Çfarë t'i thuash një shoku që po kalon një ndarje (Ndihmo një mik)

Çfarë t'i thuash një shoku që po kalon një ndarje (Ndihmo një mik)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Nëse keni një mik që po kalon një ndarje, mund të jetë e vështirë të dini se çfarë të thoni. Ju dëshironi t'i ngushëlloni ata, por gjithashtu nuk doni të thoni gjënë e gabuar, pasi kjo mund të çojë në mërzitje të mëtejshme.

Çfarëdo që të bëni Është e rëndësishme t'i bëni të ditur mikut tuaj se jeni aty për ta dhe se i mbështetni. Ka mënyra për të ngushëlluar dikë që po kalon një ndarje. Ju mund t'i dëgjoni, t'u ofroni fjalë inkurajimi dhe të jeni pranë tyre ndërsa kalojnë procesin e shërimit. Është e rëndësishme të mbani mend se të gjithë i përballojnë ndarjet ndryshe, kështu që mos u përpiqni ta detyroni shokun tuaj të bëjë diçka për të cilën nuk është gati.

Nëse shoku juaj është në vështirësi, tregojini ata se është në rregull të ndiheni të trishtuar dhe se nuk ka turp të kërkoni ndihmë nga një terapist në varësi të dhimbjes së zemrës. Ne kemi renditur disa fjalë që mund t'i thoni mikut tuaj nëse keni ngecur.

9 Gjërat që mund t'i thuani një shoku gjatë një ndarjeje.

 1. “Më vjen keq që e dëgjoj këtë. A jeni mirë?”
 2. “Doni të flasim për këtë?”
 3. “Do të jetë mirë. Unë jam këtu për ty."
 4. "Ndarjet janë të vështira, por ti je i fortë dhe do ta kalosh këtë."
 5. "Ke nevojë për ndonjë gjë? Unë mund të të ndihmoj.”
 6. “E di se si ndihesh. Edhe unë kalova një ndarje.”
 7. “A mund të të ndihmoj?”
 8. “Le të shkojmë për një kafe dhe të bisedojmë rrethpikat e forta. Disa mënyra kryesore për të ndihmuar përfshijnë të qenit një dëgjues i mirë, respektimi i nevojës së tyre për hapësirë ​​dhe ofrimi i kalimit të kohës së bashku.

  Është e rëndësishme të shmangni thëniet që mund të lëndojnë ose shpërfillin pa dashje ndjenjat e mikut tuaj. Në vend të kësaj, përqendrohuni në të qenit të kuptueshëm dhe të durueshëm, pasi procesi i pikëllimit të secilit është i ndryshëm. Inkurajoni mikun tuaj të kërkojë mbështetje profesionale, si një terapist, nëse ai lufton për të përballuar emocionet e tij ose për të ecur përpara.

  Mos harroni se nevojat e çdo individi ndryshojnë dhe nuk ka një qasje të vetme që i përshtatet të gjithëve për të mbështetur një mik që kalon një ndarje. Jini të ndjeshëm ndaj emocioneve të tyre dhe përpiquni të jeni sistemi mbështetës që ata kanë nevojë gjatë kësaj kohe të vështirë. Të dish se kur duhet t'i ofrohet një shpatull për të qarë ose kur t'u japësh hapësirë ​​atyre për të përpunuar emocionet e tyre është thelbësore.

  Si përmbledhur, të ndihmosh një shoku që të kalojë një ndarje përfshin ofrimin e ndjeshmërisë, mirëkuptimit dhe mbështetjes emocionale. Jini të vetëdijshëm për situatën delikate dhe sigurohuni që të respektoni kufijtë e tyre ndërsa ofroni ndihmë. Duke qenë aty për mikun tuaj dhe duke i lënë të kuptojë se ju interesoni, ju mund t'i ndihmoni ata të lundrojnë në udhëtimin sfidues të shërimit pas përfundimit të një marrëdhënieje.

  Ju mund të dëshironi të shikoni gjithashtu Si ta ktheni ish-të dashurën tuaj kur ajo dëshiron të jetë shoqe

  atë."
 9. "Unë jam këtu për ju".

"Më vjen keq që e dëgjoj këtë. A jeni mirë?”

Më vjen keq që e dëgjoj këtë. A jeni mirë? Mund të jetë kaq e thjeshtë, duhet të tregosh se kujdesesh për ta dhe të ofrosh t'i dëgjosh. Ata mund t'ju marrin ose jo me ofertën tuaj pas ndarjes.

“A doni të flisni për këtë?”

