Çfarë është një rikthim i mirë kur dikush ju fyen?

Çfarë është një rikthim i mirë kur dikush ju fyen?
Elmer Harper

A jeni fyer dhe jeni ndjerë sikur nuk keni rikthyer? Nëse është kështu, ju keni ardhur në vendin e duhur për të kuptuar se si dhe çfarë të përgjigjeni.

Kur dikush ju fyen, mund të jetë e vështirë të dini se si të përgjigjeni dhe çfarë të thoni. Një rikthim i mirë duhet të jetë i sigurt, por me respekt, dhe më të mirat vijnë nga një vend i vetëbesimit. Mënyra më e mirë për të trajtuar një fyerje është të ngriheni për veten tuaj pa sulmuar personin tjetër, por si mund t'ju dëgjoj të thoni?

Përgjigja me një shaka të zgjuar ose një replikë mendjemprehtë mund të ndihmojë në largimin e thumbimit nga fjalët e tyre, ndërkohë që ende pohoni ndjenjat dhe kufijtë tuaj. Ose mund të përdorni ndonjë nga të mëposhtmet si një rikthim, ne do t'i shqyrtojmë pak më thellë më poshtë.

7 rikthime kur dikush fyen.

  1. Pranoni fyerjen, por qëndroni të qetë.
  2. Rikornizojeni fyerjen në një kompliment.
  3. Rikornizojeni fyerjen në një kompliment.
  4. Pyeti çdo gjë nëse janë në rregull? Në rregull?>
  5. Pajtojeni me ta.
  6. Injoroni komentin.
  7. Kthejeni fyerjen në pyetje.

Pranoni fyerjen, por qëndroni të qetë.

Mund ta pranoni fyerjen është një mënyrë për të treguar se çfarë ju kanë thënë ose nuk do të ndikojë në veprimin tuaj

Për shembull, provo të përgjigjesh me diçka të tillë si "Unë e kuptoj pse ndihesh kështu" ose "E di që kishte për qëllim të më lëndonte, a ndihesh mirë"përpara se të shpjegoni situatën nga këndvështrimi juaj.

Kjo e pranon fyerjen pa u futur në një debat dhe ju lejon të shpjegoni me qetësi veten apo edhe të ofroni një kompromis.

Kur përgjigjeni në këtë mënyrë, i tregon personit tjetër se fjalët e tij janë marrë seriozisht dhe janë respektuar, edhe pse ai mund të mos ketë qenë i sjellshëm.

duke mbajtur gjuhën tuaj të rehatshme dhe duke e mbajtur ende forcën duke përdorur gjuhën e turpshme dhe duke përdorur gjuhën tuaj të paqëndrueshme com. heshtja, dhe ky është qëllimi.

Rikornizojeni fyerjen në një kompliment.

Riformuloni një fyerje në kompliment është një mënyrë e shkëlqyer për t'u kthyer kur dikush ju fyen. Kjo jo vetëm që ju lejon të tregoni elasticitetin dhe zgjuarsinë tuaj, por gjithashtu ndihmon për të de-përshkallëzuar situatën pa nxitur argumente të mëtejshme.

Për të riformuluar, merrni fyerjen dhe mendoni për një mënyrë për ta kthyer atë dhe për ta bërë atë të tingëllojë pozitive. Për shembull, nëse dikush thotë se jeni gjithmonë vonë, ju mund të përgjigjeni duke thënë: "Jam shumë i lumtur që jam mjaft i besueshëm që njerëzit të vënë re përpikmërinë time".

Duke u përgjigjur në këtë mënyrë, ju jo vetëm që po e shmangni fyerjen, por edhe po e merrni pronësinë e situatës në një mënyrë humori. Kjo qasje ju lejon ta trajtoni problemin kokë më kokë, ndërkohë që ende lini vend për shaka të lehta dhe e largon thumbin nga komenti.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur dikush ju kthen shpinën?

Pyeti ata nëse është gjithçka në rregull?

Kur dikush ju fyen, njënga mënyrat më të mira për t'u përgjigjur është t'i pyesni ata nëse gjithçka është në rregull. Kjo përgjigje tregon se ju kujdeseni për ndjenjat e tyre dhe i lejon ata të bëjnë një hap prapa nga situata dhe të mendojnë për atë që kanë thënë.

Mund të zgjidhni gjithashtu të qëndroni të qetë dhe të përdorni humorin si një mënyrë për të qetësuar situatën. Duke mbajtur qetësinë tuaj, ju tregoni se fjalët e tyre nuk ndikojnë tek ju, gjë që do të ndihmojë në dekurajimin e fyerjeve të mëtejshme.

Nëse personi vazhdon t'ju ofendojë, është e rëndësishme të mbani mend se në fund të fundit varet nga ju se sa vëmendje ose energji do t'i kushtoni atij. Në vend që të angazhoheni në një debat ose të zemëroheni, provoni të përgjigjeni me diçka të tillë si "Të uroj mirë" ose "Është në rregull nëse nuk pajtohemi".

