Cila është mënyra më e mirë për të mposhtur një narcisist?

Cila është mënyra më e mirë për të mposhtur një narcisist?
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Narcisistët zakonisht janë të dashuruar me veten dhe besojnë se janë njerëzit më të mirë në botë. Ata janë gjithashtu shumë të ndjeshëm ndaj kritikave dhe do të reagojnë në mbrojtje. Ka disa mënyra për të mposhtur një narcisist.

Ne do t'i hedhim një vështrim mënyrave më të zakonshme për të mposhtur një narcisist në këtë artikull dhe nëse është e mundur.

5 mënyra për të mposhtur një narcisist.

Kur bëhet fjalë për trajtimin ose mposhtjen e sjelljes së një narcisisti, ne mund t'i përdorim disa prej tyre për t'i mashtruar. 4>1. Pajtohu me ta.

Ne mendojmë se mënyra më e mirë për të mposhtur një narcisist është të pajtohesh me ta, pavarësisht se çfarë thonë ata. Për shembull: Nëse thonë se nuk dukesh mirë, ti thua, po, nuk dukem mirë. Narcisti mund të thotë se jeni nënçmues, po flisni me mua, etj. Por nëse thoni se jeni dakord me ta, ata nuk kanë ku të shkojnë tjetër me të.

Mos harroni të mbani gjithmonë një qëndrim të barabartë me një narcisist. Mos lejoni që t'ju fusin në një gjendje emocionale, sepse kjo është ajo që ata duan, kjo është ajo që ushqehen.

Loja e një narcisisti është t'ju manipulojë, jo t'ju mundë. Nëse jeni dakord me ta, ju hiqni fuqinë e tyre. Mbani mend, e vetmja mënyrë se si një narcisist fiton është duke ju ulur poshtë për t'u bërë të duken mirë. Nëse jeni dakord me ta, do ta heqë atë fuqi.

2. Trego Empati.

Ok, ndoshta po mendonfitoi.

Mendimet përfundimtare

Mënyra më e mirë për të mposhtur një narcisist është ajo që është e përshtatur për situatën tuaj aktuale, përdorni njohuritë dhe modelet në avantazhin tuaj, lëshoni granata tymuese të njohurive dhe biseda me piper me drejtime të gabuara dhe situata të sajuara. Teknika më e mirë është se një strategji e bazuar në realitet, e përshtatur posaçërisht për nevojat e tyre, mund të jetë çelësi.

Nëse ju pëlqeu të lexoni këtë artikull, ju lutemi shikoni Gjërat që thonë narcisistët e fshehtë në një argument pasi e gjithë njohuria është fuqi dhe kur bëhet fjalë për t'u marrë me një narcisist, ju keni nevojë për të gjithë ndihmën që mund të merrni.

kjo është gjëja e fundit që dëshironi të bëni. Por empatia me një narcisist mund të hedhë vërtet një pikëllim në planet e tyre.

Kjo ndodh sepse ata nuk do ta presin atë. Ata presin që ju të reagoni njësoj si gjithmonë. Mbani mend këtë, ky artikull ka të bëjë me mposhtjen e një narcisisti, kështu që është thelbësore të bësh diçka ndryshe.

Nëse i prishni ekuilibrin dhe vazhdoni të bëni lëvizje anash, ata nuk do të dinë se në cilën rrugë të shkojnë më pas. Një ditë je i sjellshëm dhe i sjellshëm me ta, të nesërmen je i zemëruar ose je rreth tyre. Mbani mend, ju po ngatërroni me një narcisist.

Por çfarëdo që të bëni, mos u tërhiqni në një grindje me ta. Nëse e bëni, keni humbur. Kjo është arsyeja pse ata duan t'ju shohin emocionalisht.

3. Përfitoni prej tyre.

Kjo ka të bëjë me marrjen e levave mbi to. Ju dëshironi të kuptoni se për çfarë po gënjejnë dhe t'i kapni në gënjeshtrat e tyre ose gjërat që ata nuk duan që të tjerët të dinë për ta. Kur merrni ndonjë informacion për to, mos u tregoni se e keni atë, mbani provat.

Prisni kohën kur të keni kontrollin maksimal mbi to përpara se të hiqni levën mbi to. Kur i njihni të gjitha lëvizjet e tyre, ata do të tregojnë anën e vërtetë të personalitetit të tyre.

