Si të lexoni gjuhën e trupit & Shenja joverbale (Mënyra e duhur)

Si të lexoni gjuhën e trupit & Shenja joverbale (Mënyra e duhur)
Elmer Harper

Si të lexoni gjuhën e trupit & Shenjat joverbale (Mënyra e duhur)

Të kuptuarit e gjuhës së trupit është çelësi për të kuptuar njerëzit dhe mund të na japë sugjerime për personin me të cilin po flasim. E qara, këmbët e shqetësuara dhe një nofull e shtrënguar mund të nënkuptojnë të gjitha pakënaqësi dhe tregojnë se nuk jeni dakord me atë që thuhet dhe ky është vetëm fillimi i të mësuarit të shenjave joverbale.

Ju tashmë dini të lexoni gjuhën e trupit të njerëzve, por kur filloni ta ngushtoni atë dhe t'i vëreni këto shenja joverbale, filloni t'i shihni më qartë. Ju pothuajse keni një sy për të lexuar qëllimet e njerëzve përpara se të veprojnë sipas tyre. Është sikur të keni një superfuqi të padukshme në majë të gishtave.

Duhet të jeni të vëmendshëm ndaj mjedisit tuaj dhe kontekstit të bisedës në mënyrë që të jeni në gjendje të lexoni gjuhën e trupit. Duhet të keni parasysh mënyrën se si lëviz dikush, shprehjet e tij të fytyrës dhe çdo gjest tjetër që ai bën. Kjo quhet një bazë në komunitetin e gjuhës së trupit. Pasi të identifikoni këto shenja joverbale, është më e lehtë për ju të kuptoni se çfarë mund të ndiejë ose të mendojë personi në atë moment.

Dikur i gjykoja njerëzit bazuar vetëm në pamjen e tyre, por tani e kuptoj se gjuha e trupit shpesh është një tregues më i mirë i personalitetit të dikujt. Duke mësuar për të, unë jam bërë një komunikues shumë më i mirë dhe i shpreh ndjenjat e mia joverbalisht dhe verbalisht në njësugjeron që ata të punojnë në një garazh ose në një lloj pune fizike.

Duart përdoren gjithashtu për të shprehur veten dhe për t'u fshehur nga gjërat që nuk i pëlqejnë. Ato përdoren gjithashtu si adaptorë dhe biberona për të qetësuar veten. Për një kuptim më të mirë të duarve, shikoni Çfarë do të thotë gjuha e trupit të duarve.

Vini re frymëmarrjen e tyre.

Ka dy vende nga të cilat një person priret të marrë frymë në varësi të mënyrës se si ndihet. Një person që është i relaksuar do të priret të marrë frymë nga zona e stomakut, ndërsa një person që është nervoz ose i emocionuar do të marrë frymë nga zona e gjoksit. Kjo mund t'ju japë disa pika të mira të të dhënave për të punuar, në mënyrë që t'ju tregojë se si ndihet një person. Për një kuptim më të detajuar se çfarë duhet të kërkoni gjatë frymëmarrjes, shikoni këtë artikull në mentalizer.com

Shikoni buzëqeshjen e tyre (Shprehjet e fytyrës dhe buzëqeshja e rreme)

Ju mund të mendoni se një person që ju buzëqesh ju pëlqen, por nuk është gjithmonë kështu. Ka buzëqeshje të vërteta dhe të rreme që mund të nënkuptojnë shumë gjëra të ndryshme, për shembull, pashë një menaxher që i buzëqeshi dikujt që punonte për të. Buzëqeshja ishte vetëm një moment i shkurtër para se të binte nga fytyra e tij në një çast. Një buzëqeshje e vërtetë do të zhduket nga fytyra në mënyrë natyrale për disa sekonda, këto quhen buzëqeshje Duchenne për më shumë rreth buzëqeshjeve shikoni Kur jeni të lumtur, edhe gjuha juaj e trupit është e lumtur.