Kjo do të ndihmojë të tregojë se ndonëse fjalët e tyre mund të kenë lënduar, ato nuk do të kenë një efekt të qëndrueshëm tek ju dhe nuk do t'ju heqin fuqinë.

Pyeti ata nëse është më i mërzitur që të fillojë, mund të jetë më i mërzitur nga ata.<5 janë në rregull është si më sipër, por ju keni vënë re në gjuhën e tyre të trupit se ata duan të fillojnë një grindje me ju ose një debat.

Kjo tregon se ju kujdeseni dhe mund t'u jepni atyre një mundësi për të shprehur ndjenjat e tyre në vend që t'ju sulmojnë. Nëse personi vazhdon t'ju ofendojë, përpiquni të qëndroni të qetë dhe të përgjigjeni me dashamirësi ose humor.

Mund të provoni gjithashtu të shmangni komentin duke ndryshuar temën ose duke bërë shaka me veten tuaj.Është e rëndësishme të mos e merrni fyerjen personalisht dhe të mbani mend se shpesh është më e lehtë për njerëzit të fyejnë të tjerët sesa të merren me emocionet e tyre.

Mbi të gjitha, mos u përkul kurrë në nivelin e tyre duke i fyer; Në vend të kësaj, tregoni forcën tuaj duke ruajtur gjakftohtësinë dhe duke u ngritur mbi situatën.

Pajtohuni me ta.

Dakordimi me dikë që ju fyen mund të jetë një mënyrë e fuqishme për t'u kthyer tek ai. Mund të ndihmojë për të zbutur situatën dhe për ta bërë të qartë se nuk jeni të frikësuar nga fjalët e tyre.

Dakordimi me ta mund t'u tregojë gjithashtu se keni dëgjuar dhe marrë parasysh ato që kanë thënë, duke ruajtur ende ndjenjën tuaj të respektit për veten. Madje mund të çojë në një bisedë më produktive, pasi tregon se jeni të gatshëm të dëgjoni arsyetimin dhe të pranoni kritika konstruktive.

Megjithatë, është e rëndësishme të mos bini dakord shumë shpejt ose shumë shpesh pasi kjo mund të japë përshtypjen se jeni të dobët ose të pasigurt për veten tuaj.

Sigurohuni të merrni kohën tuaj dhe të përgjigjeni vetëm kur situata e kërkon vërtet. Bërja e kësaj do të ndihmojë të siguroheni që të ndesheni me besim dhe të qëndroni të sigurt përballë çdo fyerjeje të mundshme.

Injoroni komentin.

Injorimi i komentit është një mënyrë tjetër se si mund të përgjigjeni. Kjo i tregon personit që fjalët e tij nuk kanë pasur asnjë ndikim tek ju dhe së shpejti do të kuptojë se fjalët e tij nuk ia vlejnëvëmendje.

Kjo mund të tregojë gjithashtu se keni besim në veten tuaj dhe nuk keni nevojë për miratimin e dikujt tjetër.

Kthejeni fyerjen në pyetje.

Nëse është e mundur, provoni ta ktheni fyerjen në pyetje duke i pyetur pse e kanë thënë dhe nëse mund të bëni diçka për të ndihmuar. Kjo ndihmon në shmangien e përshkallëzimit të situatës dhe mund të japë një pasqyrë se përse personi ju ka fyer në fillim.

Në vijim do t'i hedhim një vështrim disa pyetjeve të bëra shpesh.

Pyetjet e bëra më shpesh

Si i përgjigjeni një fyerjeje?

Kur përballeni me qetësi, është mënyra më e mirë për të qëndruar i qetë dhe për t'u rehatuar. Është e rëndësishme të mos e merrni fyerjen personalisht ose të mos lejoni që emocionet tuaja të drejtojnë reagimin tuaj.

Në vend të kësaj, merrni një moment për të menduar për atë që u tha dhe mendoni nëse ka ndonjë të vërtetë në të. Nëse mendoni se nuk ka, atëherë thjesht shpërfillni komentin dhe vazhdoni me ditën tuaj.

Mund të përdorni gjithashtu humor për të shpërndarë situatën nëse është e përshtatshme ose të përgjigjeni me një koment tuajin pozitiv.

Në fund të fundit, varet nga ju se si do të zgjidhni të përgjigjeni, por mos harroni të përkuleni në nivelin e tyre pasi përgjigjja në zemërim nuk do të qetësohet dhe do të përpiqem të qëndroj më tej në situatë0> me diçka për të cilën do të pendoheni më vonë, ajo ekspozon pikat tuaja të dobëta dhe ata do ta përdorin përsëri dhe kurrë nuk do të thonë falje.

Si popërgjigjuni me mirësjellje një fyerjeje?

Gjëja më e mirë për të bërë është të qëndroni të qetë dhe të sjellshëm. Pranojini ndjenjat e tyre pa i shtuar benzinë ​​zjarrit — thjesht thoni "Unë e kuptoj që ndihesh ashtu" ose "Unë e kuptoj pse mund të mendosh kështu."

