Çfarë do të thotë kur dikush injoron emailet tuaja

Çfarë do të thotë kur dikush injoron emailet tuaja
Elmer Harper

Pra, ju keni dërguar një email dhe prisni një përgjigje, por prisni dhe prisni dhe nuk merrni fare përgjigje. Çfarë do të thotë kur dikush injoron fare emailet tuaja? Epo, në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë se çfarë do të thotë në të vërtetë dhe shpresojmë të ofrojmë një këndvështrim të ri mbi këtë problem të zakonshëm të komunikimit.

Kur dikush shpërfill emailet tuaja, a do të thotë se nuk është i interesuar për atë që keni për të thënë? Kjo mund të jetë zhgënjyese, veçanërisht nëse ndiheni sikur keni diçka të rëndësishme për ju. Megjithatë, ka disa hapa që mund të ndërmerrni për ta bërë personin të përgjigjet.

Përgjigja e shpejtë është: Së pari, sigurohuni që emaili juaj të jetë i qartë dhe konciz. Së dyti, provoni t'i afroheni personit përmes një metode tjetër komunikimi, të tilla si media sociale ose mesazhe me tekst. Së fundi, nëse gjithçka tjetër dështon, gjithmonë mund të provoni t'i telefononi.

Por kjo është e gjitha mirë dhe mirë në epokën dixhitale; po shfaqet një temë e re e quajtur gjuha dixhitale e trupit ose etiketa e komunikimit dixhital. Gjuha dixhitale e trupit është një temë që mund të jetë mjaft e ndërlikuar për t'u trajtuar. Ne do të shqyrtojmë më shumë rreth temës më poshtë.

Kuptoni mënyrat e reja për të komunikuar

Ka një shkollë të re mendimi kur bëhet fjalë për emailet dhe njerëzit që nuk përgjigjen. Quhet gjuha dixhitale e trupit. Në thelb, gjuha dixhitale e trupit është mënyra se si ne shfaqemi në internet, përmes emaileve, Zoom, telefonatave ekipore, mediave sociale, DM-ve, PM-ve dhecicërima.

Meqenëse është e vështirë të lexosh gjuhën e trupit jashtë linje, është e rëndësishme të marrësh parasysh se si gjuha dixhitale e trupit mund të ndikojë në jetën tënde. Kjo është arsyeja pse unë shkrova më shumë rreth temës dhe çfarë mund të bëni për të shmangur keqkuptimet këtu.

Më pas, ne duhet të fillojmë të kuptojmë etiketën tonë dixhitale, në mënyrë që të kuptojmë pse dikush mund të mos na përgjigjet.

Çfarë është etiketa dixhitale dhe pse është kaq e rëndësishme?

Etiketat dixhitale janë një grup i botës për të praktikuar më shumë produktet më të mira në internet. Kjo përfshin gjëra të tilla si mospërdorimi i TË GJITHA KAPS në email dhe marrja parasysh gjatë përdorimit të emoji-ve. Për shembull, përdorimi i një emoji me një armë shihet si një miratim i dhunës ose tituj të shkurtër temash si "Meeting My Office Accounts 7:30 AM NESËR."

Mënyra se si ne komunikojmë në botën dixhitale, veçanërisht përmes emaileve, është shumë e rëndësishme sepse nuk është se si është shkruar, por se si mesazhi mund të lexohet më i shkurtër, më i mprehtë.<1. Në këtë rast, në fakt kishte për qëllim të përgëzonte ekipin se sa tërheqëse duken llogaritë për tremujorin e parë të vitit të shitjeve.

Kur mendojmë se përse dikush nuk u përgjigj, mund të jetë për shkak të etiketës së tyre dixhitale. Një arsye tjetër që një person mund të mos përgjigjet është hierarkia e një kompanie.

Shiko gjithashtu: 17 fjalë të Halloween-it që fillojnë me X (me përkufizim)

Hierarkia.

Më parë, unë kam qenë njëkontraktor në një kompani të madhe korporative dhe nuk kam qenë kurrë në gjendje të bëj që dikush t'i përgjigjet pyetjeve të mia analitike, përveç nëse ata ishin të interesuar për atë që kam zbuluar. Ata thjesht do t'i gjenin emailet e mia kur kërkoja më shumë informacion.

Kam folur me shefin tim për këtë çështje dhe ai tha se kontraktorët në pozicionin tim shihen si vartës të stafit të përhershëm. "Ata punojnë për mua, jo anasjelltas." prandaj ishte e zakonshme të mos përgjigjeshim.

Hierarkia ka një rol për të luajtur të paktën në botën e biznesit për njerëzit që nuk u përgjigjen të tjerëve. Pra, kjo na çon në pyetjen: cila është mënyra më e mirë për të trajtuar dikë që injoron emailet tona? Epo, ka disa mjete që mund t'i përdorim në dispozicionin tonë.

Ata nuk ju pëlqejnë.

Sado e thjeshtë që të duket, mund të jetë sepse ata nuk ju pëlqejnë. Ndonjëherë njerëzit nuk e pëlqejnë dikë vetëm për shkak të personalitetit të tyre ose janë xhelozë për pozicionin tuaj brenda organizatës dhe nuk duan t'u përgjigjen pyetjeve tuaja.

