Si të krijoni kontakt me sy (Gjithçka që duhet të dini)

Si të krijoni kontakt me sy (Gjithçka që duhet të dini)
Elmer Harper

Kontakti me sy është një pjesë kyçe e krijimit të një lidhjeje me personin me të cilin po flisni. Është e rëndësishme të bëni kontakt me sy kur jeni duke folur dhe duke dëgjuar dikë.

Kontakti me sy nuk duhet të jetë një vështrim intensiv, por shikimi i personit tjetër për rreth tre sekonda deri në shtatë sekonda në të njëjtën kohë ndërsa jeni duke folur, do të tregojë se jeni të sigurt për atë që po thoni. Personi tjetër do të ndihet më i sigurt në bisedën tuaj dhe do ta ketë më të lehtë të flasë me ju.

Sa kontakt me sy bëjnë njerëzit në shekullin 21?

Shumica e njerëzve në botën perëndimore bëjnë kontakt me sy rreth 30% deri në 60% të rasteve kur përfshihen në biseda. Kjo nuk është koha e mjaftueshme për të krijuar kontakt njerëzor ose për ta bërë personin tjetër të ndihet sikur po lidhet me ju në një nivel më të thellë.

Ekspertët rekomandojnë që kontakti me sy duhet të jetë rreth 70% e kohës kur jeni në bisedë me dikë kokë më kokë dhe 99% të kohës brenda një mjedisi grupor.

Pra, pyetja është se si e bëni kontaktin me sy normal? Ne do t'i hedhim një vështrim më pas.

Si të krijoni kontakt me sy në çdo bisedë.

Kontakti me sy fillon brenda, është një besim i brendshëm i vetëbesimit se nuk ka një plumb magjik për këtë, megjithatë, ka disa gjëra që mund të bëni për të rritur lojën tuaj.

Së pari, askush nuk e dini se çfarë është ai mendjen, ose nuk e dini se çfarë është ai i një mendjeje.ndjenja dhe mund vetëm të hamendësohet.

Së dyti, ata janë po aq të ngatërruar sa ju. Ata të gjithë mbajnë një maskë dhe e bëjnë atë ndërsa shkojnë përpara. Njerëzit që duken të sigurt nga jashtë do të kenë frikë nga pranimi, përkatësia, duke u parë si të fortë, e kështu me radhë.

Së treti, nëse vini nga një vend i bindjes dhe keni diçka për të thënë për diçka në të cilën besoni, ajo shfaqet në gjuhën tuaj të trupit dhe kontaktin me sy.

Duke ditur këtë, ne mund t'i përdorim sa më sipër për të krijuar besim te <1 për këtë arsye dhe për t'i parë njerëzit. kuptoni se kontakti me sy ka të bëjë me besimin. Unë mund t'ju mësoj të gjitha truket dhe këshillat në botë, por kjo vjen deri te vetëbesimi.

Sa gjatë duhet të mbahet kontakti me sy në një bisedë normale?

Sasia e kontaktit me sy që duhet të bëjmë varet nga konteksti dhe kultura. Si rregull i përgjithshëm, ne duhet të kemi kontakt me sy rreth 70% të kohës.

Në një bisedë, duhet të synojmë të bëjmë kontakt me sy për rreth 7 deri në 10 sekonda kur flasim me një individ. Çdo gjë tjetër përveç kësaj mund të duket e çuditshme ose rrëqethëse.

Sa kontakt me sy duhet të përdorim kur dëgjojmë?

Ka shumë mendime të ndryshme se sa duhet përdorur kontakti me sy kur dëgjojmë. Disa njerëz mendojnë se duhet të mbajmë kontaktin me sy gjatë gjithë kohës, ndërsa të tjerë mendojnë se nuk është e nevojshme nëse është e tillëna bën të ndihemi jo rehat. Të dyja janë të gabuara.

Duhet të mbani kontaktin me sy për 10-13 sekonda kur dëgjoni për të treguar se jeni përfshirë në bisedë. Kthejeni kokën për të treguar se jeni të interesuar për bisedën. Për më shumë informacion, shikoni këtë artikull mbi animin e kokës.

