Pse nuk ndiej asnjë lidhje me familjen time (Tjetërsimi familjar)

Pse nuk ndiej asnjë lidhje me familjen time (Tjetërsimi familjar)
Elmer Harper

Ju keni pyetur veten pse nuk ndiheni të lidhur me të afërmit tuaj ose nuk ndjeni asnjë lidhje. Ju nuk jeni i vetmi që e përjetoni këtë ndjenjë ndaj familjes së tyre të ngushtë. Në këtë postim, ne do të hetojmë shkakun dhe do të shohim se çfarë mund të bëhet për të trajtuar këto ndjenja

Është e mundur që të mos keni një lidhje emocionale me anëtarët e familjes për një sërë arsyesh. Ndonjëherë, rritja në një familje ku emocionet nuk diskutoheshin hapur mund të çojë në vështirësi në krijimin e një lidhjeje emocionale me anëtarët e familjes. Nëse një person ka përjetuar ngjarje traumatike ose abuzim nga duart e të afërmve të tij, mund të jetë e vështirë të besosh dhe të lidhesh emocionalisht me ta.

Nëse anëtarët e familjes kanë vlera ose stile jetese të ndryshme nga njëri-tjetri, kjo mund të shkaktojë tension dhe shkëputje në marrëdhënie. Në disa raste, mungesa e kohës së kaluar së bashku për shkak të distancës ose orarit të ngarkuar mund të parandalojë formimin e një lidhjeje emocionale gjithashtu.

Në fund të fundit, është e rëndësishme të mbani mend se përvoja e çdo personi është unike dhe e vlefshme kur bëhet fjalë për marrëdhëniet e tyre me familjen. Në vazhdim do t'i hedhim një vështrim 7 arsyeve pse mund të mos keni lidhje emocionale me familjen tuaj.

7 Arsyet pse ndiheni të distancuar emocionalisht nga familja juaj.

  1. Të ndryshme vlerat dhe besimet.
  2. Mungesa e komunikimit.
  3. E paplotësuarpritjet.
  4. Ndjenja e neglizhencës ose e refuzimit.
  5. Qëllimet dhe përvojat e ndryshme të jetës.
  6. Emocionet dhe mendimet konfliktuale.
  7. Konfliktet ose çështjet e pazgjidhura të së kaluarës.

Çdokush ka vlera dhe besime të ndryshme

vlera dhe besime të ndryshme. Është e rëndësishme të pranohet se asnjë dy njerëz nuk kanë të njëjtat vlera dhe besime, madje edhe brenda një familjeje. Gjithkush ka mendimet, idetë dhe këndvështrimet e veta unike për gjërat, të cilat mund të ndryshojnë shumë nga personi në person. Kjo mund të shihet në mënyrën se si vishemi, mënyra se si flasim, hobi dhe interesat tona dhe pikëpamjet tona për fenë ose politikën.

Edhe pse mund të mos ndaj të njëjtat vlera ose besime si anëtarët e familjes sime, unë prapë i respektoj ata për dallimet e tyre dhe përpiqem të mësoj më shumë rreth tyre. Duke bërë këtë, unë jam në gjendje të kuptoj më mirë se përse ata mendojnë kështu dhe si ndikon në jetën e tyre.

Mungesa e komunikimit.

Mungesa e komunikimit është një problem madhor me të cilin përballen shumë familje sot. Mund të çojë në keqkuptime dhe të shkaktojë që marrëdhëniet të vuajnë. Kur komunikimi mungon, mund të jetë e vështirë për anëtarët e familjes të qëndrojnë të lidhur dhe të ndihen të afërt. Pa biseda të rregullta, është e lehtë për anëtarët e familjes që të largohen dhe të mos ndihen aq afër sa dikur. Kjo mungesë komunikimi mund të çojë në ndjenja të vetmisë dheshkëputje nga familja. Mund të shkaktojë gjithashtu debate dhe tensione midis anëtarëve të familjes kur çështjet nuk diskutohen hapur.

Për të shmangur këtë, është e rëndësishme që familjet të bëjnë përpjekje për të komunikuar rregullisht në mënyrë që të mbajnë gjallë lidhjen. Duke pasur biseda kuptimplota, duke dëgjuar në mënyrë aktive dhe duke shprehur vlerësimin për njëri-tjetrin, familjet mund të krijojnë lidhje më të forta me njëra-tjetrën.

