Buzëqeshni kur jeni nervoz (Gjuha e trupit)

Buzëqeshni kur jeni nervoz (Gjuha e trupit)
Elmer Harper

Në këtë artikull, do t'i hedhim një vështrim arsyes pse buzëqeshim kur jemi nervozë dhe si të kontrollojmë veten nëse (ose kur) ndodh.

Buzëqeshja kur jeni nervoz është një mënyrë e shkëlqyer për t'u treguar njerëzve përreth jush se jeni të qetë dhe të sigurt. Mund të jetë paksa një veprim i ndërlikuar balancues, megjithatë, pasi nuk dëshironi të dukeni si të rreme ose të pa sinqertë.

Një rregull i mirë praktik është të lejoni që buzëqeshja juaj të jetë e vërtetë dhe të siguroheni që ajo të arrijë në sytë tuaj, kjo quhet buzëqeshje Duchenne. Kjo do t'ju ndihmojë të qetësoni ata përreth jush dhe t'i bëni ata më të prirur për të buzëqeshur. Ne mund të përdorim gjuhën e trupit tonë për të krijuar një rezultat më pozitiv kur ndihemi nervozë, për më shumë këshilla mbi këtë kontrolloni dhe për të përmirësuar gjuhën e trupit tuaj.

Udhëzues i shpejtë për të kuptuar një buzëqeshje nervore.

Të kuptuarit e buzëqeshjeve nervore

Shiko gjithashtu: Si të fyeni një djalë që ju ka thyer zemrën?

Një buzëqeshje nervoze është një lloj buzëqeshjeje nervoze kur dikush është i pashpresë osex. Është një mekanizëm psikologjik që i ndihmon individët të përballen me situata stresuese. Mund të mos jetë një shprehje e vërtetë lumturie, por më tepër një shenjë shqetësimi.

Qëllimi i një buzëqeshjeje nervoze

Qëllimi i një buzëqeshjeje nervore shpesh është të maskojë emocionet e vërteta që ndjen dikush. Është një formë e mekanizmit vetëmbrojtës, që përpiqet të tregojë një fasadë qetësie dhe lumturie edhe kur dikush ndjen krejtësisht të kundërtën.

Njohja e një buzëqeshjeje nervore

Një buzëqeshje nervoze mund të jetëpak i detyruar ose i ekzagjeruar. Ndonjëherë mund të identifikohet duke vëzhguar sytë - ata mund të mos rrudhen në qoshe siç bëjnë me një buzëqeshje të vërtetë. Për më tepër, buzëqeshja mund të duket e pavend ose e papërshtatshme për situatën.

Buzëqeshjet nervore dhe gjuha e trupit

Në kontekstin e gjuhës së trupit, një buzëqeshje nervore zakonisht shoqërohet me shenja të tjera nervozizmi, si p.sh. ngacmimi, shmangia e kontaktit me sy ose modelet e parregullta të të folurit. thelbësore të merren parasysh dallimet kulturore kur interpretoni një buzëqeshje nervoze. Në disa kultura, njerëzit mund të buzëqeshin kur janë të nervozuar, të turpëruar apo edhe me dhimbje, ndërsa në të tjera, kjo mund të mos jetë kështu.

Buzëqeshjet nervoze në mjedise profesionale

Në mjediset profesionale, buzëqeshjet nervore shpesh mund të jenë një shenjë e mungesës së besimit ose shqetësimit. Është thelbësore të jesh i vetëdijshëm për këtë, veçanërisht në situata si intervistat për punë, prezantimet ose takimet.

Buzëqeshjet nervoze në mjediset sociale

Në mjediset sociale, një buzëqeshje nervore mund të tregojë se një person ndihet i pakëndshëm ose i pavend. Mund të jetë një shenjë se ata po përpiqen të përshtaten ose janë të shqetësuar për të thënë ose bërë gjënë e gabuar.

Dallimi ndërmjet buzëqeshjeve të vërteta dhe nervore

Një buzëqeshje e vërtetë, e cilësuar shpesh si buzëqeshje Duchenne, përfshin gojën dhe sytë.Nga ana tjetër, një buzëqeshje nervoze mund të përfshijë vetëm gojën dhe sytë mund të mos tregojnë të njëjtin nivel angazhimi ose emocioni.

