Pse bëhem i varur nga gjërat lehtësisht?

Pse bëhem i varur nga gjërat lehtësisht?
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Pra, po pyesni veten nëse mund të keni disa tipare të personalitetit që ju japin një rrezik më të lartë për të zhvilluar një varësi, mirëpo keni ardhur në vendin e duhur. Në këtë postim, ne kuptojmë se pse bëhesh i varur nga gjërat lehtësisht dhe çfarë të bësh për to.

Ka prirje që të ketë lloje të caktuara personaliteti që janë më të prirur ndaj varësisë, pavarësisht nëse janë të varur nga një substancë apo zakon, ju takon të mendoni.

Njerëzit me tipare të personalitetit të varësisë mund të pyesin veten nëse kjo është për shkak të gjenetikës, ju mund të jeni më të prirur ndaj varësisë sesa të tjerët që nuk kanë anëtarë të familjes që vuajnë nga këto tipare.

Sëmundja mendore është gjithashtu një ofrues ndaj jush që jeni të ndjeshëm ndaj varësisë.

>

<4 arsyet pse keni nevojë lehtësisht për të marrë një varësi. .
 • Ata mund të kenë vështirësi t'i rezistojnë tundimeve.
 • Ata mund të kenë një çrregullim themelor të shëndetit mendor.
 • Ata nuk kanë mekanizma të shëndetshëm përballues.
 • Ata kanë një ndjenjë të fshehtë të pakënaqësisë ose të zbrazëtisë> Ata përfshihen në sjellje vetëshkatërruese.
 • Si e luftoni varësinë?

  Luftimi i varësisë mund të jetë një proces i vështirë. Hapi i parë është të njohësh varësinë dhe të jesh i sinqertë me veten për të. Është e rëndësishme të bisedoni me dikë që keni besim, sinjë mik apo anëtar i familjes dhe kërkoni ndihmë profesionale.

  Pasi e keni luftuar varësinë gjatë viteve, nuk ju rekomandoj gjelin e detit, kjo mund të bëhet, por është shumë e vështirë. Ju duhet të vendosni një qëllim dhe të merrni mbështetjen e duhur kur luftoni çdo varësi nga marihuana.

  Ekziston gjithashtu programi me 12 hapa që ofron mbështetje dhe udhëzime gjatë shërimit. Është e rëndësishme të mbani mend se rikuperimi është një udhëtim dhe do të ketë gungë gjatë rrugës – kërkon kohë, durim dhe përkushtim.

  Të kujdesesh për shëndetin tënd të përgjithshëm është thelbësor – të ushqehesh shëndetshëm, të ushtrohesh rregullisht dhe të flesh mjaftueshëm. Gjëja më e madhe që kam gjetur është se të kesh marrëdhënie pozitive me miqtë dhe familjen ndihmon në krijimin e një sistemi të fortë mbështetës për sukses afatgjatë në luftimin e varësisë.

  Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit duke ecur përpara (Dije ta ecësh atë.)

  Të luftoj varësinë çdo ditë, si i trajtoj demonët e mi.

  Më lejoni ta kuptoj këtë si duhet, jam ende i varur nga shumë gjëra që e di se nuk duhet të jem, por jam. Unë ha me tepri, kafshoj thonjtë dhe bëj gjëra të tjera të dëmshme, po ato janë të vogla, por janë ende pjesë të mia që nuk mund t'i kontrolloj. Unë kam arritur të kthej abuzimin tim me drogën dhe të qëndroj larg alkoolit dhe çdo kimikate tjetër. Kjo tha se unë luftoj me demonët e mi çdo ditë.

  Shumica e ditëve janë të vështira që dua të shpëtoj nga kjo botë e ndyrë plot me njerëz të ndyrë, por e di nëse rrëshqas do të rikthehem në abuzimin e substancave dhe nuk është një vend ku dua të kthehem kurrëAbuzimi me alkoolin është diçka që unë iu drejtova në vitin e ri dhe përcaktova rrjedhën e pjesës tjetër të jetës sime.