Pritjet e paplotësuara.

Pritjet e paplotësuara mund të jenë një gjë e vështirë për t'u përballuar. Kur kemi pritshmëri nga njerëzit ose situatat, mund të jetë e vështirë të pranojmë kur ato pritshmëri nuk përmbushen. Mund të çojë në ndjenja zhgënjimi, zhgënjimi dhe madje lëndimi. Për shumë njerëz, pritjet e paplotësuara mund të çojnë gjithashtu në mungesën e lidhjes me anëtarët e familjes së tyre. Ata mund të fillojnë të ndihen sikur nuk përshtaten, ose se familja e tyre nuk i kupton. Kjo mund të çojë në një ndjenjë izolimi dhe vetmie, si dhe një ndjenjë se sado të përpiqen, ata kurrë nuk do të jenë në gjendje të kapërcejnë hendekun midis tyre dhe familjes së tyre.

Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit që prek veshin (kuptoni fjalën joverbale)

Pritjet e paplotësuara mund të jenë të vështira për të përballuar, por është e rëndësishme të mbani mend se kjo nuk do të thotë se çdo shpresë ka humbur. Me durim dhe mirëkuptim, është e mundur që familjet të bashkohen dhe të krijojnë përsëri marrëdhënie kuptimplote.

Ndjenja e neglizhencës ose refuzimit.

Ndjenja eneglizhimi ose refuzimi mund të jetë një përvojë tepër e dhimbshme. Mund ta bëjë një person të ndihet sikur nuk i përket, sikur askush nuk kujdeset për të dhe se jeta e tyre nuk ka asnjë qëllim. Mund të jetë veçanërisht e vështirë kur kjo ndjenjë është e lidhur me familjen, pasi familja duhet të jetë ajo tek e cila mund të mbështetemi gjithmonë për mbështetje dhe dashuri.

Kjo mungesë e lidhjes me familjen time më bën të ndihem e izoluar dhe e vetmuar. sikur nuk kam kujt t'i drejtohem në kohë nevoje. Është e vështirë të përballosh këtë ndjenjë të të qenit i padëshiruar dhe i parëndësishëm, por është e rëndësishme të mbani mend se të gjithë meritojnë dashuri, pranim dhe kujdes, pavarësisht se si trajtohen nga anëtarët e familjes së tyre.

Qëllime dhe përvoja të ndryshme të jetës.

Qëllimet dhe përvojat e jetës shpesh ndryshojnë shumë nga personi në person. Një individ mund të ketë një qëllim për të ndjekur kolegj, ndërsa një tjetër mund të ketë një qëllim për të filluar biznesin e tij. Përvojat e ndryshme të jetës gjithashtu mund të çojnë në qëllime të ndryshme.

Disa njerëz mund të mos ndjejnë ndonjë lidhje me familjen ose traditat e saj, dhe kështu mund të kenë qëllime jetësore krejtësisht të ndryshme nga ato të të afërmve të tyre. Në fund të fundit, qëllimet dhe përvojat e jetës së secilit janë unike dhe duhet të respektohen si të tilla.

Nëse mund të kuptoni nevojat emocionale të familjes suaj, mund të lidheni përsëri me ta. Ata mund të ndihen të kërcënuar nga ju ose mënyra se si ju mendoni kjo është sepse nuk mund të mendojnëkalojnë çfarëdo kutie ku ata e kanë vendosur veten. Mos lejoni që këta kufij me familjen të pengojnë lidhjen me ta përsëri.

Emocionet dhe mendimet kontradiktore.

Emocionet dhe mendimet kontradiktore mund të jenë një përvojë e vështirë për t'u përballur me të. Shpesh është e vështirë të kuptojmë pse mendjet tona janë të mbushura me kaq shumë ide dhe ndjenja të ndryshme në të njëjtën kohë, duke na lënë të ndihemi të mbingarkuar dhe konfuzë. Kjo mund të jetë veçanërisht e vështirë kur ndihemi të shkëputur nga familja jonë ose kur na mungon ndjenja e përkatësisë. Mund të ndihemi të izoluar, të vetmuar dhe të pasigurt se si të ecim përpara. Kjo mund të çojë në konfuzion të mëtejshëm ndërsa ne përpiqemi të kuptojmë atë që ndjejmë. Ne madje mund ta gjejmë veten duke vënë në dyshim identitetin ose qëllimin tonë në jetë.

