka shumë shenja që dikush po përpiqet t'ju frikësojë. Ata mund të pushtojnë hapësirën tuaj personale, të bëjnë gjuhë trupore kërcënuese ose agresive, ose të përdorin taktika verbale të frikësimit. Nëse ndiheni sikur dikush po përpiqet t'ju frikësojë, është e rëndësishme të qëndroni të qetë dhe të sigurt. Mund të përpiqeni të qetësoni situatën duke qenë të sjellshëm dhe duke i kërkuar personit që t'ju japë pak hapësirë.

  Ata flasin me zë të lartë ose bërtasin.

  Ka disa shenja që dikush po përpiqet t'ju frikësojë. Ata mund të flasin me zë të lartë ose të bërtasin në një përpjekje për t'ju trembur ose pushtuar. Ata gjithashtu mund të përpiqen t'ju frikësojnë fizikisht duke u futur në hapësirën tuaj personale ose duke bërë gjeste kërcënuese. Nëse dikush po përpiqet t'ju frikësojë, është e rëndësishme të qëndroni të qetë dhe të sigurt. Mos i lini të shohin se po ju drejtohen. Mbroni veten dhe vendosni kufij. Bëjini të kuptojnë se sjellja e tyre nuk është e pranueshme.

  Ata përdorin gjuhë agresive të trupit, si për shembull duke treguar ose goditur gishtin.

  Gjuha e trupit është një mjet i fuqishëm që mund të përdoret për të pohuar dominimin dhe pushtetin mbi të tjerët. Kur dikush po përpiqet t'ju frikësojë, ai mund të përdorë gjuhë agresive të trupit, si për shembull duke treguar ose goditur gishtin. Kjo është krijuar për t'ju bërë të ndiheni të vegjël dhe të pafuqishëm dhe për t'u dhënë atyre një ndjenjë kontrolli. Në qoftë se ju jeniduke u ndjerë i frikësuar nga gjuha e trupit të dikujt, është e rëndësishme të ngriheni për veten tuaj dhe të vendosni kufij. Bëjini të ditur se sjellja e tyre nuk është e pranueshme dhe largohuni nëse është e nevojshme.

  Ata bëjnë kërcënime ose komente armiqësore.

  Një nga shenjat e dikujt që përpiqet t'ju frikësojë mund të jetë përdorimi i kërcënimeve ose komenteve armiqësore, duke u përpjekur t'ju frikësojë fizikisht ose t'ju bëjë të ndiheni sikur jeni në rrezik. Nëse ndiheni sikur dikush po përpiqet t'ju frikësojë, është e rëndësishme t'i besoni instinkteve tuaja dhe të ndërmerrni veprime për të mbrojtur veten.

  Ata veprojnë si shpërfillës ose nënçmues.

  Kur dikush përpiqet t'ju frikësojë, ata mund të veprojnë në mënyrë shpërfillëse ose nënçmuese. Kjo mund të jetë një shenjë se ata po përpiqen t'ju bëjnë të ndiheni inferiorë dhe mund të jetë e vështirë për t'u përballur me të. Nëse e gjeni veten në këtë situatë, është e rëndësishme të mbani mend se nuk jeni vetëm dhe se ka mënyra për t'i bërë ballë frikësimit. Flisni me një mik të besuar ose një anëtar të familjes për atë që po ndodh dhe përpiquni të qëndroni të qetë dhe të sigurt. Mos harroni se personi që po përpiqet t'ju frikësojë ka të ngjarë të veprojë nga pasiguria dhe nuk ia vlen koha apo energjia juaj.

  Ata përpiqen t'ju bëjnë të ndiheni të pafuqishëm ose inferior.

  Kur dikush përpiqet t'ju bëjë të ndiheni të frikësuar, ata mund të përpiqen t'ju bëjnë të ndiheni të pafuqishëm ose inferior. Ata mund të përpiqen t'ju bëjnë të ndiheni jo rehat osekërcënuar. Ata mund të përpiqen të kontrollojnë bisedën ose të bëjnë kërkesa që janë të paarsyeshme. Nëse ndiheni sikur dikush po përpiqet t'ju frikësojë, është e rëndësishme t'i besoni instinkteve tuaja dhe të merrni masa për të mbrojtur veten.

  Ata ju japin "trajtimin e heshtur".

