Gjuha e pakëndshme e trupit (siklet)

Gjuha e pakëndshme e trupit (siklet)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Kështu që ju keni vënë re dikë me gjuhë të pakëndshme të trupit ose mendoni se keni dhe dëshironi të kuptoni nëse është kështu. Në këtë postim, ne do t'i hedhim një vështrim 16 shenjave të zakonshme të gjuhës së trupit për shqetësim, në mënyrë që ta kuptoni vetë.

Gjuha e pakëndshme e trupit është kur gjuha e trupit të dikujt komunikon siklet, shqetësim ose ankth. Kjo mund të manifestohet në shumë mënyra, të tilla si lëkundjet, shmangia e kontaktit me sy ose kryqëzimi i krahëve.

Është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për këto shenja në mënyrë që të mund ta rregulloni sjelljen tuaj në përputhje me rrethanat - për shembull, duke i dhënë personit pak hapësirë ​​ose duke e pyetur nëse është në rregull.

Shiko gjithashtu: Fjalë dashurie që fillojnë me R (me përkufizim)

Pse të kuptuarit e gjuhës së trupit është e rëndësishme për të shprehur fjalët e kundërta?

ose të përcjellë mesazhe. Këto sjellje mund të përfshijnë shprehjet e fytyrës, lëvizjet e trupit dhe kontaktin me sy.

Të kuptuarit e gjuhës së trupit është e rëndësishme sepse mund t'ju ndihmojë të kuptoni më mirë atë që dikush po thotë, edhe nëse nuk përdor fjalë. Për shembull, nëse dikush i ka duart të kryqëzuara ndërsa po flet me ju, ai mund të ndihet në mbrojtje ose të pakëndshme. Ose, nëse dikush po anon drejt jush ndërsa jeni duke folur, ata mund të jenë të interesuar për atë që keni për të thënë. T'u kushtosh vëmendje këtyre shenjave joverbale mund t'ju ndihmojë të kuptoni më mirë fjalën e folur.

Kur bëhet fjalë përduke lexuar gjuhën e trupit, gjëja më e mirë për të bërë është të kuptoni kontekstin rreth asaj që po shihni. Kjo do t'ju japë të dhëna dhe të dhëna faktike për atë që po ndodh.

Nëse dëshironi të mësoni se si të lexoni gjuhën e trupit, ju rekomandojmë të shikoni Si të lexoni shenjat joverbale të gjuhës së trupit (Mënyra e saktë) për t'ju ndihmuar të kuptoni njerëzit në një nivel më të thellë.

Grupet e gjuhës së trupit.

Gjuhën e trupit që ju duhet ta kuptoni, nëse nuk duhet ta lexoni gjuhën e trupit. e do të thotë një gjë. Ne duhet të lexojmë grupe informacioni në një hark kohor prej tre deri në pesë minuta.

Një grup në termat e gjuhës së trupit është më shumë se një tregues i gjuhës së trupit, për shembull, nëse shihni dikë që shmang kontaktin me sy ose kryqëzon krahët dhe këmbët në një bisedë, keni tre pika të dhënash nga të cilat mund të punoni për të kuptuar nëse ai ndihet i parehatshëm.

17 shenja të gjuhës së trupit të dikujt që nuk rehat.

 1. Shmangia e kontaktit me sy.
 2. Djersitje.
 3. Duart mbi fytyrë.
 4. Darët e kryqëzuara.
 5. Duart e kryqëzuara.
 6. Duart e kryqëzuara. poshtë.
 7. Tensionimi.
 8. Ngacmim.
 9. Kontrollimi i shpeshtë i kohës.
 10. Duke luajtur me flokë ose objekte.
 11. Frymëmarrjezhvendosje.
 12. Gojë e thatë.
 13. Gëlltitje me vështirësi.
 14. Largohu nga ju.
 15. Këmbët tregojnë larg jush.
 16. Shprehjet e fytyrës.

