Gjuha e trupit për të gënjyer (Nuk mund ta fshehësh të vërtetën për një kohë të gjatë)

Gjuha e trupit për të gënjyer (Nuk mund ta fshehësh të vërtetën për një kohë të gjatë)
Elmer Harper

Kur bëhet fjalë për gjuhën e trupit dhe gënjeshtrën, ka disa ide të gabuara dhe disa të vërteta për atë që po ndodh vërtet me një person. Për shembull, nëse do të kishte një shenjë të gjuhës së trupit që u sinjalizonte të tjerëve se ai person gënjen, ata nuk do ta bënin atë. Megjithatë, nuk ka një. Asnjë pjesë e komunikimit joverbal nuk mund të na tregojë nëse dikush po na mashtron apo thjesht po gënjen.

E vetmja mënyrë se si mund të dallojmë nëse dikush po na gënjen është duke kërkuar shenja treguese të mashtrimit. Ne duhet të mësojmë të lexojmë shprehjet e fytyrës, lëvizjet e trupit, tonin dhe kadencën e zërit përpara se të marrim një vendim nëse ai person po na gënjen. Zbulimi i mashtrimit kërkon të kuptosh se çfarë sjelljesh do të shfaqë një gënjeshtar ndërsa krijon historinë e tij.

Nuk është një gjë e lehtë të kapësh gënjeshtra.

Në këtë postim, ne do t'i hedhim një vështrim disa flamujve të kuq dhe zonave të komunikimit joverbal që dikush mund të gënjen ose të tregohet i pandershëm. Para se të hyjmë në këtë, duhet të marrim parasysh disa gjëra kur bëhet fjalë për të kuptuar gjuhën e trupit. Gjëja e parë që duhet të mendojmë është konteksti. Kjo do të na japë të dhëna faktike për atë që po ndodh me një person. Pra, çfarë është konteksti dhe pse është e rëndësishme të lexoni gjuhën e trupit?

Pse duhet të kuptojmë së pari kontekstin.

Kur bëhet fjalë për kontekstin nga këndvështrimi i gjuhës së trupit, duhet të marrim parasysh të gjitha faktet. Ka shumë vleramashtrimi.

Është e rëndësishme të theksohet se megjithëse këto shenja mund të na ndihmojnë të dallojmë një gënjeshtar, ato nuk janë të pagabueshme, pasi individët mund të shfaqin sjellje të ndryshme bazuar në personalitetin, kulturën dhe sjelljet e tyre unike. Megjithatë, duke u njohur me treguesit e zakonshëm të gjuhës së trupit të gënjeshtrës dhe duke u përshtatur më shumë me komunikimin joverbal, ne mund të përmirësojmë aftësitë tona të zbulimit të gënjeshtrës dhe të dallojmë më mirë të vërtetën nga mashtrimi.

Ndërsa disa devijime në sjellje mund të tregojnë thjesht nervozizëm ose stres, prania e flamujve të kuq të shumtë mund të ngrejë dyshime dhe të kërkojë hetime të mëtejshme. Në situatat me rrezikshmëri të lartë, aftësia për të përcaktuar nëse dikush gënjen mund të jetë vendimtare në vendimmarrje dhe në ndërtimin e marrëdhënieve. Për më tepër, hulumtimi i kryer nga ekspertë si Vanessa Van Edwards dhe Edward Geiselman nxjerr në pah rëndësinë e marrjes parasysh të sinjaleve verbale dhe joverbale në zbulimin e gënjeshtrës.

Megjithëse askush nuk është një detektor i përsosur i gënjeshtrës njerëzore, të kuptuarit e gjuhës së trupit dhe njohja e shenjave që dikush mund të gënjejë mund të na ndihmojë të lundrojmë në ndërlikimet e komunikimit. Duke i kushtuar vëmendje të madhe shenjave dhe treguesve të diskutuar në këtë postim në blog, ne mund të përmirësojmë aftësinë tonë për të zbuluar mashtrimin dhe për të krijuar besim në marrëdhëniet tona personale dhe profesionale.