Mënyra më e mirë për të kuptuar se çfarë funksionon më mirë për ju është duke eksperimentuar dhe duke parë se çfarë ndihet e natyrshme. Kjo do t'ju ndihmojë të krijoni besim brenda vetes dhe të ndërtoni aftësitë dhe përvojën e nevojshme për t'u lidhur vërtet me të tjerët.

Sa kontakt me sy duhet të bëj gjatë një prezantimi?

Kontakti me sy është shumë i rëndësishëm gjatë një prezantimi. Ju duhet të bëni kontakt me sy me audiencën tuaj të paktën 99% të kohës dhe 1% për shënime. Kjo do t'ju ndihmojë të krijoni një lidhje me audiencën dhe ta mbani atë të angazhuar.

Por si ta bëjmë këtë? Epo, është e thjeshtë. Thjesht shikoni përreth dhomës. Kur shikoni njerëzit, shikoni në sy për rreth 3-5 sekonda. Kjo eshte. Do të ndërtoni shpejt besimin te të tjerët dhe do të fitoni besimin e tyre për sa kohë që flisni me bindje dhe vini nga një vend ku kuptoni.

Një rregull që kemi zgjedhur është "Një mendim për shikim" - ky është një rregull i mrekullueshëm nëse rregulli 99% ju duket i frikshëm.

Duhet gjithashtu të bëni kontakt me sy me folësin kur ai është i interesuar për të folur, dhe kjo do të tregojë se çfarë po ju dëgjojnë dhe do t'ju tregojë se çfarë duhet të thonë. Ajotregon gjithashtu se jeni të sjellshëm duke i kushtuar vëmendje asaj që thuhet.

Është e rëndësishme të ruani kontaktin me sy gjatë gjithë prezantimit sepse rrit besueshmërinë dhe besueshmërinë e folësit.

Pasi të keni përfunduar prezantimin tuaj, mos shikoni poshtë. Mbani kontakt me sy me audiencën derisa dikush të marrë përsipër ose të bëjë një pyetje. Shikimi poshtë në fund të prezantimit tuaj do të vrasë besueshmërinë tuaj. Mbajtja e qetësisë dhe konsistencës është këshilla jonë.

Pyetje dhe përgjigje

Pse bëj kontakt me sy me të gjithë?

Rëndësia e kontaktit me sy është debatuar mes ekspertëve. Disa pretendojnë se kontakti me sy me të gjithë do t'ju ndihmojë të krijoni marrëdhënie dhe besim më të mirë. Të tjerë thonë se është një formë dominimi dhe e bën personin tjetër të ndihet sikur nuk ia vlen koha juaj.

Pavarësisht se çfarë mendoni për rëndësinë e kontaktit me sy, ka shumë arsye pse ne bëjmë kontakt me sy me njerëzit. Mund të jetë për të treguar interes për atë që personi tjetër ka për të thënë ose për të treguar ndjeshmëri për ndjenjat e tij.

Kontakti me sy mund të përdoret gjithashtu si një mënyrë për të pohuar dominimin, por mund të përdoret gjithashtu si një shenjë nënshtrimi kur dikush shikon larg ose poshtë. Gjëja për të menduar është se si dëshironi të ndihen të tjerët dhe si ndiheni për arsyen pse keni kontakt me sy me të gjithë? A është fjala për pushtetin apo për të ardhur nga një vend frike? Vetem tia mund t'i përgjigjet vërtet kësaj pyetjeje.

Nuk mund të bëj kontakt me sy gjatë bisedës?

Është një keqkuptim i zakonshëm që njerëzit që nuk bëjnë kontakt me sy gjatë një bisede nuk janë të interesuar për atë që të tjerët kanë për të thënë.

Megjithatë, nuk është kështu. Ata mund të jenë shoqërisht të sikletshëm ose të turpshëm nuk janë në gjendje të bëjnë kontakt me sy.

Një person që është i sikletshëm nga pikëpamja sociale mund të jetë shumë i interesuar për personin tjetër, por mund të ketë vështirësi për të bërë kontakt me sy sepse janë të shqetësuar se si do të perceptohen nga personi tjetër.

