Si të ndaloni së kontrolluari telefonin tuaj për mesazhe (të ju ndihmojë të ndaloni së kontrolluari me detyrim telefonin tim)

Si të ndaloni së kontrolluari telefonin tuaj për mesazhe (të ju ndihmojë të ndaloni së kontrolluari me detyrim telefonin tim)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

A e gjeni shpesh veten duke parë telefonin tuaj kur ju merrni një mesazh me tekst dhe po ju harxhon energjinë? Nëse po, ju keni ardhur në vendin ideal për të gjetur një zgjidhje dhe për t'i dhënë fund kontrollit të mesazhit tuaj me tekst.

Si të ndaloni së kontrolluari telefonin tuaj për tekste Kontrollimi i telefonit tuaj për mesazhe me tekst mund të jetë një zakon i varur që mund t'ju largojë lehtësisht nga detyrat tuaja të përditshme. Për të ndihmuar në thyerjen e këtij zakoni, filloni duke vendosur orare specifike gjatë ditës për të kontrolluar telefonin tuaj për mesazhe, kjo tingëllon e thjeshtë në praktikë, por një gjë që shumica e njerëzve nuk e kuptojnë vetë.

Duhet të çaktivizoni njoftimet dhe ta vendosni telefonin në modalitetin e heshtur ose të dridhjes për të shmangur shpërqendrimin nga mesazhet hyrëse gjatë ditës. Nëse është e nevojshme, mund të fshini gjithashtu disa aplikacione ose të bllokoni kontakte të caktuara për të reduktuar tundimin për të kontrolluar shumë shpesh telefonin tuaj (ka aplikacione që ju ndihmojnë me këtë kontrolloni ato më poshtë)

Me këta hapa të thjeshtë, së shpejti do të jeni në gjendje të hiqni dorë nga ky zakon i pashëndetshëm dhe të qëndroni të përqendruar në detyra më të rëndësishme gjatë gjithë ditës.

Cilat janë më të zakonshmet që ju nxisin të kontrolloni telefonin tim? telefoni për mesazhe është kur e dëgjoj të dridhet ose të lëshojë një tingull. Edhe nëse jam në një takim, në punë ose i zënë duke bërë diçka tjetër, nuk mund të mos jem kurioz se kush mund të më ketë dërguar një mesazh. Këta quhen shkas që ndezinendorfinat në trurin tuaj janë kimikatet me ndjenjë të mirë që krijojnë zakone.

Mund të provoni disa nga sa vijon për të ngadalësuar procesin e moskontrollit të telefonit tuaj.

 • Merrni pak kohë për të reflektuar se çfarë ju shtyn të kontrolloni telefonin tuaj për mesazhe.
 • A është mërzitje? Ankthi? Një tingull specifik njoftimi?
 • Të kuptuarit e nxitësve mund t'ju ndihmojë të gjeni mënyra për të hequr qafe zakonin.

Pasi të keni kuptuar se çfarë nxitësi mund ta hiqni atë nga jeta juaj ose ta ngadalësoni atë duke përdorur një lloj aplikacioni.

Cilat aplikacione mund të ndihmojnë me thyerjen e zakonit>

mund t'ju ndihmojë të zvogëloni sasinë e kohës për të kontrolluar telefonin tim disa herë? ndalo së shikuari sa herë që tingëllon ose dridhet me një njoftim. Këtu janë disa shembuj:

Shiko gjithashtu: Fjalë dashurie që fillojnë me D
 1. Aplikacioni One Sec për të ndihmuar veten të qëndroni larg aplikacioneve të mediave sociale është ta detyroni veten të bëni pauzë dhe të merrni frymë thellë përpara se t'i hapni ato. Kjo teknikë e drejtpërdrejtë mund të jetë çuditërisht efektive në reduktimin e prirjes për shpërqendrim.
 2. Liria: Ky aplikacion ju lejon të bllokoni aplikacionet dhe faqet e internetit që shpërqendrojnë vëmendjen në telefonin tuaj dhe të vendosni kufij në përdorimin e përditshëm të telefonit tuaj.
 3. Pylli: Me këtë aplikacion, ju mund të mbillni pemë virtuale dhe të ndërtoni një "pyll" duke mos përdorur telefonin tuaj për një periudhë të caktuar kohe. Nëse e përdorni telefonin tuaj përpara se kohëmatësi të mbarojë, pema juaj do ta bëjë këtë"die."
 4. Flipd: Ky aplikacion ju lejon të mbyllni veten nga aplikacionet dhe faqet e internetit që shpërqendrojnë vëmendjen për një periudhë të caktuar kohe. Ai gjithashtu ka një veçori të quajtur "Modaliteti i qetë", i cili mbyll të gjitha njoftimet dhe telefonatat për një periudhë të caktuar kohore.
 5. Jashtë kohë: Ky aplikacion ju ndihmon të shkëputeni nga telefoni juaj duke bllokuar aplikacionet dhe njoftimet që shpërqendrojnë dhe duke ju lejuar të personalizoni përdorimin e telefonit sipas nevojave tuaja. Ai ka gjithashtu një veçori që të lejon të caktosh kufij në përdorimin e përditshëm të telefonit.

