Beqar në moshën 40-vjeçare dhe në depresion (vetmia në të 40-at)

Beqar në moshën 40-vjeçare dhe në depresion (vetmia në të 40-at)
Elmer Harper

Nëse ndiheni të dëshpëruar dhe mendoni se kjo është për shkak se jeni beqar në moshën 40 vjeç, keni ardhur në vendin e duhur.

Ju mund të besoni se përgjigjja e të gjitha pyetjeve tuaja dhe zgjidhja për të gjitha problemet tuaja është gjetja e një partneri në mënyrë që të mos ndiheni më në depresion. Ky mund të jetë një keqkuptim i zakonshëm, shoqëria na ka bërë të ndiejmë se duhet të jeni në një lidhje në moshën 40-vjeçare, dhe nëse nuk jeni, atëherë duhet të jeni të mjerë dhe madje të dëshpëruar.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur dikush injoron emailet tuaja

Çelësi është të vendosni lumturinë tuaj të brendshme para se të mendoni të gjeni dashurinë. Ju nuk dëshironi që ky person të jetë burimi juaj i vetëm i lumturisë dhe të jetë e vetmja gjë që ju bën të ndiheni të lumtur. Ata duhet të jenë aty për të përmirësuar jetën tuaj tashmë të përmbushur. Mos u fokusoni në vetminë dhe ndjenjën e depresionit. Përqendrohuni te vetja, dilni atje, hobi provoni gjëra të reja. Sapo të rrezatoni një person të fortë të lumtur dhe të përmbushur, njerëzit natyrisht do të tërhiqen nga ju.

Në vijim do t'i hedhim një vështrim 6 mënyrave për të ndaluar të qenit i vetmuar dhe i dëshpëruar në të 40-at.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë të shikosh poshtë në gjuhën e trupit

6 Mënyra për të mos qenë beqar dhe në depresion në të 40-at.

  1. Dilni në një grup> Jini pozitiv dhe shikoni anën e mirë.
  2. Kaloni kohë me miqtë dhe familjen.
  3. Bëni gjëra që ju pëlqejnë.
  4. Kërkoni ndihmë profesionale.

A ju ndihmon dalja dhe takimet?

Disa njerëz mendojnë se takimet mund t'i ndihmojnë të ndihenmë pak në depresion, ndërsa të tjerët mund të zbulojnë se kjo e bën depresionin e tyre më keq dhe fillon t'u shkaktojë më shumë ankth. Në fund të fundit, është e rëndësishme të bëni atë që ju duket e drejtë dhe të konsultoheni me një profesionist të shëndetit mendor nëse ndiheni në depresion. Përpiquni të punoni për shëndetin tuaj mendor dhe të gjeni atë që ju bën të lumtur përpara se të ndiqni botën e takimeve.

A do të më ndihmonte bashkimi në një klub apo grup?

Bashkimi në një klub apo grup mund të ndihmojë padyshim kur ndiheni në depresion dhe beqar në moshën 40 vjeç. Mund të sigurojë një ndërveprim social shumë të nevojshëm dhe t'ju ndihmojë të ndiheni më pak të vetmuar. Për më tepër, mund t'ju japë një ndjenjë qëllimi dhe diçka për të pritur me padurim. Nëse jeni duke luftuar me depresionin, merrni parasysh t'i bashkoheni një klubi ose grupi që përputhet me interesat tuaja.

A ju ndihmon të kesh një këndvështrim pozitiv?

Po, të kesh një këndvështrim pozitiv për jetën mund të të ndihmojë padyshim kur beqar në moshën 40 vjeç dhe ndihesh në depresion. Mund të jetë e lehtë të ndalesh në aspektet negative të të qenit beqar, të tilla si të ndihesh i izoluar dhe i vetmuar, por nëse fokusohesh te gjërat pozitive, mund t'ju ndihmojë të ndiheni më mirë. Për shembull, mund të përqendroheni në faktin se jeni i lirë të bëni atë që dëshironi kur dëshironi dhe se nuk keni pse t'i përgjigjeni askujt përveç vetes.