Shiko nëseata po pasqyrojnë gjuhën tuaj të trupit (Mendoni këmbët e kryqëzuara)

Pasqyrimi i gjuhës së trupit të dikujt tjetër, në disa raste, është tregues i raportit me atë person ose përpjekjes për ta ndërtuar atë. Njerëzit do të imitojnë qëndrimet dhe gjestet e të tjerëve në mënyrë që të ndërtojnë raporte. Për shembull, nëse shihni dikë të ulur në një karrige dhe më pas dikush tjetër e bën këtë disa sekonda më vonë, ju e dini se ata janë sinkronizuar me njëri-tjetrin dhe kanë ndërtuar një lloj raporti. Një shembull tjetër do të ishte kur një person kryqëzon këmbët dhe më pas dikush tjetër e bën këtë disa sekonda më vonë. Ata gjithashtu janë sinkronizuar.

Tani, çfarë bëni? (Të mësosh të lexosh)

Duhet të dish në radhë të parë arsyen e leximit të gjuhës së trupit. Arsyeja mund të jetë për të kuptuar dikë ose për të analizuar një program të vërtetë krimi, për shembull. Sapo të kuptoni pse po përpiqeni të lexoni gjuhën e trupit, bëhet më e lehtë. Ne mund të përdorim njohuritë e reja që kemi marrë për të komunikuar me një person në nivelin e tyre ose në një mjedis më formal për të fituar dorën e sipërme në një mjedis shitjeje ose biznesi. Cilado qoftë arsyeja, kjo varet nga ju që të vendosni. Më pas, do t'i hedhim një vështrim disa pyetjeve të zakonshme.

Pyetjet e bëra më shpesh.

Çfarë është gjuha e trupit?

Gjuha e trupit është një formë e komunikimit joverbal në të cilin sjelljet fizike, si shprehjet e fytyrës, qëndrimi i trupit dhe gjestet e duarve, përdoren për tëpërcjellë mesazhe. Këto shenja joverbale mund të përdoren për të kuptuar gjendjen emocionale të një personi tjetër dhe për të komunikuar emocionet e veta. Ekzistojnë lloje të ndryshme të shenjave të gjuhës së trupit që mund të përdoren për të komunikuar gjëra të ndryshme, si lumturia, trishtimi, zemërimi ose frika. Është e rëndësishme të jeni në gjendje të kuptoni dhe interpretoni gjuhën e trupit në mënyrë që të komunikoni në mënyrë efektive me të tjerët.

A mund të jetë mashtruese gjuha e trupit?

Gjuha e trupit, shprehjet e fytyrës, gjestet dhe lëvizjet e trupit mund të jenë mashtruese. Për shembull, dikush mund të kryqëzojë krahët ndërsa thotë një gënjeshtër, e cila mund të interpretohet si një shenjë mosinteresimi ose komunikimi joverbal. Por asnjë gjest i vetëm i gjuhës së trupit nuk mund t'ju tregojë asgjë. Ju duhet të vëzhgoni grupe për të marrë një ide se çfarë po ndodh dhe kjo është vetëm një ide.

Çfarë është komunikimi joverbal?

Komunikimi joverbal është procesi i dërgimit dhe marrjes së mesazheve pa përdorur fjalë. Mund të përfshijë gjuhën e trupit, shprehjet e fytyrës, gjestet, kontaktin me sy dhe qëndrimin. Shenjat joverbale janë të rëndësishme për të na ndihmuar të kuptojmë një mesazh.

Pse është e rëndësishme të kuptuarit e gjuhës së trupit?

Të kuptuarit e gjuhës së trupit është e rëndësishme sepse mund t'ju ndihmojë të kuptoni më mirë atë që dikush po thotë, edhe nëse ai nuk përdor fjalë. Kjo është për shkak se shenjat e gjuhës së trupit mund t'ju japin të dhëna se si ndihet një person oseçfarë po mendojnë. Për shembull, nëse dikush i ka duart të kryqëzuara, të zhvendosur në ndenjësen e tij, ka kryqëzuar këmbët dhe ju shikon me qëllimin që mund të ndihet i mbrojtur ose i pakëndshëm

Si e përdorni gjuhën e trupit tuaj?