Menaxhimi i buzëqeshjeve nervore

Nëse jeni të prirur për buzëqeshje nervoze, mund të jetë e dobishme të zhvilloni strategji për t'i menaxhuar ato. Kjo mund të përfshijë ushtrime të frymëmarrjes së thellë, teknika të ndërgjegjësimit ose thjesht të bëheni më të vetëdijshëm për gjuhën e trupit tuaj.

Buzëqeshjet nervore si një dalje emocionale

Megjithë konotacionet negative, një buzëqeshje nervore mund të veprojë gjithashtu si një dalje emocionale. Mund të jetë një mënyrë që njerëzit të çlirojnë tensionin dhe potencialisht të lehtësojnë ndjenjat e tyre të nervozizmit ose stresit.

Si duket një buzëqeshje nervoze?

Ndonjëherë, njerëzit tregojnë një buzëqeshje kalimtare që mezi shfaqet dhe zhduket. Sytë janë gjithmonë të tendosur dhe vazhdimisht të shigjetuar sikur në çdo sekondë mund të zhduket si tym. Ndonjëherë, buzëqeshja e lumtur ekziston për aq gjatë sa fillon të duket e panatyrshme.

Pse buzëqeshim kur jemi nervoz?

Ka shumë teori për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje. Disa thonë se kjo është për shkak të mënyrës se si kemi evoluar dhe të tjerë thonë se buzëqeshja është një shenjë sociale që u tregon të tjerëve se jeni miqësor. Një nga arsyet kryesore që ne buzëqeshim kur ndihemi nervoz është të përpiqemi të bëjmë veten të ndihemi më mirë dhe të tjerët të përdorin gjithashtu.

Nëse jeni duke buzëqeshur vetë, kjo mund të ndihet e çuditshme. Nuk ka askënd tjetër për të ndarë buzëqeshjen dhe atëndjehet sikur thjesht po qëndroni aty me një buzëqeshje të madhe në fytyrë sepse ndiheni nervoz. Një buzëqeshje nervore është një mënyrë për të rregulluar veten dhe të tjerët rreth jush.

Një arsye tjetër për buzëqeshjen nervore është për të testuar ujërat, nëse ju thonë ose ju flasin rreptësisht, mund të buzëqeshni me nervozizëm për të parë nëse personi me të vërtetë do të thotë atë që po thotë.

Shiko gjithashtu: Fjalë dashurie që fillojnë me M (me përkufizim)

Ndonjëherë, disponimi i një personi mund të mos jetë thjesht i ulët sepse është një situatë e keqe. Nëse dikush duket i zemëruar ose i dëshpëruar, atëherë në të vërtetë mund të jetë se ata kanë nevojë për mbështetje emocionale. Buzëqeshja me ta mund t'ju ndihmojë të kuptoni nëse ai person ka nevojë të qajë apo thjesht ka nevojë për siguri apo jo.

Si të përdorni një buzëqeshje nervoze?

Kur jeni duke paraqitur, nuk këshillohet të dukeni nervoz dhe të dëshpëruar. Një buzëqeshje nervoze mund t'u japë njerëzve përshtypjen se nuk jeni të sigurt për veten dhe se po luftoni me emocionet tuaja.

Nëse një shikues dashamirës sheh dhimbjen në gjuhën e trupit tuaj (buzëqeshje nervore), ata mund të punojnë për t'ju ndihmuar të dilni nga kjo gjendje emocionale negative.

Shpesh shohim njerëz që janë nervozë përpara se të mbajnë një fjalim para një grupi. Shoku juaj është gjithashtu nervoz. Është e rëndësishme të mos e kritikoni personin dhe në vend të kësaj të ofroni inkurajim si një përqafim ose përkëdhelje pas shpine, në mënyrë që të ndjehen më mirë për atë që duhet të bëjnë.

Prandaj, një buzëqeshje e vetëdijshme mund të përdoret për të demonstruar optimizëmdhe miqësi ndaj të tjerëve.

Atributet pozitive të një buzëqeshjeje nervore

  1. Buzëqeshja kur jeni nervoz mund t'ju ndihmojë të ndiheni më mirë.
  2. Gjithashtu mund ta bëjë personin tjetër të ndihet më rehat dhe të vetëdijshëm se po i kaloni kufijtë tuaj.
  3. Njerëzit zakonisht janë më të hapur ndaj jush dhe të hapur ndaj ideve tuaja. është një mjet i fuqishëm për ndërveprimet sociale dhe mund t'ju ndihmojë të merrni atë që dëshironi prej tyre dhe të rregulloni emocionet tuaja.

