Çfarë u bën atyre ndërprerja e të gjitha kontakteve me një narcisist?

Çfarë u bën atyre ndërprerja e të gjitha kontakteve me një narcisist?
Elmer Harper

Të ndërpritet çdo kontakt me një narcisist do të jetë e vështirë për t'u bërë, por do ia vlen. Kjo është mënyra e vetme që ju mund t'i largoni ata përgjithmonë nga jeta juaj. Ky është mjeti dhe taktika më e fuqishme që keni në dispozicion.

Mund të jetë e vështirë të ndërpritet kontakti me një narcisist. Ndonjëherë ata mund të jenë dikush që është i rëndësishëm në jetën tuaj, si një bashkëpunëtor ose mik.

Ju mund të keni provuar t'i lini vetëm dhe të keni shpresuar se ata do të vijnë më në fund, por nuk ndodhi kurrë. Në këtë artikull do të shikojmë 6 gjëra që ndërpresin çdo kontakt me një narcisist.

Çfarë ndodh kur ndaloni së reaguari ndaj një narcisisti?

Përgjigja më e zakonshme ndaj abuzimit narcisist është të vazhdosh të reagosh. Kjo ndonjëherë ndodh sepse viktima kujdeset vërtet për narcisin ose sepse është manipuluar duke menduar se narcisi kujdeset për të.

Megjithatë, vjen një moment ku është e nevojshme të ndalosh së reaguari. Kjo mund të jetë e vështirë, por është e rëndësishme për shëndetin mendor dhe emocional të viktimës.

Shiko gjithashtu: Çfarë është kodimi në komunikim? (Kuptimi i modelit të kodimit/dekodimit)

Kur viktima ndalon së reaguari, narcisti detyrohet të përballet me sjelljen e tij. Kjo shpesh çon që narcisi të zemërohet ose të bëhet agresiv. Në disa raste, kjo mund të çojë edhe në atë që narcisisti ta lë viktimën vetëm. Këtu janë gjashtë gjërat që i ndodhin një narcisisti kur ndërpritet çdo kontakt me të.

Gjashtë gjëra që i ndodhin një narcisistiPas asnjë kontakti.

Nuk është kurrë argëtuese dhe nuk është kurrë e mrekullueshme kur një narcisist provon çdo truk në libër për t'ju thyer që të reagoni ose të flisni me ta. Është e rëndësishme që ju të mos bëni kontakte me ta për të thyer atë cikël kontrolli mbi ju.

Taktikat që një narcisist do të përdorë për të fituar sërish kontrollin mbi ju.

1 . Përsëritni taktikat e vjetra.

Një narcisist do të kthehet në parazgjedhje dhe do të kthehet në atë që funksionoi për të më parë, duke e testuar këtë tek ju për të parë nëse mund t'ju bëjë të reagoni emocionalisht. Kjo është faza e parë e kontaktit ku ata ju magjepsin duke menduar se janë një person i mirë.

Ju mund të keni një natyrë të sjellshme dhe të kujdesshme, mos u mashtroni nga kjo taktikë. Është gjëja e parë që një narcisist do të përpiqet të bëjë për t'ju rifituar dhe për të filluar procesin nga e para.

2. Intensifikoni presionin.

Nëse raundi i parë i ndryshimit të taktikave nuk funksionon, ata do të intensifikojnë taktikat e tyre ndaj jush, të quajtur ndonjëherë bombardim dashurie. Ata janë kudo ku shkoni, duke folur me të gjithë miqtë dhe anëtarët e familjes tuaj dhe duke u paraqitur pas punës. Ata do t'ju telefonojnë gjatë gjithë kohës, do t'ju dërgojnë qindra mesazhe dhe do të lënë mesazhe me miqtë, ata gjithashtu mund t'ju blejnë lule dhe dhurata për t'ju rifituar.

Kjo mund të kthehet gjithashtu në kokë duke u kthyer në të qenit agresiv ndaj jush, duke lënë mesazhe të këqija, duke u paraqitur vonë natën ose duke parkuar jashtë shtëpisë tuaj.

Të gjitha sa më sipër janë njëmënyrë për të provuar dhe për t'ju bërë të hiqni dorë duke ju lodhur në vend që t'i luftoni ata.

Dëshiroj që ju të mbani mend se sado që ata përpiqen t'ju fitojnë ose presioni që ju bëjnë, është thjesht një taktikë dhe së shpejti do të kalojë.

3. Trekëndëshi.

Një narcisist do të bëjë gjithçka për të rritur besueshmërinë dhe vlefshmërinë e këndvështrimit të tij, ai do të përpiqet t'ju bëjë të dukeni si personi i çmendur

Kjo është arsyeja pse njerëzit që janë viktima të narcisizmit Abuzimit priren t'u thuhet se reagimet e tyre ndaj abuzimit janë të paarsyeshme dhe se ata duhet të ekzaminojnë veten. Është një mënyrë që abuzuesi të largojë vëmendjen nga ajo që po bën, një taktikë e quajtur 'ndriçim me gaz'.

4. Zemërimi.

Pasi ata kanë provuar taktikat e mësipërme ose disa taktika të tjera dhe kanë kuptuar se asgjë nuk po funksionon për ta, hapi tjetër për një narcisist është zemërimi. Kjo ndodh sepse ju i keni nxitur dhe ata nuk dinë çfarë të bëjnë më pas.

Një narcisist mund të përpiqet t'ju tregojë se doni të bëni ose si të silleni ndaj tyre dhe çfarë duan.