Nëse shoku juaj po kalon një ndarje, mund të jetë e vështirë të dini se çfarë të thoni. Ju dëshironi të jeni mbështetës, por gjithashtu nuk doni të thoni gjënë e gabuar. Një mënyrë e mirë për të filluar është thjesht duke pyetur: "A doni të flisni për të?" Kjo tregon se ju kujdeseni dhe jeni të gatshëm të dëgjoni. Nëse shoku juaj nuk dëshiron të flasë, kjo është gjithashtu në rregull. Thjesht bëjini të ditur se ju jeni aty për ta nëse kanë nevojë për ndonjë gjë.

“Do të jetë mirë. Unë jam këtu për ju.”

Do të jetë mirë. Jam këtu për ty. Ju do ta kaloni këtë, dhe unë do të jem këtu me ju në çdo hap të rrugës. Kjo do t'i kujtojë mikut tuaj se jeni aty për ta kur ai ka më shumë nevojë për ju. Lërini të kalojnë procesin e pikëllimit sipas mënyrës së tyre.

“Ndarjet janë të vështira, por ju jeni të fortë dhe do ta kaloni këtë.”

Ndarjet janë të vështira, por ju jeni të fortë dhe do ta kaloni këtë. Unë jam këtu për ju nëse keni nevojë të flisni. Përsëri një tjetër tekst i mrekullueshëm që mund të dërgoni në fund të një marrëdhënieje.

“A keni nevojë për ndonjë gjë? Unë mund t'ju ndihmoj."

Po jukeni nevoje per ndonje gje? Unë mund t'ju ndihmoj. Një miku mund ta shohë këtë të dobishme.

“E di se si ndihesh. Edhe unë kalova një ndarje.”

E di se si ndihesh. Kam kaluar edhe një ndarje. Unë jam këtu për ju nëse keni nevojë të flisni. Unë e kuptoj atë që po kaloni dhe mund t'ju ndihmoj ta kaloni atë. Kjo tregon ndjeshmëri ndaj mikut tuaj dhe i bën të ditur se nuk janë të vetmit që kanë kaluar nëpër këtë lloj traume.

“A mund të të ndihmoj?”

Nëse shihni dikë që duket sikur mund të përdorë një mik, ndonjëherë thjesht duke pyetur nëse ka ndonjë gjë që mund të bëni për të ndihmuar mund të bëjë ndryshimin. Ata mund të kenë nevojë për dikë për të folur dhe oferta juaj mund të jetë pikërisht ajo që ata kanë nevojë.

"Le të shkojmë për një kafe dhe të bisedojmë për të."

Nëse shoku juaj po kalon një ndarje, ju mund të dëshironi t'i ofroni të shkoni për një kafe dhe të bisedoni për të. Kjo mund të jetë një mënyrë e mirë për të treguar mbështetjen tuaj dhe për të dëgjuar atë që shoku juaj ka për të thënë. Ju gjithashtu mund të dëshironi të ofroni disa këshilla ose fjalë inkurajuese nëse mendoni se do të ishte e dobishme.

Shiko gjithashtu: Krahët e palosur në gjuhën e trupit (Çfarë do të thotë krahët e kryqëzuar?)

"Unë jam këtu për ju".

Unë jam këtu për ju. Unë do të jem aty për ju në çdo hap të rrugës. Ju nuk jeni vetëm në këtë, dhe unë do të jem aty për t'ju mbështetur në çdo hap të rrugës. Ashtu si rreshtat e mësipërm është një mënyrë tjetër për të thënë se do t'i ndihmoni ata pa marrë parasysh sa kohë duhet.

Në vijim do të hedhim një vështrim në disa nga pyetjet më të zakonshmepyetje.

10 gjëra që nuk duhen thënë dikujt që po kalon një ndarje.

"Ka shumë peshq në det"

Kjo frazë minimizon rëndësinë e marrëdhënies dhe nënkupton që personi duhet të jetë lehtësisht në gjendje të gjejë dikë të ri, gjë që së shpejti mund të jetë e dëmshme gjatë një kohe kur do të jeni më të dobët. 5>

Kjo deklaratë hedh poshtë ndjenjat e individit dhe supozon se ata shpejt do të vazhdojnë përpara, duke minuar thellësinë e emocioneve të tyre dhe procesin e pikëllimit.

"Kurrë nuk më kanë pëlqyer gjithsesi"

Të shprehësh mospëlqimin tënd për ish-partnerin mund të duket si jombështetës dhe i pandjeshëm <4 mund të ndiheshe një person i pandjeshëm, sepse nuk e gjykove. të mos kesh fëmijë së bashku"

Krahasimi i situatës së tyre me një situatë potencialisht më të keqe nuk ofron ngushëllim dhe mund të shpërfillë dhimbjen e tyre aktuale.

"Ndoshta ishe shumë i mirë për ta"

Kjo mund të duket si një kompliment, por pa dashje mund t'i vendosë fajin personit që po e dinte më mirë se ai po ndahej:

Ngjashëm me pikën e mëparshme, kjo deklaratë mund të perceptohet si patronizuese dhe mund të krijojë ndjenja faji ose përgjegjësie për ndarjen.

