Gjuha e trupit për mësuesit (Përmirësoni aftësitë tuaja komunikuese)

Gjuha e trupit për mësuesit (Përmirësoni aftësitë tuaja komunikuese)
Elmer Harper

Gjuha e trupit është një aspekt shumë i rëndësishëm i procesit të mësimdhënies. Ai i ndihmon mësuesit të kuptojnë se çfarë mendojnë dhe ndjejnë nxënësit e tyre. Në fakt, gjuha e trupit është aq e rëndësishme sa duhet të përfshihet në trajnimin e mësuesve.

Ka pasur studime që tregojnë se mësuesit që zotërojnë artin e të lexuarit të nxënësit përmirësojnë aftësitë e tyre me 20%. Mënyra më e mirë për të filluar të mësoni se si të lexoni nxënësit është duke i vëzhguar ata në një mjedis natyror, për shembull kur ata ndërveprojnë me bashkëmoshatarë ose të rritur që nuk kanë lidhje me shkollën.

Për të përdorur gjuhën e trupit gjatë mësimdhënies, mësuesit duhet të përpiqen të jenë më të animuar gjatë mësimeve. Ata gjithashtu duhet të përpiqen të mbajnë kontaktin me sy me nxënësit dhe të përdorin gjeste ndërsa flasin rreth klasës. Ne do të shqyrtojmë më shumë mënyra për të përdorur gjuhën e trupit më poshtë.

Si të përdorni gjuhën e trupit tuaj në shkollë

Në shkollë, mësuesit gjykohen vazhdimisht për gjuhën e tyre të trupit. Mënyra se si ata ulen, qëndrojnë dhe ndërveprojnë me të tjerët mund të ndikojë në mënyrën se si fëmijët i perceptojnë ata në klasë.

Mësuesit duhet të përdorin gjuhën e tyre të trupit në një mënyrë më të hapur për të shprehur dhe komunikuar.

Kur hyni në një dhomë, duhet të hyni gjithmonë me një buzëqeshje të ngrohtë, të vërtetë dhe autentike për t'u bërë të ditur njerëzve se jeni në humor pozitiv><1 dhe nuk jeni gati të filloni gjithmonë një bisedë të hapur. ils. Kjo bën një nga dygjërat: u tregon atyre se nuk po fshihni asgjë që mund t'i dëmtojë ata, dhe tregon hapur dhe joverbale të sinqertë.

Kur përshëndetni një fëmijë ose dikë në mjedisin e shkollës, gjithmonë shkrepni vetullat për t'u përshëndetur. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer joverbale e komunikimit. Pa thënë asnjë fjalë, ata e dinë që ju e keni pranuar praninë e tyre.

Shiko gjithashtu: Si të nxisni instinktin e heroit të njeriut? (Udhëzues i plotë)

Kur qëndroni në këmbë, sigurohuni që dora juaj të mos bjerë kurrë poshtë kërthizës ose barkut. Kjo njihet si monedha e vërtetë e thjeshtë nga një djalë i quajtur Mark Bowden. Mund të shikoni Ted Talk të tij në Youtube më poshtë.

Kur flasim me studentë, është e rëndësishme të jemi të vetëdijshëm se ku po tregon gjuha jonë e trupit. Gjuha e trupit që tregon larg nga personi tjetër komunikon mungesë interesi dhe mosangazhimi; gjuha e trupit që tregon për personin tjetër komunikon angazhim dhe interes.

Flisni gjithmonë me një ton të ngrohtë dhe të natyrshëm me studentët tuaj. Kjo ndihmon për të krijuar një ritëm hipnotik që qetëson studentët. Mund të theksoni çdo pikë me pauza ose duke ndryshuar tonin e zërit.

Vishuni në mënyrë të përshtatshme sepse kjo është komunikim joverbal dhe përshtypjet e para janë të rëndësishme. Nëse doni të fitoni respekt ose ta fitoni atë, atëherë duhet të visheni për të bërë përshtypje. Mos u shfaqni në një rrëmujë, ai dërgon sinjale të gabuara.

Si të përdorni gjuhën e trupit tuaj kur prezantoni në një dhomë klase

Të prezantoni para një klase nuk është detyrë e lehtë. Mund të jetë nervor -prishje, veçanërisht nëse prezantoni për herë të parë. Dhe meqenëse aksionet janë të larta, ju dëshironi të siguroheni që prezantimi juaj të shkojë mirë. Për fat të mirë, ka disa mjete dhe teknika interesante që mund t'i përdorim për të paraqitur mesazhin e saktë.