A ka ndonjë mënyrë për të ndaluar 'buzëqeshjen' kur jam nervoz ose i zemëruar?

Ka disa gjëra që mund të bëni për të provuar dhe për të ndaluar buzëqeshjen kur ndiheni nervoz ose të zemëruar. Shtrydhni gishtat e këmbëve në këpucë kur ndiheni nervozë; kjo do t'ju ndihmojë të përqendroni trurin tuaj në një pjesë tjetër të trupit tuaj dhe të largoni energjinë negative.

Një tjetër është të përqendroheni në diçka tjetër dhe të përpiqeni të shpërqendroni veten nga ndjenja e nervozizmit ose zemërimit.

Më në fund, mund të përpiqeni të merrni frymë thellë dhe ngadalë, gjë që mund t'ju ndihmojë të qetësoni nervat tuaja.

Vetëm mos harroni se thjesht të detyrosh një buzëqeshje nuk mjafton për të qetësuar veten. Duhet të përqendroheni në diçka të këndshme: një pamje piktoreske, një kujtim të dikujt që dashuroni ose ndjesinë e frymëmarrjes që kalon nëpër vrimat e hundës.

Pyetje dhe përgjigje.

1. Pse njerëzit buzëqeshin kur janë nervozë?

Një arsye pse njerëzit mund të buzëqeshin kur janë nervozë është se po përpiqentregojnë se janë miqësorë dhe të afrueshëm. Buzëqeshja mund të jetë ngjitëse, kështu që nëse dikush ju buzëqesh, ka të ngjarë të buzëqeshni.

Kjo mund ta bëjë personin tjetër të ndihet më rehat dhe, nga ana tjetër, të reduktojë nervozizmin e tij. Për më tepër, buzëqeshja çliron endorfinë, të cilat mund të ndihmojnë në përmirësimin e disponimit dhe uljen e niveleve të stresit.

2. Çfarë do të thotë një buzëqeshje kur dikush është nervoz?

Kur dikush buzëqesh ndërsa është nervoz, shpesh është një shenjë se ata po përpiqen të mbulojnë frikën ose ankthin e tyre. Një buzëqeshje mund të jetë gjithashtu një shenjë lehtësimi.

3. Pse buzëqeshim kur jemi të parehatshëm?

Një buzëqeshje mund të jetë një shenjë lehtësimi, lumturie ose thjesht një mënyrë për të qetësuar një situatë të tensionuar ose të vështirë. Mund të jetë gjithashtu një përgjigje e mësuar ndaj shenjave të caktuara sociale. Në disa raste, njerëzit mund të buzëqeshin kur nuk ndihen rehat sepse po përpiqen të duken miqësorë ose të sjellshëm.

4. Pse buzëqesh në momente të papërshtatshme?

Mund të ketë shumë arsye pse dikush mund të buzëqeshë në momente të papërshtatshme. Mund të jetë një reagim nervor ose një mënyrë për t'u përpjekur për të shpërndarë një situatë të tensionuar ose të vështirë. Mund të jetë gjithashtu që personi po e shijon situatën, edhe pse ajo mund të shihet si e papërshtatshme nga të tjerët.

Përmbledhje

Kur buzëqeshim, kjo mund të ndihmojë në përmirësimin e disponimit tonë dhe në uljen e niveleve të stresit. Një buzëqeshje nervoze përpiqet të simulojë të njëjtën gjë. Një buzëqeshje nervoze mund të jetë gjithashtu një mënyrë për t'u përpjekurmbuloni frikën ose ankthin.

Nëse nuk jeni të sigurt nëse buzëqeshja e dikujt është e vërtetë, kërkoni të dhëna si për shembull nëse e gjithë fytyra është përfshirë dhe nëse personi duket vërtet i lumtur. Në disa raste, njerëzit mund të buzëqeshin kur nuk janë rehat sepse duan të duken miqësorë ose të sjellshëm.

Nëse ju ka pëlqyer të mësoni për buzëqeshjen nervoze, ju lutemi shikoni artikujt tanë të tjerë mbi këtë temë këtu.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.