"Gjithçka ndodh për një arsye"

Kjo klishe mund të duket si josimpatikedhe e rëndomtë, duke hedhur poshtë emocionet komplekse të përfshira në ndarje dhe duke sugjeruar që personi thjesht duhet ta pranojë atë.

"Duhet ta kishit parë atë që po vinte"

Fajësimi i personit për mosparashikimin e ndarjes është i padrejtë dhe lëndues, pasi nënkupton se ata ishin fajtorë që nuk i njohën shenjat më herët. për të qenë mbështetëse, kjo deklaratë mund të duket si shpërfillëse e dhimbjes së individit dhe mund t'i bëjë ata të ndiejnë sikur emocionet e tyre po banalizohen.

“Thjesht duhet të gjesh dikë të ri”

Inkurajimi i dikujt për të ecur përpara shumë shpejt mund të jetë i pandjeshëm dhe zhvlerësues, pasi minon kohën që mund t'i duhet për t'u shëruar emocionet

<4 frika e tyre për t'u shëruar. Pas një ndarjeje

"Unë jam këtu për ty"

mesazhi i tij e siguron mikun tuaj se ata kanë dikë me të cilin të mbështeten dhe të flasin, duke ofruar mbështetje dhe ndjeshmëri gjatë kohës së tyre të vështirë.

"Merrni gjithë kohën që ju nevojitet për t'u shëruar"

Kjo deklaratë është duke i dhënë një proces të ndryshëm të hidhëruar emocionet e tyre. me ritmin e tyre.

"Ju jeni të fortë dhe do ta kaloni këtë"

Duke ofruar fjalë inkurajuese mund t'i kujtoni mikut tuaj forcën dhe qëndrueshmërinë e tyre të brendshme, duke rritur besimin e tyre gjatë kësaj sfideperioda.

"Është në rregull të ndihesh i trishtuar, i zemëruar ose i hutuar"

Vlerësimi i emocioneve të tyre dhe lënia në dijeni se është normale të përjetosh një sërë ndjenjash mund të ofrojë ngushëllim dhe mirëkuptim.

"Nuk mund ta imagjinoj se çfarë po kaloni, por <3 nuk po e kuptoj plotësisht dhimbjen e tyre"<3 Të jesh i pranishëm dhe të dëgjosh mund të krijojë një hapësirë ​​të sigurt për shokun tënd që të shprehë emocionet e tij.

“Kujtoni cilësitë e shkëlqyera që keni dhe dijeni se meritoni dashurinë”

Ky mesazh mund të ndihmojë në rritjen e vetëvlerësimit të mikut tuaj duke i kujtuar atij vlerën e tij dhe se ai meriton gjithmonë një lumturi, për një natë, kam nevojë për një film>

Ofrimi për të kaluar kohë së bashku dhe për t'u angazhuar në aktivitete mund t'i sigurojë shokut tuaj një pushim shumë të nevojshëm nga mendimet dhe emocionet e tij.

“Mos hezitoni të kontaktoni nëse keni nevojë të shprehni ndjenjat ose dëshironi të flisni”

Inkurajimi i mikut tuaj që të hapet dhe të komunikojë, mund t'i ndihmojë ata të përpunojnë emocionet e tyre dhe të ndihen të durueshëm me veten tuaj <<14> mesazhi përforcon idenë se shërimi kërkon kohë dhe e inkurajon mikun tuaj që të jetë i butë me veten teksa i drejton emocionet e tij.

"Po ju dërgoj një përqafim të madh virtual"

Dërgimi i një mesazhi të lehtë dhe ngushëllues mund tëtregojeni shokun tuaj se kujdeseni dhe po mendoni për të, edhe nëse nuk mund të jeni fizikisht aty për t'i ofruar mbështetje.

Pyetjet e bëra më shpesh

Si ta ndihmoni një mik që po kalon një ndarje?

Nëse shoku juaj po kalon një ndarje, ka mënyra se si mund ta ndihmoni atë. Së pari, bëjini të ditur se jeni aty për ta dhe tregoni mbështetjen tuaj. Ndihmojini ata të gjejnë një terapist ose këshilltar për të folur nëse kanë nevojë për dikë që të flasin jashtë miqve dhe familjes së tyre. Ndihmoni mikun tuaj të gjejë mënyra të shëndetshme për të përballuar përfundimin e marrëdhënies dhe procesin e shërimit. Kjo mund të përfshijë ushtrime, ditar ose bisedë me një terapist. Bëjini ata të kuptojnë se ju jeni aty për ta dhe do t'i ndihmoni në çfarëdo mënyre që mundeni.

Si ta ngushëlloj shokun tim pas një ndarje?