  Do të doja që të mund të ktheja kohën pas pasi kam humbur kaq shumë miq, për fat të mirë shumica e familjes sime mbërtheu me mua. Shumë nga miqtë e mi kanë vdekur, kanë skizofreni paranojake ose kanë një lloj gjendjeje mjekësore afatgjatë.

  Për mua, mendoj për këta miq kur dua të ndizet ose të pi një pije. Pasi kam parë një mik të ngushtë që ka një hemorragji të dyfishtë në tru dhe tani i gjymtuar në moshën 39-vjeçare, nuk është vendi ku dua të shkoj dhe kjo është ajo që i pengon demonët të trokasin në derën time.

  Në vijim do të hedhim një vështrim në disa nga pyetjet më të zakonshme.

  Sjellja e shpeshtë e cila është shkaku më i zakonshëm Shkaku më i shpeshtë? sjellja e varur është një çështje themelore e shëndetit mendor. Individët me kushte të tilla si depresioni, ankthi ose trauma kanë më shumë gjasa të zhvillojnë sjellje varësie. Këta individë mund të kenë vështirësi në menaxhimin e emocioneve të tyre dhe t'u drejtohen substancave si droga ose alkooli për të përballuar stresin dhe situatat e vështira.

  Faktorë të tjerë që mund të kontribuojnë në sjelljen e varësisë përfshijnë gjenetikën, mjedisin, presionin e bashkëmoshatarëve dhe aksesin ndaj substancave. Aftësitë e dobëta përballuese, mungesa e vetëvlerësimit dhe impulsiviteti mund të luajnë gjithashtu një rol në zhvillimin e një varësie.

  Është e rëndësishme për njerëzit qëluftoni me varësinë për të kërkuar ndihmë profesionale në mënyrë që të identifikojnë shkakun rrënjësor të varësisë së tyre në mënyrë që ata të mund të fillojnë procesin e shërimit.

  Shiko gjithashtu: Gym Crush deshifrimi i shenjave të tërheqjes në palestër (interes)

  Çfarë do të thotë të kesh një personalitet të varur?

  Të kesh një personalitet të varur është një lloj gjendjeje psikologjike që mund të bëjë që individët të bëhen të varur nga gjëra të ndryshme, si droga, alkooli, madje edhe . Individët me këtë gjendje mund të kenë vështirësi të kontrollojnë impulset e tyre dhe të luftojnë me rregullimin e emocioneve të tyre.

  Kjo mund t'i shtyjë ata të përfshihen në aktivitete që nuk janë domosdoshmërisht të shëndetshme për ta, por ofrojnë lehtësim të përkohshëm nga stresi ose ndjenja të tjera të pakëndshme. Ata shpesh e gjejnë veten duke kërkuar vazhdimisht të njëjtin aktivitet, pavarësisht nga pasojat e mundshme.

  Karakteristika të tjera të një personaliteti të varur përfshijnë vetëvlerësimin e ulët, impulsivitetin dhe një tendencë për të marrë rreziqe pa marrë parasysh pasojat. Njerëzit me personalitet të varur janë gjithashtu të prirur për të zhvilluar probleme të shëndetit mendor si ankthi dhe depresioni.

  Çfarë e bën një person të bëhet i varur nga diçka psikologjikisht?

  Psikologjikisht, varësia shkaktohet nga një kombinim faktorësh, duke përfshirë mjedisin dhe fiziologjinë e një personi. Njerëzit që kanë përjetuar ngjarje traumatike në jetën e tyre ose kanë qenë të ekspozuar ndaj stresit të vazhdueshëm mund të kenë më shumë gjasa të bëhentë varur.

  Ata me probleme të shëndetit mendor si depresioni, ankthi ose çrregullimi bipolar janë në një rrezik në rritje. Fiziologjikisht, varësia mund të shkaktohet nga lirimi i dopaminës kur dikush përfshihet në sjellje varësie. Ky sistem shpërblimi e përforcon sjelljen dhe e bën atë të bëhet gjithnjë e më e vështirë për t'u shkëputur prej saj.

  Cilat janë gjashtë karakteristikat kryesore të sjelljes së varësisë?

