Cilat janë teknikat e nxjerrjes (Merrni me lehtësi informacionin që ju nevojitet!)

Cilat janë teknikat e nxjerrjes (Merrni me lehtësi informacionin që ju nevojitet!)
Elmer Harper

Nxjerrja është një teknikë e mbledhjes së informacionit nga njerëzit. Është një nga mënyrat më të rëndësishme dhe më efektive për mbledhjen e njohurive.

Teknikat e nxjerrjes mund të ndahen në dy kategori: të mbyllura dhe të hapura. Teknikat e nxjerrjes me fund të mbyllur zakonisht përdoren kur një person ka një pyetje specifike në mendje.

Teknikat e nxjerrjes me fund të hapur zakonisht përdoren kur një person nuk ka një pyetje specifike në mendje dhe dëshiron të eksplorojë aspekte të ndryshme të temës ose çështjes me të anketuarit e tyre.

Cilat janë në të vërtetë teknikat dhe mjetet e nxjerrjes?

Teknikat e nxjerrjes janë një grup mjetesh të përdorura nga njerëzit për të nxjerrë informacion nga njerëzit. Ato mund të përdoren në intervista, fokus grupe, biznes dhe marrje në pyetje.

Teknikat e nxitjes i ndihmojnë njerëzit të kuptojnë mendimet dhe ndjenjat e pjesëmarrësve dhe të hetojnë për më shumë informacion. Ekzistojnë një sërë teknikash të nxjerrjes, duke përfshirë pyetje të hapura, pyetje të mbyllura, pyetje provuese dhe pyetje reflektimi. Njerëzit që shpërndajnë informacione mund t'i përdorin këto teknika për të marrë informacion nga të tjerët për t'i përdorur në avantazhin e tyre.

Si funksionon nxjerrja.

Nxjerrja është akti i marrjes së informacionit pa bërë shumë pyetje.

Nxjerrja funksionon në disa mënyra të ndryshme:

  1. Për të nxjerrë informacion nga dikush, duhettingëllon bisedor, i hapur dhe i sinqertë. Të qenit më i shoqërueshëm është çelësi i mjetit të parë në brezin tonë të nxitjes.
  2. Informacioni i nxjerrë duhet të jepet nga personi tjetër pa u detyruar apo vënë në qoshe për të. Ai duhet të jetë i rrjedhshëm.
  3. Rrjedha në bisedë krijon besim dhe temat ndahen për të nxjerrë informacionin që ju nevojitet.

Si të nxirrni informacione.

Teknika e orës së rërës.

Ndonjëherë quhet mënyra më e thjeshtë e bisedës për të marrë orën e rërës. ne jemi duke bërë një bisedë normale me dikë që priremi të kujtojmë pyetjen që në fillim të bisedës dhe më pas në fund të bisedës, në mes janë ujërat e turbullta. Këtu duhet të ngremë temën që duam të zbulojmë informacionin që kërkojmë.

Shiko gjithashtu: A do ta gjej përsëri dashurinë pas divorcit (Zbulojeni tani!)

Në teknikën e orës së rërës, fillimisht duhet të ngremë temën ose lirshëm rreth temës që duam të diskutojmë pas kësaj, do ta fokusojmë bisedën dhe do të fillojmë të ngushtojmë informacionin që na duhej të mblidhnim.

Pasi të merrnim informacionin, ne do të fillonim ngadalë përsëri në temën që ishim rreth

Çelësi për këtë është të flasësh për tema të përgjithshme që kanë të bëjnë me temën e ndjeshme, dhe më pas të kalosh ngadalë në një tjetërtemë e bisedës.

Pse është e mundur të nxirret?

Të gjitha qeniet njerëzore dëshirojnë të jenë të dashur, pranuar dhe kuptuar. Nxjerrja është procesi i përmbushjes së një ose më shumë prej atyre tre dëshirave në një mënyrë që çon në kënaqësinë e dëshirave tuaja.

Teknikat dhe shembujt e nxjerrjes.

Korrigjimi i të dhënave.

Korrigjimi i rekordit do të dëshirojë automatikisht të korrigjojë rekordin, njerëzit që janë më të dobishëm për industrinë, që të korrigjojnë rekordin. Për shembull, ne mund ta përdorim këtë në një bisedë kur përpiqemi të marrim më shumë informacion rreth një vlerësimi të punës. Në bisedë me shefin tonë, mund të themi diçka si "Po lexoja një artikull në internet për vlerësimet dhe ata thanë se shumica nuk janë të strukturuara dhe kanë vetëm disa pyetje kyçe". Shefi juaj thjesht do ta shohë këtë ndërsa ju peshkoni për më shumë informacion, por tema është e hapur dhe rekordi është korrigjuar.

Duke folur për veten tonë.

