Gjuha e trupit fajtor (do t'ju tregojë të vërtetën)

Gjuha e trupit fajtor (do t'ju tregojë të vërtetën)
Elmer Harper

Gjuha e trupit është një formë e komunikimit joverbal. Është shprehja e emocioneve përmes gjesteve fizike. Mund të jetë ose i vetëdijshëm ose i pavetëdijshëm. Gjuha e trupit mund të kuptohet nga njerëzit që e lexojnë atë, por jo gjithmonë me vetëdije.

Gjuha e trupit të një personi thotë shumë për të, dhe kur dikush shpreh fajin në gjuhën e tij të trupit mund të jetë e vështirë të humbasë sepse ka shumë sinjale që po lëshohen gjatë procesit. Këto sinjale ndryshojnë nga personi në person, por këtu janë disa të zakonshme për shenjat e fajit në gjuhën e trupit të dikujt.

  • Kryqëzimi i krahëve.
  • Fërkimi i duarve me njëri-tjetrin
  • Varja e kokës
  • Mos vendosja e kontaktit të drejtpërdrejtë me sy
  • Më lart pastaj toni normal në zë
  • Këmbët drejtohen larg jush ose drejt një daljeje.
  • Ndryshimi i frymëmarrjes.
  • Rrisni shkallën e pulsit.
  • Tërheqja e rrobave për të ajrosur

Ne duhet të marrim parasysh kur lexojmë dikë joverbalin e mësipërm sugjerimet mund të lidhen me shqyrtimin ose presionin nën të cilin po i bëni pasi ndihen të parehatshëm.

Për të marrë një lexim të saktë të gjuhës së trupit të dikujt, së pari duhet të lexoni bazën e tyre, më pas të merrni parasysh kontekstin e bisedën dhe mjedisin. Kur lexoni shenjat joverbale të dikujt, nuk ka absolute. Një pjesë e gjuhës së trupit mund të ndryshojë ose të ndryshojë, pornuk mund të na japë përgjigje. Për të bërë një vlerësim të saktë të një situate të caktuar, është e nevojshme të merren parasysh më shumë se një aspekt i saj. Ju lutemi rishikoni artikullin tonë mbi leximin e njerëzve dhe mënyrën se si t'i jepni bazë dikujt përpara se të bëni ndonjë supozim për situatën në të cilën ndodheni.

Kryqëzimi i krahëve

Në varësi të kontekstit të situatës, kryqëzimi i krahëve mund të shihet si një gjest mbrojtës ose mbrojtës. Kur shihni krahët e kryqëzuar mbi gjoks, i njohur ndonjëherë si vetëpërqafimi, ky person në mënyrë të pandërgjegjshme po përpiqet të mbrojë gjoksin dhe barkun e tij. Kjo është zakonisht sepse ata ndihen të kërcënuar ose të pasigurt.

Nëse shohim krahët duke kryqëzuar, duhet të marrim parasysh atë që po ndodh. A shihni ndonjë tension në krahë, tension në fytyrë ose në tempuj, a janë ato duke u lëkundur nga njëra anë në tjetrën dhe po bëhen më të stresuar? A mund të shihni më shumë sesa thjesht të kryqëzoni krahët? Gjithmonë mbani mend të mbani sytë hapur kur analizoni gjuhën e trupit.

Fërkimi i dorës së bashku

Kur iu përgjigjeni një pyetjeje, kushtojini vëmendje njerëzve që përdorin gjeste qetësuese si fërkimi i duarve së bashku, kjo do të thotë se ata po e qetësojnë veten kur qetësohen duke fërkuar vizualisht duart si përgjigjen vizualisht për t'i përdorur ato<1 më pak vetëbesim.

Fërkimi i duarve së bashku mund të nënkuptojë një më të lartëshkalla e shqetësimit, dyshimit ose stresit. Niveli i stresit reflektohet në atë se sa fort i kapni duart. Njollat ​​në lëkurë, të cilat janë ose të kuqe ose të bardha, tregojnë një nivel të lartë stresi.

Varja e kokës

Të gjithë kemi qenë atje si të vegjël kur duhet t'i kërkojmë falje një prindi ose dikujt tjetër që e konsiderojmë të rëndësishëm për ne. Do të jepnim kokën me turp kur hynim në dhomë ose kur ata hynin. Këtu nuk ka dallim; gjuha jonë e trupit nuk ndryshon ndërsa plakemi. Përkulja e kokës përpara dhe shikimi poshtë në dysheme mund të tregojë turp ose faj. Kushtojini vëmendje kësaj gjuhe të trupit.

Mendoni me veten se çfarë tjetër vë re tek ata? Për çfarë duhet të ndihen fajtorë? Mos harroni se konteksti gjithashtu luan një rol në këtë, kështu që ju duhet ta merrni parasysh atë. Mos harroni se nuk ka absolute në gjuhën e trupit.

Mosbërja e kontaktit të drejtpërdrejtë me sy

Shmangia e kontaktit me sy është një sinjal i fortë se ata po fshehin diçka. Në këtë rast, është e mundur që ata të kenë një konflikt të brendshëm dhe të mos duan të flasin drejtpërdrejt me ju, pasi kanë frikë se mund të derdhin fasulet në një temë të ndjeshme. Duke thënë se, si më sipër, ne duhet të lexojmë saktë gjuhën e trupit në mënyrë që të kuptojmë vërtetë atë që po ndodh me ta.