Në fund të fundit, është thelbësore t'i qasemi zbulimit të gënjeshtrës me një hap të hapurmendjen dhe të mos nxirrni përfundime të shpejta bazuar vetëm në gjuhën e trupit. Ne gjithashtu duhet të marrim parasysh kontekstin dhe modelin e përgjithshëm të sjelljes kur vlerësojmë ndershmërinë e dikujt. Mos harroni, ndërsa gjuha e trupit është një mjet i fuqishëm në zbulimin e pandershmërisë, ajo është vetëm një pjesë e enigmës. Për të kuptuar me të vërtetë nëse dikush gënjen, duhet të marrim parasysh edhe fjalët, veprimet dhe motivimet e tij dhe të kujtojmë se edhe gënjeshtari më i aftë mund të zbulojë përfundimisht të vërtetën përmes një shenje treguese ose rrëshqitjeje.

Shiko gjithashtu: Tiparet e personalitetit të një burri me stil (zotëri me klas)të dhëna që mund të nxirren duke analizuar kontekstin Informacioni si ajo që një person po bën, ku është dhe për çfarë po flet, na tregon shumë për atë që po ndodh dhe si ndihet në të vërtetë. Gjëja tjetër që duhet të bëni është të vizatoni një person përpara se të filloni ta analizoni për të treguar nëse ai gënjen (Mos u shqetësoni, kjo nuk është e komplikuar siç tingëllon.)

Çfarë është një bazë në gjuhën e trupit?

Baza e një personi është grupi i sjelljeve, mendimeve dhe ndjenjave që janë tipike për të. Kështu veprojnë në jetën e përditshme dhe në mjedise të ndryshme.

Për shembull, dikush që ndihet i dëshpëruar mund të lëvizë pa jetë me kokën ulur. Një shembull tjetër i bazës është kur dikush është në një mjedis social dhe ndihet më i relaksuar dhe i lumtur, ai do të përdorë gjeste të hapura, do të buzëqeshë më shumë dhe do të ketë kontakt të mirë me sy.

Njerëz të ndryshëm kanë reagime të ndryshme në kushte të ndryshme. Pra, për të marrë një bazë të vërtetë, ju duhet t'i shihni ato në situata të relaksuara dhe të nxehta, si dhe në kushte normale; në këtë mënyrë, ne mund të dallojmë edhe mospërputhjet.

Kjo është më e lehtë të thuhet sesa të bëhet, kështu që ne duhet të punojmë me atë që kemi dhe të mbledhim informacione dhe pika të të dhënave duke analizuar situatën në të cilën gjendemi ose personin që po përpiqemi të lexojmë. Ju po kërkoni ndryshime nga sjellja e tyre normale. Për një vështrim më të thellë se si të lexojmë gjuhën e trupit, neju rekomandojmë t'i hidhni një sy Si të lexoni gjuhën e trupit & Shenjat joverbale (Mënyra e duhur)

Një mënyrë e shpejtë për të kuptuar nëse dikush gënjen është duke vëzhguar gjuhën e trupit të tyre.

Ka një mënyrë të shpejtë për të analizuar nëse një person gënjen nga këndvështrimi i gjuhës së trupit, por mund të duhet pak kohë për ta kuptuar. Duke thënë këtë, nëse vëreni një zhvendosje nga vija bazë dhe ka disa ndërrime të sinjaleve joverbale brenda një harku kohor prej pesë minutash, mund të thoni se një person është i shqetësuar.

Më poshtë janë 12 gjëra që duhet t'i kushtoni vëmendje për të treguar nëse një person gënjen ose bëhet i pakëndshëm, ju po kërkoni tre deri në pesë ndërrime në gjuhën e trupit <2 <2 që nuk duhet të mbani mend vërtet një

gjuha mund t'ju tregojë ndonjëherë nëse dikush gënjen."