  • Vishuni për të bërë përshtypje.
  • Ecni me një buzëqeshje të ngrohtë.
  • Tregoni pëllëmbët ndërsa ecni përpara.
  • Përdorni ilustruesit me duart tuaja që përputhen me të folurit tuaj. n njerëz në pjesën e pasme)
  • Mbajeni kokën lart.
  • Ecni me një qëndrim të drejtë.
  • Mbajini duart mbi mbetjet tuaja.
  • Mbajini duart në sy.

Shembuj të gjuhës pozitive të trupit

Mënyra e fuqishme e komunikimit me të tjerët është gjuha e trupit me të tjerët. Në fakt, mund të argumentohet se gjuha e trupit është më e rëndësishme se ajo që themi ne. Në vendin e punës, gjuha e trupit është një pjesë thelbësore e komunikimit dhe negocimit. Mund të përdoret gjithashtu për të frymëzuar besimin dhe besimin midis kolegëve tuaj. Është e domosdoshme që të keni shembuj të mirë pozitivë të gjuhës së trupit nga të cilat të zgjidhni për të siguruar sukses në punë dhe në jetën tuaj personale.

Shembuj pozitivë të gjuhës së trupit:

Buzëqeshje: Një buzëqeshje dërgon një mesazh sinqeriteti dhe lumturie në vendin e punës ose në mjediset shoqërore. Buzëqeshja rrit mënyrën se si njerëzit lidhen me ju dhe rrit atraktivitetin tuaj duke ju bërë të dukeni më pak të stresuarose të pakënaqur.

Shiko gjithashtu: A është egoizëm të largohesh nga familja (Udhëtim për fajin)

Kontakti me sy: Kur flisni me dikë, mbani kontaktin me sy për të paktën tre sekonda kur i përgjigjeni asaj që ai.

Duart: Mbani duart gjithmonë të hapura me pëllëmbët e kthyera nga jashtë.

Të mbani duart hapur me pëllëmbët e kthyera nga jashtë është mënyra më e mirë për ta mbajtur bisedën të rrjedhë. Kjo do t'ju bëjë më të arritshëm dhe do t'ju vendosë në një kornizë mendore më të hapur.

Këmbët: shpesh kalon pa u vënë re kur komunikoni me të tjerët. Nëse këmbët e një personi janë të drejtuara nga ju, kjo tregon se ai është i angazhuar me ju.

Pjerrësia e kokës: Një anim i vogël i kokës mund të ndihmojë shumë në shfaqjen e interesit dhe intrigave. Kjo është një shenjë universale që njerëzit përdorin kur dëgjojnë ose lexojnë diçka që u duket interesante.

Thja e kokës: tundja e kokës bën dy gjëra: konfirmon të kuptuarit dhe tërheq vëmendjen te folësi.

Prekja: Njerëzit në përgjithësi ndihen më të lidhur me të tjerët kur i prekin. Kontakti fizik i dërgon një sinjal trurit të personit tjetër se je i sigurt dhe do të ndihmojë me raportin.

Shenjat negative të gjuhës së trupit Shenjat për t'u kujdesur për mësuesit

Gjuha e trupit është një formë komunikimi që nuk flitet apo shkruhet. Gjithçka ka të bëjë me mënyrën se si dikush e lëviz trupin e tij, qëndron në këmbë, bën gjeste ecën dhe flet për të komunikuar ndjenjat dhe emocionet.

Shenjat e gjuhës negative të trupit shpesh dallohen më lehtë sesa ato pozitive.Pozitiviteti në ndërveprim mund të shfaqet përmes shprehjeve të fytyrës, kontaktit me sy, tonit të zërit dhe shenjave të tjera joverbale. Më poshtë janë disa shenja që ndihmojnë në identifikimin e gjuhës negative të trupit:

Mërzitja: tregon mërzi.

Rrotullimi i syve: tregon mërzi ose përbuzje për atë që thuhet.

Vetullat e ulura: mund të tregojnë mosbesim ose mosmiratim të asaj që thuhet.

