Gjuha e trupit në shërbimin ndaj klientit.

Gjuha e trupit në shërbimin ndaj klientit.
Elmer Harper

Siç thuhet, klienti ka gjithmonë të drejtë. Të dish se si të lexosh gjuhën e trupit në shërbimin ndaj klientit është një mënyrë e shkëlqyeshme për të komunikuar me klientët dhe për t'i bërë ata të ndihen rehat.

Të mësosh të lexosh gjuhën e trupit në rolet e shërbimit ndaj klientit mund të të ndihmojë të ndërtosh raporte, të ndërtosh besim, të dëgjosh me një vesh kritik, të japësh mesazhin tënd dhe të kuptosh nëse ka ndonjë kundërshtim pa thënë ndonjëherë klienti një fjalë të vetme. diçka që nuk shkon.

Në varësi të bisedës, mund të adresoni ndryshimin për të ndërtuar një marrëdhënie më harmonike duke thelluar lidhjet dhe duke u siguruar që keni një bazë klientësh që është besnike dhe e përkushtuar sepse i keni bërë ata të ndihen të kuptuar.

Pse gjuha e trupit në shërbimin ndaj klientit është kaq e rëndësishme

Stafi që e kupton rëndësinë e gjuhës së trupit në shërbimin ndaj klientit mund t'ua shpjegojë shumë më mirë rëndësinë e gjuhës së trupit në shërbimin ndaj klientit. Ata gjithashtu mund të deshifrojnë reagimet e klientëve dhe të dinë se si t'i trajtojnë ato më mirë.

Gjuha e trupit na tregon, me vetëdije ose pa vetëdije, se si ndihet personi dhe çfarë duan që ne të dimë për të. Mund të përdoret si një aktiv jo-material në shërbimin ndaj klientit.

A e dini se 60% e të gjithë komunikimit është joverbal? Kjo statistikë vë një theks të madh në rëndësinë e gjuhës së trupit.

Shiko gjithashtu: Si të shmangni të qenit i ngjitur me miqtë (ndaloni së qeni i ngjitur)

Klientishërbimi është gjaku i çdo biznesi. Nëse mund ta bëjmë më të lehtë procesin e hyrjes së klientëve tanë dhe ata na njohin, na pëlqejnë dhe na besojnë, atëherë mësimi i gjuhës së trupit është i rëndësishëm. Ju mund të flisni fjalë për fjalë gjuhën e klientit sapo të filloni të ndërveproni me të.

Arsyeja që është kaq e rëndësishme është se u mundëson njerëzve të bëhen komunikues më të mirë.

Si të kuptuarit e joverbaleve ju ndihmon të jepni mesazhin e saktë

Komunikimi joverbal është një mënyrë e shkëlqyer për të mësuar një person. Ju mund të deshifroni gjuhën e trupit të një personi për të kuptuar emocionet dhe mendimet e tij.

Ka shumë sinjale sociale që mund t'i përdorni nga shenjat joverbale të dikujt, të tilla si mënyra se si buzëqeshin, si ju shikojnë, qëndrimi i tyre, distanca midis tyre dhe shumë më tepër. Këto sugjerime mund t'ju ndihmojnë të jepni mesazhin pa fjalë.

Si të përmirësoni gjuhën e trupit në shërbimin ndaj klientit

Gjuha e trupit është një mjet i fuqishëm kur keni të bëni me klientët. Gjestet, shprehjet e fytyrës dhe qëndrimet mund të ndihmojnë për të përcjellë emocione, ndjeshmëri dhe mirëkuptim. Kjo do të ndihmojë në ndërtimin e raportit midis klientit dhe biznesit.

Gjuha e trupit është thelbësore për të ditur jo vetëm se si ndihet personi tjetër, por edhe se si ndihemi për veten tonë.

Një përmirësim i thjeshtë në gjuhën e trupit tonë është të buzëqeshim më shumë, kjo bën një nga dy gjërat

Herën tjetër kur duhet të kontaktoni njëpërfaqësuesi i shërbimit ndaj klientit, drejtojuni atyre me një buzëqeshje.

Shembuj të shërbimit ndaj klientit me gjuhë të mirë të trupit

Është e rëndësishme të keni gjuhë të mirë trupore kur punoni me klientët. Mund të jetë e vështirë të gjesh ekuilibrin e duhur të entuziazmit, ndjeshmërisë dhe qetësisë kur kemi të bëjmë me shërbimin ndaj klientit.

Këtu janë disa shembuj të shërbimit të shkëlqyer ndaj klientit:

Një përfaqësues i linjës ajrore që nuk zhgënjehet me një klient të zemëruar që është i pakënaqur me vonesat e fluturimeve.