Toni më i lartë se normal në zë

Zëri i zërit ose ndryshimi i tonit është i mirëshenjë që personi ndihet i pakëndshëm në momentin kur i bëhet një pyetje. Kini parasysh zërin e tyre kur bëni një pyetje normale për jetën e tyre dhe nëse vëreni ndryshimin, atëherë kjo është një pikë e mirë e të dhënave. Ju duhet të mbani një shënim të të gjitha pikave të të dhënave në mënyrë që të merrni një lexim të vërtetë.

Këmbët që tregojnë larg jush ose drejt një daljeje

Një nga të dhënat më të mira në gjuhën e trupit janë këmbët. Ne kurrë nuk jemi të vetëdijshëm për rëndësinë e këmbëve tona ndërsa komunikojmë, kështu që është një veprim nënndërgjegjeshëm. Nëse këmbët e dikujt janë të drejtuara në një drejtim ose në një tjetër, atëherë ju e dini se ata duan të shkojnë në atë mënyrë. Nëse shihni se këmbët zhvendosen drejt një daljeje, do të thotë se janë gati të shkojnë sa më shpejt që të jetë e mundur.

Mënyra më e mirë për ta vëzhguar këtë është duke qëndruar në një grup dhe duke mbajtur shënim bisedën e grupit. Përpiquni t'i afroheni grupit dhe të vëzhgoni këmbët e tyre.

Ndryshimi i frymëmarrjes

Ndryshimet në modelin e frymëmarrjes janë shpesh një shenjë stresi, trishtimi, zemërimi ose shqetësimi. Konteksti është shumë i rëndësishëm kur merret parasysh kjo sjellje, duke përfshirë moshën, sforcimin fizik të kohëve të fundit, ankthin apo edhe një atak në zemër.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur një djalë shmang kontaktin me sy? (Gjuha e trupit)

Frymëmarrja e shpejtë dhe e cekët është shpesh një tregues i frikës ose ankthit. Shikoni shpejtësinë dhe thellësinë e frymëmarrjes së dikujt për të përcaktuar nëse është apo jo në ankth. Fryma ose gulçimi tregon stres të rëndë.

Kini parasysh se si merrni frymë kur jenisë pari takoni ato dhe shikoni nëse ajo zhvendoset. Mbledhja e pikave të të dhënave të ndryshimeve në sjellje është e rëndësishme përpara se të arrijmë në përfundimin e ndonjë gjuhe trupore fajtore.

Rritja e shkallës së pulsimit

Një normë normale pulsimi është diku midis nëntë dhe njëzet herë në minutë. Të vëresh një shpejtësi të shpejtë të pulsimit në një hapësirë ​​të shkurtër kohe është një tregues i fortë i stresit ose ankthit. Ky është një burim i mirë i të dhënave, pasi personi me të cilin po zhvilloni bisedën nuk do ta vërejë shkallën e pulsimit. Është pothuajse e pamundur të kontrollohet. Nëse mund të numëroni shkallën e pulsimit të tyre përpara se të filloni një bisedë, atëherë pasi të keni të dhënat, mund t'i analizoni ato gjatë çdo diskutimi. Ne kemi shkruar një blog me temën e shpejtësisë së pulsimit që mund ta shikoni këtu.

Tërheqja e rrobave për të ajrosur

A keni dëgjuar ndonjëherë shprehjen "e nxehtë nën jakë”? Kjo është pikërisht ajo që do të thotë - personi ndihet i stresuar ose i pakëndshëm në këtë moment dhe duhet të ajroset duke tërhequr pjesën e përparme të një këmishe ose një veshjeje për të lejuar ajrin e ftohtë të hyjë për të ftohur trupin.

Pavarësisht nëse mbahet larg nga qafa për një kohë të shkurtër ose tërhiqet vazhdimisht, kjo sjellje është një qetësuese e stresit po aq sa edhe shumica e sjelljeve të ventilimit.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur një djalë ngre një vetull?

Është një tregues i mirë se diçka mund të mos jetë në rregull. Kur njerëzit janë në një mjedis të nxehtë, veprimet si ajrimi mund të shoqërohen thjesht me nxehtësinë dhe jo me stresin.

Por mbani mend sekur ndihemi të stresuar, trupi ynë fillon të djersitet dhe ambienti gjithashtu rritet në temperaturë. Kjo ndodh shumë shpejt, gjë që shpjegon pse njerëzit shpesh djersiten kur ndihen të presionuar ose të tensionuar në takime.

Përmbledhje

Ka shumë shenja të gjuhës së trupit që tregojnë se dikush mund të jetë fajtor. Është e rëndësishme të mbani mend se ne duhet të lexojmë çdo sinjal në grupe të dhënash që devijojnë nga baza e personit.

Më sipër janë disa nga sjelljet kryesore joverbale të një personi fajtor. Nëse shihni dy ose tre në një kohë të shkurtër, do ta dini se zona që sapo diskutuat është me interes dhe ndoshta ia vlen të hulumtoni më shumë.

Ashtu si me çdo gjuhë, nuk ka absolute kur bëhet fjalë për gjuhën e trupit. Megjithatë, mund të na japë një tregues të mirë nëse dikush po shfaq shenja faji. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth leximit të gjuhës së trupit, ju rekomandojmë të shikoni postimin tonë në blog këtu. Faleminderit përsëri që gjetët kohë për të mësuar më shumë me ne.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.