  Nëse dikush po përpiqet t'ju frikësojë, ata mund t'ju japin "trajtimin e heshtur". Kjo është kur dikush ju injoron qëllimisht ose refuzon të flasë me ju. Ata mund ta bëjnë këtë në mënyrë që t'ju bëjnë të ndiheni të pakëndshëm ose të përpiqen të kontrollojnë situatën. Nëse kjo po ju ndodh, është e rëndësishme të qëndroni të qetë dhe të sigurt. Lëreni personin të dijë se nuk do ta toleroni sjelljen e tij dhe se nuk do të tërhiqeni.

  Ata ju thërrasin me emra ose ju fyejnë.

  Ju mund të hasni një personalitet të fortë që mund të dëshirojë t'i bëjë të tjerët të ndihen të frikësuar ose të frikësuar, një nga gjërat që mund të bëjnë është t'ju thërrasin me emër ose t'ju fyejnë në përpjekje për t'ju bërë të ndiheni inferiorë. Ata gjithashtu mund të përpiqen të bëjnë kërcënime fizike ose t'ju frikësojnë me gjuhën e tyre të trupit. Në këto situata, është më mirë të silleni sikur të jeni të sigurt, mos u tregoni se mund të keni frikë. Mos e humbni kohën tuaj me një person që përpiqet t'ju bëjë të ndiheni kështu. Kur ju nuk u jepni atyre reagimin që ata kërkojnë, ata me siguri do të heqin dorë dhe do të vazhdojnë. Janë ata që do të përfundojnë duke i larguar njerëzit.

  Ata i bëjnë poshtërues ose poshtërueskomentet.

  Ata bëjnë komente poshtëruese ose poshtëruese. Kjo shpesh bëhet në një përpjekje për ta bërë veten të ndihet më mirë ose për të ulur dikë tjetër. Mund të jetë lënduese dhe të shkaktojë dëme të qëndrueshme. Nëse e gjeni veten duke e bërë këtë, përpiquni të ndaloni dhe të mendoni pse ndjeni nevojën për ta bërë atë. Mund të jetë një shenjë se nuk jeni aq të sigurt sa mund të jeni. Punoni për të ndërtuar veten dhe për të qenë më pozitiv. Është e pamundur të kesh një jetë pozitive kur veprohet në këtë mënyrë. Nëse vëreni se dikush po sillet frikësues ndaj të tjerëve, normalisht është një shenjë e pasigurisë së tyre. Kjo veçori e personalitetit zakonisht lidhet me njerëz toksikë që duan të duken të rëndësishëm ose të paktën kështu duan që njerëzit t'i perceptojnë ata.

  Ata bëjnë kontakt të drejtpërdrejtë me sy.

  Pyetje të shpeshta

  Pse dikush dëshiron t'ju frikësojë?

  Ka shumë arsye pse dikush mund të dëshirojë t'ju frikësojë. Ata mund të përpiqen t'ju bëjnë të bëni diçka që ju nuk dëshironi ta bëni, ose mund të përpiqen t'ju trembin në heshtje. Frikësimi mund të jetë një formë ngacmimi dhe mund të ketë një ndikim serioz në jetën tuaj.

  Nëse jeni duke u frikësuar, është e rëndësishme të qëndroni në mbrojtje dhe të merrni ndihmë nga miqtë ose anëtarët e familjes. Disa njerëzve u pëlqen t'i frikësojnë të tjerët dhe t'i ulin ata në përpjekje për ta bërë veten të ndihen më mirë dhe më të rëndësishëm.

  Nëse e gjeni veten pranëNjerëz të tillë është gjithmonë më mirë të përpiqeni të mos u jepni një reagim dhe të përpiqeni të mos shfaqni shenja pasigurie rreth tyre. Për më shumë informacion në lidhje me përdorimin e gjuhës së saktë të trupit në këtë situatë, vizitoni Sigurimet e sigurta të gjuhës së trupit (Dalni më të sigurt)

  Si e dini se jeni frikësues?

  Kur hyni në një dhomë, a duket se njerëzit largohen nga ju? A shmangin kontaktin me sy apo duken të pakëndshëm rreth jush? Nëse po, mund të jeni frikësues.