Ju mund t'i ngushëlloni duke qenë një dëgjues i mirë, duke i bërë të ditur se jeni aty për ta dhe duke i ndihmuar të shohin aspektet pozitive të jetës së tyre. Ju gjithashtu mund të ofroni mbështetje praktike, si p.sh. t'i ndihmoni ata të ecin përpara emocionalisht dhe praktikisht.

Si mund ta mbështes më mirë mikun tim pas një ndarjeje?

Të ofroj një vesh të dëgjojë, të vërtetojë emocionet e tyre dhe t'i kujtoj pikat e forta. Jini të durueshëm dhe mirëkuptues, duke u dhënë atyre hapësirë ​​për t'u shëruar me ritmin e tyre. Ofroni të kaloni kohë së bashku dhe të përfshiheni në aktivitete që mund të shpërqendrojnë.

Sa kohë duhet t'i lë hapësirë ​​shokut timpas një ndarje?

Nuk ka një afat kohor specifik, pasi shërimi varet nga individi. Kontrollojini ata herë pas here dhe tregojini të dinë se jeni atje për mbështetje, por kini respekt për nevojën e tyre për hapësirë ​​dhe kohë për të përpunuar emocionet e tyre.

A duhet të sjell në bisedë ish-partnerin e tyre?

Më mirë të lini mikun tuaj të marrë drejtimin për të diskutuar me ish-partnerin e tyre. Nëse ata duan të flasin për këtë, jini mbështetës dhe dëgjoni pa gjykuar ose ofruar këshilla të pakërkuara.

Po sikur shoku im të fillojë të fajësojë veten për ndarjen?

Kujtojini mikut tuaj se marrëdhëniet janë komplekse dhe nuk është produktive të fajësoni vetëm veten. Nxitini ata të përqëndrohen në shërimin dhe të mësojnë nga përvoja

Shoku im po mendon të ribashkohet me ish-in e tyre. Çfarë duhet të bëj?

Si mik, është e rëndësishme të ofrosh mbështetje dhe të mos jesh paragjykues. Ndani shqetësimet tuaja nëse keni ndonjë, por në fund respektoni vendimin e tyre dhe jini pranë tyre pavarësisht nga rezultati.

Si mund ta ndihmoj mikun tim të rifitojë vetëvlerësimin e tij pas një ndarjeje?

Kujtojini mikut tuaj cilësitë dhe arritjet e tij pozitive. Inkurajojini ata të angazhohen në aktivitete që u pëlqejnë dhe të kalojnë kohë me miq të tjerë mbështetës dhe anëtarë të familjes.

Shiko gjithashtu: I dërgova mesazh ish-it tim Gëzuar ditëlindjen dhe nuk u përgjigj.

A duhet ta inkurajoj shokun tim që të fillojë të takohet sërish?

Është e rëndësishme ta lini mikun tuaj të vendosë se kurata janë gati të fillojnë sërish takimet. Inkurajojini ata të marrin kohën e tyre dhe të shërohen përpara se të hidhen në një marrëdhënie tjetër.

Po sikur shoku im duket se është i mbërthyer në një cikël trishtimi dhe nuk mund të vazhdojë përpara?

Nëse vëreni se shoku juaj po lufton për të përballuar emocionet e tij, sugjerojini të marrin në konsideratë të kërkojnë ndihmë profesionale, si një terapist ose këshilltar, për t'i ndihmuar në përpunimin e ndjenjave të tyre dhe për të ecur përpara.

Si t'i trajtoj emocionet e mia ndërkohë që e mbështes mikun tim gjatë ndarjes?

Mos harroni të praktikoni kujdesin për veten dhe të vendosni kufij për të mbrojtur mirëqenien tuaj. Është thelbësore të ruash një ekuilibër midis të qenit mbështetës dhe të mos pushtohesh nga emocionet e mikut tënd.

A është e përshtatshme të ndaj përvojat e mia të ndarjes me mikun tim?

Ndarja e përvojave tuaja mund të jetë e dobishme për t'i treguar shokut tuaj se nuk është vetëm. Megjithatë, kini kujdes që të mos e bëni bisedën për ju ose të krahasoni situatën tuaj drejtpërdrejt me të tyren. Ofroni përvojat tuaja si burim ndjeshmërie dhe mirëkuptimi.

Mendimet përfundimtare

Të kalosh përmes një ndarjeje mund të jetë një përvojë sfiduese dhe emocionale. Si mik, është thelbësore të ofroni mbështetje dhe ta ndihmoni mikun tuaj të lundrojë në procesin e shërimit pas ndarjes. Kur ofroni ngushëllim, merrni parasysh dërgimin e teksteve që tregojnë ndjeshmëri, vërtetojnë emocionet e tyre dhe u kujtojnë atyre
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.