Si mund të vendosësh kufij në përdorimin e telefonit?

Vendosja e kufijve në përdorimin e telefonit mund të jetë një sfidë, veçanërisht nëse e përdor pajisjen për punë, shkollë ose aktivitete të tjera të rëndësishme.

Për të filluar, vendos një kufi ditor për veten dhe respekto atë. Ju gjithashtu mund të çaktivizoni njoftimet nga disa aplikacione (shih më lart) që ju shpërqendrojnë ose e bëjnë të vështirë përqendrimin. Nëse po e përdorni telefonin për punë ose shkollë, mbajeni në një dhomë tjetër në mënyrë që të mund të përqendroheni në detyrën në fjalë, pa u shpërqendruar nga telefonatat ose mesazhet hyrëse.

 • Merrni parasysh të vendosni kufizime se kur dhe sa shpesh e kontrolloni telefonin tuaj për mesazhe me tekst.
 • Mund të dëshironi të çaktivizoni njoftimet gjatë periudhave të caktuara të ditës ose të caktoni "periudha të caktuara për mediat e telefonit"

  88e. , pasi kjo shpesh mund të çojë në lëvizje dhe krahasim joproduktiv me të tjerët. Së fundi,kufizoni ekspozimin ndaj dritës blu para gjumit duke ulur ndriçimin e ekranit dhe duke e kaluar pajisjen tuaj në modalitetin e natës. Duke vendosur këto kufij tani, do të jeni në gjendje të qëndroni të përqendruar dhe produktivë ndërsa e përdorni telefonin tuaj me më shumë përgjegjësi.

  Cilat janë efektet negative të kontrollit të vazhdueshëm të telefonit tuaj për mesazhe me tekst?

  Efektet negative të kontrollit të vazhdueshëm të telefonit tuaj për mesazhe me tekst mund të jenë të gjera.

  Studimet kanë treguar se stresi i tepërt mund të çojë gjithmonë në përdorimin e telefonit celular. njoftimet. Shpesh çon në mungesë përqendrimi, pasi vëmendja jonë po zhvendoset vazhdimisht përpara dhe mbrapa midis telefonit dhe detyrave të tjera në dorë. Duke u përfshirë në këtë sjellje çdo pak minuta ose më shumë, ne humbasim momente të rëndësishme në jetën tonë që mund të ishin shijuar nëse do t'i kishim lënë telefonat tanë.

  • Ky zakon mund të ketë efekte negative në vëmendjen, produktivitetin dhe mirëqenien tuaj të përgjithshme.

  Kërkimet kanë sugjeruar gjithashtu se mund të ketë efekte negative në ciklin tonë të gjumit, pasi drita blu mund të ndërhyjë me prodhimin e dritës së blusë nga drita e kaltër. Kontrollimi i vazhdueshëm i telefonit tuaj për mesazhe me mesazhe mund të ketë pasoja të dëmshme si në shëndetin tonë mendor ashtu edhe në atë fizik.

  Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit të një burri që nuk është i interesuar (shenja delikate)

  Si mund të kërkoni mbështetje për të hequr qafe zakonin?

  Të heqësh çdo zakon mund të jetë e vështirë dhe kërkimi i mbështetjes nga të tjerët mund të ndihmojë në realizimin e procesitmë lehtë.

  Miqtë, familja dhe njerëzit e tjerë të besuar në jetën tuaj janë burime të shkëlqyera mbështetjeje pasi mund t'ju japin inkurajim dhe llogaridhënie. Ju gjithashtu mund të mendoni të bashkoheni në një grup mbështetës ose të vizitoni një terapist nëse mendoni se keni nevojë për ndihmë shtesë.

  Duke kërkuar mbështetjen e nevojshme, do ta bëjë më të lehtë për ju arritjen e qëllimeve tuaja dhe për të hequr qafe zakonin me sukses.

  Mendimet përfundimtare

  Ka shumë arsye pse keni zhvilluar këtë zakon të kontrollimit të celularit tuaj për të kontrolluar celularin tuaj për një mesazh me tekst, por<<. duke e vënë telefonin poshtë ose jashtë mundësive për disa orë ose duke përdorur veçori të integruara të smartfonit, si koha para ekranit në iPhone ose mirëqenia dixhitale në një telefon android.

  Shpresojmë që të keni gjetur përgjigjen e pyetjeve tuaja në këtë postim, ju gjithashtu mund të dëshironi të shikoni Pse njerëzit i injorojnë tekstet (Zbuloni arsyen e vërtetë)
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.