Ju mund të përdorni gjuhën e trupit për të lexuar atë që dikush po shpreh pa e ditur vetë. Ju gjithashtu mund të përdorni gjuhën e trupit për të fituar besimin, për të fituar njerëzit dhe për të ndërtuar raporte.

Si të lexoni gjuhën e trupit me fotografi?

Për të lexuar gjuhën e trupit me fotografi, së pari duhet të kuptoni bazat e gjuhës së trupit. Kjo përfshin të kuptuarit e pjesëve të ndryshme të trupit dhe se si ato mund të përdoren për të komunikuar. Pasi të keni një kuptim bazë të gjuhës së trupit, do të jeni në gjendje të interpretoni më mirë kuptimin e gjuhës së trupit në fotografi.

Kush mund të lexojë gjuhën e trupit?

Njerëzit nga të gjitha sferat e jetës mund ta lexojnë gjuhën e trupit deri në një farë mase, por ata që e kanë studiuar atë gjerësisht (si psikologët dhe oficerët e policisë) janë në gjendje të mbledhin shumë më tepër informacione prej saj?>Një nga gabimet më të zakonshme që bëjnë të intervistuarit është të mos i kushtojnë vëmendje gjuhës së trupit, gjë që mund të jetë rënia e tyre.

Disa nga shenjat më të zakonshme të gjuhës së trupit përfshijnë:

 • Shprehjet e fytyrës- optimizëm, zemërim ose habi.
 • Gestet- tundja e duarvetheksoni një pikë ose tregoni pëllëmbët në përpjekje për çiltërsi dhe ndershmëri.
 • Qëndrimi - i shtrirë ose qëndrimi drejt që zë hapësirë.
 • Modelet e të folurit - të folurit e shpejtë ose të ngadaltë.

Mënyra se si një person sillet në një intervistë mund të tregojë shumë për to. Më e rëndësishmja, mënyra se si ata u përgjigjen pyetjeve që bëhen do të tregojë interesin e tyre dhe nëse do të ishin apo jo të përshtatshëm për pozicionin.

Duke thënë këtë, ne mund të ngatërrojmë gjuhën e trupit nervor me gjuhën negative të trupit. Duhet të marrim parasysh stresin e kandidatit përpara se t'i analizojmë ata.

Disa shenja që mund të tregojnë nëse dikush është i interesuar për punën përfshijnë kontaktin me sy, përkulje përpara kur flet, mban shënime, bën pyetje në fund të intervistës.

Shenjat që mund të tregojnë se dikush nuk është i interesuar t'i përfshijë: shikimi rreth dhomës, kryqëzimi i duarve në kraharor><3Luxhet në kraharor. Gënjejnë?

Shumica e njerëzve besojnë se mund ta dallojnë një gënjeshtar nga gjuha e trupit. Kjo nuk është saktësisht e vërtetë.

Njerëzit që gënjejnë mund të shfaqin disa sjellje specifike si shikimin larg, lojën me flokët, kruarjen e vetvetes, etj. Megjithatë, problemi është se këto sjellje mund të ndodhin edhe kur dikush është i parehatshëm ose ndihet fajtor për diçka. Përveç kësaj, disaNjerëzit janë thjesht gënjeshtarë të mirë dhe gjuha e trupit të tyre nuk zbulon asgjë nëse ata po thonë të vërtetën apo jo. Ne mund të shohim nëse ata po përpiqen të afrohen me ne, të flasin më shumë ose të kenë kontakt me sy.

Një person që ju pëlqen do të përpiqet të afrohet më shumë me ju dhe të jetë më i angazhuar në bisedë. Ata gjithashtu do të përpiqen të kenë kontakt me sy me ju dhe të prekin krahun ose shpinën tuaj në mënyrë që të tregojnë interes për atë që po thoni.

Për të mësuar më shumë nëse dikush ju pëlqen, shikoni se si të dalloni nëse ai ju do fshehurazi për më shumë këshilla dhe truket.

Çfarë thotë gjuha e trupit tuaj për ju?

Gjëja më e rëndësishme është që dikush të përpiqet të lexojë me duart e tij. Gjuha e trupit gjithashtu komunikon informacion përmes shprehjeve të fytyrës, qëndrimit, mënyrës se si ulen ose qëndrojnë, madje edhe si vishen.

