Shenja të sigurta të gjuhës së trupit (duken më të sigurt)

Shenja të sigurta të gjuhës së trupit (duken më të sigurt)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Pra, doni të dini se si të dukeni më të sigurt dhe të mendoni se gjuha e trupit është çelësi? Epo, nëse është kështu, atëherë keni ardhur në vendin e duhur! Ka shumë mjete dhe teknika që mund t'i përdorni për të fituar besim dhe për t'u ndjerë mirë. Ne do t'i hedhim një vështrim shumë prej tyre në këtë postim.

Gjuha e sigurt e trupit është kur ndihemi mirë, dukemi shkëlqyeshëm dhe projektojmë për botën që nga brenda ndihemi në formë të mirë. Megjithatë, nëse nuk ndiheni kështu nga brenda, ka disa gjëra që mund të bëni për të filluar të zhvendoseni drejt një shfaqjeje më të sigurt të trupit tuaj. Nëse duam të shikojmë gjuhën e trupit, do të duhet të shohim se çfarë është ajo, dhe më pas do të shohim disa shfaqje të sigurta të gjuhës së trupit.

Çfarë është gjuha e zakonshme e trupit?

Gjuha e trupit është një formë e komunikimit joverbal në të cilin sjelljet fizike, si shprehjet e fytyrës, gjestet dhe qëndrimi, përdoren për të përcjellë mesazhe. Mund të përdoret për të komunikuar emocione dhe qëllime, dhe gjithashtu mund t'ju bëjë të dukeni më të sigurt. Gjuha e mirë e trupit mund t'ju bëjë të dukeni më të sigurt, ndërsa gjuha e dobët e trupit mund t'ju bëjë të dukeni nervoz ose të painteresuar. Në një nga ato situata ku duhet të dukeni të sigurt, gjuha e mirë e trupit mund t'ju ndihmojë të ndiheni më të sigurt.

Pra, si të dukemi më të sigurt? Epo, më vjen mirë që pyete.

Si të dukeni të sigurt me gjuhën e trupit tuaj

Mënyra se si e mbani veten mund të ketë njëmë mirë për veten tonë, ne do të projektojmë automatikisht gjuhën e trupit të sigurt. Shpresojmë që të keni shijuar leximin dhe mësimin rreth gjuhës së trupit të sigurt dhe komunikimit joverbal. Deri herën tjetër, qëndroni të sigurt.

Si të dalloni gjuhën e trupit të pasigurt

ndikimi në mënyrën se si perceptoheni nga të tjerët. Është e rëndësishme të kuptoni se si gjuha juaj e trupit ndikon te njerëzit e tjerë dhe të mësoni se si ta kontrolloni atë për të qenë të sigurt. Unë ju sugjeroj të shikoni Si të lexoni gjuhën e trupit & Shenjat joverbale (Mënyra e saktë) për një kuptim më të thellë.

Kur bëhet fjalë për komunikimin joverbal, duhet të marrim parasysh edhe kontekstin e situatës në mënyrë që të kuptojmë se si t'i shfaqim dhe përdorim këto teknika. Pra, çfarë është konteksti nga pikëpamja e gjuhës së trupit?

Së pari kuptoni kontekstin.

Konteksti për sa i përket gjuhës së trupit është se ku jeni, me kë jeni dhe çfarë po bëni. Këto janë pjesë faktike të informacionit që mund t'i përdorni për t'ju dhënë të dhëna se si të projektoni gjuhën e trupit tuaj. Kur bëhet fjalë për të qenë të sigurt, duhet të ndiheni rehat me mjedisin tuaj. Kjo do të luajë një rol të madh në mënyrën se si ne mësojmë të bëhemi më të sigurt dhe pozitivë me veten.

Në vijim do të hedhim një vështrim në 12 sugjerimet e mia më të sigurta të gjuhës së trupit dhe si t'i përdorim ato në mënyrë korrekte.

12 sinjale të sigurta të gjuhës së trupit.

 1. Bëni kontakt me sy. (Qëndroni drejt.)
 2. Kani një qëndrim të hapur.
 3. Mbajini duart larg xhepave.
 4. Relaksohuni.
 5. Mos u shqetësoni.
 6. Sigurohu që veshja jote të përshtatet mirë.krahët.
 7. Përkulja brenda.
 8. Pozicionimi i këmbëve.
 9. Duke tundur.
 10. Duke shkelur.