Gjuha e trupit dhe pyetjet e mashtrimit

Lidhja me sy shumë e gjatë. Shkalla . 5> <214>Theksimi i tepërt i fjalëve ose frazave mund të jetë një shenjë e rreme e fjalëve ose frazave të tepërta>
Sigurimi i gjuhës së trupit Përshkrimi
Kontakti me sy Bëhet fjalë për kontakt të gjatë me sy Gënjeshtarët mund të shmangin kontaktin me sy shumë të gjatë ose të mbajnë një tentativë
Rritja e frekuencës së syve mund të jetë një shenjë stresi ose shqetësimi, që mund të tregojë mashtrim.
Lëvizjet e syve Lëvizjet e lëvizshme të syve, të tilla si shikimi larg ose vërshimi i syve, mund të jenë një shenjë e gënjeshtrës. shprehjet mund të sinjalizojnëpandershmëria.
Trajtimi Tërcjelljet e tepërta, si prekja e fytyrës ose e flokëve, mund të tregojë nervozizëm ose mashtrim.
Qëndrimi Një qëndrim i mbyllur ose mbrojtës, si kryqëzimi i krahëve, mund të tregojë një shqetësim të rëndë 1 të pakëndshme
Një ndryshim në lartësinë ose tonin e paqëndrueshëm mund të sugjerojë se dikush po gënjen.
Gestet e duarve Gestet e papërputhshme të duarve ose duart e fshehura mund të jenë një shenjë mashtrimi.
shprehje të vogla emocionale, të vërteta të volitshme, shprehje të vërteta e të vërteta<15 mashtrimi.
Pauza dhe hezitime Të bësh pauza më të gjata ose të hezitosh përpara se të përgjigjesh mund të tregojë gënjeshtër ose fshehje informacioni.
Sipërtheksimi Mospërputhja midis komunikimit verbal dhe joverbal mund të sugjerojë pandershmëri.

Në vijim, ne do të shqyrtojmë se çfarë duhet të kërkoni kur dëshironi të kuptoni nëse dikush gënjen nga këndvështrimi i gjuhës së trupit.

Fytyra.

Gënjeshtarët shpesh mund të përqendrojnë gjuhën e tyre në cilin aspekt. Kur flasin, ata zakonisht përgjigjen në një mënyrë që do të duket më e besueshme për këtë arsye.

Është e rëndësishme t'i kushtohet vëmendjeshenja të sjelljes mashtruese pasi fjalët nuk janë gjithmonë vendi më i mirë për t'u parë. Fytyra është zakonisht më e mirë për këtë sepse lidhet drejtpërdrejt me zonat e trurit që lidhen me emocionet dhe fjalët. Është një nga të vetmet vende në trup që nuk mbulohet.

Për shembull, njerëzit shfaqin zemërimin në fytyrat e tyre në mënyrë të pandërgjegjshme për disa sekonda, këto quhen mikroshprehje dhe nëse mund të mësoni t'i lexoni ato, do të kuptoni më mirë se çfarë po ndodh nga brenda me ta.

Njerëzit përdorin shprehjet e tyre të fytyrës për të shprehur shprehjet e tyre të fytyrës, duke thënë në mënyrë të pandërgjegjshme emocionet e tyre. Gënjeshtra zakonisht përfshin dërgimin e një mesazhi dhe fshehjen e një tjetri. Kjo shpesh bëhet duke treguar një fytyrë, por duke fshehur një tjetër.

Fytyra është një nga fushat kryesore për t'u studiuar kur bëhet fjalë për leximin e gjuhës së trupit. Për më shumë informacion në lidhje me gjuhën e trupit të fytyrës, shikoni Gjuha e trupit të fytyrës (Udhëzues i plotë)

A është gogëllimi një shenjë e gënjeshtrës?

Vetëm gogëllimi nuk është tregues i mashtrimit. Gërmitja është një shenjë e lodhjes ose e mbarimit me këtë. Disa njerëz mund të përdorin një gogëllim për të treguar zhgënjimin e tyre me marrjen në pyetje ose për të shmangur përgjigjen e një pyetjeje.