Është e rëndësishme që të jeni të vetëdijshëm edhe për gjuhën e trupit tuaj. Qëndrimi juaj, shprehjet e fytyrës dhe lëvizjet e tjera mund të kenë ndikim në mënyrën se si ju perceptojnë të tjerët.

A po shfaqni ndonjëgjuha negative e trupit apo je më e hapur dhe e sinqertë? Vlen të shikoni këtë video në YouTube të Mark Bowden duke folur për mënyrën e përdorimit të komunikimit joverbal.

Mendimet përfundimtare.

Si të lexoni gjuhën e trupit është një formë e natyrshme e komunikimit joverbal midis njerëzve. Është instinktive dhe jo aq e vështirë për t'u kuptuar. Pjesa e vështirë është përcaktimi se kur duhet të fillohet grupi dhe tregimet, gjë që mund të bëhet përmes përvojës, mësimit të bazave të gjuhës së trupit dhe kuptimit të kontekstit.

Është e natyrshme dhe instinktive t'i kushtohet vëmendje gjuhës së trupit. Ajo që nuk është e natyrshme, megjithatë, është të kuptosh kur dikush po shpreh emocion dhe kur po përpiqet ta fshehë atë. Shpresojmë, këto teknika do t'ju ndihmojnë të lexoni më lehtë midis rreshtave.

Faleminderit që lexoni. Shpresoj që këtë postim ta keni gjetur të dobishëm!

mënyrë të artikuluar. Është asi im në mëngë kur kam të bëj me njerëz të vështirë ose i bëj njerëzit të ndihen më mirë me veten e tyre.

Më pas, do të shqyrtojmë se si të LEXOJMË KONTEKSTIN për të mësuar rreth gjuhës së trupit. Pas kësaj, do të prezantoj 8 KËSHILLAT e mia më të mira për të lexuar njerëzit.

Tabela e kontekstit [tregoni]
 • Si të lexoni gjuhën e trupit & Shenjat joverbale (mënyra e duhur)
  • Video e shpejtë se si të lexoni gjuhën e trupit.
  • Kuptoni së pari kontekstin. (Mësoni si të lexoni)
  • Çfarë është vija bazë në gjuhën e trupit?
   • Arsyeja pse e vendosim fillimisht Bo-in.
  • Duke vënë re Cluster Cue's (ndërrime jo-verbale)
   • Çfarë bëjmë pasi vërejmë një zhvendosje grupi? dy Për të lexuar së pari.
   • Shikoni drejtimin e këmbëve të tyre.
   • Së pari ballin. (Vetulla e rrudhur)
   • Shiko nëse po bëjnë kontakt të drejtpërdrejtë me sy.
   • Vëzhgo qëndrimin e tyre.
   • Kushtojini vëmendje duarve dhe krahëve.
   • Vini re frymëmarrjen e tyre.
   • Shikoni buzëqeshjen e tyre (Shprehjet e fytyrës dhe buzëqeshjen e rreme)>
   • Tani, çfarë bëni? (duke mësuar si të lexoni)
   • Pyetjet e bëra më shpesh.
    • Çfarë është gjuha e trupit?
    • A mund të jetë mashtruese gjuha e trupit?
   • Çfarë është komunikimi joverbal?
   • Pse është e rëndësishme të kuptuarit e gjuhës së trupit?
   • Si e përdorni trupin tuajGjuha?
   • Si të lexoni gjuhën e trupit me figura
   • Kush mund ta lexojë gjuhën e trupit
   • Si e lexoni gjuhën e trupit në një intervistë?
   • Si të lexoni gjuhën e trupit kur dikush gënjen.
   • Si e lexoni gjuhën e trupit kur dikush ju pëlqen?
   • Si e lexoni gjuhën e trupit kur dikush ju pëlqen?
   • Si e lexoni gjuhën e trupit kur dikush ju pëlqen? 10>Video e shpejtë se si të lexoni gjuhën e trupit.