Të jesh narcisist është shumë si të jesh në një betejë të pafundme. Nëse keni qenë në agresionin e tyre, ju e dini se nuk është argëtuese dhe mund të jetë rraskapitëse. Por mos hiqni dorë nga rregulli juaj i mungesës së kontaktit.

Përfundimisht, narcisistët do të tregojnë ngjyrat e tyre të vërteta. Ata do të fillojnë të bëjnë gabime që zbulojnë karakterin e tyre të vërtetë në botë – ashtu sitë kanë bërë gjatë gjithë kohës. Kur kjo të ndodhë, dije se je në rrugën e duhur.

Mos u dorëzo; Narcizistët zakonisht janë më të këqijtë kur janë gati të dorëzohen.

5. Implosion Narcissist.

Ju e dini se pothuajse ka mbaruar kur jeni dëshmitar i një shpërthimi narcisist. Një shpërthim narcisist po shembet me dhunë nga brenda. Ata do të vetëshkatërrohen duke u përpjekur t'i japin kuptim botës. Kjo do të ndodhë në kokën e tyre, por edhe në mjedisin rreth tyre, ku do të bëjnë gjithçka për të tërhequr vëmendjen, mirë apo keq.

6. Gjeni një person të ri.

Kur një narcisist gjen një burim tjetër fuqie ose emocionesh, ju e dini se më në fund ka mbaruar. Një narcisist përfundimisht do të heqë dorë sepse ata kanë nevojë për një furnizim të ri për t'u ushqyer. Ata do të kenë kuptuar se viktima e tyre e mëparshme nuk po furnizon më nivelet e vjetra të furnizimit dhe ka vazhduar.

Pyetje dhe përgjigje.

Cilat janë përfitimet e ndalimit të reagimit ndaj një narcisisti?

Ka një sërë përfitimesh për të ndaluar reagimin ndaj një narcisisti. Një përfitim është se mund të ndihmojë në uljen e sasisë së dramës në jetën tuaj. Një përfitim tjetër është se mund t'ju ndihmojë të ruani mendjen tuaj të shëndoshë dhe mirëqenien emocionale. Për më tepër, mund t'ju ndihmojë të mbroni veten nga dëmtimet e mëtejshme emocionale dhe/ose fizike.

Cilat janë sfidat me të cilat mund të përballeni kur përpiqeni të ndaloni reagimin ndaj një narcisisti?

Narcisistët janë ekspertë në manipulimin e njerëzve dhe për t'i bërë ata të reagojnë ndaj tyre. Ata mund të përdorin një sërë taktikash, të tilla si rënia e fajit, luajtja e viktimës ose karremi i zemërimit, për t'ju bërë të reagoni ndaj tyre. Mund të jetë e vështirë për të thyer këtë model të reagimit ndaj një narcisisti, por është e mundur. Disa këshilla se si të ndaloni reagimin ndaj një narcisisti përfshijnë:

  • Identifikimin e taktikave të narcisistit dhe të mësuarit për t'i njohur ato.
  • Vendosja e kufijve me narcisistin dhe mbajtja e tyre përgjegjëse për sjelljen e tyre.
  • Përqendrimi në nevojat dhe dëshirat tuaja, në vend që të reagoni ndaj narcisistit.
  • Shkëputja nga narcisisti duke kufizuar.

Si mund ta dalloni nëse a po ndaloni me sukses reagimin ndaj një narcisisti?

E vetmja mënyrë për t'u siguruar që po ndaloni me sukses reagimin ndaj një narcisisti është të mos ndërveproni më me të. Nëse e gjeni veten duke u mërzitur ose duke u mbrojtur në përgjigje të diçkaje që ata kanë thënë ose bërë, kjo do të thotë se jeni ende duke reaguar ndaj tyre.

Cilat janë disa strategji për të ndaluar reagimin ndaj një narcisisti?

Nuk ka asnjë përgjigje të vetme për këtë pyetje, pasi mënyra më e mirë për t'u marrë me një narcisist mund të ndryshojë në varësi të situatës individuale. Megjithatë, disa strategji të sugjeruara për menaxhimin ose ndalimin e reagimeve ndaj një narcisisti përfshijnë:

  • Identifikimin dhe njohjen personaleshkaktuesit dhe duke punuar për të shmangur ose për të zbutur situatat që mund t'i shkaktojnë ato.
  • Vendosja dhe mbajtja e kufijve të qartë me narcisistin dhe të qenit i sigurt në komunikimin e këtyre kufijve me ta.
  • Praktikimi i vetes kujdes, duke përfshirë gjetjen e kohës për veten dhe interesat tuaja jashtë marrëdhënies me narcisin.
  • Kërkimi i mbështetjes nga miqtë ose anëtarët e familjes së besuar, ose ndihmë profesionale nga një terapist ose këshilltar.

Përmbledhje

Çfarë i bën atyre ndërprerja e çdo kontakti me një narcisist, do t'i çmendë ata dhe përfundimisht do t'ju lënë vetëm nëse keni strategjinë e duhur. Çelësi për të ndërprerë çdo kontakt me një narcisist është ta bëni atë gradualisht. Ju nuk dëshironi të shkaktoni një skenë dhe t'i bëni ata të vijnë pas jush për hakmarrje.

Nëse ju ka pëlqyer të lexoni këtë artikull mbi sjelljen narcisiste, shikoni të ngjashme këtu.

Shiko gjithashtu: Interpretimi i dorës mbi gojë (Një udhëzues i plotë)Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.