Bëni kontaktin me sy.

Një nga fushat e para të kontaktit me sy është që duhet të mësojmë. Ky është një veprim balancues nëse nuk dini si ta bëni këtë. Ju duhet të dini se ku të shikoni dhe kur të shikoni. Shumica e njerëzve do t'ju ndjekin sytë kur jeni në bisedë, kështu që është e rëndësishme ta bëni atë siç duhet. Për më shumë detaje, shikoni këtë artikull. Gjuha e trupit të syve (Mësoni gjithçka që duhet të dini)

Qëndrim i mirë. (Duke qëndruar drejt.)

Si e mbani veten do t'i tregojë botës se si ndiheni - mendoni për këtë, kur ndiheni të dëshpëruar, mund të ecni me kokën ulur dhe gjithçka bëhet zvarritëse. Kur ndiheni të sigurt, mund të qëndroni pak më të gjatë. Mënyra se si mësova se si të mbaja qëndrim të mirë ishte të imagjinoja një fije ari që më dilte nga shtylla kurrizore dhe më tërhiqte deri në qiell. Qëndrimi drejt do t'ju përmirësojë gjithashtu disponimin dhe do të fillojë të ndërtoni atë vetëbesim shumë të rëndësishëm brenda.

Kini një qëndrim të hapur.

Të keni qëndrime të hapura është një mënyrë e shkëlqyeshme për të shfaqur besim brenda një grupi ose një për një. Për shembull, kur flisni me një grup ose dikë, përdorni gjeste të hapura me duar për të shfaqur pëllëmbët tuaja. Kjo bën dy gjëra: tregon dhomën që nuk po fsheh asgjë dhe u bën të tjerëve të kuptojnë se je i sigurt në atë që thua. Mund të shkoni edhe aq largt'i shpërndani gishtat.

Mbajini duart jashtë xhepave.

Një shenjë shumë e zakonshme e gjuhës së trupit për dikë që nuk ka besim është të mbajë duart në xhepa. Ju dëshironi t'i mbani duart tuaja në ekran për të krijuar besim dhe besim me njerëzit e tjerë.

Relaksohuni.

Relaksohuni. Është më e lehtë të thuhet sesa të bëhet, por sa më shumë të kontrolloni ndjenjat tuaja të brendshme, aq më mirë do të jeni në kontrollin e gjuhës së trupit tuaj. Shumica e njerëzve mund të kuptojnë shfaqjet e gjuhës nervore të trupit. Nëse ndiheni nervoz ose keni nevojë të fitoni kontrollin për ndonjë arsye, gjithmonë mund t'i mbështillni gishtat e këmbëve në këpucët tuaja. Kjo ndihmon në përqendrimin e mendjes dhe largimin e çdo energjie të tepërt.

Mos u shqetësoni.

Një gjë e madhe për të shfaqur gjuhën e trupit të sigurt, mos u shqetësoni ose lëvizni shumë - nervozizmi mund të tregojë se diçka po ndodh brenda jush. Jini të lezetshëm!

Sigurohuni që veshja juaj të përshtatet mirë.

Shumica e njerëzve nuk e mendojnë veshjen si gjuhë trupi, por në fakt është shumë e tillë. Ajo që veshim në trupin tonë për të mbuluar dhe mbrojtur tregon se kush jemi në të vërtetë ose kush duam të bëhemi. Ndihmon gjithashtu nëse ndihemi mirë ose në më të mirën tonë nëse ndihemi të sigurt.

Shiko gjithashtu: Kuptimi i botës deluzive të narcisistëve

Krahët e pakryqëzuar ose të kryqëzuar.

Shpata me dy tehe kjo; ju duhet të mendoni për kontekstin për ta kuptuar atë siç duhet. Kur bëhet fjalë për krahët e pakryqëzuar ose krahët e kryqëzuar, mund të tregojë se jeni në kontroll ose po aq lehtë tregon se jeni duke u mbyllur. Në qoftë se ju jenikëshilla jonë do të ishte e pasigurt mos kryqëzoni krahët.

Përkuluni.

