Si të poshtëroni publikisht dikë?

Si të poshtëroni publikisht dikë?
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Ka shumë mënyra për të poshtëruar publikisht dikë, por a është vërtet kaq e nevojshme? A duhet të mendoni për ndërgjegjet përpara se ta bëni këtë, pasi ato mund t'ju rezultojnë të kundërta në shumë mënyra që mund të mos i shihni të vijnë?

Megjithatë, nëse ende mendoni se duhet ta bëni këtë, mund të bëni diçka. Hapi i parë është të identifikoni pikat e tyre të dobëta. Filloni të ndërtoni një profil mbi ta, në mënyrë që të dini çdo lëvizje të tyre përpara se ta bëjnë. Pasi ta keni kuptuar këtë, është koha për të planifikuar sulmin tuaj.

Ju mund të merrni vetëm një goditje në këtë, kështu që duhet të mendoni se ku do të jetë ndikimi maksimal dhe lloji më i mirë i sulmit për t'i degraduar ato. (Meqë ra fjala, ne nuk e rekomandojmë këtë pasi është lënduese dhe gjithashtu shkatërruese për veten tuaj.)

11 mënyra se si mund ta poshtëroni publikisht dikë për një siklet total.

  1. Postoni fotografi të turpshme të tyre në internet.
  2. Thirrja e tyre në publik><6EMasat. ke shaka rreth tyre në një mjedis grupi ose para kolegëve.
  3. Përhapni thashetheme dhe thashetheme për ta në zyrë ose në shkollë.
  4. Regjistrojini në situata të sikletshme dhe ndajini ato në internet.
  5. Sulmoni besimet ose vlerat e tyre para kolegëve të tyre. ose shefat duke ekspozuar diçka që kanë bërë gabim.
  6. Të bësh humore theksit, përkatësisë etnike ose kulturës së dikujt për t'i nënçmuar ata.
  7. Të veçosh dikë për kritikë ose tallje në një mjedis grupor, ekspozon pikat e tij të dobëta.
  8. Turpimi publik i dikujt për besimet, vlerat ose opinionet e tij.

<3 Posto një fotografi të turpshme publike të turpshme në internet. Këndimi i fotografive të dikujt në internet është një akt keqdashës i poshtërimit publik.

Kjo ka për qëllim të turpërojë dhe poshtërojë personin në foto, gjë që mund të ketë pasoja të rënda në shëndetin e tyre mendor.

Postimi i fotove të tilla në internet mund të dëmtojë gjithashtu reputacionin e tyre dhe t'i bëjë ata subjekt talljeje ose ngacmimi nga të tjerët.

Thirrja e tyre në publik.

Thirrja e dikujt në publik mund të jetë një mënyrë e fuqishme dhe efektive për të poshtëruar dikë. Është veçanërisht e efektshme kur personi që thirret ka bërë diçka të gabuar, si p.sh. ka thyer një rregull ose ka shfaqur sjellje negative.

Kjo mund të provojë të jetë një pengesë efektive për sjelljen e keqe në të ardhmen, sepse tani ekziston frika e poshtërimit publik nëse zgjedh të veprojë përsëri. Ai u tregon njerëzve të tjerë se kjo lloj sjelljeje nuk do të tolerohet dhe i inkurajon ata të ndjekin rregullat ose të veprojnë në mënyrë pozitive.

Megjithatë, duhet theksuar se poshtërimi publikisht i dikujt mund të ketë efekte negative afatgjata në shëndetin e tyre mendor ose vetëvlerësimin, kështu qëduhet të përdoret vetëm si mjeti i fundit dhe me kujdes.

Përjashtoni ato nga ngjarjet sociale ose takimet e punës.