Nëse është e mundur, shpjegoni këndvështrimin tuaj në mënyrë të respektueshme, por mos e bëni bisedën se kush ka të drejtë ose kush nuk ka të drejtë. Mund të jetë gjithashtu e dobishme të nxirrni diçka pozitive për personin ose situatën, si p.sh. falënderimi i tyre për kontributin e tyre ose komplimentimi i tyre për një fushë ekspertize.

Shiko gjithashtu: Përkufizimi i personit toksik (Merrni nën kontroll jetën tuaj.)

Nëse situata përshkallëzohet dhe nxehet shumë, me mirësjellje justifikojeni veten nga biseda dhe hiqni pak kohë nga situata.

Përgjigja me mirësjellje dhe respekt është çelësi për çdo gjë që ju ka bërë dikush me mirësjellje dhe respekt. të ofendosh dikë në një mënyrë të zgjuar?

Të fyesh dikë në mënyrë të zgjuar kërkon përdorimin e fjalëve të zgjuara dhe që të shkaktojnë mendime. Ai përfshin aftësinë për të menduar për një fyerje efektive që do ta bëjë personin të ndihet i turpëruar dhe i pakëndshëm pa e bërë të duket shumë e qartë se po e ofendoni.

Përpiquni të jeni sa më krijues dhe përdorni ironi ose sarkazëm për të kuptuar mendimin tuaj. Sigurohuni që të jeni gjithashtu të vetëdijshëm për ndjenjat e personit tjetër dhe të mos kaloni kufijtë kur shprehni fyerjen tuaj.

Shmangni sharjet, sulmet personale ose çdo gjë që mund të shkaktojë dëm afatgjatëpër reputacionin e tjetrit.

Mos harroni se ndonëse mund të keni bërë një fyerje të zgjuar dhe të zgjuar, ajo është ende e vrazhdë dhe nuk duhet bërë shpesh ose në mjedise publike.

Cilat janë disa fjalë të mëdha fyese?

Fjalët e mëdha fyese janë fjalë që përdoren për të fyer, për të nënçmuar ose për të lënduar dikë. Disa nga fjalët e mëdha fyese më të përdorura përfshijnë "humbtar", "idiot", "idiot", "memec" dhe "imbecil".

Këto fjalë mund të kenë shumë konotacione negative dhe mund të jenë shumë të dëmshme për vetëvlerësimin e dikujt.

Fjalë të tjera fyese të mëdha mund të jenë gjithashtu fjalë të tjera fyese, si sharje racore ose për grupe të tilla nënçmuese, "racore dhe përçmuese të grupeve">

Përdorimi i ndonjë prej këtyre fjalëve publikisht ose privatisht nuk është vetëm fyese, por mund të çojë në pasoja ligjore nëse ato i drejtohen një individi të caktuar.

Përveç këtyre fjalëve të qarta fyese të mëdha, ka disa fjalë më të nënkuptuara si "i hovshëm", "budallaqe", "përpiqem" dhe "të paditur". zemërimi ose me qëllimin për të dëmtuar emocionalisht dikë.

Është e rëndësishme të jemi të vetëdijshëm për gjuhën që përdorim kur flasim me të tjerët, në mënyrë që të gjithë të ndihen të sigurt dhe të respektuar.

Si i përgjigjeni një komenti të prapambetur?

Kur përballeni me një koment të prapambetur, ështëështë e rëndësishme të qëndroni të qetë dhe të mbani një qëndrim pozitiv.

Mund të jetë e vështirë ta bëni këtë për momentin, por është e rëndësishme t'i kujtoni vetes se personi që bën komentin mund të mos ketë synuar që vërejtja të merret si fyerje.

Nëse ju pëlqen të përgjigjeni, përpiquni ta shprehni përgjigjen tuaj në një mënyrë të respektueshme dhe sigurohuni që të mos bini në konsideratë për t'u përgjigjur përsëri në nivelin e tij<1. ing është i nevojshëm fare; ndonjëherë mund të jetë më mirë thjesht të injorosh ose të heqësh dorë nga komenti fare.

Këshilla më e mirë do të ishte mos i merrni fjalët e tyre personalisht; në vend të kësaj, fokusohuni në mënyrën se si mund ta përdorni këtë situatë si një mundësi për rritje personale.

Mendimet përfundimtare.

Kur bëhet fjalë për një rikthim të mirë kur dikush fyen, duhet të mendoni jashtë kutisë. Herën tjetër që dikush ju fyen, mendoni se çfarë dëshiron ai person nga ju. Është një betejë e zgjuarsisë apo diçka më shumë? Ne mendojmë se përgjigja më e mirë është "Unë nuk e di kush të ka lënduar në të kaluarën, por nuk dua gjë tjetër veçse më të mirën për ty".

Shpresojmë që të keni gjetur përgjigjen e pyetjes suaj në postim, ju gjithashtu mund ta gjeni këtë post interesant Gjëra qesharake për t'i thënë një narcisist (21 kthime)
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.