  Sjellja e varësisë paraqitet në shumë forma të ndryshme. Gjashtë karakteristikat kryesore të sjelljes së varësisë përfshijnë: një nevojë ose dëshirë të fortë për objektin ose aktivitetin, mungesën e kontrollit mbi sjelljen, rritjen e tolerancës me kalimin e kohës, ndjenjat e kënaqësisë dhe/ose lehtësimin kur përfshiheni në sjellje, simptomat e tërheqjes kur abstenoni nga sjellja dhe varësia fizike dhe psikologjike nga objekti ose aktiviteti.

  Këto karakteristika shpesh rezultojnë në plakje të tillë, dobësim të sjelljes, dobësim, plakje të tilla të tyre. vjedhje, sjellje vetëshkatërruese dhe izolim nga familja dhe miqtë.

  Cilët janë disa shembuj të sjelljes së varësisë?

  Sjellja e varësisë është çdo veprim ose model sjelljeje që një person kryen në mënyrë të përsëritur pavarësisht nga dëshmitë e qarta të pasojave negative.

  Mund t'i referohet drogave, alkoolit, seksit, kumarit, blerjeve, përdorimit të internetit, ushqimit dhe madje edhe ushtrimeve. Njerëzit me varësi shpeshndiejnë një nevojë imponuese për t'u përfshirë në sjellje pavarësisht nga pasojat negative.

  Për shembull, dikush me varësi nga droga mund ta gjejë veten duke përdorur drogë edhe pasi kjo i ka shkaktuar të humbasin punën dhe marrëdhëniet e tyre. Një alkoolist mund të pijë edhe pasi të ketë rezultuar në probleme mjekësore ose probleme financiare. Të varurit nga bixhozi mund të vazhdojnë të luajnë kumar pavarësisht humbjeve në rritje dhe borxhit në rritje. Të varurit nga blerja mund të vazhdojnë të shpenzojnë para për sende që nuk u duhen ose nuk u duhen, edhe nëse kjo do të thotë të vendosin veten nën tendosje financiare. Të varurit nga interneti mund t'i japin përparësi kohës së kaluar në internet mbi aktivitetet e rëndësishme të përditshme.

  A është personaliteti i varësisë i trashëguar?

  Shpesh debatohet nëse të kesh një personalitet të varur është i trashëguar apo jo. Ndërsa disa studime kanë treguar se mund të jetë një tipar i trashëguar në familje, ende nuk ka një përgjigje përfundimtare.

  Është e vërtetë që disa sjellje dhe prirje mund të trashëgohen, si impulsiviteti ose marrja e rrezikut, por shkaku i saktë i sjelljes së varësisë ende nuk është identifikuar. Gjenetika mund të luajë një rol në zhvillimin e varësisë dhe është e mundur që disa variante gjenetike mund të rrisin cenueshmërinë e një individi ndaj varësisë.

  Faktorët mjedisorë si presioni i bashkëmoshatarëve ose qasja në drogë ose alkool mund të ndikojnë gjithashtu në gjasat e dikujt për të zhvilluar një varësi. Nevojat për më shumë kërkimeduhet bërë për të përcaktuar nëse të kesh një personalitet të varur është vërtet i trashëguar.

  Mendimet përfundimtare

  Ka shumë shenja që mund të jeni në rrezik të zhvillimit të një varësie dhe shumë faktorë rreziku për t'u kujdesur për të cilët kemi folur më lart.

  Është e rëndësishme të diskutoni ndjenjat tuaja me individë dhe familje nëse jeni të shqetësuar për veten tuaj. Këto tipare nuk çojnë automatikisht në varësi, por është mirë të dini se çfarë duhet të keni parasysh nëse filloni të shfaqni disa nga sjelljet për të cilat u fol.

  Kërkoni ndihmë nëse mendoni se disa nga këto sjellje mund të zhvillohen dhe të bëhen zakon. Ka programe trajtimi që mund t'ju ndihmojnë nëse mendoni se po bëhet problematike.

  Mund t'ju duket gjithashtu interesant ky postim Pse mërzitem kaq lehtë me mamin?
  Elmer Harper
  Elmer Harper
  Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.