Si të silleni me miqtë që ju fyejnë?

Si të silleni me miqtë që ju fyejnë?
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Ju keni fyer ndonjëherë nga një shok dhe e keni pyetur veten si të reagoni? Nëse po, atëherë ju keni ardhur në vendin e duhur. Këtu do të zbuloni shumë strategji të ndryshme për trajtimin e fyerjeve.

Mund të jetë mjaft shkatërruese dhe e dhimbshme kur një mik ju fyen, ai duhet të të ketë kurrizin! Duke thënë se është e rëndësishme të mos përgjigjeni me shumë ndjenjë, kjo thjesht i intensifikon gjërat. Qëndroni të qetë dhe pyesni se pse ata ndjenë dëshirën për t'ju fyer. Vendosni kufij të pagabueshëm të asaj që do të përballoni në një miqësi dhe shuani këtë sjellje përpara se të kthehet në një sjellje të qëndrueshme.

Nëse mendoni se ata nuk ju respektojnë si mik dhe nuk po dëgjojnë shqetësimet tuaja, atëherë mund të jetë koha të largoheni nga kjo miqësi.

Më poshtë gjeni 6 mënyra të qeta për t'u marrë me një mik. 3>
 • Flisni me këmbëngulje, por jo në mënyrë agresive.
 • Shpjegoni se si ju bëri të ndiheni fyerja.
 • Vendosni kufij për sjelljen e pranueshme dhe të papranueshme.
 • Sigurojeni veten se nuk është një reflektim i shoqes tuaj nëse nuk ia vlen ta riparoni atë. 3>
 • Qëndroni të qetë dhe të mbledhur.

  Kur keni të bëni me miqtë që ju fyejnë, është e rëndësishme të qëndroni të qetë dhe të mbledhur. Mund të jetë e vështirë në vapën e momentit, por duke mbajtur një kokë të niveluar do të jenimë të aftë për të trajtuar situatën.

  Së pari, bëni një hap prapa dhe përpiquni të kuptoni pse shoku juaj po sillet në një mënyrë të tillë – ai mund të ndihet i dërrmuar ose i frustruar, dhe si rezultat do të ju sulmojnë.

  Së dyti, komunikoni hapur dhe sinqerisht për atë që ka ndodhur, duke shprehur se si sjellja e tij do të shmangë sjelljen tuaj në një debat të tillë. miqësia mbetet e paprekur pavarësisht mosmarrëveshjes. Duke qëndruar i qetë dhe i mbledhur, ju mund ta ndihmoni mikun tuaj të kuptojë gabimin e tij pa dëmtuar lidhjen tuaj.

  Flisni me vendosmëri, por jo në mënyrë agresive.

  Është e rëndësishme të flisni me vendosmëri, por jo agresivisht kur keni të bëni me miqtë që ju ofendojnë.

  Vëmendshmëria do të thotë të qëndroni në këmbë për mendimin tuaj në mënyrë të pavendosur dhe të shprehni me respekt. iate dhe një dëshirë për të dominuar. Kur bëhet fjalë për fyerjet nga miqtë Përpiquni të qëndroni të qetë dhe mos harroni se përgjigjja me agresion vetëm sa do ta përshkallëzojë situatën.

  Bëni një hap prapa dhe përpiquni të fitoni perspektivë për situatën. Shprehni ndjenjat tuaja në mënyrë të sigurt – shpjegoni se si komenti ju bëri të ndiheni dhe pse ishte i papranueshëm.

  Vendosni kufij aty ku është e nevojshme; nëse sjellja e dikujt vazhdon të jetë përçarëse, atëherë mund të jetë më mirë të përfundoni bisedën apo edhe të distancoheniPrej tyre.

  Qëndrimi është gjithmonë më i mirë se agresiviteti kur bëhet fjalë për ndërveprimin me njerëzit, veçanërisht kur ata njerëz janë miq të ngushtë që ju kanë bërë keq.

  Shpjegoni se si ju ka bërë të ndiheni fyerja.

  Përpiquni të qëndroni të qetë dhe të mos hakmerreni me fjalët tuaja të ashpra. Në vend të kësaj, merrni disa frymë thellë dhe përpiquni të shpjegoni se si ju kanë bërë të ndiheni fjalët e tyre.

  Nëse kjo nuk funksionon, atëherë largohuni ngadalë nga situata derisa gjërat të qetësohen dhe të mund të flisni me qetësi për atë që ndodhi.

  Vendosni kufij për sjelljen e pranueshme dhe të papranueshme.

  Mund të jetë e vështirë të përballeni me miqtë që ju fyejnë dhe nuk ju largojnë këtë gjë. 0>Vendosja e kufijve është një nga mënyrat më të mira për të mbrojtur veten. Ju mund ta bëni këtë duke i thënë vetes se çfarë do dhe çfarë nuk do të pranoni.

  Nëse shoku juaj i kalon kufijtë tuaj, atëherë mund të jetë koha për t'i dhënë fund miqësisë.

  Risigurojeni veten se kjo nuk është reflektim i vetëvlerësimit tuaj.

  Kur bëhet fjalë për t'u marrë me miqtë që ju fyejnë, mund të jetë e vështirë të qëndroni të sigurt në veten tuaj. Është e rëndësishme të mbani mend se fjalët e tyre nuk janë një pasqyrim i vetëvlerësimit tuaj, por më tepër një reflektim i pasigurive të tyre.

  Merrni pak kohë për të menduar se pse ata mund t'i thonë këto gjëra dhe mbani mend se ju keni kontroll mbi mënyrën se si juPërgjigjuni dhe reagoni ndaj tyre.

  Është gjithashtu e dobishme t'i kujtoni vetes të gjitha cilësitë dhe tiparet pozitive që ju bëjnë unik dhe të veçantë.

  Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit me duart në mjekër (kuptoni tani)

  Duke bërë këtë, do të jeni në gjendje të qëndroni në tokë dhe të ruani një ndjenjë të shëndetshme të vetëvlerësimit, pavarësisht komenteve negative.

  Vendosni nëse doni t'i jepni fund miqësisë ose përpiquni t'i riparoni të dyja opsionet.<5. Nëse miqësia mund të shpëtohet, përpiquni të flisni me shokun tuaj për sjelljen e tij në një mënyrë të sinqertë, por të respektueshme.

  Është e rëndësishme t'i komunikoni ndjenjat tuaja qartë dhe me qetësi, në mënyrë që shoku juaj të kuptojë pse fjalët e tij ju kanë lënduar. Nëse ofendimet vazhdojnë pas adresimit të tyre, mund të jetë koha për të marrë në konsideratë përfundimin e miqësisë.

  Përfundimi i gjërave mund të jetë i vështirë, por ndonjëherë është e nevojshme për të dyja palët për të gjetur marrëdhënie më të shëndetshme. Në fund të fundit, varet nga ju që të vendosni nëse doni të përpiqeni të rregulloni marrëdhënien apo jo.

  Pyetje të shpeshta

  Si silleni me një mik fyes?

  Mënyra më e mirë për ta trajtuar këtë situatë është të qëndroni të qetë dhe të përpiqeni t'i diskutoni gjërat. Nëse fyerjet vazhdojnë, është e rëndësishme t'i shprehni ndjenjat tuaja në një mënyrë jo konfrontuese.

  Shiko gjithashtu: Kuptimi i qëndrimit me duar pas shpine?

  Është gjithashtu e rëndësishme të mbani mend se shoku juaj mund të mos e kuptojë se po fyen ypu-në, kështu që përpiquni të shpjegoni se si kanë bërë fjalët e tijju ndjeheni. Nëse biseda nuk shkon mirë, është në rregull të largohesh ose ta mbyllësh bisedën nëse është e nevojshme.

  Si reagon ndaj dikujt që të fyen?

  Kur dikush më fyen, zakonisht përpiqem të qëndroj i qetë dhe i qetë. Unë besoj se është e rëndësishme të mos lejoni që emocionet të pushtojnë në situata si kjo. Në vend që të përgjigjem me zemërim ose agresion, unë përpiqem të qëndroj i niveluar dhe të përgjigjem në një mënyrë racionale. Nëse është e mundur,

  Pse miqtë ju nënçmojnë?

  Miqtë mund t'ju nënçmojnë për një sërë arsyesh. Ata mund të ndihen të pasigurt ose xhelozë dhe duan ta bëjnë veten të duken më mirë duke ju poshtëruar.

  Ata mund të duan t'ju imponojnë besimet dhe vlerat e tyre, në mënyrë që të bëjnë pamjen e tyre më të vlefshme. Miqtë gjithashtu mund t'ju nënçmojnë nga zakoni, si një mënyrë shakaje ose ngacmimi që është rrënjosur në sjelljen e tyre.

  Në disa raste, miqtë mund të mos e kuptojnë se po nënçmojnë dikë, pasi mund të jenë mësuar të flasin në këtë mënyrë saqë është bërë normale për ta. Është e rëndësishme të identifikohet kur dikush nënçmohet nga një mik dhe t'i drejtohet atij drejtpërdrejt; kjo mund të ndihmojë që një sjellje e tillë të mos vazhdojë në të ardhmen.

  Cila është mënyra më e mirë për t'iu përgjigjur fyerjeve?

  Mënyra më e mirë për t'iu përgjigjur fyerjeve është të qëndroni të qetë dhe të merrni frymë thellë. Është e rëndësishme të mos lejoni që fyerja t'ju shqetësojë dhe të përgjigjenizemërimi.

  Në vend të kësaj, përpiquni të qëndroni të qetë duke marrë disa momente për të menduar se si dëshironi të përgjigjeni. Nëse është e mundur, është më mirë të injoroni fyerjen ose të largoheni nëse është e nevojshme. Kjo mund të ndihmojë në zbutjen e situatës dhe shmangien e konflikteve të mëtejshme.

  Nëse është e nevojshme të përgjigjeni, bëjeni në mënyrë të sjellshme dhe përpiquni të mos përkuleni në të njëjtin nivel me sulmuesin tuaj. Njohni ndjenjat e tyre, por mos kini frikë të ngriheni për veten tuaj nëse është e nevojshme.

  Më e rëndësishmja, ruani qetësinë gjatë një debati; kjo do të tregojë se ju jeni personi më i madh dhe mund të shihet si një shenjë pjekurie nga shikuesit.

  Mendimet e fundit

  Kur një mik më fyen, përpiqem të qëndroj i qetë dhe të mos reagoj me shumë emocione. Pyes pse e ndjenë nevojën të më shajnë dhe të vendosin kufij të qartë për atë që do të toleroj në miqësi.

  Nëse vazhdojnë të mos më respektojnë, mund të mendoj t'i jap fund miqësisë. Gjithashtu i kujtoj vetes se fjalët e tyre nuk pasqyrojnë vlerën time si person, por përkundrazi pasiguritë e tyre.

  Faleminderit që gjetët kohë për të lexuar këtë postim, shpresojmë se keni gjetur përgjigjen e pyetjes suaj, ju gjithashtu mund të dëshironi të shikoni "Çfarë do të thotë të jesh me dy fytyra" (shpjegohet) për një vështrim më të thellë se përse miqtë do të të fyenin dhe do të ishe dyfish.

  --  Elmer Harper
  Elmer Harper
  Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.