Kryqëzimi i krahëve tregon se çfarë kundërshtie ose thënie e folësit: ing: Ngritja e dorës për të thënë jo është një shenjë se ata janë mjaftuar me atë që po thoni.

Ka shumë shenja negative të gjuhës së djalit për t'u kujdesur. Për të kuptuar plotësisht se si të lexoni gjuhën e trupit, ju sugjerojmë t'i hidhni një sy këtij postimi për një vështrim më të thellë se si të lexoni gjuhën e trupit.

Gjuha e trupit për mësuesit parashkollorë

Gjuha e trupit është e rëndësishme për çdo lloj komunikimi. Mund të përdoret për të theksuar një pikë, për të treguar interes ose për të treguar mosmiratim. Është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të zhvilluar marrëdhënie të forta me nxënësit tuaj.

Disa gjeste të përgjithshme përfshijnë:

Të tundësh kokën lart e poshtë do të thotë miratim

Të tundësh kokën nga njëra anë në tjetrën do të thotë mosmiratim

Ngritja e një vetulle do të thotë kuriozitet i syve të tua

jo ndryshe, në fakt, fëmijët janë më të mirësesa të rriturit në marrjen e sinjaleve të gjuhës së trupit. Përdorimi i gjuhës së hapur të trupit është më i miri kur punoni me fëmijë të çdo moshe. Ndihmon për të krijuar besim dhe pasi të njohin dhe të besojnë, do të përfitoni më të mirën prej tyre.

Gjuha e trupit për mësuesit e anglishtes

Ky seksion trajton përdorimin dhe rëndësinë e gjuhës së trupit në profesionin e mësimdhënies angleze.

Çdo profesion ka grupin e vet të mjeteve dhe instrumenteve për t'i përdorur në mënyrë që të jetë në gjendje të bëjë mirë punën e tij. Mësuesit nuk bëjnë përjashtim kur bëhet fjalë për këtë. Një mjet i tillë që mund të përdoret nga mësuesit është diçka me të cilën njerëzit nuk i lidhin gjithmonë, gjuha e trupit të tyre. Gjuha e trupit është një bisedë e heshtur që zhvillohet midis dy ose më shumë individëve kur ata ndërveprojnë me njëri-tjetrin si verbalisht ashtu edhe jo-verbalisht.

Personi që po jep mësim në një klasë do të mësojë shumë për studentët e tij vetëm duke lexuar dhomën përmes mënyrës se si ata mbahen, ku zgjedhin të ulen, sa kontaktin me sy bëjnë me ju dhe mënyra të tjera delikate, si shembulli i të folurit sa shumë me ju. ow T'u mësosh gjuhën e trupit nxënësve

Ekzistojnë tre metoda kryesore për mësimin e gjuhës së trupit: modelimi, vëzhgimi dhe praktika. Modelimi është metoda më e zakonshme sepse është e lehtë për të parë dhe kuptuar se çfarë po bëjnë njerëzit. Vëzhgimi është i dyti më i popullarizuarimetodë sepse ju mund të shikoni dhe studioni lëvizjet dhe gjestet e trupit të njerëzve pa dijeninë e tyre. Praktika përfshin të bësh diçka me trupin tënd për t'ju ndihmuar të mbani mend se si ta përdorni atë kur keni nevojë.

Mësuesit mund të kenë një qasje praktike duke modeluar teknika të ndryshme të gjuhës së trupit në klasë ose në një mjedis personal.

Me këtë qasje, mësuesit mund të ofrojnë ndihma vizuale, si fotografi të trupave të tyre gjatë qëndrimeve të ndryshme, të cilat do t'i bëjnë nxënësit të kuptojnë më pak se sa më pak mendor. keni disa postime rreth gjuhës së trupit nëse jeni të interesuar t'i lexoni këtu.

Përmbledhje

Gjuha e trupit është një mjet i shkëlqyeshëm që mësuesit ta përdorin në klasë. Mund të përdoret për të përcjellë mësime, për të dhënë komente dhe për të përmirësuar komunikimin. Mësuesit janë të kufizuar kur bëhet fjalë për komunikimin verbal me nxënësit e tyre, kështu që gjuha e trupit është një mënyrë e shkëlqyer për të shprehur atë që ata mendojnë ose ndjejnë pa fjalë. Për të mësuar më shumë rreth gjuhës së trupit për mësuesit, shikoni postimin tonë tjetër këtu.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.