    Kuptoni së pari kontekstin. (Mësoni si të lexoni)

    Kur i afroheni ose vëzhgoni për herë të parë një person ose grup njerëzish, është e rëndësishme të merrni parasysh kontekstin e tyre. Për shembull, a janë ata në një mjedis social, biznesi apo zyrtar?

    Kur vëzhgoni njerëzit në mjedise joformale, mund të vini re se ata janë më pak të ruajtur dhe më "natyrorë". Për shembull, ju mund të shihni dikë duke luajtur me flokët e tyre ose duke u ulur me këmbët e hapura dhe krahët në pushim - ata ndihen të relaksuar në mjedisin e tyre. "Është më e zakonshme të shihet kjo sjellje në mjedise joformale."

    Kur bëhet fjalë për kontekstin, ne duhet të kujtojmë se ku është një person (mjedisi), me kë po flet (një për një ose në një grup) dhe temën e bisedës (për çfarë po flasin). Kjo do të na japë të dhëna faktike që mund t'i përdorim kur analizojmë gjuhën e trupit të dikujt dhe shenjat joverbale.

    Tani që kuptojmë se çfarë është konteksti, duhet të kuptojmë se çfarë është një bazë dhe si mund ta përdorim atë për të filluar me gjuhën e trupit të një personi.

    Çfarë është.A është një bazë në gjuhën e trupit?

    Baza e një personi është grupi i sjelljeve, mendimeve dhe ndjenjave që janë tipike për të. Kështu veprojnë në jetën e përditshme dhe në mjedise të ndryshme.

    Për shembull, dikush që ndihet në depresion mund të lëvizë pa jetë me kokën ulur. Një shembull tjetër i bazës është kur dikush është në një mjedis social dhe ndihet më i relaksuar dhe i lumtur, ai do të përdorë gjeste të hapura, do të buzëqeshë më shumë dhe do të bëjë kontakt të mirë me sy.

    Njerëz të ndryshëm kanë reagime të ndryshme në kushte të ndryshme. Pra, për të marrë një bazë të vërtetë, ju duhet t'i shihni ato në situata të relaksuara dhe të nxehta, si dhe në kushte normale; në këtë mënyrë, ne mund të dallojmë edhe mospërputhjet.

    Kjo është më e lehtë të thuhet sesa të bëhet, kështu që ne duhet të punojmë me atë që kemi dhe të mbledhim informacione dhe pika të të dhënave duke analizuar situatën në të cilën gjendemi ose personin që po përpiqemi të lexojmë.

    Arsyeja që ne fillojmë së pari.

    Arsyeja që duhet të marrim një ndryshim të hollësishëm të gjuhës së trupit të personit. Çdo ndryshim ose ndryshim i panatyrshëm duhet të jetë një fushë interesi.

    Vlen të përmendet këtu zbulimi i mashtrimit është i vështirë. Mund të jetë e vështirë të dihet nëse një person gënjen duke e parë, dhe personi mund të mos e thotë gënjeshtrën me fjalë. Megjithatë, është zbuluar se ndryshimet e vogla në gjuhën e trupit mund të tregojnë shenja tëmashtrimi, të tilla si lëvizjet ose gjestet e papritura.

    Duke vendosur një bazë dhe duke vërejtur ndonjë ndryshim të papritur në gjuhën e trupit të një individi, do të jetë e mundur të kapet ose të hetohet pak më tej në procesin e të menduarit të një personi.

    Kjo është arsyeja pse ne bazojmë dikë. Për të parë se çfarë ndryshimesh po kalojnë, në mënyrë që të dallojmë çështjet për të cilat mund të mos na tregojnë ose problemet kur ato lindin. Gjuha e trupit është e vështirë për t'u lexuar, por do të bëhet më e lehtë sa më shumë të punoni me të.

    Më pas, do t'i hedhim një vështrim grupeve të ndërrimeve të informacionit. Kjo do të na japë të dhëna se çfarë po ndodh nga brenda me një person.

    Vërej e Cluster Cue's (ndryshime joverbale)

    Një zhvendosje grupi ose grupi është kur shohim dikë të bëhet i pakëndshëm. Ju mund ta dalloni kur ndodh kjo sepse ata do të kenë disa lëvizje të ndryshme të gjuhës së trupit.