Një këshilltar financiar i cili ofron më shumë informacione për klientët e mundshëm> me huziast te dera ndërsa po mbajnë pallto për ta.

Një banakier vëren telashet përpara se të fillojë dhe informon sigurinë përpara se të përshkallëzohet.

Shiko gjithashtu: Si t'i përgjigjem "Më mungon" (Përgjigja më e mirë)

Një shitës makinash që po kalon opsionet e financimit të makinës dhe vëren kundërshtime

Mund të filloni shpejt të shihni se ku mund të jetë e dobishme të mësoni të lexoni gjuhën e trupit në shërbimin ndaj klientit. Shikoni këtë postim se si të lexoni saktë gjuhën e trupit.

Cilat janë avantazhet për të mësuar gjuhën e trupit

Ka shumë profesionistë për të kuptuar gjuhën e trupit në shërbimin ndaj klientit; mund t'i bëjë njerëzit të ndihen më rehat, të ndihmojë në krijimin e raporteve me klientët dhe madje të ndihmojë në ndërtimin e besimit. Ju do të jeni në gjendje të çoni përpara një bisedë dhe të lidheni më thellë me klientin tuajniveli.

Leximi i gjuhës së trupit ka gjithashtu përfitimet e veta, si shmangia e konfliktit dhe rritja e aftësive tuaja shoqërore duke i kushtuar më shumë vëmendje sinjaleve joverbale që njerëzit japin,

Cilat janë të këqijat e moskuptimit të gjuhës së trupit

Nuk do ta dini kurrë se çfarë po humbisni në gjuhën tuaj të përditshme, nëse mund t'i drejtoni për të lexuar në gjuhën e përditshme. deri te keqkuptimet dhe takimet e sikletshme. Mund të jetë zhgënjyese kur dikush përpiqet të të thotë diçka, por ti nuk e kupton mesazhin që po përpiqet të përcjellë.

Njerëzit mund të mendojnë se po tregohesh i pasjellshëm ose shpërfillës kur në realitet, ata thjesht po përpiqen të komunikojnë diçka të rëndësishme me ty.

Kjo nuk kufizohet vetëm në marrëdhëniet personale, por edhe në ato profesionale. Mund të humbisni shumë gjëra që ndodhin në zyrë nëse gjuha e trupit nuk kuptohet siç duhet.

Këshilla për gjuhën e trupit për shërbimin ndaj klientit

Është e rëndësishme të kuptoni se nuk do të jeni kurrë në gjendje të shkëputni gjuhën e trupit nga gjuha verbale kur ndërveproni me klientët. Mënyra se si kryqëzoni krahët, buzëqeshni ose përdorni gjestet e kokës do të kompensojë gjithçka që thoni. Mund të duket sikur ndërveprimet fizike nuk janë të rëndësishme për të arritur sukses, por këto veprime të vogla mund të krijojnë ose prishin marrëdhëniet tuaja me klientët.

Gjithmonëmirëpritni klientët me një buzëqeshje të vërtetë, buzëqeshni me sytë tuaj (jo gojën tuaj) dhe lëreni të zbehet nga fytyra juaj, nëse klienti vëren një buzëqeshje të rreme, kjo mund të jetë e dëmshme për çdo marrëdhënie.

Pasqyroni gjuhën e trupit të tyre, për shembull, nëse kruan kokën, duhet të kruani kokën disa çaste më pas. Ju nuk keni nevojë të gërvishtni të njëjtën pjesë të kokës që kanë gërvishtur, por duhet ta gërvishtni nga afër.

Përdorni një blic të vetullave kur i vini re për herë të parë. Kjo pranon se i keni parë dhe i keni njohur, kjo është magjia e vërtetë kur bëhet fjalë për ndërtimin e një lidhjeje nënndërgjegjeshëm.

Kthejeni kokën anash kur i dëgjoni, ekspozoni njërin nga veshët tuaj, lërini të kuptojnë se po dëgjoni.

Përdorni gjeste të hapura, të sinqerta të gjuhës së trupit dhe mbajini duart jashtë

gjuhës së nevojshme dhe kur diskutoni diçka më shumë se sa void

Në fund të ditës, ju duhet të ndërtoni raporte dhe mënyra më e mirë për ta bërë këtë është t'i bëni ata rehat dhe t'i lini të ndihen nën kontroll.

Përmbledhje

Gjuha e trupit në shërbimin ndaj klientit është një aftësi e fuqishme për t'u mësuar. Ju mund të krijoni marrëdhënie të mira me klientët që do të zgjasin një jetë dhe kjo është ajo për të cilën bëhet fjalë. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth gjuhës së trupit, shikoni bloget e tjera këtu.

Të kuptuarit se si trupi juaj komunikon mund t'ju ndihmojë të jeni më të mirë në shërbimin ndaj klientit.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.