A është skuqja një shenjë e një gënjeshtari?

Në mënyrë tipike, njerëzit skuqen kur janë të zënë ngushtë për diçka. Ndonjëherë përdoret për të fshehur se po ndihen të turpëruar osei turpëruar për atë që ka ndodhur. Vlen të përmendet nëse vëreni dikë duke u skuqur, pasi ofron një pikë të dhënash që diçka ka ndryshuar brenda tyre dhe na jep diçka për të punuar me të kur bëhet fjalë për zbulimin e një gënjeshtre.

A është prekja e fytyrës tuaj një shenjë e gënjeshtrës?

Prekja e fytyrës mund të jetë një shenjë e gënjeshtrës, por mund të jetë gjithashtu një shenjë e stresit të lartë. Ndonjëherë, ne prekim fytyrat tona në një përpjekje për të qetësuar veten - kjo quhet një rregullator ose biberon në termat e gjuhës së trupit. Përsëri, është një pikë e të dhënave që duhet të marrim parasysh kur kërkojmë një gënjeshtër.

Mos harroni se duhet të lexojmë në grupe informacioni dhe se asnjë veprim i gjuhës së trupit nuk mund të tregojë se dikush po na gënjen.

Sytë

Lëvizjet e syve janë një nga mënyrat më të lehta për të vërejtur nëse dikush gënjen. Për shembull, nëse vëreni se një person zakonisht shkon në anën e majtë të trurit të tij për të kujtuar informacionin, do ta merrni parasysh këtë kur analizoni të gjitha të dhënat e tij. Shumica e ekspertëve të gjuhës së trupit tani pajtohen se shikimi i çiltër është një përgjigje kujtese emocionale dhe një përgjigje që duhet pasur parasysh kur studioni gjuhën e trupit.

Vëreni ndryshime në sy

Deklarata më e zakonshme që njerëzit besojnë është se gënjeshtarët do të shmangin kontaktin me sy. Ne nuk pajtohemi me këtë deklaratë. Një gënjeshtar do t'ju japë informacion dhe do t'ju shikojë si një skifter për të parë nëse e keni pranuar gënjeshtrën. Nëse ka ndonjë gjënuk do ta shmangin aspak kontaktin me sy, nuk është në favorin e tyre ta bëjnë këtë.

Kur përballen me situata që shkaktojnë siklet, njerëzit shpesh gjejnë detyra të tjera në të cilat duhet të fokusohen. Kjo mund të jetë një mënyrë për të mbuluar ndjenjat e trishtimit, fajit ose neverisë. Gënjeshtarët nuk i ndryshojnë sjelljet e tyre në mënyrë të dukshme kur mashtrojnë, sepse duan të shohin nëse ju keni futur në gënjeshtrën e tyre.

Ndryshimi i shkallës së injorimit

Informacioni më i rëndësishëm kur bëhet fjalë për syrin dhe gënjeshtrën është shkalla e ndezjes së syrit. Ju mund të përcaktoni shkallën e pulsimit të dikujt dhe të vini re një rritje kur ata janë nën stres. Shpejtësia mesatare e pulsimit është nga tetë deri në njëzet herë në minutë. Nëse shihni një rritje të shkallës së ndezjes, kjo është një pikë e fortë e të dhënave dhe nuk duhet të anashkalohet.

Refleksi i vezullimit, i cili është i pavullnetshëm dhe nuk mund të shtypet, është një sjellje autonome bazë që zakonisht nuk kërkon vëmendje. Ne mund ta përdorim atë në avantazhin tonë kur analizojmë disa gjuhë të trupit

Kur një ritëm injorimi ndryshon, ka diçka që nuk shkon brenda. Duhet të jemi tepër të vëmendshëm për të zbuluar se çfarë është. Zgjerimi i bebëzave

Kur bëhet fjalë për zgjerimin e bebëzës, mund të shihni se bebëzat bëhen më të gjera ndërsa thonë gënjeshtra. Kjo për shkak se gënjeshtari po merr sa më shumë informacion që të jetë e mundur. Përsëri, duhet të theksojmë se asnjë informacion joverbal nuk është tregues i një gënjeshtër. Ju duhet të lexoni në grupe informacioni.Të qarat

Lotët ndodhin gjatë momenteve të shqetësimit, trishtimit, lehtësimit ose të qeshurës së tepërt. Disa gënjeshtarë do ta përdorin këtë për të shpërqendruar ose për të vonuar mashtrimin e tyre të ardhshëm në arsenalin e një gënjeshtari.

