Çfarë e bën një narcisist të pakëndshëm?

Çfarë e bën një narcisist të pakëndshëm?
Elmer Harper

Ka shumë gjëra që mund ta bëjnë një narcisist të pakëndshëm. Një nga shkaktarët më të zakonshëm është kur dikush i thërret për sjelljen e tyre ose u thotë se e kanë gabim. Ne do të hedhim një vështrim të thellë në atë që e bën një narcisist të pakëndshëm, në mënyrë që të mund të kuptoni mirë se çfarë po ndodh me ta.

Narcisistëve nuk u pëlqen të sfidohen ose të vihen në dyshim autoriteti i tyre, kështu që kjo shpesh mund t'i bëjë ata të ndihen në mbrojtje dhe të bëhen të shqetësuar apo edhe agresivë. Gjëra të tjera që mund ta bëjnë një narcisist të pakëndshëm përfshijnë ndjenjën sikur nuk është në kontroll të një situate, të mos jetë në qendër të vëmendjes ose të injorohet ose refuzohet.

Narcisistët janë të pakëndshëm kur mendojnë se dikush nuk po u kushton vëmendjen që u nevojitet ose kur nuk janë në qendër të vëmendjes. Ata gjithashtu ndihen të pakëndshëm kur dikush vë në dyshim autoritetin ose kompetencën e tyre, ose i kritikon në çfarëdo mënyre.

10 mënyra për ta bërë një narcisist të pakëndshëm.

1, mos pajtohuni me ta.

Narcisistët janë shumë mbrojtës kur nuk pajtohen me të tjerët. Kur nuk jeni dakord me një narcisist, ata janë të detyruar të mbrohen edhe nëse nuk e kuptojnë temën ose nëse është një opsion i rikthyer. Këtu mund t'i shkëlqeni ose ta ktheni narcisin në një cep.

Nëse ata nuk e kuptojnë temën e bisedës dhe ju i sfidoni ata,ata përfundimisht do të tregojnë ngjyrat e tyre të vërteta dhe do të ekspozohen për t'i parë të gjithë. Ne nuk ju rekomandojmë ta bëni këtë pasi mund ta shtyjë narcisin në veprime më agresive.

2. Vendosini ata në një situatë ku nuk janë në qendër të vëmendjes.

Një nga tiparet më të zakonshme të një narcisisti është nevoja e tyre për të qenë në qendër të vëmendjes dhe ata do të bëjnë gjithçka për ta arritur atë. Kjo veçori mund të shihet kur ata vihen në një situatë ku ata nuk janë aspak në qendër të vëmendjes, si në një konferencë ahengu apo pune.

Ata jo vetëm që do të flasin më shumë se të gjithë të tjerët, por edhe do të bëjnë gjëra të tilla si ndryshimi i fjalëve dhe ndërprerja e njerëzve për të mbajtur veten në qendër të vëmendjes. Narcistët shpesh njihen për ndjenjën e tyre të të drejtës, e cila është më shumë sesa thjesht të qenit një fëmijë i egër që gjithmonë merr atë që duan.

3. Kërcënoni imazhin e tyre.

E vetmja gjë që një narcisist duhet të ketë absolutisht në çdo kohë është një imazh i mirë. Ata do të bëjnë gjithçka për të mbrojtur atë imazh dhe nëse i sfidoni ose i vini hije karakterit të tyre, ata absolutisht do të hakmerren në mënyrat më keqdashëse dhe të fshehta të mundshme. Kjo është një mënyrë për t'i nxjerrë ato dhe për t'i ekspozuar për t'i parë të gjithë botën.

4. Injorojini ato.

Një narcisist beson se të gjithë të tjerët po i vëzhgojnë dhe i duartrokasin çdo lëvizje të tyre. Ata kanë nevojë për energjinë tuaj, emocionet tuaja për t'u ushqyer dhe nëse nuk u jepni asgjë atyre ose juvekrejtësisht fantazmë ata të gjithë së bashku, kjo do të çmendur ata. Do ta bëjë botën të duket si një vend bosh për ta, sepse ata nuk do të jenë në gjendje të ushqehen me emocionet tuaja. Kjo është një nga taktikat më të mira që mund të përdorni për ta bërë vërtet një narcisist të pakëndshëm.

5. Bëjini ata të ndihen të pasigurt.

Ndonjëherë mund të jetë e vështirë të dallosh kur narcisi juaj po ndihet i pasigurt dhe kur ata janë thjesht një hov. Pra, cilat janë disa mënyra se si mund t'i mbani ata të ndihen të pasigurt?

Mund t'i zbrazni plotësisht dhe të postoni në rrjetet sociale sa e mrekullueshme është jeta juaj pa ata në të. Hiqni atë që i bën ata të ndihen të sigurt, mund të jenë rrobat, një makinë ose diçka që i bën të ndihen mirë.

Nëse doni ta bëni një narcisist të ndihet i pakëndshëm, bëhuni më të mirë në atë që ju poshtëron. Mos i lini të dinë se çfarë po bëni derisa të jetë vonë. Kjo do t'i bëjë ata të ndihen të pasigurt dhe do të fillojnë të trondisin paksa botën e tyre.

