Si të ndaloni së foluri për veten tuaj.

Si të ndaloni së foluri për veten tuaj.
Elmer Harper

Kur bëhet fjalë për të folur për veten, ka shumë këshilla dhe truke që mund t'i përdorni në postimin që zbulojmë më të mirat dhe si t'i zbatojmë ato.

Të flasësh për veten mund të jetë një zakon i ndërlikuar për t'u hequr. Gjëja kryesore është të bëheni të vetëdijshëm se kur po e bëni atë dhe të përpiqeni në mënyrë aktive ta ripërqendroni bisedën te dikush tjetër. Provoni të bëni pyetje për personin tjetër, të tilla si "Si ka qenë java juaj?" ose "Çfarë mendoni?" Kjo do të ndihmojë të largoni fokusin nga ju dhe te personi tjetër.

Përpiquni të praktikoni dëgjimin aktiv. Kjo do të thotë t'i kushtoni vëmendje asaj që ata thonë pa u përpjekur të mendoni se si lidhet me veten tuaj. Është gjithashtu e rëndësishme të pranohet se të flasësh për veten në biseda nuk është gjithmonë negative; sidoqoftë, nëse e kuptoni se po ju largon bisedat kuptimplota me të tjerët, atëherë mund të jetë koha për t'u ripërqendruar në angazhimin me të tjerët në një mënyrë më kuptimplote.

7 mënyra për të ndaluar veten të flasë për ju.

  1. Dëgjoni me vëmendje dhe bëni pyetje njerëzve. .
  2. Kur ndjeni nevojën për të folur për veten tuaj, ridrejtojeni bisedën te personi tjetër.
  3. Kini kujdes për temat që keni pasion dhe përpiquni t'i shmangni ato.
  4. Bëni një përpjekje të vetëdijshme për të folur për gjëratqë përfshijnë njerëz të tjerë.
  5. Mos thuaj asgjë hesht.

Si të ndalosh së foluri për veten tënde

Nëse e gjeni veten duke folur shumë për veten tuaj, ka disa gjëra që mund të bëni për të ndaluar së foluri. Së pari, jini të vetëdijshëm për bisedat që po bëni dhe kur filloni të flisni më shumë se ç'duhet, përpiquni të ndaloni dhe pyesni personin tjetër diçka për jetën ose interesat e tij.

Së dyti, përqendrohuni në të dëgjuarit më shumë sesa në të folur - dëgjoni në mënyrë aktive atë që personi tjetër po thotë dhe interesohuni për të. Kjo do të ndihmojë për ta mbajtur bisedën të ekuilibruar dhe do t'ju parandalojë që të hutoheni vazhdimisht për përvojat tuaja.

Së fundi, nëse vërtet ndiheni sikur po përpiqeni të hiqni dorë nga zakoni i të folurit shumë për veten tuaj, provoni t'i shkruani mendimet tuaja në një ditar në vend të kësaj, në mënyrë që kjo të mos ndikojë në bisedat tuaja me të tjerët.

Duke ndjekur këto hapa, duhet të jeni të sigurt për të reduktuar gjithë kohën e nevojshme për të folur për veten tuaj. .

Si të lidheni pa folur shumë për veten tuaj.

Kur përpiqeni të lidheni pa folur shumë për veten, qasja më e mirë është t'i bëni pyetje partnerit tuaj të bisedës.

Kjo i inkurajon ata të hapen dhe të ndajnë historitë e tyre; gjithashtu ju ndihmon të mësoni më shumë rreth tyre pa thënë gjithashtushumë për veten tuaj. Sigurohuni që po i dëgjoni në mënyrë aktive përgjigjet e tyre dhe po shmangni çdo tangjente që mund t'ju shtyjë të flisni shumë për veten tuaj.

Bëni pyetje vijuese dhe jepni komente për atë që po ju thonë; kjo tregon se ju jeni vërtet të interesuar të dëgjoni më shumë prej tyre.