4. Mbajini ata të hamendësojnë.

Ashtu si të tregoni ndjeshmëri, ju do të hiqni më shumë taktika emocionale rreth tyre, si për shembull vendosja e minave në një fushë. Ju kurrë nuk duhet t'i tregoni një narcisisti atë që dëshironi me të vërtetë sepse atado ta shohë këtë si thembra e Akilit, në vend të kësaj filloni të thoni gjëra që nuk i dëshironi, por veproni në mënyrë që narcisi të shkojë pas kësaj ideje së pari.

Bëni të duket sikur gjëja që dëshironi me të vërtetë është gjëja më e rëndësishme në botë për ju dhe se çdo gjë tjetër nuk është aspak e rëndësishme.

Më pas, kur ata mendojnë se kanë fituar, ndërrojeni sërish dhe vendosni një qëllim të ri. Pretendoni se qëllimi i vjetër nuk është më i rëndësishëm. Pastaj kthehuni te qëllimi i vjetër, ata do të hutohen dhe do të mendojnë se po luani lojëra me ta kur gjatë gjithë kohës nuk e keni zbuluar fare dorën tuaj.

Nëse kundërshtari juaj është një hap përpara, mos e lini ta dijë këtë. Mbajeni atë të hamendësojë dhe ata do të jenë të papërgatitur për atë që do të vijë më pas. Duke qenë të paparashikueshëm, do të keni përparësinë.

5. Gjeni veten.

Gjeni veten tuaj të vërtetë, gjeni qenien tuaj thelbësore dhe vini nga një vend i fuqisë. Një narcisist nuk mund ta gjejë veten, kështu që ata do t'ju përdorin në mënyrë mëkëmbëse. Duke u bërë më i fortë dhe duke thënë jo, narcisisti nuk do të ketë fare fuqi mbi ju.

Mos harroni se një narcisisti i mungon empatia, ata ndihen të drejtë dhe kanë një nevojë të thellë për vëmendje. Gjëja më e keqe për narcisistët është se ata mund të mos e dinë se janë narcistë.

Pyetjet e bëra më shpesh

Cilat janë dobësitë narcisiste?

Narcisistët kanë një gamë të gjerë dobësish që mund t'i bëjnë ata të luftojnë në marrëdhënie dhe fusha të tjera tëjeta. Një nga dobësitë e tyre kryesore është paaftësia për të parë përtej nevojave dhe dëshirave të tyre, që shpesh çon në sjellje egoiste dhe mungesë ndjeshmërie për të tjerët.

Ata gjithashtu luftojnë me ndjenjat e pasigurisë, e cila mund të çojë në mbrojtje dhe nevojë për admirim ose miratim të vazhdueshëm. Narcistët mund të jenë gjithashtu të prirur ndaj ndryshimeve ekstreme të humorit dhe mund të bëhen agresivë ose armiqësorë kur sfidohen ose kritikohen.

Ata shpesh kanë vështirësi në krijimin e lidhjeve kuptimplota me njerëzit e tjerë për shkak të mungesës së besimit, vështirësisë për t'i parë gjërat nga këndvështrimi i një personi tjetër dhe mosgatishmërisë për kompromis. Këto dobësi mund ta bëjnë të vështirë për narcisistët që të mbajnë marrëdhënie të shëndetshme me kalimin e kohës, kështu që është e rëndësishme që ata të mësojnë se si t'i njohin dhe trajtojnë këto çështje në mënyrë që të kenë ndërveprime më të kënaqshme me të tjerët.

Çfarë nuk duhet t'i thoni një narcisist?

Kur ndërveproni me një narcisist, është e rëndësishme të jeni të ndërgjegjshëm për atë që thoni. Shmangni komentet që mund të perceptohen si kritikë, edhe nëse komenti synon të jetë konstruktiv.

Përmbahuni nga sulmet personale ose shakatë që mund të duken se i nënçmojnë ato. Mos flisni me ta ose mos bëni vërejtje negative për arritjet e tyre ose stilin e jetesës.

Edhe nëse nuk janë të lidhur drejtpërdrejt me narcisistin, mos ngrini asnjë temë që mund t'i bëjë të ndiheni pasigurt ose i papërshtatshëm. Shmangni dhënien e komplimenteve nëse ato nuk janë vërtet të garantuara dhe të sinqerta; përndryshe, mund të rezultojë e kundërta dhe të ushqejë më tej egon e narcisit.

Mbi të gjitha mos harroni se po luani një lojë dhe loja është të mendoni gjithmonë dy hapa përpara, mos e lini vigjilen tuaj.

A do t'ju flakë një narcisist nëse nuk mund t'ju kontrollojë?