Mos harroni se nuk është kurrë vonë për të gjetur dashurinë, ka shumë njerëz atje që po kërkojnë gjithashtu dikë të veçantë. Pra, qëndroni pozitiv dhe vazhdoni të kërkoniai dikush i veçantë, ai mund të jetë më i afërt nga sa mendoni ju!

A duhet të kaloj kohë me miqtë dhe familjen?

Po, kalimi i kohës me miqtë dhe familjen mund të ndihmojë kur jeni beqar në moshën 40 vjeç dhe ndiheni në depresion. Miqtë dhe familja mund të ofrojnë mbështetje, dashuri dhe mirëkuptim. Ato gjithashtu mund t'ju ndihmojnë të largoni mendjen nga depresioni dhe t'ju bëjnë të ndiheni më pozitivë. Kalimi i kohës me njerëzit e dashur mund të jetë një pjesë thelbësore e menaxhimit të depresionit.

A do të më ndihmonte bërja e gjërave që më pëlqejnë?

Po, mundet! Kur jeni beqar në moshën 40 vjeç dhe ndiheni të dëshpëruar, duke bërë gjëra që ju pëlqejnë mund t'ju ndihmojnë të përmirësoni disponimin dhe t'ju japë një ndjenjë qëllimi. Është e rëndësishme të gjesh aktivitete që të bëjnë të lumtur dhe të bëjnë të ndihesh mirë me veten. Nëse bëhet fjalë për shëtitje në natyrë, për të eksploruar hobi të rinj ose për të kaluar kohë me miqtë dhe familjen, duke marrë kohë për të bërë gjëra që ju pëlqejnë mund të bëjë një ndryshim të madh në mënyrën se si ndiheni.

A duhet të kërkoj ndihmë profesionale?

Nëse jeni beqar në moshën 40 vjeç dhe ndiheni në depresion, mund të dëshironi të kërkoni ndihmë profesionale. Kjo është për shkak se depresioni mund të jetë një gjendje serioze që ndikon në aftësinë tuaj për të funksionuar në jetën e përditshme. Një profesionist mund t'ju ndihmojë të identifikoni shkakun e depresionit tuaj dhe të zhvilloni një plan trajtimi për të përmirësuar simptomat tuaja.

Në vijim do të hedhim një vështrim në disa nga pyetjet më të zakonshme.

Pyetje të shpeshta

Pse jam unëende beqar në moshën 40-vjeçare?

Pra, mund të ketë një sërë arsyesh pse jeni ende beqar në moshën 40-vjeçare, ndoshta thjesht nuk e keni gjetur ende personin e duhur. Ju thjesht mund të jeni shumë marramendës në lidhje me atë me kë takoheni dhe po kërkoni të gjeni dikë që është i përsosur për ju. Në realitet, askush nuk është plotësisht i përsosur. Nëse keni shumë pritshmëri dhe lista kërkesash, kjo e bën shumë të vështirë për personin që të përputhet.

E keni gjetur veten duke shkuar në shumë takime, por nuk e keni gjetur ende atë me të cilën dëshironi të qetësoheni? A jeni vetvetja juaj e vërtetë kur jeni rreth këtyre ndeshjeve të mundshme të dashurisë apo e filtroni veten për të qenë ajo që mendoni se ata po kërkojnë? Është e rëndësishme të jeni vetvetja juaj e vërtetë kur në fillimin e një marrëdhënieje/takimi të ri, pasi kjo është arsyeja pse ato ndonjëherë nuk përbëjnë asgjë, ju nuk mund të mbani pretendimin përgjithmonë. Personi i duhur për ju do të pranojë dhe vlerësojë ju të vërtetën.

Çfarë të bëni kur jeni 40 vjeç dhe beqar dhe ndiheni në depresion për shkak të tij.