6. Thirrni ata për gënjeshtrat e tyre.

Kur themi t'i thërrisni për gënjeshtrat e tyre, mos e bëni këtë menjëherë. Filloni të mbani shënime për gënjeshtrat e tyre dhe pasi të keni prova të forta, hiqni ato kur të jenë më të pambrojtur. Sapo të filloni të thërrisni narcisin mes miqve ose anëtarëve të familjes tuaj, ata nuk do të kenë ku të kthehen dhe do të vetëshpërthejnë.

7. Bëjini ata të ndihen sikur nuk janë aq të shkëlqyer sa mendojnë se janë.

Thjesht mund t'i thërrisni. “Thuaju atyre se çfarë të bënshumë mirë!” Pastaj përdorni heshtjen për t'u përgjigjur, nëse e bëjnë fare. Përgjigja juaj duhet të jetë "a mendoni vërtet kështu?" dhe lëre me kaq. Kjo do të shkaktojë mendime në mendjen e tyre dhe ata do të fillojnë të pyesin veten.

8. Jepuni atyre një shije të ilaçeve të tyre.

Planifikoni dhe planifikoni se si të fitoni mbizotërimin e një narcisisti.

Tregojini se nuk do t'i duroni më marrëzitë e tyre dhe filloni të luftoni. Pasqyroni lëvizjet e tyre dhe më pas përputhni ato 10 herë më të mëdha.

Shiko gjithashtu: Kuptimi i botës deluzive të narcisistëve

9. Ekspozoni ato publikisht.

Kjo lidhet me numrin 6 në listë. Ekspozoni ata publikisht, kjo mund të jetë gënjeshtrat që ata thonë ose sa keq ju trajtojnë. Regjistroni sjelljen e tyre dhe ekspozojini publikisht nëse mundeni. Ose të paktën mbani një regjistër të sjelljes së tyre ndaj jush. Asnjëherë nuk e dini se kur do t'ju duhet.

Pyetje dhe Përgjigje.

1. Çfarë e bën një narcisist të pakëndshëm?

Ka shumë gjëra që mund ta bëjnë një narcisist të pakëndshëm. Një gjë mund të ishte nëse dikush do të vinte në pikëpyetje sjelljen e tyre narcisiste ose do ta thërriste atë. Një gjë tjetër mund të ishte nëse dikush do t'i shfaqte ose do t'i bënte të ndiheshin inferiorë në një farë mënyre. Për më tepër, çdo gjë që kërcënon egon e tyre ose i bën ata të ndihen të pasigurt mund të jetë gjithashtu e pakëndshme për një narcisist.

2. Si mund ta dalloni kur një narcisist nuk ndjehet rehat?

Ka disa mënyra kryesore për të treguar se kur një narcisist është i pakëndshëm. Njëdhurim është nëse ata papritmas ndalojnë së foluri ose përpiqen të angazhohen me ju. Një mënyrë tjetër për të treguar është nëse narcisi fillon të bëjë justifikime ose të përpiqet t'ju diskreditojë. Ju do të shihni një ndryshim të gjuhës së trupit dhe ata do të bëhen më të shqetësuar në lëvizjet ose frymëmarrjen e tyre.

3. Cilat janë disa shkaktarë të zakonshëm për shqetësimin narcisist?

Ka shumë shkaktarë të zakonshëm për shqetësimin narcisist, por disa nga më të zakonshmet janë të ndjehen sikur nuk po u kushtohet vëmendja e mjaftueshme, të ndihen sikur nuk po vlerësohen sa duhet dhe të ndihen sikur nuk po respektohen sa duhet.

4. Si mund ta ndihmoni një narcisist të ndihet më rehat?

Nuk ka asnjë përgjigje të vetme për këtë pyetje, pasi mënyra më e mirë për të ndihmuar një narcisist të ndihet më rehat mund të ndryshojë në varësi të individit. Megjithatë, disa mënyra të mundshme për të ndihmuar një narcisist të ndihet më rehat mund të përfshijnë të kuptuarit dhe durimin, ofrimin e mbështetjes dhe inkurajimit dhe respektimin e nevojës së tyre për privatësi dhe hapësirë.

5. Çfarë duhet të shmangni të bëni nëse nuk doni ta bëni një narcisist të pakëndshëm?

Ka disa gjëra që duhen shmangur nëse nuk doni ta bëni një narcisist të pakëndshëm. Së pari, shmangni çdo gjë që mund të kërcënojë egon e tyre ose ndjenjën e rëndësisë së tyre. Së dyti, shmangni çdo gjë që mund të shihet si kritikë, edhe nëse është konstruktive ose me qëllime të mira.Së fundi, shmangni çdo gjë që mund t'i bëjë ata të ndihen inferiorë ose më pak të veçantë në çfarëdo mënyre.

Përmbledhje.

Ne nuk ju rekomandojmë t'i bëni një narcisist të pakëndshëm, por nëse bëni çfarë, atëherë ka disa ide të mira më lart. Taktika më e mirë që mund të përdorni me çdo narcisist është të largoheni sa më shumë prej tyre. Fshijini ato nga jeta juaj dhe gjeni përsëri veten.

Shiko gjithashtu: Gjest i dorës me vrap (gjuhë trupi)

Shpresojmë që të keni gjetur atë që po kërkoni në artikull për të zbuluar më shumë tema mbi narcisizmin. Shikoni këto këtu.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.