Shmangia e kontaktit me sy është një pjesë e rëndësishme e kontaktit me sy.

Tregon se jemi të interesuar për personin me të cilin po flasim dhe jemi të angazhuar në bisedë. Mungesa e kontaktit me sy mund të jetë një shenjë mosinteresimi ose shqetësimi. Mund ta bëjë edhe personin tjetër të ndihet i shkëputur nga ne. Nëse vazhdimisht shikojmë larg, mund ta zhvendosë fokusin e bisedës larg nga personi tjetër.

Djersitja.

Një nga sjelljet më primare të gjuhës së trupit të njeriut është djersitja. Djersitja është një mënyrë për të ftohur trupin tuaj dhe për të hequr qafe disa toksina. Do të thotë gjithashtu se jeni vërtet të nxehtë, të pakëndshëm ose të turpëruar. Kjo është një shenjë e mirë që dikush po ndihet i stresuar ose i pakëndshëm për çfarëdo arsye.

Duar mbi fytyrë.

Kur ndihemi të parehatshëm, mund të bëjmë disa gjeste vetë-qetësuese pa e kuptuar fare. Për shembull, ne mund t'i kthejmë flokët ose të ngremë duart mbi fytyrat tona. Këto sjellje në fakt mund ta bëjnë dikë tjetër të ndihet i pakëndshëm, veçanërisht nëse nuk na njeh shumë mirë.

Kryqëzimi i krahëve.

Ka shumë mënyra se si gjuha jonë e trupit mund të tregojë se si ndihemi vërtet. Kur dikush kryqëzon krahët, është një qëndrim mbrojtës që i bën ata të ndihen më shumë brendakontrollin. Kjo mund të jetë gjithashtu një sinjal se personi ndihet i pakëndshëm, për shembull kur i thuhet diçka dhe ai shikon larg nga ju dhe kryqëzon krahët.

Këmbët e kryqëzuara.

Këmbët e kryqëzuara japin një gjuhë të mbyllur të trupit, në varësi të kontekstit. Kur lexojmë gjuhën e trupit, ajo është zakonisht në grupe informacioni, kështu që normalisht do të shihni disa shenja të ndryshme kur bëhet fjalë për këmbët e kryqëzuara.

Duart e mbyllura.

Kur duart e njerëzve fillojnë të mbyllen ose fillojnë të mbyllen, kjo mund të sinjalizojë se ata po bëhen të parehatshëm. Është një shenjë delikate e gjuhës së trupit, por një të cilit duhet t'i kushtoni vëmendje.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur dikush thotë se keni një qëndrim?

Kokën poshtë.

Kur vëreni se koka e dikujt fillon të bjerë në një bisedë, kjo mund të jetë një shenjë se ata kanë filluar të ndihen të parehatshëm. Për shembull, nëse shihni dikë që kthen kokën dhe më pas e lëshon në dysheme, mund të jetë një mënyrë për të shmangur kontaktin me sy.

Tensionimi.

Ndonjëherë njerëzit tensionohen kur përjetojnë presion, parehati ose ndjehen të kërcënuar. Ju mund ta shihni këtë pasi duart e tyre mbyllen në një grusht gjithashtu.

Trajtim.

Kur bëhemi të parehatshëm, shpesh fillojmë të shqetësohemi. Lëvizja është një mekanizëm përballues për të reduktuar çdo energji nervore dhe për t'u përpjekur të qetësoheni.

Kontrollimi i shpeshtë i kohës.

Kur presim që diçka të përfundojë dhe jemi bërë të pakëndshëm, është praktikë e zakonshme që të shikojmë vazhdimisht orën ose telefonin. Kjo lejonpërdorni për t'u fokusuar në diçka tjetër në dhomë dhe gjithashtu për t'i sinjalizuar të tjerët që mund të dëshironi të largoheni.

Të luani me flokët ose objektet.