Shiko gjithashtu: Pse djemtë sillen çuditshëm pasi lidhen? (Intimiteti dhe largësia)

Si të krijoni kontakt me sy pa u ndjerë i sikletshëm fillimisht. ndërtoni besim në mënyrë që t'u tregoni të tjerëve se jeni të interesuar në bisedën e tyre. Po, është e vështirë, ne e dimë. Ne kemi qenë edhe atje. Sugjerimi im do të ishte të hidhni një sy për disa sekonda, të buzëqeshni dhe t'i jepni tjetrin të kuptojë se dikush është atje dhe është i interesuar për bisedën. Behu i guximshem. Merre riskun. Cila është më e keqja që mund të ndodhë?

Shiko gjithashtu: Përballja me një narcisist mashtrues (Njohja e sjelljes narcisiste në marrëdhëniet jobesnike)

Sa është normale kontakti me sy.

Kontakti me sy është një formë e natyrshme komunikimi që njerëzit përdorin për të përcjellë mendimet dhe ndjenjat e tyre. Mund të përdoret për të treguar interes, ndjeshmëri ose dominim.

Nuk ka standarde të përcaktuara se sa kontakti me sy është i përshtatshëm në një bisedë. Kontakti me sy ndryshon në varësi të kulturës dhe mjedisit.

Siç e kemi thënë më parë, neju rekomandojmë që të kaloni rreth 70% të kohës duke biseduar. Me kalimin e kohës, kjo duhet të bëhet më e natyrshme.

Si ta bëni kontaktin me sy më shpesh?

Kontakti me sy është një formë e fuqishme e komunikimit joverbal. Mund të përcjellë interes, vëmendje, ndjeshmëri dhe shumë emocione të tjera.

Për të bërë më shpesh kontaktin me sy, duhet të keni parasysh kontekstin. Ju dëshironi të bëni kontakt me sy kur është e përshtatshme dhe jo kur nuk është e përshtatshme. Për shembull, nëse jeni në një intervistë ose takoheni me shefin tuaj ose një klient, atëherë do të ishte e përshtatshme të bëni kontakt me sytë kur hyni në dhomë dhe ndërsa filloni të flisni me ta, mbani kontaktin me sy për rreth 7 deri në 10 sekonda kur flasim rreth 10 sekonda kur dëgjoni me një kokë të kokës. Megjithatë, ka disa mënyra se si mund të praktikoni të krijoni kontakt me sy me të tjerët, si dhe me veten në pasqyrë:

Praktikoni të shikoni sytë e dikujt për disa sekonda çdo ditë për një javë, ndjeni se si ndihet, kuptoni plotësisht këtë ndjenjë, shkruani këtë në një ditar dhe ndërtoni vetëbesimin tuaj. Vini re se çfarë bëri ose tha personi tjetër dhe mbani një regjistër për referencë në të ardhmen.

Nëse doni të praktikoni menjëherë, atëherë shikoni këtë video në YouTube.

Si të krijoni kontakt me synë Intervistë.

Kur hyni për herë të parë në një dhomë ose takoni intervistuesin për herë të parë, shikoni atë, përdorni një blic sysh për të treguar se nuk jeni kërcënues dhe buzëqeshni. Kur flisni në intervistë mbani mend rregullin 7 deri në 10 sekonda kontakti me sy dhe 10 - 13 sekonda kur dëgjoni me kokën e përkulur.

Si të krijoni kontakt me sy me të huajt.

Marrja e kontaktit me sy me të huajt mund të jetë e vështirë në disa situata, si p.sh. kur jeni duke ecur në rrugë dhe dikush që duket si i vështirë për t'u afruar me një person të madh.

Megjithatë, ka disa gjëra që mund të bëni në një nivel joverbal për të treguar se nuk jeni kërcënues dhe miqësor.

Kur bëni kontakt me sy me një të huaj, ndezni vetullat nëse ata bëjnë të njëjtën gjë. Nëse e bëjnë, ju e dini se nuk janë kërcënim dhe kjo do të kalojë pa u vënë re nga ata. Është një mënyrë joverbale e komunikimit, por ju tani keni një pikë të mirë të dhënash.