    Ne po kërkojmë një ndryshim nga vija bazë, por jo vetëm një ose dy dallime. Duhet të ketë një grup prej katër ose pesë shenjash për të rritur interesin tonë.

    Shembull i grupimeve: Krahët poshtë në anën duke lëvizur përgjatë gjoksit tonë një zhvendosje në frymëmarrje nga stomaku në gjoks. Rritja e shpejtësisë së pulsimit nga e ngadaltë në të shpejtë, lëvizja ulur në karrige ose lëvizja përreth, ngushtimi i vetullave dhe zgjerimi i bebëzës.

    Një zhvendosje grupi përkufizohet si një grup grupimesh që ndodhin brenda pesë minutave.

    Shiko gjithashtu: 14 Fjalët e Halloween-it që fillojnë me U (me përkufizim)

    Çfarë bëjmë kur vërejmë një grupndryshim?

    Kur vërejmë një zhvendosje grupi, kjo është koha për të menduar përsëri për atë që i është thënë ose bërë personit që ai të reagojë në atë mënyrë. Për shembull, nëse jeni një shitës makinash që përpiqeni të shesni një makinë dhe të përmendni koston e pronësisë, dhe klienti juaj ulet drejt ose kryqëzon krahët, kjo mund të interpretohet se ata nuk ndihen rehat për atë pikë të veçantë. Ndoshta ata nuk kanë para, ndoshta ata thjesht po vijnë për të parë një makinë të mundshme - cilado qoftë arsyeja, është detyra juaj ta kuptoni këtë ose ta shmangni plotësisht.

    Kur vëreni një ndërrim ose grup grupi, diçka po ndodh. Kjo është kur duhet të marrim parasysh pikën e të dhënave dhe të rregullojmë në përputhje me rrethanat. Që kur e mora këtë aftësi, jam bërë një vëzhgues më i mirë dhe kjo më ka ndihmuar të bëhem më i mirë në biseda. Është disi si një superfuqi e fshehtë.

    Në vijim, duhet të shohim fjalët dhe shenjat joverbale që përdorin njerëzit menjëherë dhe të përcaktojmë nëse ka ndonjë vazhdimësi mes tyre. Kjo do të na tregojë nëse diçka është në rregull!

    superfuqi.

    A përputhen fjalët me shenjat e gjuhës së trupit

    Kur analizojmë joverbalet e trupit, duhet të dëgjojmë edhe zërin. A përputhet mesazhi me shenjat?

    Gjuha e trupit duhet të përputhet gjithashtu me ndjenjën e asaj që po diskutohet. Për shembull, nëse dikush përmend para ose rritje page, ai mund të fërkojë duart së bashkusepse personi do të ishte i lumtur për këtë. Ose kur një person përdor një ilustrues (prek një tabelë ose tregon diçka me dorën e tij) dora do të lëvizë ndërsa flasim për të nxjerrë në pah pikat që po bëjmë.

    Nëse ata nuk janë të sinkronizuar me mesazhin, kjo do të ishte një pikë e të dhënave që na intereson, e cila ia vlen të përmendet në varësi të kontekstit të situatës.

    Një mënyrë më e saktë për të kontrolluar gjuhën e trupit të tij është nëse dikush tregon të vërtetën apo jo. Një person mund të përgjigjet "po" verbalisht, por fizikisht tund kokën. Është e rëndësishme të vëreni kur njerëzit nuk përputhen, sepse kjo mund të dërgojë një mesazh të gabuar.

    Tani që kuptoni se si të lexoni pak gjuhën e trupit, le të hedhim një vështrim në 8 fushat e mia kryesore që duhet të shënojmë kur po kërkoni dikë për herë të parë.

    8 Zona e trupit për të lexuar së pari.

   • Vëzhgoni qëndrimin e tyre.
   • Shihni nëse po bëjnë kontakt me sy.
   • Kushtojini vëmendje duarve dhe krahëve.
   • Vini re frymëmarrjen e tyre.
   • Shikoni buzëqeshjen e tyre. <8e><77 ata vetë. Shikoni drejtimin e këmbëve të tyre.