Shiko gjithashtu: Krahët e palosur në gjuhën e trupit (Çfarë do të thotë krahët e kryqëzuar?)

Është e rëndësishme të mbani mend se është në rregull të ndihemi kështu dhe se kjo nuk do të thotë se ka diçka që nuk shkon me ne. Në vend të kësaj, është një mundësi për rritje dhe mirëkuptim ndërsa mësojmë më shumë për veten dhe botën përreth nesh.

Konfliktet ose çështjet e pazgjidhura të së shkuarës.

Konfliktet ose çështjet e pazgjidhura të së shkuarës mund të jenë një burim kryesor të stresit dhe zhgënjimit. Këto çështje mund të vijnë nga familja, miqtë, puna apo edhe brenda nesh. Është e rëndësishme të trajtohen këto konflikte të pazgjidhura në mënyrë që të sigurohet që ato të mos vazhdojnë të vazhdojnë në jetën tonë të tanishme. Për shembull, nëse ka çështje të pazgjidhura midis anëtarëve të familjes, ajomund të krijojë një mjedis ku komunikimi është i tensionuar dhe marrëdhëniet vuajnë.

Kjo mund të bëhet veçanërisht e vështirë për ata që ndihen të shkëputur nga familja e tyre për shkak të konflikteve ose çështjeve të pazgjidhura të së shkuarës. Në këtë rast, është e rëndësishme të identifikoni shkakun rrënjësor të konfliktit dhe të punoni për të kuptuar këndvështrimin e njëri-tjetrit në mënyrë që të ecni përpara me një marrëdhënie më të shëndetshme. Marrja e kohës për të adresuar këto konflikte ose çështje të pazgjidhura të së kaluarës mund të ndihmojë në krijimin e një të ardhmeje më pozitive për të gjithë të përfshirët.

Në vijim do të hedhim një vështrim në disa pyetje të bëra shpesh kur bëhet fjalë për familjen tuaj.

Pyetjet e bëra më shpesh

Pse nuk ndihem i lidhur me familjen time?

Nuk ndihem i lidhur me familjen time për një sërë arsyesh. Duke u rritur, kurrë nuk u ndjeva sikur përshtatesha me pjesën tjetër të familjes sime. Ne kishim interesa, vlera dhe besime të ndryshme, kështu që ishte e vështirë për mua të lidhem me to në një nivel më të thellë. Unë u largova nga shtëpia kur isha i vogël, gjë që më distancoi edhe më shumë nga familja ime emocionalisht. Edhe pse jemi të lidhur gjaku, e kam të vështirë të ndiej ndonjë lloj afërsie apo lidhjeje me ta.

Mungesa e komunikimit dhe përvojave të përbashkëta ka qenë gjithashtu një faktor kontribues në shkëputjen që ndiej ndaj pjesëtarët e familjes. Ndërsa ne mund të kemi tipare ose tipare të ngjashme fizike, në këtë moment në kohë atjenuk është shumë gjë tjetër që na lidh së bashku.

Nëse kjo tingëllon e njohur, atëherë është krejtësisht në rregull, jo të gjithë qëndrojnë pranë familjes së tyre të origjinës, nëse dëshironi ta kapërceni këtë ndjenjë, atëherë terapia gjithashtu mund të ndihmojë.

Çfarë mund të bëj nëse nuk ndjej asnjë lidhje me anëtarët e familjes?

Nëse nuk ndjeni lidhje me anëtarët e familjes, është e rëndësishme të mbani mend se komunikimi dhe mirëkuptimi janë kyçe. Mundohuni të flisni me ta hapur dhe sinqerisht për mënyrën se si ndiheni. Bëjuni atyre pyetje për jetën dhe interesat e tyre dhe përpiquni t'i njihni më mirë. Shfaqja e interesit të vërtetë për jetën e tyre mund të ndihmojë në krijimin e një lidhjeje më të fortë mes jush.

Mund të jetë gjithashtu e dobishme të kaloni kohë cilësore së bashku duke bërë aktivitete që i pëlqejnë të gjithëve. Kjo mund të përfshijë daljen për një vakt, shëtitjen ose luajtjen e një loje së bashku. Është e rëndësishme të mbani mend se marrëdhëniet familjare kërkojnë kohë dhe durim; mos prisni rezultate të menjëhershme ose ndryshime në sjellje nga anëtarët e familjes suaj. Me përkushtim dhe mirëkuptim, ju mund të krijoni marrëdhënie kuptimplote me anëtarët e familjes tuaj me kalimin e kohës.