Po, një narcisist mund t'ju hedhë poshtë nëse mundet. Narcisistët njihen si shumë kontrollues dhe manipulues, kështu që ata duan njerëz në jetën e tyre që do të jenë në përputhje me dëshirat e tyre.

Nëse dikush nuk është i gatshëm të përkulet ndaj kërkesave të narcisistit ose nuk kontrollohet lehtë, narcisi përfundimisht do t'i flakë ata pasi nuk janë më në përdorim. Narcisti mund të provojë taktika të ndryshme për të fituar kontrollin përpara se ta flakë personin.

Kjo mund të përfshijë përdorimin e udhëtimeve të fajit, manipulimin, kërcënimet apo edhe shantazhin emocional. Megjithatë, në fund të fundit, nëse asnjë nga këto nuk funksionon, atëherë narcisisti do të vendosë se është më e thjeshtë të vazhdosh dhe të gjesh dikë tjetër që është më e lehtë për t'u manipuluar dhe kontrolluar.

Çfarë ndodh kur një narcisist futet në telashe?

Kur një narcisist futet në telashe, ata priren të fajësojnë të tjerët dhe të mohojnë përgjegjësinë për veprimet e tyre. Ata mund të përpiqen të manipulojnë situatën në avantazhin e tyre dhe të përpiqen të shfaqen si viktimë në vend të autorit.

Në disa raste, ata mund tëmadje shkojnë aq larg sa të sulmojnë ata që i rrethojnë ose të shfaqin sjellje pasive-agresive. Qëllimi përfundimtar i narcisistit është shpesh të shmangë çdo përgjegjësi ose pasojë për veprimet e tyre, të cilat mund të jenë jashtëzakonisht të dëmshme për marrëdhëniet dhe dinamikën sociale.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur dikush kalon përmes telefonit tuaj

Ata rrallë mësojnë gjithashtu nga gabimet e tyre, pasi shpesh nuk janë në gjendje ose nuk dëshirojnë të njohin ndonjë keqbërje nga ana e tyre. Nëse lihet e pakontrolluar, kjo sjellje mund të shkaktojë dëme afatgjatë si në mjediset personale ashtu edhe në ato profesionale. Ju mund ta përdorni këtë në avantazhin tuaj nëse e luani me zgjuarsi.

Çfarë frikësohet më shumë narcisti?

Narcisti ka frikë më shumë nga ekspozimi ndaj vetvetes së tij të vërtetë. Ata vazhdimisht përpiqen të ruajnë një personazh superioriteti dhe përsosmërie, dhe kur kjo kërcënohet, ata do të bëjnë gjithçka për ta ruajtur atë. Ata kanë frikë se nuk do të jenë në gjendje të kontrollojnë mjedisin e tyre ose njerëzit e tjerë dhe do të bëjnë përpjekje ekstreme për të shmangur çdo sfidë që mund të kërcënojë ndjenjën e tyre të vetëvlerësimit.

Ata gjithashtu kanë frikë nga braktisja, gjë që mund t'i bëjë ata të kërkojnë vazhdimisht siguri dhe vëmendje nga ata që i rrethojnë. Një narcisist dëshiron të admirohet, vlerësohet dhe respektohet nga të tjerët, kështu që çdo lloj kritike apo refuzimi shihet si një dështim i plotë në sytë e tyre.

Cilat janë pikat e dobëta të narcisistëve?

Narcisistët kanë shumë pika të dobëta. Ata shpesh janë tepër të ndjeshëm dhe ofendohen lehtësishtkur kritikohet ose sfidohet. Ata gjithashtu priren të jenë shumë kontrollues dhe manipulues në marrëdhëniet e tyre, duke pritur që të tjerët t'i vënë ata të parët në çdo kohë.

Narcisistët zakonisht luftojnë me çështjet e besimit, duke e bërë të vështirë për ta të krijojnë lidhje të qëndrueshme me njerëzit. Ata mund të jenë shumë mbrojtës dhe të paaftë për të marrë përgjegjësinë për gabimet e tyre.

Shiko gjithashtu: 90 fjalë negative që fillojnë me P (përkufizim i plotë)

Për shkak të ndjenjës së tyre madhështore të vetëvlerësimit, narcisistët mund të bëhen xhelozë ose ziliqarë kur njerëzit e tjerë marrin vëmendjen ose njohjen se ata mendojnë se është me të drejtë e tyre. Të qenit i ndërgjegjshëm për këto dobësi mund t'ju ndihmojë të identifikoni sjelljet e një narcisisti dhe të mbroni veten nga ndikimi i tyre dëmtues.

Si ta bëni një narcisist të mjerë?