    Në librin përrallor What Every Body Is Saying, Joe Navarro sugjeron që të fillojmë të analizojmë nga themeli. Këmbët do të tregojnë se ku dëshiron një personshko, si dhe rehati dhe parehati.

    Kur analizoj për herë të parë një person, gjithmonë i shikoj këmbët. Kjo më jep dy informacione: ku duan të shkojnë dhe për kë janë më të interesuar. Unë e bëj këtë duke parë këmbët e një personi.

    Shiko gjithashtu: Gym Crush deshifrimi i shenjave të tërheqjes në palestër (interes)

    Për shembull, nëse ata janë duke treguar drejt derës, atëherë duan të shkojnë në atë mënyrë, por nëse janë në një grup njerëzish dhe këmbët e tyre drejtojnë dikë, atëherë ky është personi që ata e shohin më interesant. Unë rekomandoj t'i hidhni një sy Gjuha e trupit të këmbëve (Një hap në një kohë) për një kuptim më të thellë.

    Këmbët janë gjithashtu një reflektim i asaj që personi ndjen nga brenda. Kur ndihemi të shqetësuar ose të parehatshëm, këmbët tona shpesh do të kërcejnë ose mbështillen rreth këmbës së karriges për t'u kyçur. Nëse dikush i ka këmbët lart në ndenjësen e një karrigeje, mund të jetë për shkak se ndihet superior ndaj të tjerëve dhe duhet ta vendosë veten në një pozicion të ngritur.

    Kur dyshoni, besoni në zorrën tuaj. Emocionet shpesh shfaqen si mikroshprehje në fraksione sekondash, kështu që nëse ndihemi në një mënyrë të caktuar, ndoshta është për arsye të mirë.

    Balla e parë. (Vetulla e rrudhur)

    Shumica e njerëzve shikojnë së pari përpara, pastaj shikojnë ballin e tyre. Balli është një nga zonat më të dukshme të trupit dhe ajo që është e dukshme pothuajse gjatë gjithë kohës. Ju mund të tregoni shumë për një person nga balli i tyre vetëm duke e parë atë. Përpër shembull, nëse shihni një vetull të dredhur, mund të nënkuptojë se ata janë të zemëruar ose të hutuar. Kjo varet nga konteksti. Unë gjithmonë hedh një vështrim të shpejtë në ballë në sekondën e parë të analizimit të një personi. Shiko Çfarë do të thotë kur dikush shikon ballin tënd për më shumë informacion mbi ballin.

    Shiko nëse ata janë duke bërë kontakt të drejtpërdrejtë me sy.

    Pasi të keni një ide të përgjithshme se si ndihet një person, hidhini një sy kontaktit të tij me sy. A po shikojnë larg, apo po mbajnë kontakt të mirë me sy? Kjo duhet t'ju japë një ide se sa rehat ndihen rreth njerëzve. Kushtojini vëmendje gjithashtu shkallës së tyre të ndezjes; një shpejtësi më e shpejtë e ndezjes priret të nënkuptojë më shumë stres dhe p Shikoni Gjuha e trupit të syve (Mësoni gjithçka që duhet të dini) për më shumë informacion rreth syve.

    Vëzhgoni qëndrimin e tyre.

    Vendi i dytë që shikoj është qëndrimi i tyre. Si janë në këmbë apo ulur? Çfarë lloj atmosfere po marr prej tyre? A janë ata të lumtur, të rehatshëm apo të trishtuar dhe të dëshpëruar? Ju dëshironi të merrni një përshtypje të përgjithshme se si duken ata për të marrë një ide se çfarë po ndodh brenda tyre.

    Kini vëmendje duarve dhe krahëve të tyre.

    Duart dhe sinjalet e trupit janë një vend i mrekullueshëm për të mbledhur informacion. Një nga gjërat e para që vërejmë tek njerëzit janë duart e tyre, të cilat mund t'ju tregojnë shumë për ta. Për shembull, dikush që kafshon thonjtë mund të jetë në ankth; nëse papastërtia nën thonj
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.