A është normale të flasësh për veten?

Po, është krejtësisht normale të flasësh për veten. Vetë-shprehja është një pjesë e natyrshme e jetës dhe mund të na ndihmojë të kuptojmë ndjenjat dhe përvojat tona.

Të flasim për veten mund të na ndihmojë të kuptojmë jetën tonë, të identifikojmë vlerat dhe prioritetet tona dhe të kuptojmë më mirë se kush jemi si individë. Kjo na lejon të ndajmë historitë tona me ata përreth nesh dhe të krijojmë lidhje domethënëse me njerëzit në jetën tonë.

Shiko gjithashtu: Si të komplimentoni një djalë kur ju dërgon një foto (mënyra për t'u përgjigjur)

Të flasim për veten mund të jetë gjithashtu fuqizuese; na lejon të njohim pikat e forta dhe arritjet tona, të krijojmë besim dhe të përqafojmë dashurinë për veten.

Çfarë do të thotë nëse flas shumë për veten?

Të flasësh shumë për veten mund të jetë një shenjë e vetë-thithjes ose narcizmit. Mund të jetë gjithashtu një mënyrë për t'u dukur, ose për të fituar vëmendjen nga njerëzit e tjerë. Mund të tregojë gjithashtu se dikujt i mungon vetëbesimi dhe po përpiqet të rrisë vetëvlerësimin e tij duke folur për veten.

Kur dikush flet shumë për veten, mund të duket si narcisist,mburrje, apo edhe e bezdisshme. Mund të çojë në marrëdhënie të tendosura me të tjerët sepse biseda nuk është e dyanshme dhe ajo bëhet e pabalancuar.

Nëse vëreni se ata po flasin shumë për veten e tyre, atëherë duhet të përpiqen të bëjnë një hap prapa dhe të fokusohen në përfshirjen në biseda që përfshijnë edhe njerëz të tjerë.

Të dëgjosh të tjerët dhe t'i lejosh ata të ndajnë përvojat e tyre është e rëndësishme për ndërtimin e lidhjeve kuptimplota me të tjerët.

Si e quani një person që flet për veten gjatë gjithë kohës?

Një person që flet për veten gjatë gjithë kohës shpesh quhet si një individ "i vetë-përthithur" ose "egomaniak". Këta njerëz priren t'i monopolizojnë bisedat, duke e bërë të vështirë për të tjerët që të kuptojnë një fjalë të hollësishme.

Ata përqendrohen vetëm në interesat dhe përvojat e tyre, duke marrë rrallë kohë për të pyetur për jetën ose situatat e njerëzve të tjerë. Atyre u mungon empatia dhe shpesh nuk janë të vetëdijshëm se si sjellja e tyre ndikon tek ata që i rrethojnë.

Si të tillë, ata mund të duken si të vetë-rëndësishëm, egoistë dhe madje edhe narcisistë. Njerëz të tillë duhet të dekurajohen nga dominimi i bisedave dhe të inkurajohen në vend që të interesohen për historitë, opinionet dhe idetë e njerëzve të tjerë. Duke vepruar kështu, ata mund të bëhen individë më të fortë me marrëdhënie më të mira me ata që i rrethojnë.

Shiko gjithashtu: Kafshimi i buzëve në gjuhën e trupit (shprehja e fytyrës.)

Mendimet përfundimtare

Kur vjen puna përse juflisni për veten tuaj dhe nëse është e tepërt, kjo varet nga ju. Nëse po i bëni vetes këtë pyetje, ne do t'ju sugjeronim që ndoshta po bëni nëse dyshoni se është kështu, atëherë ka mënyra për të ndaluar së foluri për veten tuaj. Mbani shënime dhe përpiquni të devijoni bisedën në një temë tjetër të përbashkët.

Nëse ju duket interesant ky postim, mund të dëshironi të lexoni gjithashtu rreth Si të mos mbaroni kurrë gjërat për të thënë (Udhëzues përfundimtar)
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.