Ne të gjithë kemi miq që duan të flasin për veten dhe atë që bëjnë. Kjo nuk është ndryshe kur bisedoni me njerëz të tjerë që duan të flasin për jetën e tyre. Kur dikush tregon interes për dyqanet e tij, ai do të ndajë më shumë dhe do të hapet.

Duke ofruar këshilla.

Njerëzve u pëlqen të ofrojnë këshilla sapo të pyeten për një temë që dinë. Kjo është e fuqishme dhe duhet mbajtur mend gjatë nxjerrjes së informacionitnga dikush.

Mospajtimi.

Kur dikush nuk pajtohet me ne, ne do të bëjmë çmos për të vërtetuar pikëpamjen tonë. Ne do të shpërndajmë më shumë informacion dhe kjo është mënyra se si mund ta përdorim atë në avantazhin tonë.

Ka shumë mënyra të tjera se si mund të përdorim nxjerrjen për të nxjerrë informacion nga burime të tjera. Këto janë të thjeshta në natyrë, por të fuqishme në praktikë. Shumica e njerëzve nuk do ta dinë se janë në një bisedë me dikë që përpiqet të marrë informacion, prandaj përdorni këto fuqi për mirë.

Deklaratat provokuese.

Një deklaratë provokuese është një mënyrë e fuqishme për të marrë informacion. Për shembull, nëse dikush ju thotë se do të shkonte me pushime javën e ardhshme, mund të thoni: "Do të doja të shkoja atje". Më pas ata do të hapeshin për planet e tyre të pushimeve, oraret, datat, vendet etj. Ne kemi marrë informacione për aktivitetet e tyre.

Ndarja e diçkaje të ndjeshme.

Ndarja e diçkaje të ndjeshme për jetën tuaj mund t'i ndihmojë të tjerët të hapen rreth një teme për të cilën dëshironi të mësoni më shumë. Për shembull, doni të dini sa fëmijë kanë dhe ku janë, ndoshta ju jeni një hetues privat? Ju mund të jeni në bisedë dhe të keni në telefonin tuaj një fotografi të juve dhe familjes suaj. Nëse ata e shohin foton dhe e sjellin atë, ju mund të filloni një bisedë për jetën e tyre familjare.

C duke ankuar.

Sado e thjeshtë që të tingëllojë, duke u ankuar për një temë që dëshironi të ngrinido të fillojë një bisedë, një gjë e thjeshtë për t'u mbajtur mend këtu është të ankoheni për diçka me të cilën do të pajtohen. Një shembull do të ishte: "A nuk e urreni kur njerëzit vonohen për takime?" Kjo më pas do t'ju japë një drejtim të mirë në një bisedë me ta.

Këshilla të dobishme

Cilat janë përfitimet e përdorimit të teknikave të nxitjes?

Përfitimet e përdorimit të teknikave të nxitjes janë se ato i lejojnë kompanitë të zbulojnë se çfarë duan klientët e tyre, si ndihen ata për kompaninë dhe çfarë do t'i bëjë ata të lumtur.

Ne gjithashtu mund të përdorim nxitjen në jetën tonë të përditshme për të kuptuar me të vërtetë se çfarë po kalon një person tjetër në jetë. Kur flasim me një partner, ne mund të kuptojmë se çfarë e shqetëson atë në vend që të bëjmë një pyetje të drejtpërdrejtë, ne mund të përdorim teknikat e eksitimit për të arritur në thelbin e çështjeve të tyre.

Si mund të përdoren teknikat e eksitimit për të përmirësuar komunikimin?

Duke përdorur teknikat e eksitimit, ne mund të bëhemi komunikues më të mirë dhe duke na lejuar që ata thjesht të ndihen si një person tjetër që na dëgjon. Jo duke bërë pyetje provokuese thjesht duke e drejtuar bisedën, duke e shtyrë me butësi bisedën në cilindo drejtim që dëshirojmë.

Si mund të përdoren teknikat e nxitjes për të përmirësuar vendimmarrjen?

Teknikat e nxitjes mund të përdoren për të udhëhequr një bisedë dhe për të hapur derën për mendime të reja dheidetë. Duke filluar me informacionin e dikujt, ne mund ta përdorim këtë në marrjen e vendimeve ose pikat e fillimit.

Përmbledhje

Ekzistojnë një sërë teknikash të ndryshme nxjerrjeje që mund të përdoren për të marrë informacion nga një burim. Disa nga këto teknika përfshijnë pyetje të drejtpërdrejta, pyetje kryesore, pyetje të mbyllura dhe pyetje sugjestive. Është e rëndësishme të përdoret teknika e saktë e nxjerrjes në mënyrë që të merret informacioni më i saktë nga burimi.

Shiko gjithashtu: Si të fyeni një djalë që ju ka thyer zemrën?Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.