Është një akt përjashtimi që veçon një individ dhe dërgon një mesazh se ai nuk kërkohet apo respektohet. Kjo mund të jetë lënduese, e dëmshme për vetëvlerësimin dhe besimin dhe mund të çojë në ndjenja izolimi dhe depresioni. Gjithashtu u dërgon një mesazh të tjerëve se kjo lloj sjelljeje është e pranueshme.

Shiko gjithashtu: Unaza e martesës në gjuhën e trupit (Gjithçka që duhet të dini)

Bëni shaka me ta në një mjedis grupi ose përpara kolegëve.

Të bësh shaka me dikë në një mjedis publik ose përpara kolegëve të tyre mund të jetë një përvojë tepër poshtëruese. Mund të shihet si një formë poshtërimi publik, veçanërisht nëse shakatë kanë për qëllim të kritikojnë ose tallen me personin, dhe mund t'i lërë ata të ndihen të lënduar dhe të turpëruar.

Përhapni thashetheme dhe thashetheme rreth tyre në zyrë ose rreth shkollës.

Përhapja e thashethemeve dhe thashethemeve për dikë për ta poshtëruar publikisht mund të ketë efekte shkatërruese në reputacionin, vetëvlerësimin dhe marrëdhëniet e tyre me njerëzit e tjerë. Jo vetëm që mund të jetë e dëmshme për personin që synohet, por gjithashtu mund të çojë në rritjen e armiqësisë në zyrë ose në mjedisin e shkollës.

Regjistrojeni në situata të sikletshme dhe ndajini ato në internet.

Regjistrimi i tyre në situata të sikletshme dhe shpërndarja e tyre në internet për të poshtëruar dikë publikisht është një veprim keqdashës, por që mund të vendosë vërtet dikërikthehet reputacioni. Ju duhet ta bëni këtë në mënyrë anonime dhe të mbuloni gjurmët tuaja.

Sulmoni besimet ose vlerat e tyre përpara bashkëmoshatarëve.

Të sulmoni besimet ose vlerat e dikujt përpara bashkëmoshatarëve të tyre është një gjë tepër e dëmshme dhe e dëmshme për t'u bërë. Jo vetëm që minon plotësisht vetëvlerësimin e personit, por gjithashtu krijon një mjedis armiqësor nga i cili mund të jetë i vështirë të rikuperohet.

Është veçanërisht efektiv kur përdoret për të poshtëruar dikë, pasi shfrytëzon cenueshmërinë e tij përpara njerëzve të tjerë dhe mund t'i bëjë ata të ndihen të vegjël dhe të parëndësishëm.

Të turpëroni publikisht para kolegëve ose shefave të tyre duke ekspozuar diçka që ata kanë bërë gabim.

Nëse mund të gjeni një punë që ata e kanë bërë gabim, mund ta përdorni këtë në avantazhin tuaj duke ekspozuar punën e tyre para një autoriteti më të lartë ose kolegëve.

Të tallni me theksin, përkatësinë etnike ose kulturën e dikujt për t'i nënçmuar.

Të tallesh me theksin, përkatësinë etnike ose kulturën e dikujt për t'i nënçmuar ata është një veprim mizor dhe lëndues, por shumë i fuqishëm. Unë e kam parë këtë herë pas here t'u bëhet njerëzve nëse doni t'i rrëzoni ose t'i bëni ata të duken budallenj. Ne nuk ju sugjerojmë ta bëni këtë, por varet nga ju.

Të veçosh dikë për kritikë ose tallje në një mjedis grupor, ekspozon pikat e tij të dobëta.

Të veçosh dikë për kritikë ose tallje në një mjedis grupor është sjellje mizore dhe shkatërruese. Ajoekspozon pikat e dobëta të personit, duke e bërë atë të ndihet i turpëruar, i nënçmuar dhe i poshtëruar.

Turpimi publik i dikujt për besimet, vlerat ose opinionet e tij.