Disa këshilla të përgjithshme se çfarë të bëni kur jeni 40 vjeç dhe beqar përfshijnë: të qëndroni pozitivë, të shijoni shoqërinë tuaj, të ndiqni hobi dhe interesa të reja dhe të qëndroni social. Është gjithashtu e rëndësishme të mbani në mend se të qenit beqar në moshën 40-vjeçare nuk është gjë e keqe – thjesht do të thotë që nuk e keni gjetur ende personin e duhur. Pra, mos e humbni shpresën dhe vazhdoni të shijoni jetën tuaj! Nëse rrezatoni lumturi dhe kënaqësi në veten tuajjetën tuaj ju keni më shumë gjasa për të tërhequr një partner të jetës. Punoni për atë që ju bën të lumtur dhe mos u fokusoni tek të qenit beqar. Të punosh për veten tënde të brendshme dhe më pas të takosh një partner është një qasje shumë më e shëndetshme sesa të fiksosh gjetjen e një partneri dhe ta bësh atë fokusin e lumturisë suaj.

A është mirë të jesh beqar në moshën 40-vjeçare?

Është krejtësisht e pranueshme të jesh 40 vjeç dhe beqar. Nuk ka asnjë arsye pse dikush nuk duhet të ketë një jetë të lumtur, të përmbushur dhe të jetë ende beqar. Gjithmonë do të gjeni njerëz që mund të mendojnë se të qenit beqar në moshën 40-vjeçare nuk është ideale, por ky është vetëm mendimi i tyre. Në fund të fundit, vendimi nëse është apo jo në rregull të jesh beqar në moshën 40 vjeçare varet nga individi. Përqendrohuni në atë që dëshironi dhe nëse do të jeni në një lidhje, atëherë jini të shoqërueshëm, ji vetvetja, bëni gjëra që ju bëjnë të lumtur dhe më pas shikoni takimet.

A mund të shkaktojë depresion të qenit beqar?

Ndërsa të qenit beqar ndonjëherë mund të çojë në ndjenja vetmie dhe izolimi, të cilat nga ana tjetër mund të çojnë në depresion, nuk është domosdoshmërisht rasti që të gjithë beqarët do të përjetojnë depresion. Është e rëndësishme të mbani mend se të gjithë i përjetojnë dhe i përballojnë gjërat ndryshe, kështu që ajo që mund të jetë një shkas për një person mund të mos ketë të njëjtin efekt tek tjetri. Nëse jeni duke luftuar me depresionin, është e rëndësishme të kërkoni ndihmë nga një profesionist i shëndetit mendor, pavarësisht nga statusi juaj i marrëdhënies.

Çfarëpërqindja e 40-vjeçarëve janë beqarë?

Nuk ka përgjigje përfundimtare për këtë pyetje pasi varet nga një sërë faktorësh, duke përfshirë rrethanat individuale dhe zgjedhjet e stilit të jetesës. Megjithatë, disa vlerësime sugjerojnë se rreth 20-30% e 40-vjeçarëve janë beqarë.

Mendimet përfundimtare

Nëse mendoni se depresioni juaj është vetëm në moshën 40 vjeçare, atëherë vendosni gjërat në vend për të punuar me veten tuaj. Ju mund të jeni në fazën kur ndjeni nevojën për të kërkuar ndihmë profesionale nga profesionistët e kujdesit shëndetësor ose madje shikoni të përdorni një faqe interneti takimesh. Cilado rrugë që mendoni se është e duhura për ju, mbani mend gjithmonë se lumturinë duhet ta gjeni nga brenda. Gjetja e dikujt mund të ndihmojë në luftimin e vetmisë, por për një marrëdhënie të qëndrueshme të shëndetshme, ai duhet të jetë aty për të përmirësuar jetën tuaj dhe jo për të qenë burimi i vetëm i lumturisë suaj.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.