  Ka disa mënyra për të treguar nëse jeni frikësues. Njëra është se si njerëzit reagojnë ndaj jush kur i takoni për herë të parë. Nëse duken të shqetësuar ose nervozë, kjo mund të jetë sepse ndihen të frikësuar nga ju. Një mënyrë tjetër për të treguar është duke parë se si njerëzit veprojnë rreth jush me kalimin e kohës. Nëse ata shmangin të flasin me ju ose duket se gjithmonë pajtohen me gjithçka që thoni, mund të jetë sepse ata janë të frikësuar nga prania juaj.

  Nëse mendoni se mund të jeni frikësues, ka disa gjëra që mund të bëni për këtë. Njëra është të përpiqeni t'i qetësoni njerëzit kur i takoni për herë të parë. Buzëqeshni dhe bëni biseda të vogla për të treguar se jeni të arritshëm. Një tjetër gjë që mund të bëni është t'u jepni njerëzve kohë për t'u ngrohur me ju. Pasi t'ju njohin më mirë, në fund të fundit mund të mos ju duken aq frikësues.

  Si mund ta dalloni nëse dikush po përpiqet t'ju frikësojë?

  Ka disa shenja që dikush mund të përpiqet t'ju frikësojë. Ata mund të qëndrojnëshumë afër jush, pushtojnë hapësirën tuaj personale ose ju bëjnë të ndiheni jo rehat në çfarëdo mënyre. Ata gjithashtu mund të përpiqen t'ju bëjnë të ndiheni të vegjël ose inferiorë, duke bërë komente nënçmuese ose duke ju ulur para të tjerëve. Nëse dikush vazhdimisht përpiqet t'ju bëjë të ndiheni të frikësuar ose të shqetësuar, ka të ngjarë që ata po përpiqen t'ju frikësojnë.

  Si quhet kur dikush përpiqet t'ju frikësojë?

  Shpesh një mashkull frikësues përmendet si një Mashkull Alfa ose një Mashkull Sigma, nuk duket të ketë një emër frikësues për t'ju frikësuar. (Mendoj se Alpha Female ose Sigma Female janë zgjedhjet alternative)

  Shiko gjithashtu: 17 fjalë të Halloween-it që fillojnë me X (me përkufizim)

  Kur dikush përpiqet t'ju frikësojë, ata mund të përdorin gjuhë trupore agresive, si p.sh. të qëndrojnë pranë jush, ose mund të përpiqen t'ju trembin duke bërë kërcënime kërcënuese ose të dhunshme. Frikësimi mund të jetë një përvojë shumë e frikshme.

  Si e dini nëse keni një personalitet frikësues?

  A jeni tipi i personit që hyn në një dhomë dhe tërheq menjëherë vëmendjen? A ju thonë shpesh njerëzit se keni një personalitet frikësues? Nëse po, mund të pyesni veten nëse i frikësoni të tjerët pa e menduar.

  Ka disa shenja që mund të keni një personalitet frikësues, edhe nëse nuk e keni ndërmend. Për shembull, mund të zbuloni se jeni gjithmonë ai që e drejton bisedën ose se njerëzit gjithmonë e shtyjnë mendimin tuaj. Ju mund tëzbuloni gjithashtu se njerëzit hezitojnë t'ju afrohen, ose se duken nervozë rreth jush.

  Nëse keni një personalitet frikësues, nuk është domosdoshmërisht një gjë e keqe. Në fakt, shumë njerëz të suksesshëm janë njohur për praninë e tyre komanduese. Megjithatë, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm se si sjellja juaj u shfaqet të tjerëve, në mënyrë që të siguroheni që nuk po i bëni pa dashje njerëzit të ndihen të pakëndshëm.

  Shiko gjithashtu: Ish-i im u zhvendos menjëherë (duket i lumtur)

  Mendimet përfundimtare.

  Ka shumë mënyra në të cilat njerëzit mund të shfaqin sjellje frikësuese. Personaliteti i tyre mund të jetë natyrshëm i tillë dhe njerëzit ndihen të pasigurt pranë tyre. Ata mund të mos e dinë se personaliteti i tyre është frikësues. Nëse jeni rreth tyre në këtë rast bisedoni me ta, mund t'ia vlen t'u tregoni se si ju bën të ndiheni. Nëse jeni duke marrë shenja më agresive të frikësimit, mund të jetë më e vështirë të përballeni me të, ne menjëherë ndihemi të shqetësuar rreth tyre. Në këtë rast përpiquni të mos shqetësoheni, të tregoni pozitivitet dhe të jeni versioni më i mirë i vetes.
  Elmer Harper
  Elmer Harper
  Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.