Për të shfaqur besim në një bisedë, sigurohuni që të mbështeteni pak herë pas here. Kjo tregon se po merrni kohë për të dëgjuar atë që ata thonë, duke shfaqur gjithashtu vetëbesimin tuaj.

Pozicionimi i këmbëve.

Kur doni të shkoni diku, këmbët tuaja tregojnë drejtimin që dëshironi të shkoni. Pra, kur bëhet fjalë për shfaqjen e gjuhës së trupit të sigurt, sigurohuni që t'i drejtoni këmbët drejt personit me të cilin po flisni. Kjo do t'i qetësojë ata në një nivel të pashprehur se jeni duke qëndruar pranë.

Duke tundur kokën.

Të tundni kokën në shenjë dakordësie tregon besimin tek të tjerët se ju jeni në kontroll dhe jeni dakord me atë që ata thonë. Përsëri, kjo bazohet në kontekstin e bisedës, kështu që mos tundni kokën vetëm sepse mendoni se duket mirë - bëjeni kur jeni dakord me dikë për t'i treguar se ai është i saktë.

Pjerrësia me dorë.

Shumë njerëz përdorin rrëshqitjen për të shfaqur besim. Kjo për shkak se është një sugjerim kompleks i gjuhës së trupit që merr shumë energji shtesë. Kur përdorni rrëshqitjen, mos e bëni atë përpara askujt që është më i vjetër nga ju, përveç nëse jeni në skenë ose kur flisni. Thithja mund të shihet si një sinjal mbizotërues i gjuhës së trupit.

E vetmja gjë që duhet të mbani mend në gjuhën e trupit të sigurt.

Ka dy lloje kryesore të gjuhës së trupit:

1.Gjuha pozitive e trupit- Ky lloj i gjuhës së trupit është më i hapur, dhe shpesh shoqërohet me vetëbesim ose ndjenjën e "Unë mund të bëj gjithçka".

2. Gjuha negative e trupit- Ky lloj i gjuhës së trupit mund të shihet si i mbyllur dhe i tërhequr.

Çelësi për të qetësuar gjuhën e trupit është të merrni frymë thellë dhe në stomak, të mos lëvizni shumë shpejt dhe të jeni të vëmendshëm ndaj mjedisit tuaj.

Cila është mënyra më e mirë për të përmirësuar gjuhën e trupit tuaj për t'u dukur më e sigurt? 6>
 • Qëndroni drejt dhe gjatë me mjekrën pak të ngritur. Kjo do t'ju bëjë të dukeni më të sigurt dhe të sigurt në vetvete.
 • Përqëndrohuni në atë që po bëni, në vend që të shqetësoheni se si mund të perceptohet nga të tjerët ose çfarë mendojnë njerëzit e tjerë.
 • Shmangni kryqëzimin e krahëve nëpër gjoks, gjë që mund të tregojë ndjenjën e pafuqishmërisë. ene.
 • Buzëqeshni ndërsa hyni në një dhomë.
 • Jini në kohë.
 • Mësoni nga ekspertët më të mirë të gjuhës së trupit.
 • Jini mirë të organizuar në biznesin dhe jetën tuaj personale.

Ju nuk mund të shikoni edhe në blogun tim. Shembuj të gjuhës negative të trupit për t'ju dhënë disa ide se çfarë nuk duhet të bëni.

Gjuhë e sigurt e trupitUshtrime

Gjuha e sigurt e trupit mund të arrihet duke përsosur qëndrimin, gjestet e duarve, kontaktin me sy dhe tonin në të folur. Këto janë disa ushtrime që mund t'i bëni për t'u ndjerë më i sigurt:

 • Filloni të vëzhgoni njerëzit në mjediset sociale.
 • Përdorni shfaqje më të hapura të gjuhës së trupit.
 • Përdorni Ilustruesit si bisedë.
 • Hiqni çdo pengesë kur i shihni ato në bisedë.
 • Rikomunikoni më shumë me të tjerët Rikomunikoni më shumë si rregullatorë
 • Uni më shumë. s në temën e gjuhës së trupit.
 • Shiko TedTalks mbi gjuhën e trupit

Si të fitosh një gjuhë trupi të sigurt

Së pari, sigurohu që të kesh qëndrim të mirë. Qëndroni drejt me shpatullat mbrapa dhe kokën lart. Kjo do t'ju bëjë të dukeni më të sigurt dhe në kontroll. Së dyti, shmangni lëvizjet ose kryqëzimin e krahëve, pasi kjo mund t'ju bëjë të dukeni nervoz ose të pasigurt. Në vend të kësaj, përpiquni të relaksoheni dhe mbani duart në krah ose në prehër. Së treti, bëni kontakt me sy kur jeni duke folur me dikë. Kjo tregon se jeni të interesuar për atë që ata thonë dhe se jeni të sigurt në veten tuaj. Së fundi, buzëqeshja mund t'ju ndihmojë gjithashtu të jeni më të sigurt dhe më të arritshëm.