Në gjuhën e trupit, loja me flokët ose një objekt quhet përshtatës. Kjo është një mënyrë për të vetë-rregulluar ose kontrolluar ndjenjat e dikujt, që zakonisht shihet kur dikush ndjehet i pakëndshëm.

Frymëmarrja ndryshon.

Nëse vëreni dikë që merr frymë më shpejt se normalja, mund të jetë për shkak se ata janë zhvendosur brenda vetes, duke shkuar nga rehati në të pakëndshëm. Kjo është diçka që shpesh mund ta dalloni në frymëmarrjen e tyre dhe te të tjerët.

Gojë e thatë.

Kur nervozohemi ose ndihemi të pakëndshëm, goja na thahet dhe shpesh do ta dëgjoni këtë në një lloj klikimi. Shikoni disa Ted Talks dhe shpesh do ta dëgjoni këtë pasi ka më pak pështymë në gojë.

Gëlltitje me vështirësi.

Ndonjëherë kur dikush nuk ndihet rehat në një situatë dhe është gati të thotë diçka që e di se nuk do t'i shkojë mirë, mund të shihet ose madje të dëgjohet një dallëndyshe e fortë ose gllabërim i thellë.

Kur ai po largohet nga ju dhe dikush po largohet nga ju tek ju dhe dikush<5 largohet nga ju tek ju. ka të ngjarë që ata në mënyrë të pandërgjegjshme po përpiqen të krijojnë një pengesë fizike dhe/ose emocionale mes jush. Kjo mund të ndodhë për një sërë arsyesh, por zakonisht tregon se personi nuk është rehat me ju për ndonjë arsye. Nëse vëreni se dikush e bën këtë vazhdimisht, mund të jetë një ide e mirëpër t'u përpjekur të zbuloni pse.

Këmbët tregojnë larg jush.

Kur këmbët e dikujt janë të drejtuara nga ju, kjo është një shenjë se ai nuk është i interesuar të flasë me ju. Kjo është për shkak se gjuha jonë e trupit pasqyron atë që po ndodh në mendjet tona. Nëse nuk jemi të interesuar për diçka, ne do t'i drejtojmë këmbët larg saj. Mungesa e kontaktit me sy është një tjetër shenjë se dikush nuk është i interesuar të flasë me ju. Kur nuk jemi të interesuar për diçka, ne shmangim kontaktin me sy me të.

Vini re shprehjet e fytyrës

Kur flasim me njerëz të tjerë, zakonisht i kushtojmë vëmendje shprehjeve të tyre të fytyrës dhe kontaktit me sy. Kjo është për shkak se fytyrat tona mund të sinjalizojnë se si ndihemi, dhe këto sinjale mund të jenë një tregues i asaj që ne po mendojmë. Për shembull, nëse dikush ka një shprehje të trishtuar në fytyrën e tij, ne mund të mendojmë se është i pakënaqur. Nëse dikush shmang kontaktin me sy, mund të mendojmë se po na fsheh diçka. Vëmendja ndaj këtyre shenjave mund të na ndihmojë të kuptojmë më mirë njerëzit rreth nesh.

Mendimet përfundimtare.

Ka shumë mënyra për të dalluar nëse dikush nuk ndjehet rehat nëpërmjet gjuhës së trupit. Ata mund të shmangin kontaktin me sy, t'i kenë duart e kryqëzuara ose të jenë të shqetësuar. Një mënyrë tjetër për të dalluar është nëse ato duken të tensionuara apo të ashpra. Nëse dikush është i parehatshëm, ai gjithashtu mund të djersitet ose të ketë një ndryshim në zërin e tij (p.sh., kërcitje). Ju duhet të lexoni kontekstin e dhomës, si dhegjuhën e trupit të tjetrit, për të kuptuar se çfarë po ndodh dhe më pas shkoni që andej. Shpresojmë të keni gjetur atë që kërkoni deri herën tjetër qëndroni të sigurt.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.