Pse familjes sime i mungon mbështetja emocionale për mua?

Familja ime ka qenë gjithmonë një vend i vështirë për mua për të marrë mbështetje emocionale. Ne nuk komunikojmë shumë mirë, dhe kur komunikojmë zakonisht është në një mënyrë negative. Mendoj se kjo është për faktin se prindërit e mi vijnë nga prejardhje të ndryshmedhe kanë vlera dhe besime të ndryshme.

Vëllezërit e motrat e mia po kalojnë gjithashtu vështirësitë e tyre, kështu që ata nuk kanë gjithmonë kohë apo energji për të qenë aty për mua. Dinamika jonë e familjes është e tillë që ne shpesh fokusohemi te problemet dhe jo te zgjidhjet, gjë që e bën të vështirë gjetjen e rehatisë në kohë nevoje. Në fund të fundit, mendoj se familjes sime i mungon mbështetja emocionale për shkak të këtyre faktorëve, si dhe për çështje të tjera që mund të jenë të pranishme, por mbeten të pathëna.

Mënyrat për të përballuar pa lidhje me anëtarët e familjes.

Një nga gjërat më të vështira për t'u përballuar është të mos kesh lidhje me anëtarët e familjes. Kjo mund të jetë veçanërisht e vështirë nëse jeni mësuar të mbështeteni tek ata për mbështetje dhe udhëzime emocionale. Megjithatë, ka mënyra për të përballuar këtë situatë.

Së pari, është e rëndësishme të mbani mend se nuk jeni vetëm në luftën tuaj dhe se ka njerëz të tjerë që e kuptojnë atë që po kaloni. Mund të jetë e dobishme të kërkoni ndihmë nga miqtë ose grupet e mbështetjes në internet.

Së dyti, është e rëndësishme të kujdeseni për veten dhe të përqendroheni në aktivitete që ju bëjnë të ndiheni mirë, si p.sh. leximi, shkrimi, dëgjimi i muzikës ose ushtrimet.

Më në fund, përpiquni të gjeni mënyra për t'u lidhur me anëtarët e familjes tuaj, edhe nëse është thjesht duke u dërguar atyre një letër ose kartë çdo herë. Duke marrë këto hapa, mund të filloni të krijoni një lidhje edhe nëse është nga një distancë.

Si të krijonipërsëri marrëdhëniet familjare?

Ndërtimi i marrëdhënieve familjare përsëri mund të jetë një proces i vështirë por shpërblyes. Hapi i parë është të komunikoni hapur dhe sinqerisht me njëri-tjetrin. Dëgjoni këndvështrimet e njëri-tjetrit dhe jini të hapur për të kuptuar pse gjërat kanë shkuar keq në të kaluarën.

Bëni një përpjekje për të kaluar kohë cilësore së bashku pa shpërqendrime, si telefonat ose televizori. Tregoni vlerësim për njëri-tjetrin dhe shprehni mirënjohje për kohët e mira që keni kaluar së bashku. Gjithashtu, përpiquni të gjeni interesa të përbashkëta që mund t'i bëni së bashku, si p.sh. të bëni shëtitje, të gatuani vakte, të luani lojëra në tavolinë ose të shikoni filma.

Së fundi, sigurohuni që të falni njëri-tjetrin për çdo gabim të bërë në të kaluarën në mënyrë që të mund të ecni përpara në marrëdhënien tuaj me një plan të pastër. Me durim dhe përkushtim nga të dyja palët, është e mundur të ndërtoni përsëri marrëdhënie të forta familjare.

Mendimet përfundimtare

Mund të ketë shumë arsye pse nuk ndjeni lidhje me familjen tuaj, ne mendojmë se është e përkryer e natyrshme dhe diçka që mund të zgjidhni t'i adresoni, mund të dëshironi të merrni në konsideratë të punoni me një këshilltar rreth arsyes pse ndiheni kështu ose të pranoni se është ashtu siç është. Shpresojmë që këtë postim ta keni gjetur të dobishëm për t'iu përgjigjur pyetjes suaj, ju gjithashtu mund të dëshironi të shikoni Pse ndihem sikur nuk kam miq (kuptoni mendimet tuaja)
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.