Si të krijoni kontakt me sy pa i ngulur sytë.

Për të krijuar kontakt me sy pa i ngulur sytë, provoni të shikoni ballin e tyre ose urën e hundës. Kjo do t'ju ndihmojë t'i mbani sytë mbi to pa u shpërqendruar ose duke i bërë të ndihen të parehatshëm.

Si të krijoni kontakt me sy pa qenë të mërzitur

Gjëja e parë dhe kryesore që duhet të bëni është të shmangni shikimin e tepërt të dikujt. Vështrimi i ngulur për një periudhë të gjatë mund të jetëshihet si rrëqethës dhe nuk do ta bëjë më pak të pakëndshëm kontaktin me sy.

Një mënyrë për të krijuar kontakt me sy pa qenë rrëqethës është duke e bërë personin me të cilin po flisni të ndihet si personi më i rëndësishëm në dhomë. Kjo mund të bëhet duke u përqendruar tek ata dhe duke mos e lënë shikimin tuaj të endet përreth, duke i ndërprerë kur flasin ose duke i larguar sytë kur flasin.

Duke thënë këtë, ne duhet të kemi kontakt me sy vetëm për rreth 7-10 sekonda ndërsa flasim, pastaj të shohim larg. Kjo është sjellje normale dhe kur dëgjojmë, duhet të përpiqemi të mbajmë kontaktin me sy për rreth 10 sekonda dhe më pas të shikojmë larg. Duhet të ndihet e natyrshme.

Si të krijoni kontakt me sy në takimet e zmadhimit

Marrja e kontaktit me sy është një nga aspektet më themelore dhe më të rëndësishme të çdo ndërveprimi njerëzor Me takimet në internet mund të jetë shumë e vështirë të bësh kontakt me sy me dikë dhe të dimë vërtet nëse funksionon.

Megjithatë, ne mund të bëjmë diçka për ta bërë të duket sikur po bëjmë kontakt me sy. Duhet të mendojmë të shikojmë në kamerë. Një truk i thjeshtë është të vendosni një shënim ngjitës me një fytyrë të buzëqeshur sipër ose poshtë kamerës së internetit dhe më pas, kur flisni, shikoni shënimin. Kjo bën një nga dy gjërat: fokuson vëmendjen tonë te kamera dhe na kujton të buzëqeshim.

Gjëja tjetër që mund të bëjmë është të sigurohemi që kamera të jetë në nivelin e syve me fytyrën/sytë tanë. Ne nuk duam të shikojmë kamerën nga poshtë ose lartkjo mund të dërgojë sinjale të ndryshme joverbale. Ne duam ta mbajmë atë në një nivel të mirë ballë për ballë për të ndërtuar idenë se po bëjmë kontakt të mirë me sy.

Si të dallojmë nëse dikush po ju shikon në zmadhimin

Mund të jetë e vështirë të dalloni nëse dikush po ju shikon në zmadhim, por ka disa gjëra që do t'ju ndihmojnë. Nëse ata po shikojnë në kamerë, ky është një tregues i mirë se ata janë të angazhuar me atë që po thoni. Nëse ata nuk e kthejnë shikimin larg ndërsa jeni duke folur, nëse nuk janë të hutuar nga telefoni i tyre, etj. Është e vështirë të përgjigjeni, por në përgjithësi, përpiquni të mendoni se çfarë do të bënit në takim për t'u lidhur me ta, dhe nëse ata nuk po bëjnë të njëjtën gjë, mbase nuk po ju kushtojnë vëmendje.

Përmbledhja është e vështirë për t'u lidhur me syrin tuaj

<0 besimin dhe mirëkuptimin se si ta krijoni atë lidhje në bisedë dhe gjatë dëgjimit. Grupet e njerëzve mund të jenë të vështira për t'u vlerësuar dhe barazia mbi Zoom është e vështirë. Ne kemi ofruar disa këshilla dhe truke të mira për të kapërcyer çështjen e kontaktit të dobët me sy nëse ju ka pëlqyer ky artikull, sigurohuni që të shikoni këshilla dhe truke më të mahnitshme mbi gjuhën e trupit këtu.Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.