Turpimi publik i dikujt për bindjet, vlerat ose opinionet e tij është një mënyrë tjetër se si mund të përpiqeni të poshtëroni dikë, por mund të rezultojë kundër jush, kështu që mendoni dy herë për këtë dhe për njerëzit që janë rreth jush ose në vesh.

Ka gjithmonë pasoja për veprimet tuaja dhe disa ndëshkime mund të jenë shumë të dhimbshme. Më tej do t'i hedhim një vështrim disa pyetjeve të bëra shpesh.

Pyetjet e bëra më shpesh

Çfarë do të thotë të poshtërosh dikë publikisht?

Të poshtërosh publikisht dikë është një veprim që i shkakton atij të ndihet i turpëruar ose i turpëruar përpara njerëzve të tjerë. Mund të përfshijë kritika publike, sharje, tallje ose tallje me dikë në një mënyrë që është e dukshme dhe e dukshme për të gjithë ata përreth.

Poshtërimi publik mund të bëhet me dashje ose pa dashje dhe mund të jetë shumë i dëmshëm për shëndetin mendor dhe vetëvlerësimin e personit. Është një formë bullizmi që shpesh çon në ndjenja trishtimi, sikleti, zemërimi dhe frike.

Shiko gjithashtu: Sarkazma vs Sardonic (Kuptoni ndryshimin)

Viktimat e poshtërimit publik mund të përjetojnë gjithashtu depresion, ankth dhe vetëvlerësim të ulët si rezultat. Poshtërimi publik nuk është kurrë sjellje e pranueshme dhe duhet shmangur me çdo kusht.

Si e poshtëroni dikë profesionalisht?

Të poshtëroni dikëprofesionalisht kërkon takt dhe ndjeshmëri. Asnjëherë nuk duhet bërë në një mënyrë që është tepër agresive ose poshtëruese. Në vend të kësaj, duhet bërë në një mënyrë konstruktive dhe respektuese.

Për shembull, nëse dikush ka bërë një gabim, ju mund të tregoni se ku gaboi pa e bërë të ndihet në siklet. Ju gjithashtu mund të jepni komente të dobishme se si të përmirësoni performancën e tyre në të ardhmen.

Ju mund të jepni shembuj specifikë se si njerëzit e tjerë i kanë trajtuar më mirë situata të ngjashme dhe t'i ftoni ata të mësojnë nga ato përvoja. Në fund të fundit, qëllimi duhet të jetë të ndihmosh personin të mësojë nga gabimet e tij duke ruajtur ende respektin për ta si individ.

Si e poshtëroni dikë me mirësjellje?

Poshtërimi mund të jetë një temë delikate dhe është e rëndësishme t'i qaseni me kujdes. Së pari, është e rëndësishme të përcaktohet nëse poshtërimi është i merituar apo jo. Nëse personi ka bërë diçka të gabuar, atëherë një përkujtues i sjellshëm, por i vendosur për gabimin e tij mund të jetë i përshtatshëm.

Megjithatë, nëse personi nuk ka bërë asgjë të gabuar, atëherë është më mirë të shmangni çdo formë poshtërimi duke u fokusuar në përforcimin pozitiv. Për më tepër, nëse duhet ta përdorni poshtërimin si disiplinë, atëherë është më mirë ta bëni këtë në mënyrë private dhe jo në publik.

Toni gjithashtu duhet të mbetet respektues dhe jo konfrontues në çdo kohë. Mbani mend gjithmonë se të gjithëmeriton respekt dhe kurrë mos e poshtëro dikë vetëm për të qenë ndryshe ose për të shprehur një mendim. Poshtërimi duhet të përdoret vetëm si mjeti i fundit dhe me kujdes.

A është etike poshtërimi i punonjësve?

Poshtërimi i punonjësve nuk është një praktikë etike. Krijon një mjedis pune armiqësor dhe mund të ketë një efekt negativ në moralin, produktivitetin dhe mbajtjen e punonjësve. Është e rëndësishme që të trajtohen të gjithë me respekt dhe dinjitet.