Cila është mënyra më e mirë për të trajtuar dikë që injoron emailet tuaja?

Nuk ka asnjë përgjigje të caktuar për këtë pyetje pasi të gjithë e përjetojnë injorimin e emailit ndryshe. Ndërsa disa mund të ndihen të injoruar ose të parëndësishëm, të tjerët mund ta shohin atë si një mënyrë për të kaluar nga një bisedë për të cilën nuk u interesonte.

Mënyra më e mirë për të trajtuar dikë që injoron emailet tuaja varet nga ndjenja juaj personale dhe konteksti i parëgjëja që duhet të bëjmë është të kuptojmë pse dikush mund të injorojë emailet tona.

Cilat janë disa arsye pse dikush mund t'i injorojë emailet tuaja?

Disa arsye pse dikush mund t'i injorojë emailet tuaja janë renditur më poshtë.

 • Personi është shumë i zënë për t'iu përgjigjur emailit tuaj.
 • Personi nuk është i interesuar për atë që keni për të thënë.
 • Personi nuk e kontrollon rregullisht emailin e tij.
 • Personi nuk ju pëlqen ju ose mesazhi juaj.
 • Personi mendon se emaili juaj është i padëshiruar. si ta shmangni problemin në radhë të parë.

  Si të shmangni injorimin e email-eve në radhë të parë.

  • Mbajini emailet tuaja të shkurtra dhe të sakta.
  • Përdorni një temë interesante që do të dallohet në një kuti hyrëse të mbushur me njerëz.
  • Krijoni vëmendjen vizuale të emailit tuaj<2 .
  • Përdorni një gjuhë tërheqëse që do t'i inkurajojë njerëzit të lexojnë emailin tuaj.
  • Shmangni përdorimin e të gjitha shkronjave të mëdha ose shenjat e pikësimit të tepruar në emailin tuaj.
  • Përdorni personalizimin në emailin tuaj për të bërë më shumë gjasa për t'u lexuar.
  • Testoni kohë dhe ditë të ndryshme për të dërguar emailin tuaj për të parë nëse do të hapet më së shumti. nuk merrni fare përgjigje?

   Si silleni me njerëzit që nuk u përgjigjen emaileve?

   Nëse dikushnuk i përgjigjet një emaili, gjëja më e mirë për të bërë është të dërgoni një email vijues. Nëse nuk merrni përgjigje për mesazhin tuaj, dërgojini mesazh. Nëse nuk merrni përgjigje për mesazhin tuaj me tekst, telefononi ata. Nëse nuk ka përgjigje pas gjithë kësaj, është koha për të vazhduar. Ju keni provuar – ata thjesht nuk duan të flasin me ju për çfarëdo arsye.

   Cilat janë pasojat e injorimit të emaileve të dikujt?

   Pasojat e injorimit të emaileve të dikujt mund të ndryshojnë në varësi të kontekstit. Në disa raste, injorimi i emaileve mund të rezultojë që personi të ndihet i injoruar ose i parëndësishëm. Për më tepër, injorimi i emaileve mund të shkaktojë probleme ose keqkuptime, pasi mund të mungojnë informacione të rëndësishme. Në raste të tjera, injorimi i emaileve mund të mos ketë asnjë pasojë.

   Si mund ta dalloni nëse dikush po injoron emailet tuaja?

   Mënyra më e mirë për të treguar nëse dikush po injoron emailet tuaja është të dërgoni një faturë leximi me emailin e parë. Nëse ata vazhdimisht nuk i hapin emailet tuaja, atëherë ka të ngjarë që ata të injorojnë emailet tuaja. Nëse ata po hapin emailin tuaj dhe ju merrni një faturë leximi, tani e dini se ata patjetër po i injorojnë emailet tuaja.

   Pra, si silleni me njerëz të tillë? Mund të jetë e vështirë dhe varet nga shumë variabla të ndryshëm.

   Shiko gjithashtu: Rregullat për të fjetur me një burrë të martuar

   Si silleni me njerëzit që nuk u përgjigjen emaileve?

   Nëse dikush nuk i përgjigjet një emaili pasi provon sa më sipër, ju sugjerojmë të vazhdoni. Nëse ështëshumë e rëndësishme dhe ju duhet t'i bëni ata të përgjigjen, provoni t'i telefononi ose madje të organizoni një takim.

   Përmbledhje

   Nëse dikush nuk i përgjigjet emailit tuaj, gjëja më e mirë për të bërë është të dërgoni një email vijues. Nëse ata ende nuk përgjigjen, ju mund të dëshironi të përballeni me ta dhe të pyesni pse ata po zgjedhin t'ju injorojnë. Megjithatë, është gjithashtu e rëndësishme të respektoni privatësinë dhe hapësirën e personit tjetër, kështu që nëse ai nuk dëshiron të flasë për këtë çështje, mund t'ju duhet të respektoni dëshirat e tyre. Shpresojmë që të keni pëlqyer duke lexuar këtë artikull se çfarë do të thotë kur dikush injoron emailin tuaj.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.