Të bëni një narcisist të mjerë mund të jetë sfiduese, por është e mundur. Për të filluar, vendosni kufij dhe qëndroni në to. Bëjini të ditur se sjellja e tyre është e papranueshme dhe se ju nuk do ta toleroni atë.

Nëse ata zemërohen ose sulmojnë si përgjigje, mos u dorëzoni ndaj kërkesave të tyre ose përpjekjeve për t'ju manipuluar. Qëndroni të vendosur dhe të qëndrueshëm në qëndrimin tuaj. Mos u përfshini me fyerjet ose sulmet e tyre; në vend të kësaj, qëndroni të qetë dhe të mbledhur. Kjo ka të ngjarë t'i bëjë ata edhe më të frustruar pasi nuk do të jenë në gjendje të marrin reagimin që kërkojnë nga ju.

Tërhiqni vëmendjen tuaj prej tyre krejtësisht: injoroni thirrjet, mesazhet dhe mesazhet e tyre; distancohuniprej tyre fizikisht; dhe mos u dorëzoni ndaj kërkesave për favore apo komplimente. Duke ndërmarrë këto hapa, mund të siguroheni që narcisisti të mos ketë qasje në vëmendjen që dëshiron aq shumë.

Si mund ta mposhtni një narcisist të fshehtë?

Të dalësh mendja nga një narcisist i fshehtë mund të jetë një proces i ndërlikuar, pasi ata shpesh duken të jenë mjaft simpatikë dhe të lehtë për t'u marrë vesh në sipërfaqe.

situata për përfitimin e tyre personal. Për të mposhtur një narcisist të fshehtë, është thelbësore të qëndroni një hap përpara dhe të qëndroni gjithmonë të vetëdijshëm për qëllimet e tyre të vërteta.

Sigurohuni që t'i mbani kufijtë tuaj në vend dhe mos u dorëzoni kurrë kërkesave të tyre; nëse e bëni këtë, ata mund të vazhdojnë të bëjnë kërkesa të paarsyeshme.

Mundohuni të mos e lini veten të lidheni emocionalisht ose të manipuloheni prej tyre; në vend të kësaj, përqendrohuni në mbajtjen e vetes në realitet, në mënyrë që të jeni në gjendje të kuptoni se kur ata po përpiqen të përfitojnë nga ju.

Qëndroni të fortë dhe flisni sa herë që ata veprojnë në mënyrë të papërshtatshme ose bëjnë përpjekje për t'ju kontrolluar - në këtë mënyrë, ju mund t'i jepni fund ciklit të abuzimit narcisist dhe të mbroheni nga dëmtimet e mëtejshme.

A mund të jeni të vështirë për t'u mashtruar? s në manipulim dhe vetëpromovim.Narcisistët shpesh mendojnë se janë më të zgjuar se të gjithë të tjerët dhe mund t'i tejkalojnë lehtësisht.

Shpesh duhet shumë njohuri dhe dinakëri për të mashtruar me sukses një narcisist, pasi ata priren të jenë shumë perceptues dhe të kujdesshëm për detajet. Është gjithashtu e rëndësishme të kuptosh motivimet e tyre dhe se si ata përdorin taktikat e manipulimit për të marrë atë që duan.

Nëse mund të kuptoni modelet e tyre të sjelljes, mund të jetë më e lehtë të parashikoni se çfarë ata mendojnë ose planifikojnë, duke ju lejuar t'i tejkaloni ata. Është e rëndësishme të qëndroni një hap përpara duke u përgatitur me kundërargumente dhe fakte që do të diskreditojnë bindjet ose argumentet e narcisistit.

Në fund, është e rëndësishme të mbani mend se në shumicën e rasteve është më mirë të mos përpiqeni të mashtroni një narcisist në radhë të parë pasi kjo mund të çojë në konflikt të mëtejshëm në planin afatgjatë. Por nëse ju duhet dhe ndonjëherë i thoni vetes se kjo është një lojë që po luani vetëm ju, provoni teorinë tuaj, bëni shënime në telefonin tuaj, çfarë funksionoi, çfarë pothuajse funksionoi dhe çfarë jo.

Mos harroni se një narcisist është një mjeshtër i manipulimit, por ju mund të jeni më mirë, mund të lëvizni me njohuri, t'i ktheni në një qoshe kur më së paku e presin atë, hedhin tymin nga biseda dhe i lëshojnë ato. 1>

Jini makiavelistë në qasjen tuaj dhe mos lejoni kurrë që t'ju prekin mendërisht nëse kanë
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.