Duke parë nga e drejta

Lëvizjet e kokës janë një komponent i rëndësishëm i shprehjeve të fytyrës, ato shpesh janë lëvizje të pavetëdijshme që bëhen pa ndonjë qëllim të vetëdijshëm. Ne bëjmë lëvizje të kokës për të shprehur mendimet ose emocionet tona për atë që shohim ose dëgjojmë në mjedis.

Nëse shihni se koka lëviz djathtas ose sytë lëvizin poshtë djathtas, kjo mund të tregojë një reagim emocional ndaj diçkaje që është thënë ose nënkuptuar.

Ia vlen të përmendet biseda paraprakisht dhe të gërmoni në kontekstin. film, ose në jetën tonë tundin kokën ndërsa thonë "jo", që është një tregues vërtet i madh dhe një tregues që mund ta përdorni për të kapur një gënjeshtar.

Toni i Zërit.

Gënjeshtarët mund të përdorin një shumëllojshmëri tonesh të zërit kur tregohen të pandershëm, por disa modele të zakonshme përfshijnë:

  1. <2 me zë më të lartë nervor se gënjeshtarët. 21>Tensioni i zërit: Zëri mund të tingëllojë i sforcuar ose i tensionuar, duke treguar se personi nuk ndjehet rehat ndërsa gënjen.
  2. Belbëzimi ose hezitimi: Gënjeshtarët mund të belbëzojnë ose hezitojnë më shumë se zakonisht ndërsa përpiqen të ruajnëtregime të sajuara ose fshehin informacione.
  3. Të flasësh më ngadalë ose më shpejt: Një person që gënjen mund të flasë me një ritëm të parregullt, ose shumë të ngadaltë ose shumë të shpejtë, ndërsa përpiqet të krijojë ose të ruajë tregimin e tyre të rremë.
  4. Mungesë emocionesh ose monotone: Një gënjeshtar mund të përpiqet të maskojë emocionet e tij në mënyrë monotone, duke folur në mënyrë monotone. Skuqja vokale e zërit: Zëri i një gënjeshtari mund të shfaqë zhurmë vokale për shkak të nervozizmit ose një përpjekje për të manipuluar perceptimin e dëgjuesit duke u dukur më i rastësishëm, megjithëse zëri i zërit vetëm nuk është një tregues përfundimtar i mashtrimit.

Është e rëndësishme të mbani mend se këto modele në tonin e zërit nuk janë prova përfundimtare, të bazuara në kulturat e tyre individuale, pasi kultura e tyre individuale mund të jetë e ndryshme. isms. Për të vlerësuar me saktësi nëse dikush është i pandershëm, merrni parasysh këto modele vokale në lidhje me shenja të tjera verbale dhe joverbale.

Mendimet përfundimtare

Si përfundim, të kuptuarit e gjuhës së trupit është një aftësi e vlefshme kur përpiqeni të përcaktoni nëse dikush gënjen. Sipas ekspertëve të gjuhës së trupit, ka disa shenja dhe shenja joverbale që mund të tregojnë pandershmëri ose mashtrim. Duke i kushtuar vëmendje këtyre flamujve të kuq, të tillë si shpejtësia e pulsimit, lëvizja e syve, nervozizmi dhe toni i zërit, ne mund të përmirësojmë aftësinë tonë për të zbuluar gënjeshtrat dhe

Shiko gjithashtu: 25 tipare komplekse të personalitetit (Një vështrim nga afër)Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.