Duke ndjekur këto këshilla, mund të filloni të përdorni gjuhën e trupit për të krijuar besim. Mos harroni se duhet praktikë për të përsosur aftësitë tuaja të komunikimit joverbal, por me pak përpjekje mund të filloni të bëni një qëndrim pozitiv.përshtypje sot

Si të projektohet gjuha e trupit e sigurt në punë?

Njerëzit me të vërtetë të sigurt kanë gjithmonë një atmosferë pozitive për ta dhe ata pothuajse gjithmonë lëvizin ngadalë dhe me qëllim. Ata kurrë nuk lëvizin me një ritëm të shpejtë ose të padëshiruar. Mbani lëvizjen tuaj të ngadaltë dhe të natyrshme.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të siguroheni që jeni duke qëndruar drejt, sa më i sigurt të dukeni, aq më i sigurt do të ndiheni. Kini kontakte të forta me sy, buzëqeshni dhe tërheqni njerëzit. Përdorni pasqyrën dhe përputhjen ku mundeni dhe ndërtoni raporte të shpejta.

Ashtu si me çdo aftësi tjetër shoqërore, duhet pak kohë për të mësuar se si të lexoni gjuhën e trupit të njerëzve të tjerë dhe ta përputhni atë me tuajën. Jini të vetëdijshëm për gjuhën e trupit tuaj dhe praktikoni në një pasqyrë për të parë se si dukeni dhe ndiheni. Pastaj dilni në botën reale dhe provoni këto gjëra. Një libër i mrekullueshëm që ne rekomandojmë shumë për të mësuar gjuhën e trupit është Çfarë thotë çdo trup nga Joe Navarro.

Pyetjet e bëra më shpesh

Gjuha e trupit të sigurt kundër arrogantit.

Besimi dhe arroganca janë të ngjashme në mënyrën se si shprehen, por ka shumë dallime në shprehjen e vetëbesimit. aftësitë, zakonisht me një rezultat pozitiv. Kur dikush ka besim, ata zakonisht kanë një qëndrim të relaksuar të trupit dhe do të buzëqeshin lehtësisht. Arroganca është shprehje e epërsisë ndaj të tjerëve, e shoqëruar shpesh me andjenjën e të drejtës. Kur dikush është arrogant, ata zakonisht kanë një qëndrim trupor arrogant dhe nuk kanë frikë ta tregojnë atë.

Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit të syve (Mësoni të lexoni lëvizjen e syve)

Si të dalloni gjuhën e trupit jo të sigurt.

Gjuha e trupit është një formë e fuqishme komunikimi. Mund të përdoret për të përcjellë shumë mesazhe të ndryshme dhe mund të jetë më e qartë se ajo që thotë dikush në të vërtetë.

Disa njerëz e kanë të vështirë të lexojnë gjuhën e trupit, por është e rëndësishme të dish se si t'i dallosh shenjat. Shenja më e dukshme e shqetësimit ose mosbesimit në gjuhën e trupit janë duart e kryqëzuara. Shenja të tjera përfshijnë prekjen e fytyrës ose flokëve, shikimin poshtë në tokë, lojën me gishtat dhe shikimin larg nga folësi.

Një person që ka besim zakonisht do të ketë një qëndrim të fortë (shpatullat mbrapa) dhe do të shikojë drejtpërdrejt folësin pa u shqetësuar shumë. Ata gjithashtu do të ruajnë kontaktin me sy për periudha më të gjata kohore pa e prishur atë për veprime të tjera, si rrëmuja me duar ose loja me nervozizëm me flokët e tyre. Nëse nuk i shihni këto shenja në një person, ata nuk janë të pahijshëm në botë. Pasi ndjejmë
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.