A është poshtërimi publik një formë ngacmimi?

Poshtërimi publik është një formë ngacmimi që mund të ketë pasoja të rënda psikologjike. Poshtërimi publik mund të jetë veçanërisht i dëmshëm për fëmijët, të cilët janë veçanërisht të prekshëm nga kjo lloj sjelljeje. Është e rëndësishme të mbani mend se askush nuk e meriton të trajtohet në këtë mënyrë dhe se nuk duhet toleruar kurrë në asnjë situatë.

Çfarë të bëni nëse dikush ju poshtëron në punë?

Nëse dikush ju poshtëron në punë, mund të jetë një situatë e vështirë dhe e sikletshme për t'u përballur. Megjithatë, mënyra më e mirë për ta trajtuar këtë është të qëndroni të qetë dhe profesional. Mundohuni të mos e merrni personalisht poshtërimin, edhe nëse duket si një sulm personal.

Merrni pak kohë nga situata nëse është e nevojshme, por mbani nën kontroll emocionet tuaja. Nëse ndiheni rehat duke e bërë këtë, drejtojuni drejtpërdrejt individit që ju poshtëroi, shpjegoni me mirësjellje se si ju bëri të ndiheni sjellja e tyre dhe kërkoni që atandalo.

Nëse kjo nuk është e mundur ose nuk e zgjidh problemin, raporto incidentin te mbikëqyrësi ose departamenti i burimeve njerëzore. Ata duhet të jenë në gjendje të hetojnë më tej dhe të ndërmarrin veprime nëse është e nevojshme. Së fundi, sigurohuni që të përqendroheni në punën tuaj dhe të mos e lini veten të shpërqendroheni nga ajo që ndodhi - të qëndroni produktiv do t'ju ndihmojë të qëndroni pozitivë dhe të tregoni se incidenti nuk ju ka ndikuar negativisht.

Çfarë i bën një personi poshtërimi publik?

Poshtërimi publik mund të ketë një ndikim negativ të qëndrueshëm në vetëbesimin dhe vetëbesimin e një personi. Kjo mund t'i bëjë ata të ndihen të turpëruar, të turpëruar apo edhe të zemëruar. Në varësi të ashpërsisë së poshtërimit, ai gjithashtu mund të çojë në ndjenja të pavlefshmërisë dhe mungesës së shpresës.

Ata mund të fillojnë të tërhiqen nga situatat sociale, të kenë frikë të flasin në publik ose të bëhen tepër kritikë ndaj vetvetes dhe aftësive të tyre.

Poshtërimi publik gjithashtu mund të shkaktojë që një person të jetë më i prirur ndaj depresionit dhe ankthit për shkak të ndjenjës se është i gjykuar dhe i papranuar nga të tjerët.

Në raste ekstreme, poshtërimi publik mund të ketë efekte psikologjike afatgjata si vetëvlerësim i ulët, vështirësi në krijimin e marrëdhënieve apo edhe mendime vetëvrasëse.

Është e rëndësishme që ata që i nënshtrohen poshtërimit publik të kërkojnë ndihmë nga një profesionist i shëndetit mendor në mënyrë që të përballen me çdo shqetësim emocional që mund të kenëduke përjetuar.

Mendimet përfundimtare

Ka shumë mënyra për të poshtëruar publikisht dikë, por ju duhet të mendoni nëse ia vlen kjo. Kur poshtëron njerëzit, nuk të duket mirë dhe do të shfaq një anë negative për ty. Këshilla ime më e mirë është të tregoheni të kujdesshëm me informacionin e mësipërm dhe të mendoni dy herë përpara se të veproni.

Shpresojmë që të keni gjetur përgjigjen tuaj për pyetjen tuaj, ju gjithashtu mund të dëshironi të shikoni gjuhën e trupit nervor (Udhëzues i plotë) për më shumë informacion mbi temën.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.